EHang Holdings – Tulevaisuuden ilmailua

Name Date Duration
New Year’s Day Jan 1 — Jan 3, 2021 three days
Spring Festival Feb 11 — Feb 17 seven days
Qingming Festival April 3 — April 5 three days
Labor Day May 1 — May 5 five days
Dragon Boat Festival June 12 — June 14 three days
Mid-Autumn Festival Sept 19 — Sept 21 three days
National Day Oct 1 — Oct 7 seven days

Tästäpä näkee kiinalaisten loma-ajat. Olisiko syynä tilojen tyhjyyteen vaikkapa työntekijöiden lomailu?

2 tykkäystä

Tämä lappu on nyt erittäin kuuma. Ei kuitenkaan tehdä ketjusta “eilen myin” tai “tänään aion ostaa” ketjua, vaan yritetään pysyä siinä, että jokaisella viestillä olisi edes ripaus arvoa kanssakeskustelijoille. Eli @Meri voi huoletta postailla ostonsa, suuri osa kuitenkin haluaa beesailla :wink:

Tällä hetkellä pre-market ei ole yhtään rauhoittunut, vaikka tietoa on jo enemmän. Tällä hetkellä 30 minuutin sisällä vola on sellaista 50 % (44 - 63 USD) luokkaa. Huhhuh.

Pitäkää pannulaput käsissä, nyt polttaa!

8 tykkäystä

Ensi kesänä voitte tulla ihastelemaan Ehangin dronen testilentoja Helsinkiin. Helsinki yhtenä kaupunkina mukana testailemassa autonomista Ehangin dronea lääkärinkuljetuksissa.
https://nakoislehti.media.fi/helsinginuutiset/17fa57ac-d1e6-4c04-af42-f0bd1c69311a/6?cd_browse-mode=browser

5 tykkäystä

Minut pelasti se, että paniikkimöin jo kerran yrityksen ollessa 20usd kieppeillä ja sen jälkeen olen tehnyt kunnolla kotiläksyni. Laskua ihmetellessä luottamusta toi etenkin se että yrityksellä on valmiit yhteistyökanavat eri puolilla maailmaa, moni Europan maa mukaan lukien. Noita yhteistyökuvioita tuskin on voitu solmia hatarin perustein - siinä vaiheessa kun lennätellään ihmisiä ilmassa, oli se sitten Aasian tai Euroopan suurkaupungeissa, on aika vaikea enää pärjätä huijarifirmana, pelkillä isoilla puheilla ja vailla oikeita toimistotiloja. Eri asia on sitten tietysti se, oliko hinta Ehangilla karannut jo liian korkealle, korjausliikehän oli muutenkin tulossa.

Toki se kaduttaa, etten myynyt laskun alkaessa ja ostanut takaisin pohjilta ja tällä hetkellä oman salkun tilanne on sellainen ettei sitä tee mieli pällistellä ennen kuin kurssi oletettavasti on palannut paremmalle tasolle.

4 tykkäystä

Tämähän näissä on se paha kun oikein toteuttavat niin poukoille ei jää aikaa tutkia asiaa syvällisesti. Omalla kohdalla huomasin tiputuksen vasta 25 min ennen pörssin sukeutumista… Onneksi oli niin huono elokuva että vaihdoin pörssiin :grin:. Sitten olikin jo jäätävä kiire takoa toimeksi antoja sisään. Ja foorumille kirjoittelu ei ollut kyllä mitenkään mahdollista tuossa hässäkässä.

13 tykkäystä

Tuotanoinniin… Helsingin Uutiset / heidän haastattelemansa tahot:

Forum Virium Helsinki, joka kuvailee itseään näin:

Forum Virium Helsinki vastaa AiRMOUR-hankkeen viestinnästä ja on näin vahvasti tukemassa tulosten jalkauttamista. Lisäksi Forum Virium Helsinki osallistuu muihin tehtäväalueisiin, kuten Helsingin pilottikokeilun järjestämiseen, jossa testataan droneja ensihoitohenkilökunnan ja lääkintätarvikkeiden kuljettamiseen yhteistyössä HUS:in kanssa.

tiedottaa nettisivuillaan:

Sanoisin, että ensi vuonna ei pääse katselemaan koelentoja, eivätkä lääkärit lentelee vielä koelentämättömällä laitteella yhtään mihinkään vuoden 2023 alussa.

Melkoinen hypejuttu kaiken kaikkiaan, ja “faktat” ihan mitä sattuu.

E: Olisivat tulleet vaikka täältä ketjusta tarkistamaan, faktat olivat tiskissä toissaviikon lopulla :joy:

E2: Tuli muuten mieleen, että jos nykyisen USA hallinnon lähipiireillä olisi joko tulevien kilpailijoiden (Joby, Archer tms) lappuja, tai mikä vielä parempaa, EH shortteja, salkuissaan, nyt olisi täydellinen hetki lyödä lyötyä ja lisätä EH kurssipäivän avauksen aikoihin jollekin sanktio- / rajoituslistalle :open_mouth:

7 tykkäystä

Itselle positiivinen yllätys oli tuon artikkelin videossa näkynyt siivellinen lentokone EHang 580, eli EHangillä on kykyä tarvittaessa tehdä siivellinen eVTOL eikä se ole puhdas drone-firma.

Vuoden aikana EHang-keskustelupalstoilla on moitittu EHangin huonoa tiedottamista eli hyvin vähän kertovat minne ovat laitteitansa myyneet ja toisaalta julkaisevat uutisia, kuten viime syksyllä 100 km lentomatkaan kykenevästä AAV:stä tai Hotellin asiakkaiden sight seeing lentojen käynnistämisestä, mutta statusta eivät noista ja monesta muusta päivitä.

Tämä case päättyy EHangin kannalta hyvin, koska kyse on oikeasta toimivasta yrityksestä. Mutta toivottavasta ottavat opikseen ja tiedotavat jatkossa avoimemmin

9 tykkäystä

Joitakin hyviä pointteja Seeking Alphan vastauksessa, mutta aika monta hutia myös.

Heti alussa kirjoittaja valittaa että shorttirapsa on täynnä hard to debunk nonsensia ja että raportti jättää pois paljon shorttaajan kannalta epämiellyttäviä faktoja. Kenties, mutta juuri ne hard to debunk väitteet pitäisi mielestäni kumota jotta vastine saisi uskottavuutta. Sen sijaan WY Capital cherrypikkaa itsekin raportista itselleen sopivia kohtia joihin tarjoaa omia mielipiteitään.

Esimerkki:

Miksei Seeking Alphan vastaus halunnut ottaa mieluummin tähän kantaa?

Ja “even if Wolfpack is right and Kunxiang is EHang’s largest customer(which I doubt)” - mikä tarkalleen saa epäilemään? Tämä jää hämärän peittoon. Vahvaa mutuilua.

Selvästikin kirjoittaja on turhautunut kun myöntää että “I’m not a lawyer by any means, so I can’t fully comment on EHang’s legal issues in China” ja heti sen jälkeen kuitenkin esittää mielipiteensä täytenä faktana.

Tärkeimmät kysymykset ovat yhä vastauksia vailla, toisin kuin esim. FuelCellin tapauksessa jossa niihin saatiin hyvät vastaukset.

Toisaalta olisi mielenkiintoista tietää milloin shorttaajat tekivät yllätysvierailunsa tehtaalla, tuollaista keskeistä tietoa ei pitäisi pantata… ja olisihan myös muihin Ehangin asiakkaisiin pitänyt kiinnittää edes jonkinlaista huomiota.

Mutta kuitenkin, niin kuin WY Capital sen itse ilmaisee… hard to debunk kamaa!

Pohdintaa SA:sta, en ota näihin kommentteihin kantaa:

EDIT: Selvennyksenä tässä tapauksessa Seeking Alpha = WY Capital. WY C siis kirjoittanut artikkelin SA:han.

4 tykkäystä

Toivottavasti Ehang ja muut ottaisivat tästä opiksi, että varaston ovet pidetään lukossa myös jouluna ja juhannuksena! Sinällään siistiltä ja hyvässä järjestyksessä asiat näytti olevan tuollaiseksi 200 hengen pajaksi. Sen sijaan ihmetyttää, että näitä uskalletaan levittää julkisesti omalla nimellä ilman pelkoa, että joku tulkitsisi sen teollisuusvakoiluksi ja alkaisi esittää kohtalaisia vaatimuksia suhteutettuna muutaman miljardin arvon haihtumiseen…

Aika vahvasti mielikuvia myytiin videolla, jossa lähinnä kuvattiin varastojen kattoa ja hämmästeltiin, miksi Kiinassa toimistoista sammutetaan valot, kun porukka ei ole duunissa.

Ainoa mikä herätti kysymyksiä, oli käytetyt moottorit, joista rapsan mukaan ei voisi käyttää henkilöliikenteessä. Ihmetyttää, jos Euroopassa ja Koreassa eivät ole olleet kiinnostuneita näin keskeisestä osasta tekniikassa, jos siinä on joku isompi standardeihin liittyvä ristiriita? Luulisi asian nousseen ilmi jo aiemmin, vaikka testilennot ovatkin vasta alkamassa.

2 tykkäystä

Wolfpackin taustoista. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Wolfpack hyökkää kiinalaisia firmoja vastaan. Huhtikuussa 2020 Wolfpack syytti striimauspalveluita tuottavaa kiinalaista iQiyia (Baiduun liittyvä firma) lukujensa väärentämisestä ja liikevoittonsa paisuttamisesta. Tutkimus kuitenkin osoitti Wolfpackin väitteet perättömiksi.

16 tykkäystä

Eiköhän täällä ole kaikilla ihan aito tarkoitus auttaa tekemään parempisijoituspäätöksiä. Jos olet eri mieltä kanssani - fine. Tein päätelmäni raportin perusteella.

Jos taas haluat, että ketju pysyy pöhinäkaikukammiona on sekin fine - ei ole penniäkään osakkeessa kiinni joten pöhisijät pöhisköön rauhassa :slight_smile:

Btw Pre-market -9,83 % kirjoitushetkellä

7 tykkäystä

Tämä minua myös kiinnostaisi eniten, ettei kukaan ota kantaa noihin virallisiin SEC-papereihin, joissa myydään ensin laitetta $17M per kappale ja myöhemmin $215k per kappale. Nämä luvut tuli nyt ulkomuistista, joten jos on väärin niin pahoittelin.

Ehangin vastine toistaiseksi kelvoton. Varmasti jotain parempaa tulossa, mutta noin ylimalkaisesti ei saa tällaisiin vakaviin syytöksiin vastata.

3 tykkäystä

Näiden artikkelien kirjoittajien taustat on usein epäselviä. WY Capital nimenä kuullostaa hienolta, saa helposti mielikuvan sijoitusyhtiöstä. Sitähän tämä ei vaikuta olevan, yksittäinen treidaaja, jolla alle 1000 seuraajaa twitterissä. Ottamatta sen enempää kantaa tähän tapaukseen suoraan
https://twitter.com/wycapital

8 tykkäystä

En nyt sano, etteikö Wolfpackia voisi ajaa Ehangin kohdalla muukin kuin oma ahneutensa ja tilaisuuden haistaminen, mutta tässä heidän kolmen viimeisen shorttiraporttinsa tarinat:

Shorttiraportti IQiyista (IQ) 6.4.2020, osake putosi 47 prosenttia, tuplapohjat seuraavan kahden kuukauden aikana, nyt noussut 44 prosenttia shorttirapsaa edeltäneestä arvosta.

Shorttiraportti Inspire Medical Systemsistä (INSP) 22.4.2020, osake putosi rapsan takia 50 prosenttia, tuplapohjat muutaman päivän sisällä, nyt osake noussut 477 prosenttia shorttiraporttia edeltäneestä arvosta.

Shorttiraportti Remark Holdingsista (MARK) 11.8.2020, osake putosi 53 prosenttia, konsolidoituminen kesti joitakin kuukausia, osakkeen hinta nyt kohonnut shorttirapsaa edeltäneestä arvosta 350 %.

6 tykkäystä

Tuskin kukaan näkee vaivaa tehdä tällaista raporttia altruistisesti :smiley: Aina siellä on taustalla omat intressit ja rahanteko.

7 tykkäystä

Mitä nyt olen googlaillut Wolfpackin perustajasta, Dan Davidistä, hän vaikuttaa olevan aika julkisuudesta nauttiva henkilö (tehnyt dokkarinkin “China Hustle”). Kellekään ei myöskään jää epäselväksi, että tyyppi ei ole Kiinan suurin ystävä ja viihtyy poliittisesti republikaanisella alueella. Voisihan niitä firmoja shortata ilman julkisia raporttejakin, ennemmin tai myöhemmin scammit tuppaavat paljastumaan, jos syytä on.

Uskonkin, että raporttien puhdas tarkoitus on saada nopeita kurssiliikkeitä aikaiseksi. Kumpi on todennäköisempää, että shorttiraportin julkaisusta kurssi dyykkaa vai nousee? Shorttiraportin julkaisussa riski/tuottosuhde on mielestäni pitkälti julkaisijan puolella, sillä pahimmillaan rapsa vain ignoorataan, mutta jos siihen on vähänkään uskomista… esim. EHang. Wolfpackin tiimistä en myöskään löytänyt mitään tietoa. Ketkä ovat raporttien takana itse omistajan lisäksi? Yhteen parrasvaloissa pyörivään mieheen en luottaisi.

Sitten itse raportista. Nähdäkseni siihen on kerätty vain huijauksen puolesta puhuvaa sisältöä. Mielestäni tällaisen shorttiraportin pitäisi olla mahdollisimman objektiivinen, eli kaikki puolesta sekä vastaan todisteet pitäisi ottaa huomioon. Raportista on sivuutettu täysin esimerkiksi DHL:n kanssa solmittu sopimus ja Austria FACC myöntämät luvat testaamiseen. Wolfpackin yksi pääteeseistä on, että firman fasiliteetit ovat tyhjillään. Väitteen pystyy kuitenkin taklaamaan Inderesin foorumilainenkin vain googlaamalla paikallisten loma-aikoja (Chinese New Year = 12.2.2021–>). Taitaa tuo uusi vuosi muuten olla yksi kiinalaisten tärkeimmistä juhlista. Sitten on näitä väitteitä, että uusi tehdas piti olla valmis joulukuussa, mutta tämänkin myöhästymisestä EHang on ilmoittanut julkisesti. Ei vain Wolfpackillä taidettu vaivautua edes lukemaan yhtiön management call Q3: “The original plan was to complete the infrastructure in Q4. But due to the extended impact of COVID, the development of the infrastructure has been delayed, resulting in postponed customer pickup of our products into next year.”.

Kyllä, Wolfpackin rapsa oli ajatuksia ja huomiota herättävä. Parhaimmillaan tällainen shorttirapsa olisi kuitenkin tutkivaa journalismia, mutta objektiivisuus loisti poissaolollaan kuin EHangin turvatoimet. Ja jos kerran rapsa on subjektiivinen, yhden miehen näkemys, pitäisi joko kirjoittaja olla luotettava, tai vähintään track recordi kunnossa. Tämän hetkisillä tiedoilla kumpikaan ei ainakaan itseäni vakuuta.

Vetäkää te omat johtopäätöksenne. Itsekin pelkän rapsan lukemisen jälkeen käännyin karhuksi, mutta hetken pureskelun jälkeen takaisin häräksi. Disclaimerinä vielä, en ole omistanut tai omista kyseistä osaketta.

18 tykkäystä

Dan davidilla taitaa olla netflixissä dokumentti menkäähän tutustumaan😉

1 tykkäys

Katsos, olen ko. dokkarin katsonut enkä tajunnut että sama Dan David, olisi pitänyt kellojen soida.

Dokkari oli hyvä mutta Dan David ei siinä vakuuttanut itseäni hirveästi.

Noh, katsotaan miten tämä case menee, kuten totesin niin 2019 fiskaalit eivät hirveästi itseäni kiinnosta eikä niillä ole nykyään hirveästi relevanssia.

2 tykkäystä

Sitten alan uskoa short caseen huijauksesta ns. face value pohjalta jos lähde on tasoa Financial Times kuten Wirecardin tapauksessa.

Werewolfin osumatarkkuus on tähän mennessä ollut erittäin heikko,ehkä nytkin.

5 tykkäystä

Joo dokkari oli mukiin menevä ainut outous tuli juuri dan davidista joka ei vakuuttanut ei sitten yhtään.

3 tykkäystä