Eduskuntavaalit 2023

Kun huomioidaan lukuisat seikat, mm. vaalipiirikohtaiset gallupit ja se, että PS:n ek-gallup on aina alakanttiin, niin PS on ykkönen, nyt on enää kyse siitä, kuka kahmii ne vaalipiirien viimeiset paikat, eli kuinka suuri se PS:n voitto on.

En usko että SDP menee Kokoomuksesta ohi, muistaakseni gallup yliarvioi SDP:tä ek-vaaleissa ja viimeisin yle-gallup osoitti heillä alaspäin.

Kuka muuten muistaa, että joulukuussa 2019 PS:n gallup-kannatus oli 24,3% ja SDP:n 13,2%?


Sanna Marin oli MTV3:n tentissä huomattavasti rennompi, ehkä saanut ohjausta tai tajunnut itse.

Tuorein aluekohtainen paikkaennnustehan on:

  • PS: 45
  • KOK: 43
  • SPD: 41
  • Keskusta 23
  • Vasemmistoliitto 16
  • Vihreät 15
  • RKP 10
  • KD 6
  • Nyt 1

Eli PS - KOK - SDP on todennäköisin top-3 näissä vaaleissa.

Ei anneta asian olla, mutta mikä se perussuomalaisten ratkaisu oli? (Montako kertaa joudun vielä kysymään?)

Se on klikkiotsikko keskeneräisestä asiasta, jota perussuomalaiset tietenkin käyttävät pelottelun ja valheidensa välineenä.

Kaikkein omituisinta tässä joka paikasta puskevassa perussuomalaisuudessa on se, että jopa sijoittamiseen keskittyvällä foorumilla julistetaan isolla joukolla populistista sanomaa, vähän kuin nuorisolle TikTokissa konsanaan.

Olen tekemisissä muiden sijoittajien kanssa viikoittain, mutta en tunne henkilökohtaisesti yhtäkään sijoittajaa, joka äänestäisi perussuomalaisia yhtään missään vaaleissa, sillä sijoittajan asialla puolue ei ole. Liberaaleihin muutama on kääntynyt viime kuukausina. Internetin keskustelufoorumilta perussuomalaissijoittajia löytyy silti satapäin. Joku tässä ei täsmää.

8 tykkäystä

Iso-Britannia lähti EUsta, tutkimusten mukaan taloudelliset vahingot ovat niiden mukaan suuremmat vuositasolla kuin sille koituneet bruttomaksut. Suomalaisessa yrityskentässä saa hakemalla hakea EU-eron kannattajia, mikähän mahtaisi olla syynä?

9 tykkäystä

On mielestäni ehdoton vaatimus että tuuli- ja aurinkovoimatuottajat liittyessään julkiseen verkkoon, joutuvat takaamaan tietyn voimakapasiteetin saatavuuden riippumatta oliko tuulta tai aurinkoa saatavissa. Turpeen poltto voimalaitoksissa olisi yksi tapa tuottaa se “minimi”.

1 tykkäys

Pidetään nuo “hyvä mies” kommentit pois asiallisesta keskustelusta, eikös?

Perussuomalaisten linja tarkoittaisi, että Suomi ei vastaanottaisi enää edes pakolaisia, joilla ei ole mitään muuta vaihtoehtoa, kuin paeta. En edes jaksa mennä siihen mitä kaikkea tällainen tekisi Suomen maineelle kansainvälisesti ja kuinka moraalisesti väärin tällainen ajattelu on, varsinkin kun yksi pääperusteluista tälle olisi raha. Meitä on autettu ja me autamme, kuten kaikki muutkin maailman sivistyneet maat.

Palkkaraja on ajatuksena naurettava. Työttömiä on ollut vuosikausia n. 200 000 mutta samaan aikaan meillä on krooninen työvoimapula. Tekijöitä sellaisellekin työlle, joka ei suomalaistyöttömälle kelpaa, pitää löytyä ja Suomen työttömistä niitä ei löydy. Missään keinotekoisessa rajassa ei ole päätä eikä häntää.

Asia on keskeneräinen, joten tässä vaiheessa kukaan ei lupaile mitään mihinkään suuntaan. Se ei estä sitä, etteikö perussuomalaiset yrittäisi tilanteesta hyötyä esittämällä asiaa väistämättömänä. Tämä on perussuomalaisten perustyyli.

8 tykkäystä

Nyt ois kyllä kepulaisilla todellinen valinnan paikka. Jos ei PS:ää hotsita äänestää, niin krsitillisille voisi vaikka lapun raaputtaa. Jotenkin minä kykenen käsittämään,e ttä joku äänestää vaikka demareita, tai vihreitä. Siinä on jotain logiikkaa. Mutta sitä minun on kyllä hyvin vaikea ymmärtää, etä joku äänestää tätä nykykepua. Siis jos on todellakin tyytyväinen tästä nykymenosta, niin kait sitä nyt silloin äänestää mieluummin demareita, tai vasemmistoliittoa?

Vai kuvitteleeko joku oikeistokepulainen, että kepun käänne oikealle tapahtuu automaattisesti sillä, että nyt äänestetään heitä riittävästi ja uskaltavat lähteä oikeistohallitukseen. Siinä kohtaa on jo aika kujalla. Käänne on edes teoriassa mahdollinen vain, jos ensin Saarikko saadaan pihalle ja sitten puhdistetaan koko homma aivan kunnolla ja vaatii totaalisen mahalaskun.

4 tykkäystä

Taidankin tosiaan äänestää perusuomalaisia. Idearikas: “polttoaineen hinta alas” vaalimainos radiosta on saanut seurakseen “sähkönhinta alas” mainoksen. Nämä ei oikein itselleni toimi. Sisältöä pitäisi olla hivenen enemmän. Myötähäpeä on ainoa fiilis mikä näistä jää. Suomen taloudessa on paljon korjattavaa. Eikö puolue keksi muuta, vai onko vain todettava kansan saavan sellaiset johtajat, jotka se ansaitsee.

Perussuomalaisten ohjelmassa on paljon hyviä pointteja, mutta näillä ulostuloilla ne vesittyvät. Joillekin nämä toimii, minulle ei.

11 tykkäystä

Heitetään kysymys ilmoille: Perussuomalaiset voittavat vaalit selvällä enemmistöllä ja he saavat 7 paikkaa hallitukseen. Kenelle seitsemälle nämä salkut menevät ja millä perusteilla?
Toivon siis puolueeseen vihkiytyneiltä perusteluita salkkujaosta henkilöiden osaamisen perusteella. Syytä ei myöskään ole unohtaa kansainvälisiä kontakteja, mikäli salkku sitä vaatii.

8 tykkäystä

Purra, Puisto, Halla-aho, Meri, Savio, Juvonen ja Juuso.

Riikka Purra puheenjohtajana pääministeriksi
Sakari Puisto tohtorimiehenä elinkeinoministeriksi
Jussi Halla-aho sisäministeriksi
Leena Meri tuomarina oikeusministeriksi
Arja Juvonen terveysministeriksi
Sami Savio liikenneministeriksi
Kaisa Juuso perhe- ja peruspalveluministeriksi

Otin huomioon myös alueet, jotta kaikki ministerin paikat eivät mene Uudellemaalle. Ei tuo poppoo näille nykyisille ministereille kalpene, jos sitä pelkäät.

30 tykkäystä

Niin tätä maata on myös johtanut Jyrki Katainen lyhyen matikan kutosellaan. Aikamoista, että kykypuolueen johtoon oli tommoinen mies päätynyt.

Kataisen hallitus toki oli vielä heikompi kuin tämä nykyinen. Johtui varmaan tuosta numerosta (sarkasmi).

Jotenkin minusta tuntuu, että sinua häiritsee se, että persut eivät ole täynnä Huhtasaaren ja Hakkaraisen kaltaisia ääliöitä. Vaan, että ne ääliöt ovat marginaallinen vähemmistö. Ja jokainen puolue omaa omat hölmönsä.

19 tykkäystä

Jäin kaipaamaan PS:n äänestäjille tärkeitä vakansseja. Omituista, että jättäisit seuraavat salkut muille, kun niihin liittyy niin kipeitä teemoja. Vai onko näihin perustuvat vaaliteemat vain sanahelinää. Ymmärrän toki , että painavat salkut kuuluvat PS:lle. Vaalivoittoon ollaan kuitenkin ratsastamassa pitkälti näiden ministeriöiden asioilla:
-Kehitysyhteystyö- ja ulkomaankauppaministeri
-Eurooppa- ja omistajaohjausministeri
-Ympäristö- ja ilmastoministeri
-Tiede-ja kulttuuriministeri ( vai lakkautetaanko tämä kenties kokonaan)

2 tykkäystä

Tämä maisterielitismi Suomessa on kyllä jotenkin huvittava ilmiö. Totta kai se lähtökohtaisesti antaa paremmat lähtökohdat esimerkiksi kansanedustajan tehtävässä toimimiseen kuin alempi korkeakoulututkinto tai ammatillinen tutkinto, mutta onhan koulutuksesta vähemmän riippuvaisilla henkilökohtaisilla ominaisuuksilla, kuten sosiaalisilla taidoilla ja sitten niistä koulutuksen jälkeisen työelämän aikana karttuneilla taidoilla ja kokemuksella paljon suurempi painoarvo.

Omasta mielestä esim.Antti Kaikkonen on tämän hallituksen parhaiten suoriutunut ministeri, vaikka hänellä on “vain” alempi korkeakoulututkinto. Rima ei toki ole kauhean korkealla.

31 tykkäystä

Jos mennään noihin ministerivalintoihin tärkeintä olisi, että vältetään tapaukset tyyliin Jari Lindström. jossa kaverille annettiin täysin kohtuuton tuplaministerin työtaakka Sipilän hallituksen aikana. Tällaisessa tilanteessa ministeri joutuu ylivoimaisen työtaakan alla pahimmillaan täysin muiden (tn. virkamiesten) pyöriteltäväksi ja Lindströmin nimenomaisessa tapauksessa lopputulema tästä ministeripalkkasäästöstä oli sairasloma.

Koulutettua väkeä perussuomalaisilla kyllä yleisellä tasolla riittävästi ministeripaikkojen täyttämiseksi mutta heilläkin aluepoliittiset ym. kompromissit voivat johtaa siihen, että velmiiksi heikkoja nimiä nousee tehtäviin, joihin heitä ei pitäisi päästää. Kepulla tilanne on parempi ja varsinkin Kokoomuksella rosteri on aivan eri luokkaa ja heillä on mistä ottaa, siitä voin antaa puolueettoman arvion oikeistodemarina. Puhun siis tässä jo siitä, että oikeistohallitus tässä tuntuu tulevan ellei ihmeitä tapahdu.

2 tykkäystä

Sanna Marin on hallintotieteiden maisteri.

4 tykkäystä

Sanna Marin on hallintotieteiden maisteri, jolla on todistetusti kokemusta myös tavallisten ihmisten töistä. Ja siitä persut jaksavat häntä pilkata?

Kommenttisi osoittaa huonoa makua ja alleviivaa paksulla tussilla aiemmin väittämääni perussuomalaisten kannattajien kykyä asialliseen keskusteluun. Juttu lipsahtaa persuilla henkilökohtaisuuksien ja mauttomuuksien puolelle ihan liian helposti – ellei olla paasaamassa maahanmuutosta.

Vaalien jälkeen pitäisi tehdä yhteistyötä, jotta maan asiat saadaan kuntoon. Toivottavasti persujen valitsemat edustajat ovat kannattajiaan paremmin valmistautuneet Suomen asioiden hoitamiseen.

11 tykkäystä

Ottamatta kantaa mihinkään (jotten joudu mukaan taisteluun), eikös PS ollut poistamassa koko ympäristöministeriötä jonkin toisen ministeriön alaisuuteen, mikäli jostain tentistä oikein muistin? :smiley:

No nyt varmaan joudun itsekin mukaan taisteluun, mutta mahdollisimman neutraalisti:

Kyllähän demokratiaan kuuluu se, että kansa valitsee edustajikseen kenet haluavat, taustasta ja osaamisesta riippumatta? Toki se, kenet puolueen sisällä valitaan hallituksen tärkeisiin virkoihin on eri asia.

1 tykkäys

Eduskunnanhan pitäisi olla kansan kuva ja sitähän se meillä on. Ministereillä on kuitenkin vastuita, joiden hoitamiseen korkea koulutus pitäisi oikeastaan olla vaatimus. Nykypäivänä valtion toimistoduuneihin ei pääse edes alimmille oksille ilman maisteritutkintoa, miksi siis maan johtoon pitäisi?

En ole kuitenkaan kanssasi eri mieltä kuin ainoastaan yhdessä asiassa. Ilmiö ei ole mitenkään erityisen huvittava Suomessa.

Oman kokemuksen perusteella koulutuksella on paljon isompi rooli siihen, mihin tehtäviin päädyt vaikkapa Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Poliitikot ovat toki oma erityisryhmänsä, jossa koulutushajontaa on enemmänkin. Nykyisin vähän liikaakin.

2 tykkäystä

Seison korjattuna, en muistanut koulutusta enää ollenkaan.

2 tykkäystä

Jep, täällähän minä ja näköjään persut ovat hyökkäysasetelmissa. Yritetään pitää keskustelu kuitenkin asiassa ja asiallisena. Kommentistasi päätellen et taida olla hakemassa asiallista keskustelua.

5 tykkäystä