Endomines - Kultaan keskittynyt juniorikaivosyhtiö

No nyt poksautettiin 2400 taalaa unssi. Toi ennuste voi olla vähän pielessä ja voi olla että saavutetaan vielä tämän vuoden aikana. Sitä voidaan ainakin toivoa. Mainareiden kannattavuus vaan paranee ja suomessakin nähtänee uusien kaivosten avauksia lähivuosina.

1 tykkäys

Niinhän siinä sanotaan. Englannin kielessä prepositio ”by” tarkoitaa juurikin johonkin mennessä. Eli tämän arvion mukaan kullan hinta saavuttaa 3000$ arvon vuoteen 2025 mennessä.

4 tykkäystä

Kyllä tämä toimari Vyhtinen on laittanut homman rokkaamaan Pampalossa (vs edelliset herrat / rouvat); myös toimintaympäristön muutokset (kullan hinta) tulee hyvään saumaan; nyt vielä kairauksia ja uusia avauksia sekä tuo USAn riippakivi maaliin (oliko aikoinaan ostohinta n. 34 millii….), niin hyvä tästä tulee. Joko Pampalossa on tehtaanmyymälä pystyssä josta voi ostaa kultaa? ;D

3 tykkäystä

Oikein hyvää haastista ja oisko uusia sijoittajia koputtelemassa ovea? Näitä vaan lisää ja Karjalan kultalinja nousuun…mitä kuuluu jenkkien kaivoksille?

6 tykkäystä
4 tykkäystä

Toimitusjohtaja Kari Vyhtisen katsaus tämän päivän yhtiökokouksesta:

10 tykkäystä

Hyvältä näyttää, moni merkki kohdillaan ja toivotaan, että jalka osuu ponnistuslaudalle oikein kunnolla, kuin eviläntommilla. Juicen sanoin: ”Ilomantsi, iiloomantsi!”

6 tykkäystä

Hyviä fiiliksiä Endominesin suhteen. Kullan hinta kehittynyt oikeaan suuntaan. Yrityksen kultavarannot kasvaa. Lisäksi kullan tuotanto Pampalossa on siinä skaalassa, että ylärivistä jää paljon hyvää tulokseen. Firmalla myös amerikan kultaesiintymät tuovat hyvän option ainakin kassavirran haalimiseen. Toimitusjohtajakin on jaksanut osaketta ostaa. Palikoiden osuessa kohdilleen tämä voi hyvinkin moninkertaistua. Suurimpana riskinä näen kullanhinnan. Jos kullan hinta laskee alle 2k niin marginaalit jäävät kaitaisiksi. Hyvä, että uuden TJ johdolla on löytynyt selkeä suunta.

4 tykkäystä

“Nykyisen selkeästi korkeamman spot-hinnan (~2330 USD/oz) takia olemmekin soveltaneet sekä lyhyen että pidemmän aikavälin ennusteissa preemiota suhteessa hitaasti päivittyviin konsensusennusteisiin ja kullan hintataso ennusteissamme on nyt 2000–2300 USD/oz välillä.”

Tämän julkilausuman jälkeen kullan hinta ei ole laskenut edes tuon haarukan ylälaidan tasolle. :face_with_hand_over_mouth:

3 tykkäystä

Ennustaminen on vaikea laji, varsinkin tulevaisuuden. Aika näyttää miten käy, mutta ennusmerkit vyhtisen ryhti ja liike oy:llä on varsin otolliset.

1 tykkäys

@Kari_Vyhtinen ja @Karo_Hamalainen juttelivat Endominesistä. Jos yhtiö kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti kuunnella. :slight_smile:

Jos myyntihinta nousee mutta tuotantokustannukset pysyvät ennallaan, yhtiön kannattavuus kohoaa. Tämä on ollut kultakaivosten tilanne kullan hintarallissa.

Karjalan kultalinjalla kultaa kaivavan Endominesin tuotantokustannuskin on laskusuunnassa, sillä yhtiö on pystynyt nostamaan tuotantovolyymejaan. Tänä vuonna on tarkoitus päästä tasolle, joka vastaisi 20 000 tuotettua kultaunssia vuodessa.

Toimitusjohtaja Kari Vyhtisen tavoitteet ovat kuitenkin paljon korkeammalla. Tavoitteena on löytää miljoonan unssin kultavarannot ja sen myötä rakentaa toisen kokoluokan tuotantokapasiteetti.

Pampalon kaivoksen tuotannosta saatavat rahat eivät vielä riitä kiihtyneen malminetsinnän rahoittamiseen. Viimeksi maaliskuussa Endomines kertoi laskeneensa liikkeelle 3,8 miljoonan euron vaihtovelkakirjalainan Eteläisen kultalinjan malminetsinnän laajentamista varten, sekä yleisiin liiketoiminnan tarpeisiin.

Endominesin rahoitushuolet voisivat ratketa, jos se saisi myytyä Yhdysvalloissa olevat kaivosprojektit, jotka yhtiö on nykyisen strategiansa mukaisesti asettanut talvehtimaan. Ratkaisua odotellessa Yhdysvalloista tulee vuositasolla vajaan miljoonan euron kulut. Kuinka Endomines voisi muuttaa Yhdysvaltain kaivosprojektinsa rahaksi?

Entä millä Kari Vyhtinen perustelee uskonsa siihen, että vuoden sisällä kullan hinta rikkoo 3000 Yhdysvaltain dollaria unssilta?

10 tykkäystä

Olipas mielenkiintoista kuunneltavaa. Hyvin osattiin avata maallikollekin endominesin tilannetta. Ainakin itselleni vahvistui entuudestaan kiinostus yhtiötä ja sen tekemistä kohtaan vaikka matka tilipussille on kivinen ja pitkä. TJ on vakuuttava ja selkeä sanoissaan.

5 tykkäystä

Juuri näin ja vielä verrattuna edellisiin endometsureihin (tj:t) ero on merkittävä; fantasian (kts esim aiempia esityksiä vuosien takaa, kuten USA suunnitelmia…) ja todellisuuden välistä eroa on kurottu umpeen ja hyvältä vaikuttaa.

Seuraavaksi odotellaan ratkaisua Jenkkilään, joka nieli mittavasti valuuttaa (oliko yli 30 milj.)…ja on toki vieläkin kohtuu kuluerä, jonka voisi käyttää mieluummin vaikka Ilomantsin pöpelikköjen rei’ittämiseen (onko kultaa vai ei) tai Pötönvaaran marttojen kahvituksiin…

2 tykkäystä

Onhan tässä sekin mahdollisuus, että mitään merkittävää ei ole löytynyt ja sen vuoksi ei ole mitään raportoitavaa… C’est la vie!

Vyhtinen kertoi Karon Grillissä pätevät syyt, voit toki vielä tarkistaa… :smile:

Kävikö juuri näin :face_with_peeking_eye:

1 tykkäys

Päivän saldo maksoi firmalle puoli miljoonaa. Saatiinko @Kari_Vyhtinen edes omia pois varantojen muodossa? 100$ arvostukselle 5000 unssia olisi pitänyt todentaa.

1 tykkäys

Nämä oli meille tärkeitä kairauksia jatkaessamme kohti miljoonan unssin tavoitetta. Saimme lisäselvyyttä mineralisaation jatkuvuudesta syvempiin osiin ja toisaalta opimme miten geologiset rakenteet jatkuvat yleisesti. Pystymme tiedon avulla kohdentamaan seuraavat kampanjat paremmin.

Päivitämme varannot myöhemmin. Tulemme tekemään alueella lisää kairauksia vielä sitä ennen. Jos matemaattisesti vain laskee niin 5000 unssia vaatii karkeasti alueen mikä on kooltaan 17m x 17m x 100 m (esim 50 m ylös ja 50 m alas) ja pitoisuuden 2 g/t (ominaispaino noin 2,7).

Nämä syvemmät kairaukset on tosiaan kalliita ja siksi niitä vähemmän tehdään.

10 tykkäystä

@Kari_Vyhtinen kävi tänään @Aapeli_Pursimo :n haastattelussa kertomassa yhtiön menneestä vuosipuoliskosta! :blush:

8 tykkäystä

Hyvää tarinaa ja virittää odotuksia. Hyvä Kari ja kaivurit!

4 tykkäystä