Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Mahahapot eivät ole koetuksella mutta oma ihmettelyni koski Impact Coatingsiä. Se on pudotellut jo useamman päivän ja nytkin selvästi enemmän kuin muut vetyosakkeet.

Voihan olla, että nyt vain Ruotsin markkinalla hermoillaan enemmän kuin muualla, mutta herää kysymys tietääkö joku jotakin…

1 tykkäys

Mcphy on lähiajat ollu mukava omistaa, katotaan kuin sille käy loppupeleissä

1 tykkäys

Vaikka menee teknisen puolelle niin vastaan tänne, että tuossa voi olla nähtävissä H&S kuvio joka on voinut laukaista laskun. Kaulalinjan breikkauksessa iso vola joka vahvistaa näkemystä (ei näy kuvassa, pahoittelen). Jos ei muuta, niin nyt oltaisiin suurinpiirtein ensimmäisessä tavoitetasossa. Jatko näyttää tuleeko lisälaskua vai lähteekö takaisin nousuun

4 tykkäystä

Ruotsissa myös toinen vetyperhe on ollut jokusn päivä laskussa. PowerCell.

1 tykkäys

Tässä jo jonkun aikaa odottanut ostopaikkaa, että pääsisi iskemään kiinni johonkin vetypuolen osakkeeseen, mutta olen pystynyt pitämään pääni tähän asti ja tällä hetkellä näyttää varsin hyvältä päätökseltä. Laskua on nyt tullut aika monta päivää aika tasaisella rintamalla ja jatkan odottamista. En voi millään uskoa, että jokainen vetyosake jää nykyarvoonsa pidemmäksi aikaa, vaan laskee tasaisen rauhallisesti takaisin vuoden alun tasolle. Sormet ristiin…

2 tykkäystä

Plug laajentaa vähän tuoteportfoliota ja julkaisi uutta tuotelinjaa, GenSure HP. Pääsääntöisesti DataCenterien, energiavarastoiden ja “micro gridien” tarpeisiin. Tehokapasiteetti (500KW-1,5MW)

Tähän päälle vielä joku isompi kauppa vaikka Googlen kanssa niin jabadabaduu!

https://www.ir.plugpower.com/Press-Releases/Press-Release-Details/2020/Plug-Power-Announces-Commercial-Launch-of-GenSure-HP-Fuel-Cell-Platform/default.aspx?fbclid=IwAR2LCdQ-u0vhnrVDtdEvCCjsky6nt4yVV1V7BxFNb4zyfr-c4nS4KNA3KV0

11 tykkäystä

bloomin tontille menee?

1 tykkäys

Oletan asiaa enempää tutkimatta että noiden ennusteille isompaa painoarvoa tarvitse antaa.
En ihan ymmärrä miksi noin karhuinen näkemys kurssikehityksestä. Eikä se nyt niin paljoa ole edes keulinut 15 tienoilta että liikaa ilmaa olis.
Tankkaillu oon matkan varrella ja näillä hinnoilla kiinostais taas ostella

2 tykkäystä

Onko kellään kokemuksia sijoittamisesta Garrett Motion-firmaan? Näyttää olevan FCHEA:n jäsen toisessa portaassa.

Voi olla vähän kaukaa haettua ja liian kauaksi katsovaa visiota, mutta uskon Jinkon olevan vasta kasvu-uran alkupäässä. Miksi? Kiinalaiset ovat käyneet menestyksekästä, maailmanlaajuista kauppaa jo 2000 vuotta, katsovat asioita vähintään 20 vuoden päähän ja oman maan yritysten etu on ykkösijalla.

Maailmanlaajuisena toimijana Jinko tai muut Kiinalaiset paneelintoimittajat seuraavat perässä kun ensiksi punotaan valtiolliset omistajuusverkot ostamalla eri maiden infrastruktuuria (satamat, energialaitokset, tehtaat) ja lainoittamalla eri valtiot tiukkaan otteeseensa. (vrt. uusin Silkkitie-tavoite)

Sitten on kauppadelegaation kiva mennä esittelemään näkemyksiään energiapolitiikan suunnasta ja kertomaan omien yritysten uusiutuvien energiamuotojen mahdollisuuksista valtio- ja paikallistasolla.

Tosin kotimarkkinoilla puhaltelevat hiileen vielä pitkään, kuten muukin kauko-itä.

2 tykkäystä

@Viherra Itse en tuolle osaa oikein mitään painoarvoa antaa jos aurinkopaneelivalmistajan kurssikehitystä pyritään arvioimaan yleisien puolijohdemarkkinoiden kehityksen perusteella. Tuo verrokkiryhmä on niin laaja että siihen sopii hyvinkin monenlaista toimitaan. Oman näkemyksen mukaan arvioilla olisi enemmän lihaa luiden ympärillä jos ne perustuisivat vaikkapa paneeleiden asennusmääriin maailmanlaajuisesti ja sitä suhteutettaisiin paneeleiden tuotantokapasiteetteihin.

@Keepitcoming Kyllähän Kiina varsinkin aurinkopaneelivalmistajana on mahtimaa. Yksi syy sille on raaka-aineiden saatavuudessa. Pelkkä paneeleiden valmistaminen ei anna samanlaista pysyvää jalansijaa muihin maihin kuten esim. satamat. Paneelithan on bulkkikamaa millä on rajallinen elinkaari (luokkaa 20-30 vuotta). Näille pii paneeleille on olemassa kilpailevia tekniikoita, mitkä eivät ole vielä kustannustehokkaita mutta jonain päivänä todennäköisesti tulee olemaan.

1 tykkäys

Laitetaan myös tänne TA ketjusta Mcphy liittyen.

1 tykkäys

Juu, en avannut edelliseen viestiin sen tarkemmin Kiinan tapaa vaikuttaa asioiden etenemiseen ns. pehmeällä tavalla omistajuuden kautta, esim. Afrikassa. Ei ne sinne rakenna kaupunkeja/infraa humanitaarisista syistä. Vastakohtana voidaan pitää Venäjän ja USA:n voimapolitiikkaa jossa pyritään vaikuttamaan asioiden kulkuun vähän toista reittiä. Onneksi eri maiden energiatavoitteiden vuoksi tuotteille on luontaista kysyntää, Eteläisellä pallonpuoliskolla on kivasti auringonpaistetta ja tilaa laitella paneelia riviin pitkin hiekkadyynejä. Mielenkiintoista miten paneelipuolen kehitys kaupallistetaan, näkyykö kehitys ensiksi kuluttajien kotikatoilla vai teollisuuden käytössä.

1 tykkäys

Käykö kukaan kauppaa kiinalaisilla osakkeilla?

Greenlane Renewables Inc on biokaasu laitteistoja tekevä yritys, pieni (42 miljoonaa, market cap), mutta saanut sopimuksia pelkästään kuukaudessa yli 20 miljoonalla.
Esim: Hylion tulee tarvitsemaan tämän kaltaisia yrityksiä jos sen bisnekset lähtevät rullaamaan ja kaasurekkojen määrä kasvaa liikenteessä.

4 tykkäystä

Hieman vanhempi uutinen mutta UPS näyttää valinneen kaasurekat eli esim. potentiaalinen Hyliion asiakas myöhemmin. Kaasurekkojen myynti on kasvanut kovaa vauhtia Pohjois-Amerikassa ja vaikuttaa siltä, että myös RNG:n kysyntä tulee kasvamaan nopeasti.

4 tykkäystä

Erinomanen lause!

“Anywhere you need a molecule and you want zero emissions, hydrogen is what you need”

Mcphy:stä juttua. Englanniksi kääntäjällä niin on ihan ymmärrettävää.

Comment McPhy veut industrialiser l’électrolyse alcaline pour produire de l'hydrogène décarboné à coût réduit

9 tykkäystä

Käsittääkseni Kiinalaiset yhtiöt rakentavat paljon myös hiilivoimaa afrikkaan, mihin yleisen vaikutatmisen lisäksi liittynee rahan tekeminen tekniikalla mitä muualle vaikeampaa myydä.

Paneelipuolen kehitys on jatkunut pitkään ja tulee myös jatkumaan. Jokaisessa maassa nämä yleistyvät vähän eri tahtiin ja vähän eri järjestyksessä erilaisille käyttäjäryhmille. Tällä hetkellä erilaiset tuki ja verotuskäytännöt vaikuttavat paljon siihen mikä ryhmä näitä missäkin maassa eniten ostaa, jatkossa sillä tulee olemaan iso merkitys kuinka kustannustehokasta missäkin kokoluokat energian varastointi on. Jos suuren mittakaavan vedyntuotantolaitoksista tulee se juttu niin sitten tulemme näkemään yhä enemän hehtaarien kokoisia voimaloita, jos sen sijaan akkujen hinnat tulee voimakkaasti alas voidaan olla tilanteessa missä sähköstään enemmän maksavien omakotiasujien kannattaa ostaa paneelit ja akku, mutta teollisuuden ja energiayhtiöiden ei.

Suomessa tällä hetkellä muutaman kWp omakotitalojen järjestelmiä haastava saada taloudellisesti järkeviksi, mutta muutaman kymmenen kWp järjestelmissä vähän suuremmissa kohteissa onkin jo paljon järkeä.

1 tykkäys

Sanoisinko, että erittäin mielenkiintoinen poiminta! Onko tästä lisätietoja, asiakkaan nimeä kenen kanssa tuo 20 millin diili tehtiin en ainakaan minä löytänyt :face_with_monocle: