Duell - Moottoriurheilua osakemarkkinoille

No tämähän tosiaan kiinnostaa. Onko mahdollista dumpata vanhat osakkeet pois jos oma merkkarioikeus on jo hankittu?
Tänään jos kurssi on yhtään yli 0,02€ niin myyntihän on pelkkää voittoa.

1 tykkäys

Tänään jos myy, niin merkintäoikeudet saa kuitenkin. Tänäänhän kurssi tulee romahtamaan kun merkkarit ovat irronneet.

3 tykkäystä

Petrin ja Tommin kommentit mm. antiin ja osakkeen arvostukseen liittyen.


EDIT:

Jahas, en huomannut aikaisemmin, että uusi yhtiörapsa oli tullut näkyville, vaikka sitä etsin. (oma moka) :sweat_smile: :gem:

7 tykkäystä

Itse en ole onneksi Duelliin sekaantunut mutta mielenkiinnolla seurannut johdon toilailua. Omaa kokemusta muista vastaavista tapauksista ihan tarpeeksi, joten oppirahat maksettu.

Kaikille, jotka stressaavat mitä seuraavaksi kannattaisi tehdä suosittelen kysymään itseltänne yhden kysymyksen: Sijoittaisitko Duelliin tällä hetkellä ellette olisi aiemmin sijoittanut? Varsinkin jos sijoitettavat rahat tiukilla, kannattaa miettiä kannattaako hyvää rahaa heittää huonon rahan perään.

Tappiot saa vähentää tulevina vuosina verotuksessa ja yöt saa nukuttua paljon levollisemmin kun katkaisee tappiot ajoissa eikä syvennä omaa kuoppaansa. Maailma täynnä paljon parempia sijoituskohteita.

Kannattaa miettiä miltä Duellin lähitulevaisuus näyttää. Mielestäni aika lailla spekulatiivinen sijoitus tällä hetkellä. Korkea korkotaso tekee todella hallaa kysynnälle jatkossakin, velkaa edelleen paljon.

Toivotaan, että kaikille loppujen lopuksi kävisi hyvin ja Duellikin pikku hiljaa pääsisi taas terveemmälle uralle :+1:

5 tykkäystä

Nordnetissa nyt näkyvä kurssimuutos -91,1% eli kurssi 0,0291 on täysin oikea osakeantikorjaus eli vastaa eilistä 0,33 kurssia. Markkina-arvo firmalla on näin ollen n. 30 miljoonaa ja P/S luku n. 0,25. Esim suht samankokoisella Exel Composities P/S on hieman korkeampi 0,3 ,mutta tuloksen ollessa jo selvästi huonompi.

Se mikä olisi nyt parempi sijoituskohde, sitä ei voi tietää :slight_smile: Voi se Applekin laskea seuraavaksi 50% ja tämä sen nousta. Tämähän on kuitenkin ollut aika varma tuloksentekijä historiallisesti ja palkittu jopa Suomen vuoden kasvuyrityksenä. Kurssi toki paljon laskenut, mutta siitä saa syyttää paljon sijoittajiakin. Miksi arvostus (ja P/B luku) on ollut aikaisemmin pilvissä .Muistuu KL palstalta ihan vilpitön kirjoitus ja ihmettely, Miksi ostaa nyt Stokkaa (kurssi jotain 0,7 euroa), kun se on varmasti maailman huonoinpia sijoituskohteita…

1 tykkäys

Toivottavasti tänään ei markkinalla ole reikäpäitä jotka painelevat ostonappia ilman tietoa mitä on tapahtunut kun vain katsovat että ooo 91% alennus, pomppaa “varmasti”.

(ja kyllä, pelkään pahoin että toivo ei toimi tälläkään kertaa ja nähdään sekoilua ja vaarallisia tilanteita. Osasyyllisenä todennäköisesti välittäjät/palvelut jotka eivät kerro mitään yhtiötapahtumista kun näyttävät kurssidataa)

6 tykkäystä

Kyllähän tämä saatana itkettää. 5k€ sijoituksen arvo noin vain 175 euroa päivän kurssin mukaan. Noh, kuten eilen totesin, antaa mennä kun on alamäki. Ja pitääkö tähän todeta, että tämä ei ole sijoitusuositus, ettei taas tätäkin kommenttiani liputeta ulos.

7 tykkäystä

Tässä vielä Evlin analyysia päätöksenteon tueksi: https://www.evli.com/hubfs/ERP/Raportit/Duell/Duell%20231201%20Company%20update.pdf

2 tykkäystä

Joku tästä osakkeesta päätti juuri maksaa 0,0350 euroa kappaleelta, mutta eilen ei nähnyt järkeväksi ostaa 0,3X euron hinnoilla saaden vielä mahdollisuuden merkitä tai myydä 33 kpl merkkareita. Mielenkiintoista.

3 tykkäystä

Hermoheikko aloittelija vielä ihmettelee ja kysyy. Myin eilen melkein kaikki pois -20% tappiolla. Jätin pienen määrän osakkeita uteliaisuuttani ja opetellakseni miten tilanteissa toimia. Nyt 1000 jäljellä. Jos myyn ne nyt pois esim. hintaan 0,35, niin saan ilmeisesti niistä 1000:sta merkintäoikeudet, jotka voin piakkoin ostaa hintaan 0,02. Tai vekslailla näitä nyt mitenpäin vain, jos rahaa riittää. On tää puuhaa…

2 tykkäystä

Sinä saat nyt yhden merkintäoikeuden jokaista eilisen päätteeksi omistamaasi osaketta vastaan. Yksi merkintäoikeus oikeuttaa sinut merkitsemään 33 kpl uutta osaketta hintaan 0,02 euroa.

Sinulla on nyt mahdollisuus myydä nuo 1000 kpl osakkeitasi ilman, että se vaikuttaa merkintäoikeuksiin. Tosin niitä et saa kaupaksi tuolla mainitsemallasi hinnalla. Vastaavasti kun sinulle ilmaantuu nuo merkintäoikeudet, niin voit käydä niillä kauppaa välillä 7.-15.12. tai sitten merkitä ne. Tai vastaavasti voit ostaa lisää merkintäoikeuksia.

4 tykkäystä

Kiitos. Aivan ei tietenkään 0,35, vaan esim. 0,04 tms, joka siellä nyt lasissa. Eli tavallisen matikkapääni mukaan siis “nettoanko” 50%, jos myyn 1000 pois 0,04 ja ostan merkkarit 0,02? Osaltani kyse on hiluista, mutta kuitenkin.

1 tykkäys

Hämmentävä kysymys. jos myyt tuhat pois (3-4c kappale) ja ostat 33 tuhatta tilalle merkkarilla (2c kappale), en ihan ymmärrä mitä nettoaminen tarkoittaa.

1 tykkäys

Sekoitat nyt osakkeen ja merkkarin hinnan keskenään.

Jos nyt myyt 1000 osakettasi hintaan 0,042 eur, niin “tienaat” eiliseen verrattuna noin 44 %!

2 tykkäystä

Tässä kävi, kuten Finnairin merkintäoikeusannissa. Arbitraasi on valtava. Kauppaa käydään aktiivisesti 0,04-0,05. Eli ostaja hyväksyy sen, että eilen 10 MEUR markkina-arvoinen Duell on tänään 40-50 MEUR (teoreettisen) markkina-arvon yhtiö. Optimistinen ajattelee, että markkinat hinnoittelee yhtiön nyt vähempiriskiseksi, koska 17,7 MEUR nettomerkinnät on taattu ja sijoittajat antavat preemiota helpotuksen huokauksin. En usko.

Valitettavasti, piensijoittajat hinnoittelevat tätä nyt väärin. Inderes voisi tehdä koulutusvideon merkintäoikeusannin anatomiasta @Verneri_Pulkkinen . Voi toki olla, että täällä ollaan kartalla ja muut eivät :man_shrugging:

8 tykkäystä

Merkintäoikeuksia pääsee ilmeisesti myymään vasta 5.12 alkaen. Myin juuri osakkeet pois OST:ltä, tietääkö joku tuleeko merkintäoikeudet näkyviin Nordnetissä “automaattisesti” aikanaan myös osakesäästötilille?

1 tykkäys

Tosin teknisesti ottaen emme tiedä minkä arvon markkina antaa merkkarille ennen kuin kauppa sillä alkaa (olikohan 7.12. vai 5.12.?) - sitä ennen kaikki on sellaista teoreettista laskennallista arvoa. Ainoa mikä on selvä asia on että suurin osa nykyomistuksen arvosta lohkesi tuolle merkintäoikeudelle koska pelkkä osake ilman merkkareita kohtasi juuri noin 90% leikkurin päivän kurssin mukaan (joka tosin heiluu isosti, voi olla taas juuri nyt jotain muutakin).

Merkintäoikeuksien käyttäytyminen, varsinkin OSTilla, riippuu välittäjästäsi. Tiedän aiemmista tapauksista että Nordnetissa AOT:lla merkintäoikeudet ilmestyvät omaksi rivikseen ja niitä voi ostaa ja myydä kun tulevat kaupankäynnin kohteeksi, ja ne voi käyttää Yhtiötapahtumat-osion kautta merkaten näin uusia osakkeita. OSTilla voi olla että et voi ostaa lisää, mutta oikeudet varmasti kyllä ilmestyvät. Pois myynti tai käyttäminen pitäisi olla mahdollista, mutta käytännössä miten toteutuu OSTilla jälleen kerran riippuu välittäjästä. Voit joutua kilauttelemaan asiakaspalveluun tai menemään pankin tiskille tai jotain muuta sellaista. Välittäjällä on väliä :smiley:

2 tykkäystä

Jos näin ei kävisi, olisimme kaikki todella ihmeissämme.

2 tykkäystä

Oikeampi vertailukohde on noin 30 Me vs. 40-50 Me, kun rahaa kerätään yhtiöön 20 Me. Hämmästyttävä nousu joka tapauksessa.

2 tykkäystä

Tosin oikeasti luku lienee alle 18Meur (annista tuleva raha firmalle) koska annin kulut, mutta joo, silti pointti on ihan oikea.

Vaihto on vähäistä, joten eiköhän tässä lähinnä piensijoittajat ole nyysimässä pennejä vähemmän kartalla olevilta piensijoittajilta ja välittäjät hymyilee kun välityspalkkioita kilisee.

Päivävaihto euroina tähän mennessä luokkaa 20 000 euroa. Tuo on jopa piensijoittajien mittapuulla täysin olematonta.

Mutta hei, BIG NUMBERS!

image

4 tykkäystä