Endomines - Kultaan keskittynyt juniorikaivosyhtiö

Kävikö juuri näin :face_with_peeking_eye:

1 tykkäys

Päivän saldo maksoi firmalle puoli miljoonaa. Saatiinko @Kari_Vyhtinen edes omia pois varantojen muodossa? 100$ arvostukselle 5000 unssia olisi pitänyt todentaa.

1 tykkäys

Nämä oli meille tärkeitä kairauksia jatkaessamme kohti miljoonan unssin tavoitetta. Saimme lisäselvyyttä mineralisaation jatkuvuudesta syvempiin osiin ja toisaalta opimme miten geologiset rakenteet jatkuvat yleisesti. Pystymme tiedon avulla kohdentamaan seuraavat kampanjat paremmin.

Päivitämme varannot myöhemmin. Tulemme tekemään alueella lisää kairauksia vielä sitä ennen. Jos matemaattisesti vain laskee niin 5000 unssia vaatii karkeasti alueen mikä on kooltaan 17m x 17m x 100 m (esim 50 m ylös ja 50 m alas) ja pitoisuuden 2 g/t (ominaispaino noin 2,7).

Nämä syvemmät kairaukset on tosiaan kalliita ja siksi niitä vähemmän tehdään.

11 tykkäystä

@Kari_Vyhtinen kävi tänään @Aapeli_Pursimo :n haastattelussa kertomassa yhtiön menneestä vuosipuoliskosta! :blush:

9 tykkäystä

Hyvää tarinaa ja virittää odotuksia. Hyvä Kari ja kaivurit!

5 tykkäystä

Isoimmat omistajat lisänneet osaketta muutoin ei suurempia muutoksia. Joku haluaa luopua lapuistaan 7 eken tasossa ja siihen juminut…oisko robotti tai treidari taustalla?

1 tykkäys

Viime vuonna vain joulukuussa kullan hinta oli lyhyen aikaa yli 2000 taalaa unssi. Tämän vuoden puolella kullan hinta ollut reilu 2300 taalaa unssi. Toivotaan nyt jatkoa hinnan nousulle ja pitäisi jäädä viivan alle eurojakin näillä hinnoilla. :smiling_face:

Tulitukea tuotannon kasvusta ja kullan hinnan noususta. Tuplavaikutusta. Nyt vielä tuotannon tehostamista ja henkilöstökuluilla lisää tehoja. Sähkönhinta on ollut nyt alhaalla ja se parantanee kannattavuutta. Kultasuonien löydökset ja jenkkikaivosten myynti sit kaupan päälle.

Endomines Finland Oyj:n operatiivinen päivitys tammi–kesäkuu 2024: Tuotannon nosto etenee suunnitelmien mukaisesti

Pörssitiedote


Endomines Finland Oyj – Pörssitiedote – 2.7.2024, klo 14.00 EEST

Endomines Finland Oyj:n operatiivinen päivitys tammikesäkuu 2024: Tuotannon nosto etenee suunnitelmien mukaisesti

Pampalon kullantuotanto kasvoi 4 prosenttia tammi–kesäkuussa 2024 verrattuna vastaavaan ajanjaksoon vuonna 2023.

  • Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana tuotanto oli kiloina 218,3 kg (210,0 kg), unsseina 7 019 oz (6 753 oz).
  • Koko vuonna 2023 Endomines tuotti 397,8 kg (vastaten 12 790 unssia) kultaa.

Julkistetut tuotantoluvut perustuvat alustaviin tietoihin, lopulliset luvut voivat hieman muuttua sen jälkeen, kun kaikista asiakkaille toimitetuista eristä on saatu lopulliset määritykset. Muutoksen tässä ilmoitettuun ei kuitenkaan odoteta olevan merkittävä.

Yhtiön koko vuoden 2024 tuotannon odotetaan kasvavan ohjeistuksen mukaisesti 15–35 % edelliseen vuoteen verrattuna.

Alkuvuoden tuotanto kehittyi suunnitelmien mukaisesti. Odotamme heinä-joulukuulle 2024 merkittävää kasvua, mikä tulee luomaan pohjan myös vuoden 2025 tuotannolle. Kullan vahva markkinatilanne tukee panostustamme tuotantomäärien kasvattamisessa” toteaa yhtiön toimitusjohtaja Kari Vyhtinen.

Endomines Finland Oyj

Lisätietoja

Kari Vyhtinen, toimitusjohtaja, Endomines Finland Oyj

kari.vyhtinen@endomines.com, +358 40 585 0050

6 tykkäystä

Tässä on Tompan kommentit Endominesin ilmoittamista tuoreista luvuista. :slight_smile:

Endomines julkisti eilen Pampalon H1-tuotantoluvut, jotka jäivät ennusteistamme. Sen sijaan Q2:n toteutunut kullan hintakehitys sekä EUR/USD-valuuttaparin kehitys olivat kokonaisuutena noin ennusteidemme mukaisella tasolla, joten alasuuntaiset ennustemuutospaineet selittyvät odotuksiamme matalammalla volyymilla.

1 tykkäys

Paljon oli inderesin kullan hintataso ennusteissa? Alkuvuonna oltu n. 2300 taalaa per unssi tasoilla. Nyt on 2350 ja kävi jo 2450 tasolla. Mikä on heidän ennuste loppuvuodelle? Jos korot laskee, niin hintataso voi nousta merkittävästikin.

1 tykkäys

Hyvä kysymys, ehkä analyytikko @Tommi_Saarinen kommentoi tätä?

1 tykkäys

Moro,

Nykyisen selkeästi korkeamman spothinnan (~2330 USD/oz) takia olemmekin soveltaneet sekä lyhyen että pidemmän aikavälin ennusteissa preemiota suhteessa hitaasti päivittyviin konsensusennusteisiin ja kullan hintataso ennusteissamme on nyt 2000-2300 USD/oz välillä.

Tuo on Aapelin viimeisimmästä raportista. Loppuvuodelle ennusteet ovat tuon haarukan yläosassa.

3 tykkäystä

ja nyt kutisellaan jälleen 2400 taalan unssihintoja…äkkiseltään en löydä syytä, miks kullan hinta laskisi loppuvuoden aikana. Päinvastoin korkojen laskiessa ja miten keskuspankit aikoo rahoittaa tuhansien miljardien lainat tai uudistetaanko ne jotenkin tai printataanko lisää rahaa…jenkit tehnyt sitä jatkuvasti ja miten käy inflaation… :sweat_smile: Eletään mielenkiintoisia aikoja ja loppuvuoden aikana ollaan viisaampia.

4 tykkäystä

Sisäpiiritieto: Endominesin malminetsintäpäivitys - positiivisia tuloksia Eteläisen kultalinjan moreeninäytteenotosta

Endomines raportoi eteläisellä kultalinjalla 2023-2024 toteutetun pohjamoreeninäytteenotto-ohjelman tulokset. Kaikki tulokset on saatu. Useita, merkittäviä kulta-anomalisia alueita on tunnistettu. Kultapitoisuudet pohjamoreeninäytteissä indikoivat kultapitoisuuksia kallioperässä ja positiivisia tuloksia käytetään ohjaamaan malminetsintäkairauksia.

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b630f5885dc83f2a7baa9d2fef7894d44&lang=fi&src=listed

4 tykkäystä

Kulta lähti nousuun jenkkien talousdatan jälkeen ja poksautti 2400 taalan unssihinnan…inflaatio ja korot alas…latu koronlaskuille voi olla nyt auki.

4 tykkäystä

Vielä vaatii malttia…
Hyvää työtä Kari ja kairapojat!

3 tykkäystä

T&T lehdestä poimittua…

Suomalaisessa kalliossa 10 km Venäjän rajalta on kultaa ainakin 300 miljoonalla, ehkä 2000 M€ –

Tuomas Kangasniemi

Kaivosyhtiö Endomines raportoi torstaina 11.7. eteläisellä kultalinjalla 2023–2024 toteutetun pohjamoreeninäytteenotto-ohjelman tulokset.

Yhtiön mukaan kahdeksan kultapotentiaalista aluetta tunnistettiin lähellä tunnettuja kultaesiintymiä.

”Kultapitoisuudet pohjamoreeninäytteissä indikoivat kultapitoisuuksia kallioperässä ja positiivisia tuloksia käytetään ohjaamaan malminetsintäkairauksia”, yhtiön tiedotteessa todetaan.

”Nämä ovat jännittäviä uutisia. Aikaisempi työmme on perustunut pääosin vanhaan moreeninäytedataan. Nämä analyysit korostavat selvästi eteläisen kultalinjan potentiaalia. Näytteet täysin testaamattomilta alueilta, tunnettujen esiintymien välittömästä läheisyydestä, indikoivat, että meillä on hyvät mahdollisuudet kasvattaa tunnetut esiintymät paljon nykyistä kokoa suuremmiksi”, sanoo toimitusjohtaja Kari Vyhtinen yhtiön tiedotteessa.

”Eteläinen kultalinja” sijaitsee Ilomantsissa Muurinsuon, Korvilansuon ja Kuittilan alueilla. Näistä paikoista on Maanmittauslaitoksen Karttapaikan mukaan matkaa Venäjän rajalle reilut 10 kilometriä.

Mahdollisesti alueella voisi olla kultaa jopa miljoona unssia, yhtiö ennakoi.

Nykyisellä kullan hinnalla noin 2200 euroa unssilta nämä määrät olisivat reilun 300 miljoonan ja reilun kahden miljardin euron arvoiset.

Endomines on tiedottanut viime kuukausina ja vuosina kultalöydöistä usein aiemminkin”

Näinollen maanantaina tankilla

4 tykkäystä

Olisi hienoa, jos tämä toteutuu. Yhtiö on kuitenkin suomalaisten omistama ja tarkoittaisi myös merkittäviä verotuloja työllisyysvaikutuksineen. Kullan hinta on historiallisen korkealla tasolla ja äkkiseltään ei ole näkyvissä laskua, vaan hinta voi nousta edelleen korkojen laskun myötä.

1 tykkäys

Ja tässä lisää tiedotusta…kohti miljoonaa unssia. Osassa näytteissä rajuja kultamääriä, toivottavasti isompia kultasuonia jatkuen eteenpäin. Kun läheltä maapintaa löytyy, niin oikein hyvä asia tuotantokustannusten kannalta. :blush:

Sisäpiiritieto: Endomines raportoi korkeapitoisia malminetsintätuloksia eteläiseltä kultalinjalta

Endomines Finland Oyj, pörssitiedote, sisäpiiritieto 16.7.2024, klo 10.30

Sisäpiiritieto: Endomines raportoi korkeapitoisia malminetsintätuloksia eteläiseltä kultalinjalta

Endomines raportoi tulokset keväällä 2024 tehdystä kairausohjelmasta Korvilansuolla, Karjalan Kultalinjalla. Korvilansuon kairausohjelmaan kuului 12 timanttikairareikää, joiden yhteispituus oli 1824,15 m. Alla korostetut tulokset vahvistavat Korvilansuon kultamineralisoituneiden juonien jatkuvuuden pohjoista kohti. Leveiden, lähellä pintaa sijaitsevien kultamineralisoituneiden vyöhykkeiden löytäminen välittömästi Korvilansuon esiintymän pohjoispuolella tukee alueen varantojen lisäkasvupotentiaalia. Erityisesti KVS-103 laajensi onnistuneesti kohti pintaa KVS-100:ssa lävistettyä korkeanpitoista juonta 3,8 m @ 8,4 g/t kultaa 100,9 metristä (julkaistiin 19.10.2023). Kaikki 2024 kairatut kairareiät ylittivät raportoinnissa käytetyn alemman cut-off pitoisuuden, 0,4 g/t kultaa. Korvilansuo 2024 kairausohjelman merkittävät lävistykset on esitetty taulukossa 1 ja uusien kairareikien sijainnit on esitetty kartalla (kuva 1).

Pääkohdat Korvilansuo

  • Kairareikä KVS-103 lävisti 31,60 metriä pitoisuudella 2,02 g/t kultaa alkaen 29,3 metristä
    • sisältäen 0,80 metriä pitoisuudella 19,00 g/t kultaa alkaen 28,90 metristä
    • sisältäen 1,05 metriä pitoisuudella 4,38 g/t kultaa alkaen 37,40 metristä
    • sisältäen 8,40 metriä pitoisuudella 4,09 g/t kultaa alkaen 43,40 metristä
      • sisältäen 0,80 metriä pitoisuudella 27,30 g/t kultaa alkaen 44,40 metristä
  • Kairareikä KVS-112 lävisti 1.70 metriä pitoisuudella 17.72 g/t kultaa alkaen 29,3 metristä
    • sisältäen 0,90 metriä pitoisuudella 31.70 g/t kultaa alkaen 28,90 metristä

“Olemme iloisia nähdessämme, että kairauskampanja vahvisti Korvilansuon esiintymän laajenemisen pohjoiseen. Tämä laaja ja vahva jatkumo, lähellä pintaa, vaikuttaa positiivisesti tulevaan varantopäivitykseemme. Toisaalta 11.7 julkaistut moreeninäytteenoton tulokset indikoivat esiintymän potentiaalia etelän suuntaan. Jatkamme malminetsintäkairauksia Eteläisen kultalinjan alueella elo-joulukuun 2024 aikana. Laaja, korkean kultapitoisuuden juonia sisältävä mineralisaatio on ihanteellinen alueen viemiseksi tuotantoon tulevaisuudessa.”, kommentoi yhtiön toimitusjohtaja Kari Vyhtinen. “Pidämme Karjalan kultalinjan malminetsintäpotentiaalia erittäin merkittävänä ja jatkamme työtämme >1M unssin esiintymän määrittelemiseksi alueella. Visiomme on, että alueella tulee olemaan useita suuria kultaoperaatioita, mikä tekee alueesta maailmanlaajuisestikin merkittävän, vastuullisen kullantuotantoalueen” hän jatkaa.

4 tykkäystä

…”lähellä pintaa”…yhdyn iloisten joukkoon! Hyvä hyvä Endomines! Alkaa puheet realisoitua.

2 tykkäystä

Analyytikon mielteitä:

3 tykkäystä