Endomines - Kultaan keskittynyt juniorikaivosyhtiö

@Aapeli_Pursimo on antanut kommenttinsa Pampalon tuotantoluvuista. :slight_smile:

Endomines julkisti keskiviikkona Pampalon Q1-tuotantoluvut, jotka ylittivät tuotantoennusteemme. Sen sijaan Q1:n toteutunut kullan hintakehitys sekä EUR/USD-valuuttaparin kehitys olivat kokonaisuutena noin ennusteidemme mukaisella tasolla ja siten muutospaineet Q1:n osalta kohdistuvat lähinnä volyymitasoon. Tulemme tarkastelemaan ennusteitamme ja näkemystämme yhtiöstä lähipäivinä.

4 tykkäystä

Kullan hinta nousee nyt jatkuvasti. Pitäisi kyllä näkyä yhtiön tuloksessakin tänä vuonna. Sosi on myös noussut hyvin kuopasta ja tekee jo tulosta. Muistaakseni käynnissä on Hoskon tuotannon ylösajo ja uusien esiintymien tutkimusprojekti, mistä nyt pitäisi lähteä kaivamaan lisää. Jenkkikaivoksen tuotanto olisi helppo lähteä käynnistämään uudelleen ja toivotaan kumppanuusmallista diiliä tai mikä nyt on järkevä ratkaisu yhtiön kannalta.

3 tykkäystä

Aapeli on tehnyt uuden yhtiöraportin Endominesistä. :slight_smile: :gem:

Olemme päivittäneet ennusteisiimme yhtiön viime viikolla julkistamat ennusteemme ylittäneet Q1:n tuotantoluvut. Pidensimme samalla sen tuotannon elinkaarta vuodella viimeisintä varantopäivitystä sekä vahvaa kultamarkkinaa peilaten, jonka myötä näemme sillä olevan hyvät edellytykset nostaa mineraalivarantoja malmivaroiksi tulevien kairausten myötä. Lisäksi tarkistimme malminetsintäpotentiaalin arvoa ylöspäin nykyistä väkivahvaa kultamarkkinaa heijastellen. Tekemiämme muutoksia peilaten osakkeen nykyinen arvostus on mielestämme melko tasapainoinen riskikorjatun tuotto-odotuksen jäädessä kuitenkin heikoksi seuraavalle 12 kuukaudelle.

Rapsasta lainattua:

On myös hyvä huomata, että USA:n operaatioiden (ainakin Idahon) puolelle kaavaillut yhteistyömallit tai omaisuuserien myynnit lisäävät mielestämme todennäköisyyttä kaivosten käynnistymiseksi tai näiden arvojen realisoitumiseksi. Kullan korkean hintatason myötä näemme Endominesin neuvotteluaseman parantuneen, vaikka se ei täysin optimaalinen olekaan.

8 tykkäystä

Mietin tuota Endominesin USA kaivosten tilannetta ja yhtiön strategiaa. Eikö nyt vahvassa kultamarkkinassa olisi viisasta ajaa kaikki mahdollinen kaivoskapasiteetti tuotantoon, eikä niinkään laittaa paukkuja uusien alueiden etsintään? Eikö tuota oli luontevampaa tehdä sitten heikommassa markkinassa? Muistaakseni ainakin yksi USAn kaivos oli hyvin lähellä tuotantoonottoa, kunnes tuli jotain vastusta prosessissa? Mahdollista ostajaa/kumppania voidaan hakea siinä sivussa. :thinking:

Tässä olisi vielä kommentit. :slight_smile:

2 tykkäystä

Tämä kommentti taisi saada sijoittajat pikemminkin ostolaidalle kuin vähentämään. Taisivat huomata analyysissa käytettävän kullan hinnan, joka kieltämättä kuulosti vanhentuneelta jo tässä vaiheessa. Jopa spot-hinta oli ehtinyt karata kirjoittamisen ja julkaisun välillä 30$. :grimacing:

7 tykkäystä

Ei strategiaa muuteta/vaihdeta raaka-aineiden hintojen mukaan. Kuka tietää mikä hinta on 3kk päästä. Nyt on strateginen valinta tehty että jenkkikaivoksista irtaannutaan, siinä on pysyttävä. Mutta ihmetyttää että tämä prosessi venyy ja vanuu?! Jos näistä nykyisillä hinnoilla on näin vaikea päästä eroon kertoo se siitä että vuosi sitten se oli aivan mahdotonta. Ymmärrän kyllä että haetaan mahdollisimman hyvää ratkaisua mutta siinä pitää olla järki mukana. Vaara on että suhdannehuippu menee ohi ja sitten nämä jää syliin. Nyt clousaamaan kaupat - ei sieltä tämän parempaa tarjousta ole tulossa, oli mitä oli pöydällä. Kohta kun 1,5 vuotta sitä haettu.

2 tykkäystä

Mutta onko suhdanne huippu nyt tai edes lähivuosina kullan osalta? Jos pallon väestö määrä on ollut vuonna 2000 6 miljardia ja sen ennustetaan olevan 2030 8.5 miljardia. Näin ollen voisi olettaa että kullan nousu olisi kenties vasta aluillaan.

2 tykkäystä

Niin kuten kirjoitin ei tulevaisuutta voi tietää, mutta menneisyyden voi. Se tiedetään että nyt on ath hinnat ja paljon korkeammat hinnat kuin millä jenkkikaivokset ostettiin - jos nyt myy ei myy huonoon hintaan koska nyt on ath. Eikä se tosiasia muutu vaikka vuoden päästä on kulta tupla nykyisestä.

2 tykkäystä

Kyllä Kyöstiä naurattaa…

”We had previously proposed a US$2,400/oz price estimate if the Fed cut rates in 1Q24; we now raise that and see gold rallying to US$3,000/oz by 2025,” Widmer affirmed.

6 tykkäystä

No nyt poksautettiin 2400 taalaa unssi. Toi ennuste voi olla vähän pielessä ja voi olla että saavutetaan vielä tämän vuoden aikana. Sitä voidaan ainakin toivoa. Mainareiden kannattavuus vaan paranee ja suomessakin nähtänee uusien kaivosten avauksia lähivuosina.

1 tykkäys

Niinhän siinä sanotaan. Englannin kielessä prepositio ”by” tarkoitaa juurikin johonkin mennessä. Eli tämän arvion mukaan kullan hinta saavuttaa 3000$ arvon vuoteen 2025 mennessä.

4 tykkäystä

Kyllä tämä toimari Vyhtinen on laittanut homman rokkaamaan Pampalossa (vs edelliset herrat / rouvat); myös toimintaympäristön muutokset (kullan hinta) tulee hyvään saumaan; nyt vielä kairauksia ja uusia avauksia sekä tuo USAn riippakivi maaliin (oliko aikoinaan ostohinta n. 34 millii….), niin hyvä tästä tulee. Joko Pampalossa on tehtaanmyymälä pystyssä josta voi ostaa kultaa? ;D

3 tykkäystä

Oikein hyvää haastista ja oisko uusia sijoittajia koputtelemassa ovea? Näitä vaan lisää ja Karjalan kultalinja nousuun…mitä kuuluu jenkkien kaivoksille?

6 tykkäystä
4 tykkäystä

Toimitusjohtaja Kari Vyhtisen katsaus tämän päivän yhtiökokouksesta:

9 tykkäystä

Hyvältä näyttää, moni merkki kohdillaan ja toivotaan, että jalka osuu ponnistuslaudalle oikein kunnolla, kuin eviläntommilla. Juicen sanoin: ”Ilomantsi, iiloomantsi!”

6 tykkäystä

Hyviä fiiliksiä Endominesin suhteen. Kullan hinta kehittynyt oikeaan suuntaan. Yrityksen kultavarannot kasvaa. Lisäksi kullan tuotanto Pampalossa on siinä skaalassa, että ylärivistä jää paljon hyvää tulokseen. Firmalla myös amerikan kultaesiintymät tuovat hyvän option ainakin kassavirran haalimiseen. Toimitusjohtajakin on jaksanut osaketta ostaa. Palikoiden osuessa kohdilleen tämä voi hyvinkin moninkertaistua. Suurimpana riskinä näen kullanhinnan. Jos kullan hinta laskee alle 2k niin marginaalit jäävät kaitaisiksi. Hyvä, että uuden TJ johdolla on löytynyt selkeä suunta.

4 tykkäystä

“Nykyisen selkeästi korkeamman spot-hinnan (~2330 USD/oz) takia olemmekin soveltaneet sekä lyhyen että pidemmän aikavälin ennusteissa preemiota suhteessa hitaasti päivittyviin konsensusennusteisiin ja kullan hintataso ennusteissamme on nyt 2000–2300 USD/oz välillä.”

Tämän julkilausuman jälkeen kullan hinta ei ole laskenut edes tuon haarukan ylälaidan tasolle. :face_with_hand_over_mouth:

2 tykkäystä

Ennustaminen on vaikea laji, varsinkin tulevaisuuden. Aika näyttää miten käy, mutta ennusmerkit vyhtisen ryhti ja liike oy:llä on varsin otolliset.