Endomines - Kultaan keskittynyt juniorikaivosyhtiö

Tässä on Tompan kommentit Endominesin ilmoittamista tuoreista luvuista. :slight_smile:

Endomines julkisti eilen Pampalon H1-tuotantoluvut, jotka jäivät ennusteistamme. Sen sijaan Q2:n toteutunut kullan hintakehitys sekä EUR/USD-valuuttaparin kehitys olivat kokonaisuutena noin ennusteidemme mukaisella tasolla, joten alasuuntaiset ennustemuutospaineet selittyvät odotuksiamme matalammalla volyymilla.

1 tykkäys

Paljon oli inderesin kullan hintataso ennusteissa? Alkuvuonna oltu n. 2300 taalaa per unssi tasoilla. Nyt on 2350 ja kävi jo 2450 tasolla. Mikä on heidän ennuste loppuvuodelle? Jos korot laskee, niin hintataso voi nousta merkittävästikin.

1 tykkäys

Hyvä kysymys, ehkä analyytikko @Tommi_Saarinen kommentoi tätä?

1 tykkäys

Moro,

Nykyisen selkeästi korkeamman spothinnan (~2330 USD/oz) takia olemmekin soveltaneet sekä lyhyen että pidemmän aikavälin ennusteissa preemiota suhteessa hitaasti päivittyviin konsensusennusteisiin ja kullan hintataso ennusteissamme on nyt 2000-2300 USD/oz välillä.

Tuo on Aapelin viimeisimmästä raportista. Loppuvuodelle ennusteet ovat tuon haarukan yläosassa.

3 tykkäystä

ja nyt kutisellaan jälleen 2400 taalan unssihintoja…äkkiseltään en löydä syytä, miks kullan hinta laskisi loppuvuoden aikana. Päinvastoin korkojen laskiessa ja miten keskuspankit aikoo rahoittaa tuhansien miljardien lainat tai uudistetaanko ne jotenkin tai printataanko lisää rahaa…jenkit tehnyt sitä jatkuvasti ja miten käy inflaation… :sweat_smile: Eletään mielenkiintoisia aikoja ja loppuvuoden aikana ollaan viisaampia.

4 tykkäystä

Sisäpiiritieto: Endominesin malminetsintäpäivitys - positiivisia tuloksia Eteläisen kultalinjan moreeninäytteenotosta

Endomines raportoi eteläisellä kultalinjalla 2023-2024 toteutetun pohjamoreeninäytteenotto-ohjelman tulokset. Kaikki tulokset on saatu. Useita, merkittäviä kulta-anomalisia alueita on tunnistettu. Kultapitoisuudet pohjamoreeninäytteissä indikoivat kultapitoisuuksia kallioperässä ja positiivisia tuloksia käytetään ohjaamaan malminetsintäkairauksia.

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b630f5885dc83f2a7baa9d2fef7894d44&lang=fi&src=listed

4 tykkäystä

Kulta lähti nousuun jenkkien talousdatan jälkeen ja poksautti 2400 taalan unssihinnan…inflaatio ja korot alas…latu koronlaskuille voi olla nyt auki.

4 tykkäystä

Vielä vaatii malttia…
Hyvää työtä Kari ja kairapojat!

3 tykkäystä

T&T lehdestä poimittua…

Suomalaisessa kalliossa 10 km Venäjän rajalta on kultaa ainakin 300 miljoonalla, ehkä 2000 M€ –

Tuomas Kangasniemi

Kaivosyhtiö Endomines raportoi torstaina 11.7. eteläisellä kultalinjalla 2023–2024 toteutetun pohjamoreeninäytteenotto-ohjelman tulokset.

Yhtiön mukaan kahdeksan kultapotentiaalista aluetta tunnistettiin lähellä tunnettuja kultaesiintymiä.

”Kultapitoisuudet pohjamoreeninäytteissä indikoivat kultapitoisuuksia kallioperässä ja positiivisia tuloksia käytetään ohjaamaan malminetsintäkairauksia”, yhtiön tiedotteessa todetaan.

”Nämä ovat jännittäviä uutisia. Aikaisempi työmme on perustunut pääosin vanhaan moreeninäytedataan. Nämä analyysit korostavat selvästi eteläisen kultalinjan potentiaalia. Näytteet täysin testaamattomilta alueilta, tunnettujen esiintymien välittömästä läheisyydestä, indikoivat, että meillä on hyvät mahdollisuudet kasvattaa tunnetut esiintymät paljon nykyistä kokoa suuremmiksi”, sanoo toimitusjohtaja Kari Vyhtinen yhtiön tiedotteessa.

”Eteläinen kultalinja” sijaitsee Ilomantsissa Muurinsuon, Korvilansuon ja Kuittilan alueilla. Näistä paikoista on Maanmittauslaitoksen Karttapaikan mukaan matkaa Venäjän rajalle reilut 10 kilometriä.

Mahdollisesti alueella voisi olla kultaa jopa miljoona unssia, yhtiö ennakoi.

Nykyisellä kullan hinnalla noin 2200 euroa unssilta nämä määrät olisivat reilun 300 miljoonan ja reilun kahden miljardin euron arvoiset.

Endomines on tiedottanut viime kuukausina ja vuosina kultalöydöistä usein aiemminkin”

Näinollen maanantaina tankilla

4 tykkäystä

Olisi hienoa, jos tämä toteutuu. Yhtiö on kuitenkin suomalaisten omistama ja tarkoittaisi myös merkittäviä verotuloja työllisyysvaikutuksineen. Kullan hinta on historiallisen korkealla tasolla ja äkkiseltään ei ole näkyvissä laskua, vaan hinta voi nousta edelleen korkojen laskun myötä.

1 tykkäys

Ja tässä lisää tiedotusta…kohti miljoonaa unssia. Osassa näytteissä rajuja kultamääriä, toivottavasti isompia kultasuonia jatkuen eteenpäin. Kun läheltä maapintaa löytyy, niin oikein hyvä asia tuotantokustannusten kannalta. :blush:

Sisäpiiritieto: Endomines raportoi korkeapitoisia malminetsintätuloksia eteläiseltä kultalinjalta

Endomines Finland Oyj, pörssitiedote, sisäpiiritieto 16.7.2024, klo 10.30

Sisäpiiritieto: Endomines raportoi korkeapitoisia malminetsintätuloksia eteläiseltä kultalinjalta

Endomines raportoi tulokset keväällä 2024 tehdystä kairausohjelmasta Korvilansuolla, Karjalan Kultalinjalla. Korvilansuon kairausohjelmaan kuului 12 timanttikairareikää, joiden yhteispituus oli 1824,15 m. Alla korostetut tulokset vahvistavat Korvilansuon kultamineralisoituneiden juonien jatkuvuuden pohjoista kohti. Leveiden, lähellä pintaa sijaitsevien kultamineralisoituneiden vyöhykkeiden löytäminen välittömästi Korvilansuon esiintymän pohjoispuolella tukee alueen varantojen lisäkasvupotentiaalia. Erityisesti KVS-103 laajensi onnistuneesti kohti pintaa KVS-100:ssa lävistettyä korkeanpitoista juonta 3,8 m @ 8,4 g/t kultaa 100,9 metristä (julkaistiin 19.10.2023). Kaikki 2024 kairatut kairareiät ylittivät raportoinnissa käytetyn alemman cut-off pitoisuuden, 0,4 g/t kultaa. Korvilansuo 2024 kairausohjelman merkittävät lävistykset on esitetty taulukossa 1 ja uusien kairareikien sijainnit on esitetty kartalla (kuva 1).

Pääkohdat Korvilansuo

  • Kairareikä KVS-103 lävisti 31,60 metriä pitoisuudella 2,02 g/t kultaa alkaen 29,3 metristä
    • sisältäen 0,80 metriä pitoisuudella 19,00 g/t kultaa alkaen 28,90 metristä
    • sisältäen 1,05 metriä pitoisuudella 4,38 g/t kultaa alkaen 37,40 metristä
    • sisältäen 8,40 metriä pitoisuudella 4,09 g/t kultaa alkaen 43,40 metristä
      • sisältäen 0,80 metriä pitoisuudella 27,30 g/t kultaa alkaen 44,40 metristä
  • Kairareikä KVS-112 lävisti 1.70 metriä pitoisuudella 17.72 g/t kultaa alkaen 29,3 metristä
    • sisältäen 0,90 metriä pitoisuudella 31.70 g/t kultaa alkaen 28,90 metristä

“Olemme iloisia nähdessämme, että kairauskampanja vahvisti Korvilansuon esiintymän laajenemisen pohjoiseen. Tämä laaja ja vahva jatkumo, lähellä pintaa, vaikuttaa positiivisesti tulevaan varantopäivitykseemme. Toisaalta 11.7 julkaistut moreeninäytteenoton tulokset indikoivat esiintymän potentiaalia etelän suuntaan. Jatkamme malminetsintäkairauksia Eteläisen kultalinjan alueella elo-joulukuun 2024 aikana. Laaja, korkean kultapitoisuuden juonia sisältävä mineralisaatio on ihanteellinen alueen viemiseksi tuotantoon tulevaisuudessa.”, kommentoi yhtiön toimitusjohtaja Kari Vyhtinen. “Pidämme Karjalan kultalinjan malminetsintäpotentiaalia erittäin merkittävänä ja jatkamme työtämme >1M unssin esiintymän määrittelemiseksi alueella. Visiomme on, että alueella tulee olemaan useita suuria kultaoperaatioita, mikä tekee alueesta maailmanlaajuisestikin merkittävän, vastuullisen kullantuotantoalueen” hän jatkaa.

4 tykkäystä

…”lähellä pintaa”…yhdyn iloisten joukkoon! Hyvä hyvä Endomines! Alkaa puheet realisoitua.

2 tykkäystä

Analyytikon mielteitä:

3 tykkäystä

Ylellä oli juttua kultakutritaloudesta…Biden ulkona kisasta. Kullan hinta noussee edelleen ja nyt pitäisi kaiken järjen mukaan olla hyvä paikka luopua jenkkikaivoksista.

2 tykkäystä

Kyllä alkaa pikku hiljaa hiipiä epäilys että onko nykyinen johto kykenevä viemään jenkki-irtautumista maaliin? Nyt kohta 8kk yli tavoitteen venynyt enkä jaksa iloita että kulta tänä 8kk on noussut ath. Jos/kun ei nyt ole saatua clousattua deali - onko se helpompaa kun kulta joskus kääntyy laskuun? Ei kulta loputtomiin nouse - kun pulkkamäki alkaa on ostajan intresseissä venyttää kaupan clousausta, nousuaikaan ei tätä ongelmaa pitäisi olla. Nyt pitää varoa että ei jää pää vetävän käteen eikä näistä päästä eroon edes näin suotuisassa markkinatilanteessa.

3 tykkäystä

Toki ilmoitus diilistä voi tulla milloin tahansa; siellä on paljon rahaa kiinni, joten kovat panokset on piipussa; onnistuuko nykyjohto tekemään riittävän hyvän diilin. Itse uskon, että kykenee - näytöt tähän saakka ovat olleet ainoastaan hyviä. Muistatteko aiempia toimitusjohtajia ja niiden visiolupauksia? Jos kaikki entisen johdon visiot olisivat toteutuneet, Jenkkilässä puksuttaisi kultaa useampikin kaivosjuna….

1 tykkäys

Siellä varmasti vaihtovelkakirjaporukka toimitusjohtaja mukaan lukien yrittävät tarkkaan tällä hetkellä laskelmoida kuinka askelmerkit kannattaa pelata.

Jos yhtiön kassa täyttyy nyt rahasta niin heidän vaihtovelkakirjojen umpeutumiseen on vielä vuosi aikaa. Varmasti siellä mietitään että paljonko assetteja kannattaa ylipäätänsä myydä, jottei rahaa tässä vaiheessa kerry liikaa, ja se raha mitä lunastetaan niin miettivät varmasti tarkkaan valmiiksi suunnitelman, että minne ne rahat hukataan.

Jos kaivoksia myytäisiin kymmenillä miljoonilla niin sitten myös vaihtovelkakirjat voitaisiin lunastaa pois ja rahaa vielä jäisi, mutta jos myydään vain kymmenellä miljoonalla niin voidaan todeta, että nämä kaikki menee nyt kairauksiin, eikä niitä kannata hukata vaihtovelkakirjoihin, kun sitten täytyisi heti saada jostain lisää rahoitusta.

Toisaalta yrityksen kannattavuus kääntyy nousuun amerikan kaivosten myynnin ja kovan kullan hinnan ansiosta. Yritys olisi velaton ja äärimmäisen kannattava ja samalla korot laskevat niin yritys saa varmasti myös huomattavasti edullisempaa rahoitusta pankeilta kuin 12% korolla olevia vaihtovelkakirjoja.

Yhtiön kannalta olisi järkevää lunastaa nuo vaihtovelkakirjat pois, jolloin osake ei liudennu ja päästää korkeasta korosta eroon, mutta eihän vaihtovelkakirjojen haltiat sitä halua tehdä kun menettäisivät miljoonilla osakkeita jotka saisivat alle 3€ kappale hintaan vuoden päästä. :money_mouth_face:

Luulen että tässä on osa syy miksi amerikan kaivosten myynti on niin hankala yhtälö yhtiölle.

4 tykkäystä

Muuten hyviä pohdintoja, mutta ei kai ne alle 3€ hintaan niitä vaihtovelkakirjoja voi osakkeiksi vaihtaa? Eikös vaihtovelkakirjojen sopimuksissa ole joku lause tyyliin 18 edellisen päivän keskihinnalla?

Piti ihan käydä etsimässä tuo lauseke.
“Rahoitussopimuksen mukaisesti vaihtovelkakirjat voidaan vaihtaa kokonaan tai osittain yhtiön osakkeiksi aikaisintaan 12 kuukauden kuluttua lainan nostopäivästä. Vaihtohinta muodostuu osakkeen päätöskurssilla lasketusta päivittäisestä keskihinnasta vaihtovaatimuksen päivää edeltävän 10 kaupankäyntipäivän aikana vähennettynä 18 prosentilla.”

3 tykkäystä

“Mahdollisen toisen vaihtovelkakirjalainan merkintähinta on osakkeen 1.9.2023–30.9.2023 välisen ajan keskihinta vähennettynä 15 prosentilla. Merkintähintaa lukuun ottamatta muut ehdot ovat mahdolliselle toiselle lainalle samat. Sijoittajaryhmän jäsenien minimisitoumus rahoitusjärjestelyssä on 100 000 euroa.”

Nojoo, laitoin ehkä vähän lapin lisää. Syyskuun 2023 keskihinta oli noin 3,8e ja siitä 15% alennus olisi 3,23e.

Ihan hyvä diili se silti on, että voit pari vuotta seurata yhtiön toimintaa lainoittajana ja katsoa kuinka homma kehittyy ja lopultan voit päättää, että otatko pääomasi osakkeina, jotka hinnoitellaan yhtiön kaikkien aikojen pohjahinnalla vai rahana 12% korolla. Eikö? :thinking:

Jostain syystä näen mahdollisuuden sille, että toimitusjohtajalla voilla eturistiriita omien intressien ja niiden sijoittajien edun välillä, jotka eivät ole osallisena näissä vaihtovelkakirjalainoissa. :upside_down_face:

Tiedote kokonaisuudessaan: Tiedotteet - Endomines

3 tykkäystä

Oho, en ole tajunnutkaan, että tuollainen diili on tehty. Olen kuvitellut, että kaikissa vaihtovelkakirjojen sopimuksissa on ollut sama lauseke, että vaihtohinta muodostuu vaihtovaatimuksesta xx päivää taaksepäin.

Tuo on kyllä aika paska diili muiden sijoittajien kannalta ja on hyvin mahdollista, että asettaa toimitusjohtajan eturistiriitaan.

1 tykkäys