Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Metacon on ollut liekeissä lähiaikoina ja tänäänkin +15% lasissa. Onko kyseessä pelkkä uusiutuvien/vetyhommien noste vai onko siellä saatu jotain uutta sopparia solmittua? itse en ainakaan löytänyt muuta virallista, kuin 15. päivän Brazilian toimituksen.

1 tykkäys

CNHI:tä hommattu energia salkkuun, eiköhän kohta ala nousemaan kun Nikola saa nimeämiset kuntoon.
Nikola luultavasti kohta twiittailee kumppaneistaan kuitenkin…

3 tykkäystä

Briiffausiko joku mulle sgl carbon nimisen firman, se mulla seurannassa pitkään, samoin hexacon composites, mutta ei ole tullut hankittua.

@Meri

Onko VTIQ/NKLA sen kokoluokan tempaus, tässä alkuvaiheessa, että se voisi tuntuvasti heilauttaa Ivecoa suuntaan tai toiseen?

Käsittääkseni vain nämä alkuvaiheen “kolmoset” tehdään Ivexon Saksan linjalla?

Täytyy myöntää ettei ole kyllä mitään käryä suuntaan tai toiseen, :grin:
Mutta onhan toi cnhi ollut 11 taalan lappu, niin veikkaamalla vois arvata, ettei tämä Nikola koplaus (cnhi on satsannut Nikolaan jotain 240 miljoonaa) ainakaan pienennä arvoa.
Tsemppiä lottoon. :+1:

SGL Carbonin voit viljo poistella suosikeista. Se paljastui mustaksipekaksi. :wink:

Cnhi-rekan kyytiin hyppäämistä olen kanssa miettinyt ihan jo pelkästään siitäkin syystä, että sijoitus Nikolaan on jo kolminkertaistanut arvonsa ja ties kuinka korkealle vielä nousee?

1 tykkäys

https://hexagongroup.com/news-release/?newsid=2042651

Hexagon Purus awarded contract by Toyota for hydrogen powered electric heavy-duty trucks – continuing the drive toward zero-emission commercial transport

1 tykkäys

No nyt vasta mennään :partying_face:

3 tykkäystä

Vaikuttaa terveeltä, eilen +15% ja et löytänyt mitään uutista/syytä nousulle. Tänään sitten +35% :rofl:

Jep :slight_smile: On tämä lappu tehnyt aiemminkin kunnon loikkia ja vähintää yhtä syviä sukelluksia niiden jälkeen. Oliskohan syytä valmistautus sukellukseen.

Joo, en löytänyt mitään syytä Metaconin raketoinnille. Tämä on niitä lappuja, joita sijoittajaveljet kaipaa, kovia nousuja ja laskuja. Tällä lapulla pystyy hankkimaan hyvin, jos onnistuu ajoittamaan ostoja ja myyntejä oikea-aikaisesti. :wink: Nyt voin jo vissiin sanoa aikaisempaan postiin viitaten, että hauki on lähtenyt rannasta. :cowboy_hat_face:

Vähän tuulijuttuja vaihtelun vuoksi… Vestas alkaa rakentelemaan Fortumin kanssa yhteistyössä tuulivoimaa Venäjälle. Meneeköhän “Energiagryndaus”-konseptilla eli rakentelevat ja myyvät sitten sijoittajille kuten aurinkovoima-projektien kanssa Intiassa.

2 tykkäystä

Eikö nämä pomput liitu Nikolaan ja sen mergeen joka tuli eilen?

Onko Metaconilla ja Nikolalla siis jtn yhteistä juttua?

Vai mitä tarkoitit pompuilla?

Kaikki mikä liittyy edes etäisesti vetyyn keulivat yleistä pörssiä enemmän, oli siihen syytä tai ei.

1 tykkäys

Oltiinkohan Nikolalla liian nopeita ?
https://twitter.com/cheesespinner/status/1268226476387840000?s=19 :thinking:

"PHOENIX (JUNE 3, 2020) – Nikola Corporation who becomes publicly traded on June 4, 2020 on the Nasdaq (NKLA), signed a purchase order with Nel ASA (Nel, OSE: NEL), for 85-megawatt alkaline electrolyzers supporting five of the world’s first 8 ton per day hydrogen fueling stations. Together, these electrolyzers may produce over 40,000 kg’s of hydrogen each day.

The purchase order has a value in excess of USD $30 million, and the electrolyzers will primarily be delivered from the new electrolyzers mega-factory currently under development in Norway. This purchase order will support Nikola’s five initial stations with 8 ton per day hydrogen production capacity. The remaining equipment will be covered by a separate purchase order that is expected to be finalized within the coming months. "

Itse linkki ei enää toimi.

Edit: Tuskin oli vahinkolipsautus Trevorin twiitistä päätellen.

https://twitter.com/nikolatrevor/status/1268226643845246976

2 tykkäystä

Tämäkö NELliä nostaa? Ei ole pitkä aika kun tuota ostin ja nyt +40%

No ei varsinaisesti, kauppa julkistettiin Oslon closen jälkeen joten virallinen julistus ei ainakaan ole vielä vaikuttanut. Oslohan menee muuten tuntia aikaisemmin kiinni kuin Pohjolan Nasset.

Mutta NELin osallisuus on ollut tiedossa jo pitkään eli jotain Nikolan tulevista tilauksista on jo diskontattu kurssiin, kuinka paljon selviää huomenna klo 10.