Eezy sijoituskohteena (ent. VMP)

Kuukausi vaihtui, ja omistusosuudet on päivitetty yhtiön sivuilla

Selvästi isoin ja ainoa iso muutos, eli tuo OP-Suomi Pienyhtiöt osuuden kasvatus oli liputuksen johdosta tiedossa, ja nyt uudesta listauksesta näkee että em blokkikaupan myyjä oli ilahduttavasti tuolla myyntilaidalla operoineesta hallintarekkarista.

Listalta oli myös hävinnyt isommasta päästä yksityiset omistajat n 43300 kpl ja 28300 kpl sekä yksityisen vähennys 31.400 kpl. Varmaan tilallekin tulleita, koska TOP100 listan raja 12.000 kpl on muuttumaton.

TOP10 omistajat: 67,7%
TOP100 omistajat: 89,4%
Hallintarekkarit: 3,0%
<12kU omistavat ei hallintarekkarissa: 7,6%

6 tykkäystä

Kuukausi taas vaihtunut, joten vuorossa uusin katsaus.

Https://henkilostoala.fi/wp-content/uploads/2024/04/HELA_TOP20_helmikuu24.pdf (347,4 Kt)

Henkilöstöalan kokonaisliikevaihdon arvo oli helmikuussa 117,9 miljoonaa euroa ja laskua vuoden takaiseen nähden oli 4,9 prosenttia. Kuukautta aiemmin tammikuussa liikevaihdon arvo oli lähes sama eli 117,3 miljoonaa euroa ja silloin laskua vuoden takaiseen nähden oli 7,1 prosenttia.

EK:n suhdannebarometrin mukaan henkilöstöalan yritysten suhdanneodotusten positiivinen vire jatkui maaliskuussa. Odotuksia kuvaavan saldoluvun arvo oli maaliskuussa +25, kun se helmikuussa oli +10.

3 tykkäystä

Muutama uusi negatiivinen asia tullut vastaan.

Doctors by Eezy lähetti sähköpostia, että johdossa on vaihdoksia:
”Doctors by Eezyn toimialajohtaja ja perustaja Katri Roslund sekä lääkärirekrytoinnin johtaja Sanna Kämäräinen ovat lopettamassa Doctors by Eezyn palveluksessa.”

Toinen,
yrityskulttuurin mielipidevaikuttaja Panu Lukka kirjoittaa kriittisesti LinkedIn:ssä Eezystä.

Ja kirjoituksen mukaan Panu on lähdössä Eezystä noin kaksi vuotta yrityskaupan jälkeen. Panu on siis 1.4.2022 ostetun Leidenschaftin perustaja.

3 tykkäystä

Kertokaas viisaammat. En ole Eezyä seurannut, mutta ymmärrän toki että velkaisesta firmasta on kyse. Eikö kuitenkin mahda olla niin, että mm. yhteiskunnan tukien väheneminen aja ihmiset töihin ja nimenomaan joustaviin töihin ja siten vuokrafirmojen tilanteen voisi nähdä paranevan jatkossa? Vai miten asian näette toimialan osalta?

4 tykkäystä

Wulffin kilpailevan putiikin aloitus mallikas. Ottanee 10 meur/a myynnin kohtapuoliin, mikä ei ole kuin 5% Eezyn myynnistä mutta kiristänee markkinaa - ja kun kohdistuu nimenomaan Eezyn asiakkaisiin niin hintaruuvi ei ainakaan aukea.

1 tykkäys

Wulffin tuoreesta osarista:

“Wulff Worksin välittämiä vuokratyöntekijöitä oli tammi-maaliskuussa 2024 keskimäärin 47 (0) henkilötyövuosina laskettuna.”

Ei vielä suurta uhkaa alan toimijoille…

4 tykkäystä

Alun 0 ja lopun 100 keskiarvo on 47, mutta kyllä sitä muutama vuosi pitää tätä tahtia kasvaa että kunnon peluriksi pääsee.

2 tykkäystä

Eezyn tulosennakko.
Huom! Tulospäivä on jo huomenna ti 7.5.

Firmahan ei ole ohjeistusta antanut, mutta ainakin kuluja ovat kertoneet koittavansa hoidella kannattavuuden vuoksi, se fokuksessa samoin kuin velkaantuneisuus - täten myös kassavirta.

Eezyn tulos tuli ulos,
-KL-pikauutisten mukaan liikevaihto-odotus oli 45,9 meur, liikevoiton odotus 0,7 meur
-liikevaihto laski (-21%) odotuksia enemmän kiitos teollisuuden ja raksapuolen (vajaa puolet henkilöstöpuolen liikevaihdosta). Asiantuntijapalvelut +7% ollen n 8 meur
-liikevoitto positiivinen, ja oli siellä suurinpiirtein missä odotukset ja sisälsi myös vähän cost cut -kuluja
-ei ohjeistusta

@Petri_Gostowski jos luvassa on TJ-haastattelua, voisi markkinanäkymien lisäksi kysäistä “strategian” etenemisestä. Mitä edistysaskelia on tehty, ja miten niin ja mitä konkreettista nämä edistysaskeleen tuottavat? Tuodaanko CMD:llä jotain konkreettista esiin?
Strategian mukainen liikevoittotavoitehan on asetettu aivan eri asentoon kuin mitä sen asettanut johto ja hallitus suorittaa.
En toki sano etteikö suhdannetilanne olisi toimialan ja vieläpä Eezyn portfolion kannalta lähellä pohjia, mutta sen verran olen noteerannut että yleensä johto pääsee aivan liian helpolla kertomaan omaa laveaa ja elintilaa jättävää viestintäänsä kuin että he “pääsisivät” kertomaan konkreettisemman plänin miten sinne konkreettisesti mennään, jonne on omistajille kerrottu mentävän.
EDIT: em kommentilla en siis viitannut erityisesti näihin Eezy-haastatteluihin vaan yleisellä tasolla. Inderesin analyytikoiden hyvä puoli onkin asiantuntemus, ja sitä kannattaakin aina hyödyntää ja rapsuttaa vähän pintaa syvemmältä vaikka yrityksen kuin yrityksen johto mielellään puhuu “omiaan”.

Julkaisimme uuden strategiamme ”Hyväätyötä2028”
helmikuussa. Pitkän aikavälin tavoitteemme ovat kasvaa
Henkilöstöpalveluissa markkinaa nopeammin,
kaksinkertaistaa Asiantuntijapalveluiden liikevaihto sekä
saavuttaa 8% liikevoittotaso vuonna 2028.

image

https://ml-eu.globenewswire.com/Resource/Download/ff777f31-9610-46de-a45f-a1c1147db1a0

1 tykkäys

Hyvää:
-liikevoitto plus-merkkinen tehostustoimien ansiosta

Huonoa:
-liikevaihto tuli todella rumasti alas
-liikevaihdon pudotus oli selvästi suurempi kuin henkilöstöalan keskimääräinen lasku
-Eezyn päätoimialat raksa ja teollisuus huonossa hapessa ainakin seuraavat puoli vuotta
-ilman kertaluonteista rahoitustuottoa nettotulos olisi ollut negatiivinen
-kassa tyhjänä, jouduttiin korkkaamaan limiitti (2,5M)
-lyhytaikaiset velat 10M suuremmat kuin lyhytaikaiset varat, mistä rahat?
-osakeannin mahdollisuus kasvoi merkittävästi

3 tykkäystä

Kassavirta oli negatiivinen, liekö sitten ekan kvartteriin ilmiö vai mistä johtuu. Tai ainakin sama oli 1Q23, 1Q22, 1Q21.
Mutta, 2Q on ollut vahva niin 2Q23, 2Q22, 2Q21.
→ mutta 2Q24: miten on kun liikevaihtotaso on niin paljon matalampi?
Erittäin tärkeä asia.

Noita lyhyet velat vs lyhytaikaiset varat, näkyvät olevan yleensä juuri noin kuin 1Q24, eli lyhyt aikaset varat ovat tuon 10 meur isommat kuin lyhytaikaiset velat. Huolestuttavaa jos trendi kääntyisi. Ilmeisesti myyntisaatavia ei ole myyty factoringilla.


image
image

1 tykkäys

Tervehdys Eezyn viestinnästä ja sijoittajasuhteista! Olen Marleena Bask, ja toimin Eezyllä viestintäjohtajana. Vastailen täällä mielelläni keskusteluun ja kysymyksiin.

Tänään 7.5. aamulla raportoimme osavuosikatsauksen Q1/2024. Muistuttaisin kaikkia myös toukokuun lopulla pidettävästä pääomamarkkinapäivästä, jossa avaamme strategiaamme ja kannattavan kasvun lähteitä konkreettisesti markkinalle. Ilmoittautumislinkki ohessa. Julkaisemme tarkan ohjelman Pääomamarkkinapäivään tällä viikolla.

16 tykkäystä

Katsausta alan toimesta ja näihin nähden Eezyn suoritus on selvästi heikompaa. Mitä konkreettista on menossa ennen 2028 tavoitteita. Tavoitteet ovat kovat ja suoritus on alaa heikompaa, onko muutakin kuin vain puhetta?

Henkilöstöalan kokonaisliikevaihto, joka sisältää vuokraus-, rekrytointi-, ulkoistus-, sekä lisäpalvelut, oli vuoden 2024 ensimmäisellä kvartaalilla tammi-maaliskuussa 355,6 miljoonaa euroa. Liikevaihto laski viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna 8,4 prosenttia.

Maaliskuun liikevaihdon arvo oli 120,2 miljoonaa euroa. Viime vuoden maaliskuuhun verrattuna liikevaihto pieneni 12,9 prosenttia.

Henkilöstöalan suhdannenäkymien mukaan toimialan suhdanteissa ei lähiaikoina tapahtuisi suurta muutosta.

Suurin muutos on viime vuosina tapahtunut rakentamisen toimialalla ja erityisesti asuinrakentamisen raju pysähdys on vetänyt myös henkilöstöalan palveluiden rakennusalan liikevaihdon laskuun. Vuoden 2022 ensimmäiseen neljännekseen verrattuna laskua kertyi vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä 44,6 prosenttia.

Myös teollisuuden liikevaihto on laskenut selvästi vuoden 2022 alkuun verrattuna. Teollisuuden liikevaihto oli tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 23,7 prosenttia pienempi kuin vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä.

Majoitus-, ravintola-, catering- & vapaa-ajan
> palvelut kärsivät vuoden 2022 alussa vielä koronapandemiaan liittyvistä rajoituksista. Nyt tällä toimialalla liikevaihto kasvoi 37,8 prosenttia
vuoden 2022 tammi-maaliskuuhun nähden.

2 tykkäystä

Petri onkin ahertanut, ja tuloskommentit sekä TJ-haastattelu valmiina

Haastattelun sisältö

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:13 Q1’24
00:44 Kehitys palvelualoittain
01:23 Kustannusten ja kannattavuuden kehitys
02:07 Strategian eteneminen
04:40 Markkinanäkymät

4 tykkäystä

Inderes: 1,50 (vähennä) → 1,35 eur & Vähennä

Lyhyen tähtäimen riskit eivät houkuttele nojaamaan pidemmän tähtäimen potentiaaliin
Vuosien 2024-2025 P/E-kertoimet ovat 11-10x ja vastaavat taserakenteen huomioivat EV/EBITDA-kertoimet ovat 6x ja 5x. Kokonaisuutena nämä arvostuskertoimet ovat mielestämme neutraalit, mutta lyhyen tähtäimen arvostuksessa ei mielestämme ole nousuvaraa. Pitkän tähtäimen potentiaali on tuntuva, mutta merkittävän velkavivun takia heikossa skenaariossa arvostukselle ei löydy tukitasoja. Tämä riski yhdessä varsin haastavan lyhyen tähtäimen markkinanäkymän kanssa pitää mielestämme riski/tuotto-suhteen heikkona 12kk:n tähtäimellä

image

1 tykkäys

Kummasti Inderesin tavoitehinnat aina asettuu laskevilla firmoilla lähelle kurssitasoa. Ei siinä mitään etteikö tuo olisi ok, kun firma nyt suorittaa hyvin surkeasti.

No saapa jatkaa ostoja jossain välissä, ei ole kiire. Jokohan mahdan olla suurin henkilöomistaja, jolla ei ole mitään suhdetta ko. yritykseen. Alkaa noita lappuja olemaan, mutta eipä näissä pienissä kovin isoja omistuksia tuohon saavutukseen edes tarvita.

Eezyn toimivalle johdolle kysymys kuinka sitoutuneita olette yritykseen? Oletteko vain palkkarenkejä ja kosmeettinen määrä omaa rahaa pelissä vai löytyykö näkemystä enemmänkin piilevästäpotentiaalista ja uskallusta laittaa isommin omaa.

2 tykkäystä

Yhtiöhaastattelu oli pettymys. Rahoitusasemasta ja kovenanteista ei kysytty mitään, vaikka ne ovat tällä hetkellä kriittisiä Eezyn lähitulevaisuuden kannalta. Jos Inderesin tarkoitus on näillä videoilla palvella sijoittajia, toimitusjohtajia pitää pystyä haastamaan myös ikävistä asioista.

Nettovelka/käyttökate 4,5x alkaa olla järkyttävä suhdeluku ja ihme etteivät kovenantit rikkoutuneet. Uutena ehtona sinne on tullut vähimmäiskassavarat, tosin sehän oli Q1:llä melkein nollassa tai oikeammin miinuksella kun jouduttiin turvautumaan limiittiin. Nyt myös Inderes toteaa, että antiriski leijuu ilmassa: “oman pääoman ehtoisen rahoituksen tarve on mielestämme mahdollinen skenaario”.

Olen parissa kuukaudessa kääntänyt takkini Eezyn suhteen. Odotin, että yhtiö olisi pystynyt säilyttämään korkeamman liikevaihtotason ja tehnyt ripeämmin toimia haastavan kassatilanteen turvaamiseksi. Nyt on menty takki auki kohti tiedossa olevia vaikeita aikoja. Eezyn tilanne muistuttaa pelottavan paljon Duellia vuosi sitten. Myös lopputulos voi olla sama.

Ikävä kuulla, jos näin on. Skippasin tuon rahoitusaseman ihan tietoisesti tuossa haastattelussa, kun yhtiön johdolta sitä jo kysyttiin webcastissa ja siihen vastattiin. Ajattelin, ettei sen uudelleen kysyminen tuo tässä kohtaa lisäarvoa.

9 tykkäystä

Iso pettymys oli kyllä Eezy liikevaihdon pudotus, mutta toisaalta on erittäin kova suoritus pysyä edelleen mustilla numeroilla siitä huolimatta. Ja se kyllä mielestäni tämän erottaa vaikka Duell:in menneestä tilanteesta. Hieman alaa tuntevana olen omalta näkemyseltäni hieman positiivisempi tulevasta jos ja kun talouden kasvu vain alkaa, kasvu% joita Inderes ennustaa -25 ja -26 ovat aika vaatimattomat. Kun on tultu isosti alas, yleensä on myös noustu isosti ylös. Siis jos olettaa että firmassa on kaikki kunnossa. Isossa kuvassa tähän sijoittaminen on nyt sama asia kuin löisi vetoa suhdanteen kääntymisen puolesta, jos uskoo että pörssi nousee tämän vuoden puolella eli monella alalla suhdanne paranee viimeistään 2025 H1 niin aivan yhtä varmasti tämäkin lappu tulee nousemaan ja ne kasvu% saattavat olla huomattavan isoja. Ja silloin viilattu kulurakenne näkyy varmasti rahavirrassa ja viivan alla. Sitten jos taas pelkää että tässä sitä junnataan ja mörnitään edelleen pidempi jakso niin on tässä iso riski, että jokin rahoituskuvio pitää toteuttaa. Aika paljon on itselläkin lappua ja keskihintaa tehokkaasti laskettu :smiley: niin roikutaan edelleen mukana ja uskotaan parempaan huomiseen. Joko tästä tulee iso palkkio lopussa tai suurin sijoitusvirheeni, sen aika näyttää :smiley:

6 tykkäystä

Itsekin katson positiivisen kautta tuota jonkinlaista kyvykkyyttä operoida pienellä pluissalla, vaikka rakentaminen ja teollisuus kyykkäsivät pahemman kerran.

Asuntorakentaminen on alamäessä ja kohta nollilla, muu rakentaminen (infra, toimitilat, julkinen rakentaminen) sen sijaan on kohtuullista. Valitettavasti Eezy ei ole avannut mitä heille “rakentaminen” tarkoittaa, ja onko se kuinka asuntorakentamispainotteista. Ihmisten mielikuvissa rakentaminen = asuntorakentaminen, eikä ihme, sitähän otsikot kirkuvat päivittäin. Teollisuuden kuvittelen itse saavuttavan pohjan selvästi aiemmin, mutta läpinäkyvyyshän on Eezyn tapauksessa nolla.

Samaan aikaan tuolla nollan ympärillä operoidessa monet yrityksen arvostusta pohdiskelevat tunnusluvut nauttivat vivusta, josta vain maaniset voivat olla iloisia:
-P/E
-EV/EBITDA
-velkaantuneisuus (nettovelka / käyttökate)
Ts pieni muutos suoriutumisessa muuttaa em perustunnuslukuja huomattavasti.

Näkisin, että Eezyn johdon tehtävä on paitsi kertoa loistavasta tulevaisuudesta 2028, myös yrittää määrittää itse ja jakaa potentiaalisille sijoittajille vähän lyhyemmän tähtäimen skenaariota, sekä niitä konkreettisia toimia jolla pakka pidetään kasassa.

Näin rakennetaan sijoittajaluottamusta, eli tuodaan esiin myös lyhyen aikavälin sijoittajamerkitykselliset toimenpiteet, ja samalla kun luodaan johdon toimiin läpinäkyvyys, ts mahdollisuus todeta että johto suunnittelee tekevänsä merkityksellisä asioita, lähtee toteuttamaan ja toteuttaa niitä, ja saa niitä aikaiseksi jollain tunnuslukurelevantilla tavalla mitattuna. Itse näkisin että tulevassa CMD:ssä @marleena.bask myös 2024 avataan.

Esimerkiksi, ihan ei itselle riitä että kerrotaan tehdyn yritystarjoomaa laajentavia puitesopimuksia, mutta kertoo jo enemmän että sellaisia on 1Q2024 tehty 3/20 pääasiakkaiden kanssa, 2Q2024 x/20 jne, sekä arviota miten ne vaikuttavat liikevaihtoon.

Tai kassavirta arvio 2024 kvarttereille, millä varmistetaan / suunnitellaan että 2023 mukainen kassavirta tulee toteutumaan?

Jne.

4 tykkäystä