Duolingo (DUOL) - Oppimista ympäri maailman

Duolingo on varmasti monelle tuttu sovellus, mutta kyseinen firma on myös sijoituskohteena mielenkiintoinen. Duolingon liiketoiminnan ydin on kielten opiskeluun keskittynyt ja pelillistetty puhelinsovellus, jossa käyttäjä suorittaa valitsemallaan kielellä kirjoitus-, kuulonymmärtämis- sekä luetunymmärtämisharjoituksia. Nippelitietona yrityksen tj. ja toinen co-founder on kaikille tuttujen CAPTCHAN sekä reCAPTCHAN perustajia (jotka ovat myös mielenkiintoisia bisneskeissejä).

Sovellusta voi käyttää ilmaiseksi, jolloin harjoitusten välissä käyttäjälle näytetään Duolingon sekä kolmansien osapuolien mainoksia. Kuukausi/vuosimaksulla sovelluksessa saa käyttöönsä lisäominaisuuksia, kuten kohdennettuja harjoituksia, virheiden kertaamista, jne. Duolingo tarjoaa lisäksi oppilaitoksille tasotestejä. Viime aikoina yritys on lähtenyt kehittämään myös vastaavaa tarjontaa musiikin ja matematiikan opiskeluun.

Sovelluksen asema on vahva, sillä yhtä pitkälle kehitettyjä verrokkeja ei käytännössä ole.

Duolingo pyrkii sitouttamaan käyttäjiään pelillistämällä sovellusta eri keinoin esim. Duolingon käyttäjille tutulla streakilla, joka on käytännössä vain putkeen tehtyjen harjoituspäivien määrä. Monista muista puhelinsovelluksista poiketen Duolingon säännöllinen käyttö hyödyttää sekä firmaa, että asiakasta. Suurempi käyttäjämäärä luo firmalle kilpailuetuja mm. datan hyödyntämisessä tuotekehityksessä. Yrityksen vahva kasvu on perustunut pitkälti suusta suuhun markkinointiin sekä erilaisiin kampanjoihin.

Duolingon IR-sivut

Onko foorumilla muita Duolingosta sijoituskohteena kiinnostuneita? :owl:

15 tykkäystä

Kiitos avauksesta! Kyllä kiinnostaa! Jopa siinä määrin, että uuden matikkaosion myötä harkitsin joskus jopa hakea töihin ko. firmaan, kun oli kiinnostava paikka auki. Se jäi kyllä meinaamisen asteelle ja en muuta tehnyt asian eteen kuin vaihtaa CV:n värimaailman Duolingon väreihin.

Osakettakin omistin hetken. En vain ymmärrä, mitä tämä maalattu alue kassavirtalaskelmassa tarkoittaa. Osaisiko joku selittää?

7 tykkäystä

Osakepohjaiset kannustinjärjestelmät. Firma lisää erän kassavirtalaskelmassa koska erä on niin sanottu non-cash item. Sen sijaan että esimerkiksi toimarille maksettaisiin enemmän kiinteätä palkkaa niin annetaan osakeoptioita. Tämän arvo sitten muuttuu riippuen osakkeen kurssikehityksestä. Alla Salesforce toisena esimerkkinä:

9 tykkäystä

@_TeemuHinkula Ja kannattaa noista SBC-kuluista huomioida, että ne on ihan todellisia omistajien kuluja ja ne PITÄÄ ottaa huomioon esim. vapaan kassavirran laskemisessa. Aika tyypillinen virhe, että näitä ei huomioida ja jos firma maksaa isosti SBC:tä, niin luvut näyttää keinotekoisesti liian hyviltä.

Tärkeä rivi siis aina tarkistaa kassavirtalaskelmasta!

13 tykkäystä

Ja lisäksi diluutiovaikutus?


Onko tämä siis hyvä vai huono asia esim Duolingon kohdalla?

2 tykkäystä

Olen sijoittajana tamperelaisessa Master Englishissä ja tätä kautta seurannut myös Duolingoa. Menestystarinanhan tuo on mutta arvostus on aivan posketon jos nyt lähtee mukaan. Mm. P/S 20 ja P/E 700?

Näen paljon paremman riskituottosuhteen/potentiaalin tässä kotimaisessa haastajassa. Liiketoiminta kehittyy raketin tavoin mutta en voi paljastaa tarkkoja lukuja tai sijoituksia. Ne ketkä ovat mukana tässä varmasti jakavat innostukseni.

AI:n voi kieltenopiskelussa nähdä uhkana tai mahdollisuutena. Näen sen itse enemmän mahdollisuutena.

9 tykkäystä

Tällä hetkellä tulos ja kassavirta vaikuttaisi skaalautuvan niin vahvasti, että osakepalkkioiden negatiivinen vaikutus voidaan sallia :thinking:

4 tykkäystä

Duolingo $DUOL is an excellent company, which I really like. I wrote an in-depth (3k+ word article) on this gem, completely for free. You can check it out by clicking here.

In addition, this chart is an absolute thing of beauty!