Osakesijoittaminen

Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Freeport-McMoRan Inc. En ole seurannut osakkeen hinta… Kun en koskisi pitkällä tikullakaan kyseiseen lappuun. Hyvä firma pilattiin öljy sekoiluilla. Siinäpä ne tärkeimmät ajatukset :slightly_smiling_face:

1 tykkäys

Vetyä voi sekoittaa maakaasuun rajallisia määriä ja käyttää nykyistä putkiverkostoa. Alla tutkimustuloksia. En nyt jaksanut lukea. Hän ken jaksaa, toivottavasti referoi tulokset foorumille. https://www.nrel.gov/docs/fy13osti/51995.pdf

Basf hommat etenee suunitelmien mukaan.

3 tykkäystä

10% on muistaakseni jo testattu, uskoisin että voi vielä nostaa.

Toivotaan, että käytettyjen akkujen kuljetus Harjavaltaan ei käy liian kalliiksi… Hyvä kun kierrättävät, mutta sustainablen idea kärsii, jos kuljetusmatkat ja -ketjut pitkät. Mutta eiköhän näitä ole jo tai ainakin jo ole tulossa muuallakin, vastaamaan kierrätystarpeeseen?

1 tykkäys

Tein ketjun " Nikola Corporation" sieltä löytyy tiedot jos jollakin ei ole aikaa tutustua yhtiöön vaikka haluaisi.

5 tykkäystä

Kiitos tiedoista. Siellä missä maakaasua ei ole kuritettu veroilla, se kuitenkin lienee vielä siinä määrin halvempaa ettei vedyn lisääminen ole ihan vähän aikaan edullisempaa? Ainakin tehokas tapa dumpata vetyä suuria määriä mikäli tuotanto muutoin kysyntää suurempaa.

1 tykkäys
6 tykkäystä

https://www.powercell.se/en/investors/press-releases/detail/

PowerCell’s CEO Per Wassén has sold 78,000 shares in PowerCell Sweden AB. Following the sale, Per Wassén has a holding of 102,000 shares at a value of MSEK 22.

“I have sold a part of my holding for personal financial reasons”, Per Wassén said.

1 tykkäys

Tuo tieto oli jo tiistaina markkinoilla :slightly_smiling_face:

1 tykkäys

Avaisiko joku mulle vähän tuota jakosuhdetta VTIQ:sta NKLA:an. Ei siis osake osakkeesta, vaan dollari dollarista. Nyt siis todella typerä olettamus, mutta siis mitä enemmän maksan yhdestä VTIQ osakkeesta nyt, sitä enemmän saan vaihto vaiheessa NKLA osakkeita…? :thinking: :smile:

Käsittääkseni jos kurssi on 15dollaria niin se pysyy 15 dollaria. Eli saat sen mitä sulla on kurssi VTIQ:lla.

3 tykkäystä

Just näin, kiitos :upside_down_face:

1 tykkäys

No se matka ei ole tosiaankaan noissa se ongelma kun tietää mistä asti nyt raakaineet tulee. Tuossa kierrätyksessä on kyse oikeastaan niille firmoille jotka sen prosessin halitsee… Kriitisen raakaineen hankinnasta ja vieläpä halvalla.

2 tykkäystä

Nuo firmat jotka omistaa tällä hetkellä kaasun sirto infran eivät todellakaan ole kuoleva ala. He tulevat pärjäämään murroksessa todella hyvin. Vety tulee antamaan heille vain lisätuloa. Varsinkin ne joilla on suorat kytkökset satamiin varsinkin suuriin öljysatamiin. Aluksi varmaankin syötetään tuo 10% vetyä maakaasun sekaan… Ja niille toimijoille Esim tankkaus asemat jotka tarvitsevat 100% vetyä voidaan vetää samaa putkilinjaa myöden uusi puhdas vety linja… Luvituksen kannalta nopeaa ja rakentamisen kannalta edullista. Verrattuna siihen että pitäisi aloittaa kaikki aivan alusta.

5 tykkäystä

Ketäs siellä putki puolella on. Onko noita suurempia toimijoita meri sinun salkussa.

1 tykkäys

Tämä kaasuinfra lienee se isompi pihvi koko Fortumin Uniper-kaupassa. Uniperilla kattava verkosto joka hyödynnettävissä tai myytävissä hyvään hintaan tilanteen niin eskaloituessa.

1 tykkäys

Voi olla… en ole niin perehtynyt tuohon uniperiin. Enkä muutenkaan tähän euroopan kuvioon. Muuta kuin että se kenellä on saksan ja englannin verkko nyt hallussa kassa kiittää jatkossa.

Ei ole Viljo vielä jos en sitten ole ostanut vahingossa myös kaasu linjaa :slightly_smiling_face:. Minä voin kaivella tuolta jenkeistä näitä… Ne on vielä paljon isommassa roolissa kuin euroopan firmat koska siellä siirto matkat ovat paljon pidemmät. Rannasta asiakkaalle.

2 tykkäystä