Elliptic Laboratories - Smart software sensors

Oma käsitykseni on, että patenttisuoja on vahva. ‘Softa syö hardwarea’ on taustalla oleva trendi, ja kuten Pareton initiation coverage totesi, ei tällä ole toistaiseksi näkynyt suoraa kilpailua.

Vastaavia toimijoita on ostettu markkinoilta pois Intelin ym. toimesta, joskin erona on se että ko. firmat ovat olleet enemmän ‘yhden use casen’ juttuja ja/tai hardware-pohjaisia. Ultraääntä käyttäviä hardware-sensoreita on myös markkinoilla tarjolla.

  • Elabsilla on nyt 2-3 sensoria tänä vuonna käytössä PC- ja mobiilipuolella. Lisäksi tarjonta ja kyvykkyys luoda uusia use caseja on selvästi suurempi.
  • Hienous on mielestäni siinä, että kun vaikka puhelimiin on tuotu yksi sensori ja sen markkinapotentiaali on X, niin tuomalla toisen hyödyllisen sensorin samaan vertikaaliin voikin markkinapotentiaali olla yhtäkkiä 2X.

Elabs on tarjonnaltaan huomattavasti monipuolisempi kuin viittaamaani ostetut firmat ja pitäisi istua AI-trendiin kuin nenä päähän.

  • Seamless/Tap-sensorista oli PC OEM X kysellyt myös eksklusivisuutta. Tämä mielestäni todistaa, että teknologialla on arvoa. Kyseessä oli hyvin todennäköisesti Lenovo.

Omasta mielestäni tämä teknologia tarjoaa joitain täysin uniikkeja suorituskykyjä, mutta kai tämä on vähän mielipidekysymyskin :slight_smile:

Firman taustat ovat pitkällä Oslon / norjalaisessa yliopistotutkimuksessa (spinoff sieltä). Koko sensorifuusio pyörii tuollaisessa Deep Neural Network -alustassa, jota firma on kehittänyt pitkään.

Eli kilpailuedut ovat mielestäni pitkälti teknologisia sekä varsin pitkän kehityksen tulosta. Tässä tietysti on rajoitteita mitä ulkopuolelta voi todea, mitään tarkempaa näkyvyyttä heidän DNN:n kun ei ole ulkoa päin.

  • Esimerkki voisi olla, että v. 2016 tienoilla firman aloittaessa Xiaomin proximity sensing -sensorilla sinne lennätettiin jengiä tekemään softan konfigurointia puhelinmallikohtaisesti, että homma saadaan pelaamaan. Nykyisin tuo DNN pitäisi tehdä ‘softan parametrointi’ täysin autonomisesti. Näin olen käsittänyt.

Olen myös lähes päivittäin/viikoittain koittanut miettiä mikä korvaava teknologia pystyisi tämän syrjäyttämään. Tämän firman teknologinen kilpailuetu kun painottuu akustiikkaan (ääniaallot). Muita vaihtoehtoja olisivat tietysti sähkömagneettisen spektrin tai eri aallonpituuksien kaupalliset tuotokset.

Olen toistaiseksi ajatellut, että spektristä suurin osa on jo tutkittu ja teknologiaa on kattavasti käytössä vuosien / vuosikymmenien ajan. Toistaiseksi ei siis ihan suoraa verrokkia ole tullut vastaan. Jos paikalla on viisaampia tutkijoita joilla on tiedossa käytössä olevia sovelluksia tästä niin mielelläni kuulisin :smiley:


19 tykkäystä