Embracer Group AB - One group to implode them all

Tuo “raaka” P/E on vähän hassu Embracerilla kun siellä on paljon alaskirjauksia ostetuista yhtiöistä ja esimerkiksi osakekurssin heilahdukset vaikuttavat raakaan tulokseen sillä earnout velan määrä muuttuu jne. Tuossa @Trivial postaamassa taulukossa Embracerin LTM P/E on 7.9, mikä on lähempänä totuutta.

1 tykkäys

Lars antoi haastattelun gameindustrybizille:

2 tykkäystä

Jotai (Twitter)huhua että irtisanomisia olis tullu Alone in Dark tekijöiden tiimiin.

Jossain arvioittivat et nämä Aa tuotoksen pelit maksais 10-20milj. ja alone in dark ei vissii ole vielä milliä (€) tuonu n. 1kk myyntijaksonsa aikana.

Pelillä on jotai 400k wishlistii Steamis mut ovat pääasiassa sitä mieltä että peliä ei täysihintaisena osteta. Muutenki iha järjettömän huono aikaikkuna tuoda pelejä uutena myyntiin kun samalla rahalla saa ison kasan muitaki pelejä :sweat_smile:

Se että kokevatko tässä samalla muutki kevät julkasut saman kohtalon. Outcast on vielä heikommilla myynneillä ja susisurkea SouthPark on lisenssinsä voimin hiema enemmän tuottanu tekeles.

Pidin ajatuksesta että Outcast yritettiin elvyttää, mutta nyt kävi näin.

2 tykkäystä

Hui hui hui.

Kävin ihan mielenkiinnosta tsekkaamassa tämän lukuja niin Steamissa julkaisukuukauden peak oli 1 600 pelaajaa kun Twitchin katsojien peak oli 52 000.

Onko tämä nykyisin tarinallisten pelien kohtalo että jengi katsoo vierestä kun ne pelataan?

4 tykkäystä

Yritin löytää tästä lisätietoja ja ilmeisesti yksi artisti on irtisanottu. Toki kun julkaistaan 6/10 peli, joka myy heikosti, niin tällä yleensä vaikutuksia, joten hyvin mahdollista, että tehty laajempaakin trimmausta. Alone in the Dark oli tarkoitus julkaista jo lokakuussa, joten ainakin tiimillä oli riittävästi aikaa hioa kokonaisuutta paremmaksi.

Alone in the dark, Outcast, South Park, mikäköhän näissä yhdistävä tekijä?

Vinkki:

Edellisellä kvartaalilla oli todella paljon julkaisuja, joista tosin melko moni alisuoritti. Tulosjulkistuksen yhteydessä nähdään korvaako määrä laadun alarivillä. ROI taulukossa ei ainakaan positiivista kehitystä odotettavissa. Onneksi THQNordic jatkossa Coffee Stainin alla, niin saadaan jotain järkeä näihin projekteihin.

Joku suosittu streamaaja pelaa hetkellisesti, niin saa paljon katsojia, vaikka suurin osa katsojista ei ole ollenkaan kiinnostunut pelistä, vaan pääroolissa on streamaaja. Toki allekirjoittanut ostaa tarinapelinsä niin, että ensin katsoo pelin alun jonkun toisen pelaamana ja sen perusteella tekee ostopäätöksen. Veikkaan, että tässäkin tapauksessa osa on katsonut, kun toinen pelaa ja todennut, että ei kiitos.

Tämä taitaa kilpailla ainakin jossain määrin resident evilien kanssa, eikä taida oikein kestää vertailua, joten tulos on mitä on.

Itse kysymykseen, niin niitäkin on, jotka katsovat mieluummin kun ne pelit pelataan sen sijaan että pelaisivat itse. Tiedän itsekin sellaisia, jotka odottavat julkaisuja, että pääsevät katsomaan, kun joku tietty tunnettu streamaaja sen pelin pelaa läpi. Hyvin ovat perillä uusien pelien julkaisuista, vaikka eivät juuri tällaisia pelejä itse ikinä pelaa.

4 tykkäystä

Osuit ihan oikeaan. Forsen näytti ainakin streamanneen julkaisussa joten tämä selittää kyllä paljon noita lukuja.

1 tykkäys

Jokohan Space Marine 2:n voi alaskirjata

4 tykkäystä

Space Marine II ei ole enää Embracerin peli, kun Saber irtautui konsernista. Ymmärtääkseni suurin osa rahoituksesta tullut julkaisijan kautta. Julkaisijana Focus Entertainment, joka tosin juuri muutti nimensä ja haluaa assosioitua jatkossa vaippafirmaksi, kun uusi nimi Pullup.

6 tykkäystä
12 tykkäystä
7 tykkäystä

Tämä kaikki oli tosin jo tiedossa. Sell the news? Phoebe Waller-Bridgen valintakin on jo vuoden vanha uutinen. (JANUARY 27, 2023) Elokuvan ja sarjan pitäisi mennä tuotantoon tänä vuonna eikä uutta Lara Croftia ole vieläkään valittu.

“At the Upfronts event, Jennifer Salke, Head of Amazon Studios, announced the commencement of a worldwide search for the cast of Lara Croft.”

Waller-Bridge ei ainakaan fanien mielestä kovinkaan onnistunut valinta, kun hänen CVstä löytyy jo uusimman James Bond elokuvan wokettaminen ja Indiana Jones IPn tuhoaminen. Huhujen mukaan hänen vahvuutensa on käsikirjoittaminen, näytteleminen se ei ei ainakaan ole… Toisaalta tuotannon pitää noudattaa Amazonin DEI ohjeistuksia, eli eiköhän tämäkin IP ole kohta tuhottu turhaan.

7 tykkäystä

Onko tämä vain jostain jo vanhasta ilmoituksesta tehty “uusi uutinen”, vai onko toimittaja saanut etukäteistietoa jotain kautta kun en löytänyt Nordnetistä ainakaan lähipäiviltä tiedotteita uusista divestoinneista? :thinking:

Vai Embracerin osalta vanhaa tietoa, mutta ostaja selvisi vasta nyt?

12 tykkäystä

Kyllä tuo uusi on eikä varsinaisesti etukäteistietoa koska Nintendolta tuli kuitenkin jo tuo pressi. https://www.nintendo.co.jp/ir/pdf/2024/240521e.pdf

Luulisi että Embracerilta tulee vastaava hyvin pian ja odottelivat ensin Nintendon julkaisevan tuon tms.

Edit: Shiver oli siis osa Saberin operatiivista ryhmää ja jäi Saber kaupassa Embracerille:

Edit2: Lisätään vielä että Shiverin liikevaihto ostettaessa 21.12.2021 oli luokkaa 4 M€ ja EV siten suuruusluokkaa 10 M€. Tuosta varmaan kasvanut jonkin verran kun tehnyt isojakin portteja viime aikoina, mutta ei mikään iso palanen Embracerissa.

6 tykkäystä

CFO lähtee talosta. Ei koskaan hyvä juttu, varsinkin kun holding yhtiössä hyvin erikoinen globaali talousshimmeli ja yhtiö olisi tarkoitus pilkkoa lähitulevaisuudessa kolmeen osaan. Tekee tosin soft-exitin ja jatkanee taustalla maaliskuuhun saakka.

Johan Ekström will remain within Embracer until 31 March 2025.


Osari ulkona -

Tulosta ainakin “adjustoitu” melko rankasti

  • Basic earnings per share was SEK -14.92 (0.68) and diluted earnings per share SEK -14.92 (0.67). Adjusted earnings per share was SEK 1.62 (0.38). Adjusted earnings per share after full dilution was SEK 1.50 (0.35).

In Q1, we expect a broadly stable Adjusted EBIT development YoY for Mobile Games and Tabletop Games, but a limited Adjusted EBIT contribution for both Entertainment & Services and PC/Console, due to the timing of new product releases.

… Overall, a few titles, including Tomb Raider I-III Remastered and Deep Rock Galactic: Survivor performed well. Meanwhile, a few mid-sized titles from THQ Nordic saw a more mixed performance.

8 tykkäystä

Hyvää ettei tullu tulosvaroitusta ja jotain vahvoja pelejä oli taustalla generoimassa kassaa kun uudet kevät julkasut ei myy.

  • Silti hieman yllättää Tomb Raiderin suosio, ainaku luulen et nyt se kuolee niin uudestaan se nousee.

Ei nuo THQ pelit huonosti toteutettuja ollu, mut jotai uusia konsteja alkaa kohta koko pc genre tarvitteen, et tollaset tarinavetoiset pelit olisi kiinnostavampia. Kohta näitä projekteja alkaa rahoittajatki vierastaan (elleivät ole sitä jo tehneet).

  • Pelin kehitys puolelta katosi 80 projektia ?!

Henkilöstön vaihdoksia taitaa olla luvassa enemmänkin kun tämä uudelleen järjestely pilkkomisen osalta jatkuu, ehkä haetaan uusia heppuja uusien yritysten runkoa miettien ja nämä irtisanotut siirtyy Asmodeelle uutena tekijänä uuteen rooliin. Ja omana mutuna heitän et CFO ajoitus vois sopia siirtymistä Asmodeen leipiin.

Markkinareaktio voi olla tänään mielenkiintonen, shortit saivat jonkinverran sulateltua positioitaan tätä varten.

Jäänen odottaan Asmodeen osakkeita salkkuun. Onhan sillä 10-12kk aikaa vakuuttaa markkinat/rahoittajat että saavat uudet rahoitusehdot ennenkuin 18kk laina paukkuu.

8 tykkäystä

Osarin presentaatio - https://embracer.com/wp-content/uploads/2024/05/Q4FY2324-Presentation.pdf

Yhteenveto

ROI taulukko, kellarissa yhä ruuhkaa vaikkakin aikaa kulunut, eli suurin osa hankkeista yhä tappiollisia.

Embracer aikoo julkaista 70 projektia tilikautensa aikana, eikä kaikkia projekteja ole vielä edes julkistettu

Pitää varmaan palata takaisin koulun penkille, jotta näistä kirjanpitokikkailuista ja taikatempuista ymmärtäisi edes jotain.

12 tykkäystä

Embracer meinaa laittaa välittömästi myyntiin saamansa T2 osakkeet.

5 tykkäystä

Taas on studioita suljettu. Alone in the dark oli sekä laadullisesti että myynnillisesti melkoinen floppi ja THQNordic päättänyt, että uutta mahdollisuutta ei anneta ja studio suljetaan.

image

5 tykkäystä

Sen sijaan ilmeisesti Welcome to Bloxburgilla menee ilmeisesti varsin hyvin, eli Coffee Stainilta löytyy edelleen Embracerin vahvemmat suorittajat. Peli on ollut viime viikonlopusta lähtien free to play ja tämä on tuonut valtavasti uusia pelaajia.


https://x.com/Lakrixx/status/1802246448752296287

Lähteenä tuohon Roblox-statistiikkasivusto:

7 tykkäystä