Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Mikähän ratkaisu tuossa lopussa mainitussa diesel moottorissa oli?

Oiskohan tää. Eli lähinnä teknologian parannusta/optimointia koko ketjussa:

image

Käsittääkseni stage V määräykset on ulotettu kaivinkoneisiinkin nyt. Tekniikka samaa kuin tiepuolella käytössä jo DPF, EGR, jne, mutta laitettu kaivinkoneisiin. Tietysti siinä vähän töitä joutuu tehdä, että kaikki saastelaitteet saa sopimaan lähes vanhoihin kuoriin.

Kuulosti vaan dynacert in tontilta

Täysin Dynan juttuja… Jossain haastelivat, että ison kaivosmaansiirtokoneen polttoainekulut on millin luokkaa vuositasolla joten Dynan HydraGEN-ratkaisuilla siitä olisi raapaistavissa ainakin 10%:n menosiivu pois. Huikea potentiaali, toivottavasti KarbonKleen-jälleenmyyntisopimus herättäisi myös kaivurimarkkinat ja (-valmistajat) myös Jenkkilän puolella, muusta maailmasta puhumattakaan.

2 tykkäystä

Itseasiassa uusimmassa tuotteen esitteessä luvataan “up to 8.9%” säästöjä. Tämä tietenkin vaihtelee asennetaanko laite nykyaikaiseen diesel ajoneuvoon vai 50-vuotta vanhaan työkoneeseen. Mutta testeissähän on ollut kaikkea noin 5-20% väliltä.

En vaan ymmärrä minkä takia tuotetta ei markkinoida enempää. Jim Payne on kertonut olevansa old school tyyppi. Hän ei käytä ainakaan twitteriä, mutta miksi tämän pitää tarttua koko PR-osastoon. Jos tuoteen omistaisi Musk tai Trevor, niin tämä olisi myyty jokaiselle mummolle ja papalle :smiley:

2 tykkäystä

Kas onnistui liittää. Jutussa spekuloitiin sinisen vedyn mahdollisuuksista vähintään siirtymävaiheessa. Tulee heti mieleen kaasujätit mm. Uniper.

4 tykkäystä

Voisiko joku vielä hieman selventää tätä ENPH tilannetta?
Uutisissa on että lakifirmat keräävät osakkeenomistajia joukkokanteisiin ENPH vastaan?
Oliko luvuissa siis oikeasti jotain vilpillistä? Vai mitä en tässä ymmärrä :smiley:

2 tykkäystä

DynaCERT nousee Toronton pääpörssiin:

11 tykkäystä

Oho… 7.7. kävipä se nopeasti. Nyt tankkaamaan kun halvalla saa! (Jos enää illalla saa) :smiley:

1 tykkäys

Onkohan tuolla vielä suurta vaikutusta hintaan :thinking: Luulisi sitten vasta iskevän, kun alkaa kauppa käydä pääpörssissä.

Edit: toivottavasti ehtisi vielä veivaamaan edukkaasti Nordean OSTille tämän ensi viikolla, kun vihdoinkin pääsee sitten sielläkin tekemään tällä kauppaa.

4 tykkäystä

Mistä tällaista on kuulunut?

Nettihaku kertoi:

The complaint alleges violations of federal securities laws, Sections 10(b) and 20(a) of the Securities Exchange Act of 1934 and Rule 10b-5, including allegations of issuing a series of material or false misrepresentations to the market which had the effect of artificially inflating the market price during the Class Period, which is February 26, 2019 through June 17, 2020.

Juurikin näistä kyse mutta näin maalikkona termit ja sisältö ihan hepreaa että mistä nyt tarkemmin syytetään ja mitkä tällä jutulla ovat vaikutukset ENPH suuntaan.

1 tykkäys

Kuriositeettina kerrottakoon että Enphasen toimari on entinen Teslan Chief Accounting Offier joten kokemusta luovasta kirjanpidosta löytyy varmasti.

2 tykkäystä

Hmmm… mikä estää samojen tahojen tekemästä tuon, jotka myös vuotivat sen uutisenkin jossa kurssi saatiin kykkättyä…

Mikäs Metacon:a pudottaa tänään? Ei näy uutisia.

Vastaus on sama, kuin siihen mikä Metaconia nosti 150% äkisti, eli vetyhype, jonka jälkeen voittojen kotiutus.

4 tykkäystä

Miten tämä suhtautuu siihen, että Uniper/Saksa ovat vahvasti mukana Nordstream 2:ssa, ja sitä kautta sillä on tietysti jotain vaikutusta Fortumiinkin? Kysyn, kun oma ymmärrys ja tieto ei riitä. Ja koska Uniper on listattu mahdollisiin Fortumin riskeihin.
EDIT: Niin ja Trumphan on kovasti vastaan Saksan mukana olemista kaasuputkihankkeessa, tunnetuisa syistä.

Nikolan puolellaoli hyvää keskustelusta erityisesti vetyyn liittyen!

2 tykkäystä