EHang Holdings – Tulevaisuuden ilmailua

2 tykkäystä

Youtubessa olen seurannut tätä YoungMoney - kanavaa jonka vetäjällä näyttää olevan laajempikin henkilökohtainen kiinnostus droneihin ja noh… vaikea sanoa osaako hän kiinaa/onko kiinalaistaustainen, mutta oletan että on, kanavalla on viedoita myös muista kiinaialaisyrityksistä ja on hyvin kartalla kiinan markkinoista.

Hän on profiloutunut niin vahvasti Ehangiin, että uskoisin että hän julkaisee tähän uuteen skandaaliin liittyvän videon aika pian, jahka on ehtinyt tutkia asiaa.

3 tykkäystä

Jep, Young on seurannassa. Enkä tarkoittanut, että tubettajalla pitää olla Kiinan passi, vaan lähinnä sitä, että hän pystyisi seuraamaan Kiinalaista mediaa / tietolähteitä, kertoisi hieman mitä niissä puhutaan, ja tuntisi paikallista yrityskulttuuria.

Vahvasti tuntuu jakavan porukkaa tämä Wolfpackin rapsa, eikä kumpikaan puoli oikein (vielä) kykene muuhun kuin olemaan jotain mieltä sen sisältämien väittämien painoarvosta.

Itse pidän edelleen mielenkiintoisimpia aspektina sitä, että osa pitää Ehangiin kohdistuvaa tutkintaa pääriskinä, osa ei edes mainitse sitä vouhkatessaan shorttirapsasta.

Odotellaan, ehkäpä tämän päivän aikana saamme vielä jotain kättä pidempää mielipiteiden tueksi, suuntaan tai toiseen.

Itse en keventänyt vaan tankkasin, mutta koska toivo on huono strategia, muutan kyllä lähestymistapaani sen verran, että asetan stopparit kh ±0 tasolle.

2 tykkäystä

Wolfpackin tominnasta paistaa suoraan läpi, että tarkoituksena on vain ja ainoastaan tehdä rahaa, kun miettii ajoitusta ja sopivasti unohdettuja tasapainottavia näkökulmia. Mikään ylistyksen arvoinen objektiivisen totuuden tavoittelu tai “aktivismi” eivät selvästikään ole motiivina, joka kyllä asettaa raportin lähtökohtaisesti kyseenalaiseen valoon ja pakottaa miettimään, että kuinka härskisti siellä on yritetty vääristellä asioita.

5 tykkäystä

Jos shorttirappari olisi tullut Muddy Watersilta tai Hindenburgilta niin olisin huolissani, tämä Wolfpack ei vaikuta kovin uskottavalta ja tosiaan loistava ajoitus, tekivät varmaan isot massit eilen.

Jos 2019 finanssit on isoin red flag niin se ei minua hetkauta, jos itse tuotteet olisivat väitetysti fuulaa niin sitten miettisin myyntiä. En usko että Koreassa oltaisiin viralliseen rekisteriin laitettu mitään höpöhöpö-dronea, ilmailupuolella ollaan aika tarkkoja näistä.

Ostin eilen muitsaakseni @70 ja @51, katsotaan mitä tänään tapahtuu.

14 tykkäystä

Aika perusteellinen shorttirapsan purku ja ruumiinavaus oheisessa kirjoituksessa.

Lopussa mainitaan Wolfpackin osumatarkkuus. Yhtiö on aiemmin hyökännyt shorttirapsoillaan kuuden firman kimppuun. Viiden osake on noussut rapsaa edeltävästä hinnasta kaksi- tai kolminumeroisen luvun.

“Conclusion: After getting burned on their other shorts, the guys at Wolfpack needed to make some money, so they decided to find a heavily hyped company that had run up a lot to get the best chance of causing panic and FUD. That’s my hypothesis of why they released this short report on EHang. How can you write a short report on a company and not mention some of their biggest partnerships.”

Mielenkiintoista kyllä nähdä jatko…

15 tykkäystä

Kiitos oikaisusta. :+1:

the best way to get the right answer on the internet is not to ask a question; it’s to post the wrong answer.

5 tykkäystä

Tässä oikein malliesimerkki huutelijasta joka antaa vielä niiiin jäätäviä sijoitus neuvoja että huh huh :joy: :woozy_face:. On se kumma mistä näitä aina sikiää näihin ketjuihin kun jotain tapahtuu. Viimmeksi kun FuelCellille tuli sama tilanne ketju täyttyi samanlaisesta paskasta… porukka joka ei ollut ikinä omistanut/aikonutkaan omistaa kyseisiä lappuja rellesti täysin vapaana yhden illan ja haukkui osakkeen maan rakoon. Siinä vain kävi niin että ne jotka oikeasti omistivat osakkeita ja eivät olleet niin perillä yhtiön asioista hermostuivat ja hädissään myivät osakkeensa ja ottivat tuntuvat tappiot… kun oikeasti olisi pitänyt ostaa!! No seuraavana päivänä osake korjasi korkeammalle mistä oli lähdetty ja huutelijat poistuivat vähin äänin. Harmittaa vain tuo eilinen ilta joidenkin puolesta oikeasti :confused:

50 tykkäystä

Tämäpä tämä. Itse lukeudun noihin Fcell paniikkimyyjiin. Ei tullut isot tappiot, ja niistäkin opittiin, mutta nyt muutamaa kuukautta myöhemmin kurssi on noin 1300%. Jollain tasolla ymmärrän trollaamisen, mutta mielestäni tämän foorumin tarkoitus olisi tuoda sen käyttäjille uutta informaatiota ja tietysti myös perustellusti haastaa. Huutelu ei tuo mitään lisäarvoa, vielä vähemmän jos se ei perustu edes faktoihin.

6 tykkäystä

Taidanpa ottaa spekulatiivisen näkemyksen tähän ja ostaa jenkkiavauksesta hieman lyhyeen holdiin. Yhteistyö DHL:n lisää luottamusta vaikka shorttirapsa saikin firman näyttämään kusetukselta.

1 tykkäys

Tämä!
Pakko myöntää, että paniikkimyynti tapahtui. Tietysti oma vika, mutta pahimmalla hetkellä olisi tarvinnut perusteltuja ja rauhallisia analyysejä. En nyt missään nimessä sano että ko. viesti aiheutti myynnin, mutta ei se kyllä sitä estänytkään. No, tullaan takaisin kyytiin tänään.

Edit. Kiitos Merille asiallisista analyyseistä!

5 tykkäystä
Name Date Duration
New Year’s Day Jan 1 — Jan 3, 2021 three days
Spring Festival Feb 11 — Feb 17 seven days
Qingming Festival April 3 — April 5 three days
Labor Day May 1 — May 5 five days
Dragon Boat Festival June 12 — June 14 three days
Mid-Autumn Festival Sept 19 — Sept 21 three days
National Day Oct 1 — Oct 7 seven days

Tästäpä näkee kiinalaisten loma-ajat. Olisiko syynä tilojen tyhjyyteen vaikkapa työntekijöiden lomailu?

2 tykkäystä

Tämä lappu on nyt erittäin kuuma. Ei kuitenkaan tehdä ketjusta “eilen myin” tai “tänään aion ostaa” ketjua, vaan yritetään pysyä siinä, että jokaisella viestillä olisi edes ripaus arvoa kanssakeskustelijoille. Eli @Meri voi huoletta postailla ostonsa, suuri osa kuitenkin haluaa beesailla :wink:

Tällä hetkellä pre-market ei ole yhtään rauhoittunut, vaikka tietoa on jo enemmän. Tällä hetkellä 30 minuutin sisällä vola on sellaista 50 % (44 - 63 USD) luokkaa. Huhhuh.

Pitäkää pannulaput käsissä, nyt polttaa!

8 tykkäystä

Ensi kesänä voitte tulla ihastelemaan Ehangin dronen testilentoja Helsinkiin. Helsinki yhtenä kaupunkina mukana testailemassa autonomista Ehangin dronea lääkärinkuljetuksissa.
https://nakoislehti.media.fi/helsinginuutiset/17fa57ac-d1e6-4c04-af42-f0bd1c69311a/6?cd_browse-mode=browser

5 tykkäystä

Minut pelasti se, että paniikkimöin jo kerran yrityksen ollessa 20usd kieppeillä ja sen jälkeen olen tehnyt kunnolla kotiläksyni. Laskua ihmetellessä luottamusta toi etenkin se että yrityksellä on valmiit yhteistyökanavat eri puolilla maailmaa, moni Europan maa mukaan lukien. Noita yhteistyökuvioita tuskin on voitu solmia hatarin perustein - siinä vaiheessa kun lennätellään ihmisiä ilmassa, oli se sitten Aasian tai Euroopan suurkaupungeissa, on aika vaikea enää pärjätä huijarifirmana, pelkillä isoilla puheilla ja vailla oikeita toimistotiloja. Eri asia on sitten tietysti se, oliko hinta Ehangilla karannut jo liian korkealle, korjausliikehän oli muutenkin tulossa.

Toki se kaduttaa, etten myynyt laskun alkaessa ja ostanut takaisin pohjilta ja tällä hetkellä oman salkun tilanne on sellainen ettei sitä tee mieli pällistellä ennen kuin kurssi oletettavasti on palannut paremmalle tasolle.

4 tykkäystä

Tämähän näissä on se paha kun oikein toteuttavat niin poukoille ei jää aikaa tutkia asiaa syvällisesti. Omalla kohdalla huomasin tiputuksen vasta 25 min ennen pörssin sukeutumista… Onneksi oli niin huono elokuva että vaihdoin pörssiin :grin:. Sitten olikin jo jäätävä kiire takoa toimeksi antoja sisään. Ja foorumille kirjoittelu ei ollut kyllä mitenkään mahdollista tuossa hässäkässä.

13 tykkäystä

Tuotanoinniin… Helsingin Uutiset / heidän haastattelemansa tahot:

Forum Virium Helsinki, joka kuvailee itseään näin:

Forum Virium Helsinki vastaa AiRMOUR-hankkeen viestinnästä ja on näin vahvasti tukemassa tulosten jalkauttamista. Lisäksi Forum Virium Helsinki osallistuu muihin tehtäväalueisiin, kuten Helsingin pilottikokeilun järjestämiseen, jossa testataan droneja ensihoitohenkilökunnan ja lääkintätarvikkeiden kuljettamiseen yhteistyössä HUS:in kanssa.

tiedottaa nettisivuillaan:

Sanoisin, että ensi vuonna ei pääse katselemaan koelentoja, eivätkä lääkärit lentelee vielä koelentämättömällä laitteella yhtään mihinkään vuoden 2023 alussa.

Melkoinen hypejuttu kaiken kaikkiaan, ja “faktat” ihan mitä sattuu.

E: Olisivat tulleet vaikka täältä ketjusta tarkistamaan, faktat olivat tiskissä toissaviikon lopulla :joy:

E2: Tuli muuten mieleen, että jos nykyisen USA hallinnon lähipiireillä olisi joko tulevien kilpailijoiden (Joby, Archer tms) lappuja, tai mikä vielä parempaa, EH shortteja, salkuissaan, nyt olisi täydellinen hetki lyödä lyötyä ja lisätä EH kurssipäivän avauksen aikoihin jollekin sanktio- / rajoituslistalle :open_mouth:

7 tykkäystä

Itselle positiivinen yllätys oli tuon artikkelin videossa näkynyt siivellinen lentokone EHang 580, eli EHangillä on kykyä tarvittaessa tehdä siivellinen eVTOL eikä se ole puhdas drone-firma.

Vuoden aikana EHang-keskustelupalstoilla on moitittu EHangin huonoa tiedottamista eli hyvin vähän kertovat minne ovat laitteitansa myyneet ja toisaalta julkaisevat uutisia, kuten viime syksyllä 100 km lentomatkaan kykenevästä AAV:stä tai Hotellin asiakkaiden sight seeing lentojen käynnistämisestä, mutta statusta eivät noista ja monesta muusta päivitä.

Tämä case päättyy EHangin kannalta hyvin, koska kyse on oikeasta toimivasta yrityksestä. Mutta toivottavasta ottavat opikseen ja tiedotavat jatkossa avoimemmin

9 tykkäystä

Joitakin hyviä pointteja Seeking Alphan vastauksessa, mutta aika monta hutia myös.

Heti alussa kirjoittaja valittaa että shorttirapsa on täynnä hard to debunk nonsensia ja että raportti jättää pois paljon shorttaajan kannalta epämiellyttäviä faktoja. Kenties, mutta juuri ne hard to debunk väitteet pitäisi mielestäni kumota jotta vastine saisi uskottavuutta. Sen sijaan WY Capital cherrypikkaa itsekin raportista itselleen sopivia kohtia joihin tarjoaa omia mielipiteitään.

Esimerkki:

Miksei Seeking Alphan vastaus halunnut ottaa mieluummin tähän kantaa?

Ja “even if Wolfpack is right and Kunxiang is EHang’s largest customer(which I doubt)” - mikä tarkalleen saa epäilemään? Tämä jää hämärän peittoon. Vahvaa mutuilua.

Selvästikin kirjoittaja on turhautunut kun myöntää että “I’m not a lawyer by any means, so I can’t fully comment on EHang’s legal issues in China” ja heti sen jälkeen kuitenkin esittää mielipiteensä täytenä faktana.

Tärkeimmät kysymykset ovat yhä vastauksia vailla, toisin kuin esim. FuelCellin tapauksessa jossa niihin saatiin hyvät vastaukset.

Toisaalta olisi mielenkiintoista tietää milloin shorttaajat tekivät yllätysvierailunsa tehtaalla, tuollaista keskeistä tietoa ei pitäisi pantata… ja olisihan myös muihin Ehangin asiakkaisiin pitänyt kiinnittää edes jonkinlaista huomiota.

Mutta kuitenkin, niin kuin WY Capital sen itse ilmaisee… hard to debunk kamaa!

Pohdintaa SA:sta, en ota näihin kommentteihin kantaa:

EDIT: Selvennyksenä tässä tapauksessa Seeking Alpha = WY Capital. WY C siis kirjoittanut artikkelin SA:han.

4 tykkäystä

Toivottavasti Ehang ja muut ottaisivat tästä opiksi, että varaston ovet pidetään lukossa myös jouluna ja juhannuksena! Sinällään siistiltä ja hyvässä järjestyksessä asiat näytti olevan tuollaiseksi 200 hengen pajaksi. Sen sijaan ihmetyttää, että näitä uskalletaan levittää julkisesti omalla nimellä ilman pelkoa, että joku tulkitsisi sen teollisuusvakoiluksi ja alkaisi esittää kohtalaisia vaatimuksia suhteutettuna muutaman miljardin arvon haihtumiseen…

Aika vahvasti mielikuvia myytiin videolla, jossa lähinnä kuvattiin varastojen kattoa ja hämmästeltiin, miksi Kiinassa toimistoista sammutetaan valot, kun porukka ei ole duunissa.

Ainoa mikä herätti kysymyksiä, oli käytetyt moottorit, joista rapsan mukaan ei voisi käyttää henkilöliikenteessä. Ihmetyttää, jos Euroopassa ja Koreassa eivät ole olleet kiinnostuneita näin keskeisestä osasta tekniikassa, jos siinä on joku isompi standardeihin liittyvä ristiriita? Luulisi asian nousseen ilmi jo aiemmin, vaikka testilennot ovatkin vasta alkamassa.

2 tykkäystä