Ebix - vakuutusalan digitalisaation yksisarvinen

Mitä mieltä Ebixistä? Vakuutusalan digitalisaatiota ja palveluja tarjoavan jenkkiyrityksen kultaiset vuodet 2012-2017 tuottivat kovan nousun jonka yritys allaolevien juttujen mukaan sähläsi yrittäessään laajentua Intiaan. Lopulta luisu kääntyi mutta korona iski sitten kovaa, koska suuri osa toiminnasta liittyy matkailusektoriin. Nyt kuitenkin saatu iso diili JPMorganin kanssa ja analyytikot esittävät nykykurssia selvästi korkeampia, jotkut jopa kaksinkertaisia tavoitehintoja. Yritystä pidetään erittäin terveenä ja hyvin hoidettuna ja se on vahvasti mukana sekä USAn vakailla että Intian kasvavilla markkinoilla.

8 tykkäystä

Tämä on näköjään ottanut tuulta alleen. Taitaa olla yksi shortatuimpia osakkeita nysessä, osittain syystäkin

Tätä on tullut jossain määrin omistettua jo hyvissä ajoin viime vuosikymmenen puolella. Ebix 1.0 oli tylsä ja suht vakaa bisnes keskittyen vakuutushubien ylläpitoon. Jokunen shorttihyökkäyskin siinä oli välissä, pitkälti perusteettomia

Ebix 2.0 velkaantui lähtökohtaisesti aivan liikaa tämän financial exchange -bisneksen rakentamisessa ja korona iski vielä pikkaisen huonoon aikaan. Vähän voi kyseenalaistaa myös investointien järkevyyttä, kun lähdetään osittain kilpaan Paytm:n ym. syvätaskuisten puhtaasti digitaalisten bisnesten kanssa Ebixin keskittyessä myös kivijalkapuoleen. Samaan aikaan perinteinen vakuutusbisneskin hieman kärsi osittain firman syystä ja vakuutusmarkkinoiden heikkoudesta johtuen, joten oli todellinen riski kupin nurin menemisestä. Tai ainakin huomattavan suuresta osakeannista ym. suuresta velkalastista johtuen

IB:n salkusta tätä löytyy vielä kohtuullisesti. Mielenkiintoista nähdä pitääkö shorttaajien hermot vai mitä tapahtuu. Tällä hetkellä mennään reilussa 20 pinnan nousussa

2 tykkäystä

Muut suosikkini shorttifirmoista ovat ehdottomasti J2Global ja Ubiquiti. Korkeat shorttipositiot ja loistavat bisnekset, joiden shorttaamista en ole edes missään vaiheessa ymmärtänyt. Jälkimmäisessä firmassa plussana vielä se, että toimitusjohtaja omistaa muistaakseni 80-90 prosenttia firmasta näin ulkomuistista

1 tykkäys

Olipas mukava löytää tällainen helmi täältä foorumilta. Minusta tämä vaikuttaa aivan huikealta mahdollisuudelta tehdä pienellä riskillä 2-3X lyhyessä ajassa, jopa enemmän. Itse EBIX ei erityisesti sytytä, mutta tämä Ebix Cash ( https://www.ebix.com/pdf/EBIX_Investor_Presentation_web.pdf ) joka on tarkoitus spinnata ja listata omana yhtiönään Intian kuumille IPO markkinoille kuullostaa jopa liian hyvältä ollakseen totta. Asiasta fiksummin on kirjoittanut Mikro Investments Seeking Alphassa:

Ostin jo pikku siivun Ebixiä ja mieli tekisi lisätä. Mitäs mietteitä tämä teissä herättää, olenko ihan kuutamolla :slight_smile:

1 tykkäys

Ilmeisesti Ebix ei liioin kiinnostusta herättele. Osake kuitenkin näyttää heräämisen merkkejä ja oma mielipiteeni on vain vahvistunut.

Toivottavasti joku muukin palstalaisista mukana EBIX-seikkailussa. Melkoista vuoristorataa ollut viime kuukaudet, mutta nyt saatiin vähän tuhdimpaa särvintä leivän päälle.

Ensin tuli tulos Ebix Reports Record Revenues of $994.9 Million, GAAP Diluted EPS of $2.22

Ja perään heti se kauan odotettu ensimmäinen virallisempi varoitus Ebix Cash listautumisesta :sunglasses:

Näillä eväillä osake onkin ottanut jo kivasti pomppua, mutta itse olin vielä eilen ostolaidalla. Oma arvioni on, että vielä ei ole myöhäistä. Jenkkipalstoilla on jo hehkutettu 150$ targettia, mutta ainakin tämmöinen $100 arvio löytyi helposti

Viime päivät olleet suotuisia, että ei muuta kuin jatketaan samaa rataa :rocket: :rocket: :rocket:

1 tykkäys

Näemmä shorttina vielä 16%, laskenut jo 7% huipuista. Tässähän saatetaan päästä puristelemaan shortteja oikein kunnolla :yum:

Huh huh… -37% pre:ssä koska Ebix: This House of “Cards” Seems To Have a Glaring Fake Revenue Problem – Hindenburg Research

Mitenkähän luotettavia nämä shorttirapsat ovat, aikamoinen tarina ainakin ja markkina tuntuu nielevän. Toivottavasti Ebix vastaa huutoon nopeasti ja todellisuus ei ole se mitä hinde selittää.

2 tykkäystä

No pikkasen korjas kun Ebix antoi vastineen shorttirapsaan. Tulisi nyt vaan pian positiivisia uutisia listautumisen suhteen niin saisivat shortit kunnolla näpeilleen.

Mikä mielestäsi tässä ei ole red flag? Auditing firmat vaihtunu, IPO siirtynyt monta kertaa eteenpäin ja tuo gift card bisneksen luotettavuus. Huhhu

Kun tuon raportin lukee tulee kyllä huono feelis. En todellakaan koskisi koko firmaan ja lähtisin jopa shortti puolelle jos olisi pakko “ostaa tai myydä”.

1 tykkäys

No todella hurjia väitteitä Hindenburg esittää, mutta kuka kertoo mikä on totta ja mikä ei? Jotenkin en jaksa uskoa, että tuo toiminta olisi puhtaasti valheellista kuten Hinde vihjailee. Yhtiöllä on kuitenkin pitkä historia, pääyhtiö jenkeissä, maksaa jopa pientä osinkoakin. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Ebixiä on mustamaalattu ja on totta, että IPO:a on siirretty/lupailtu jo muutaman kerran, mutta huomioitavaa on myös korona pandemian vaikutus suunnitelmiin. Nyt kuitenkin alustava IPO esitys on laitettu sisään ja jos olisin voimakkaasti shorttina yhtiössä jonka arvo saattaa nousta 3-4X yhdessä yössä niin yrittäisin varmaan tehdä Hinded ja ajoittaa hyökkäyksen heikoimpaan hetkeen markkinoilla ennen kuin IPO:sta kuullaan lisää.

Mitä nyt tuossa itse tutkiskelin google mapsiä ym. statseja niin kyllähän niitä Ebixcash shoppeja on pitkin Intiaa ja onhan uusia soppareitakin julkaistu kevään aikana. Itse pysyn kelkassa ja katson tämän kortin loppuun saakka, en näe mitään syytä lähteä panikoimaan ja pelastamaan shorttaajia mahdolliselta tuskalta joka heitä odottaa kun IPO etenee - toivottavasti.

1 tykkäys

Lisää vastauksia Hindenpölyyn :wink:

Ihan kiva palata tähän lankaan nyt pari vuotta myöhemmin. Oman huolenaiheet osuivat aika hyvin jos näin voi sanoa, luotto yrityksen johtoon on kaiken a ja å. Toivottavasti kukaan ei hävinnyt liikaa rahaa tähän scam lafkaan.

1 tykkäys