Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

BLDP putosi viikkotasolla laskevaan trendiin, että sikäli heikompi, kuin moni muu verrokki. Mutta eihän se välttämättä sitä sano, etteikö sitä kannata ostaa, jos näkee fundan olevan vahva. Tuki löytyy 12 tasolta.

1 tykkäys

@DayTraderXL Ballard Power: Crash! - DER AKTIONÄR Tuossa juurikin aika pitkälti sama näkemys kuin sinulla. Ja varmaan olette oikeassa ja viisas toimisi noiden mukaan :slightly_smiling_face:. Mutta varmaankin jo tiedät että minulla on monesti ollut oma pää näissä asioissa :grin:.

5 tykkäystä

Tekniikka ja taloudessa vedystä juttua, ei varmaan tarjoa konkareille mitään uutta, mutta uusille kiinnostuneille antaa ehkä vähän rautalanka mallia mistä on kyse pienessä mittakaavassa. :slight_smile:

10 tykkäystä

Mua häiritsee aivan tuhottomasti tämä projekti. Tuo on kaikessa suuruudessaan niin iso, että tietoa pitäisi löytyä huomattavasti paremmin ja olla isosti esillä vetyyn liittyvissä uutisoinneissa jne. Tästä tulee väkisinkin sellainen mieleen, että tätä vielä “pimitetään” suurelta yleisöltä ja tullaa isosti ulos, kun viimeisetkin esteet tälle on poistettu.

Onko joku löytänyt mitään tämän projektin tiimoilta?

@Bansku Suomessa on sen verran vähän kirjoituksia medioissa vedystä, että luen kyllä erittäin mielellään jokaisen suomeksi kirjoitetun vetyjutun! Ei haittaa vaikka ei mitään uutta olisikaan.

6 tykkäystä

Koitin myöskin etsiä nopeasti löytyisikö mitään mainintoja yhteistyökumppaneista, mutta eipä löydy tietoa. Andé Jurresin blogia vilkaisin kääntäjää apuna käyttäen. Viimeisin juttu liittyen VoltH2 ja North Sea Portin yhteistyösopimukseen sivusi asiaa hieman, mutta ei tietenkään konkreettisia mainintoja.

Daan Schalck, North Sea Port toimitusjohtaja: “Tämä VoltH2:n investointi vihreään vetytehtaaseen on sopusoinnussa energiamuutoksen kanssa, jota Pohjanmeren satama jatkaa useiden kumppaneiden kanssa. Satama voi myös kehittyä edelleen energiasatamaksi. Voimalan avulla voidaan myös kehittää Pohjanmeren satamaa edelleen multimodaalisena satamana kuljettamalla vetyä maanteitse, rautateitse ja vedellä. "

"VoltH2 käy jo neuvotteluja osapuolten kanssa vihreän sähkön toimittamisesta sivustolle, mukaan lukien pitkäaikaiset ostosopimukset. Muut potentiaaliset kumppanit, jotka toimittavat vihreää vetyä tulevaisuuden tarpeisiinsa, ovat aina tervetulleita ”, sanoo Andre Jurres.


North Sea Portin sivuilla puolestaan käydessäni törmäsin “Smart Delta Resources” nimiseen konsortioon

https://en.northseaport.com/smart-delta-resources-launches-project-to-substantially-reduce-co2-emissions-in-scheldt-delta-region

Ja nämä yhtiöt ovat tiedossa → https://www.smartdeltaresources.com/en/participants

2 tykkäystä

Tuulivoimaloiden generaattoreiden ja sähköautojen moottoreiden kestomagneettien raaka-aineet Neodyymi ja Praseodyymi ovat tällä hetkellä 95% Kiinan hallussa. MP Materials louhii ja rikastaa näitä ainoana Amerikan mantereella. MP Materials on listautumassa yhdistymällä SPAC-yhtiö Fortress Value Acquisition kanssa (FVAC), joka on listattuna NYSE:ssä.

Avasin firmalle oman ketjun https://keskustelut.inderes.fi/t/mp-materials-fvac-harvinaiset-maametallit-sahkomoottorien-raaka-aineena

6 tykkäystä

Tuo ITM Poweriin liittyen, kts koko ketju

Edit:

Forbesin juttu ja ITM osuus siis tämä

“Iwatani Corporation of America is the third winner, awarded $11 million, to build seven stations in its first batch with an option of 16 more. Iwatani committed $62 million of matching funds for 23 stations. This would average to $3.7 million per station.”

Kukas tuon Element Fuel, Inc:n takana mahtaa olla vai onko tosiaan ihan oma firmansa?

Pistetään nyt lisää spämmiä!

Edit: @_ANDY tässä myös tuosta juttua.

10 tykkäystä

Miksi haluan sijoittaa elektrolyysilaitteiston valmistajiin?

“In recent years, the number of projects and installed electrolyser capacity have expanded considerably, from less than 1 MW in 2010 to more than 25 MW in 2019. Furthermore, project size has increased significantly: most projects in the early 2010s were below 0.5 MW, while the largest in 2017-19 were 6 MW and others fell into the 1 MW to 5 MW range.”

“In March 2020, a 10 MW project started operation in Japan, and a 20‑MW project in Canada is under construction. Plus, there have been several announcements for developments in the order of hundreds of MWs that should begin operating in the early 2020s (see the IEA hydrogen project database).”

Edit laitetaanpas vielä tämä haastis

E: Vielä tämä Cell Impactiin liittyen niin lauantain vetykimara saa päätöksen

16 tykkäystä

Haluaisitko mainita tänne foorumille vielä muutaman omasta mielestäsi potentiaalisen firman nimen? :slightly_smiling_face:

1 tykkäys

Tarkoitatko elektrolyysilaitteistoja vai yleensä Winston?
Ps. Ootteko muuten kukaan tarkemmin seuraillut afc energy, että onko siellä kaupallistaminen edennyt?

Tuossa twiitissä mainittu haastattelu olikin mielenkiintoinen. Oli jäänyt huomaamatta ja kiitos jakamisesta. Lisäsi uskoa Cell Impactiin asemaan ja rooliin vetysektorilla

3 tykkäystä

Vedyn hintakehityksestä tulevaisuudessa: Bloomberg - Are you a robot?.

Peruskuluttajaa ajatellen, mitähän tällä hetkellä vedyllä tankkaaminen autoon maksaa esim. Ruotsissa tai norjassa per 100km? Nexossa tankki on noin 52 litraa, jolla pääsee ~650 km. Vetyä myydään kiloissa, ja en äkkiseltään löytänyt mitään tarkkaa hintaa… Ilmeisesti mennään jossain 10 euron molemmin puolin kiloa kohti. Paljos se 52 litraa onkaan kiloissa @ 700bar?

Edit. Nexossa onkin kolme 52l tankkia eli n. 156l. Nyt käypi järkeen enemmän. 10e/kg*11kg = 110e tankillinen. Vielä on matkaa diisseliin.

1 tykkäys

Siitä laskelmia vertailuun. kg = 14 litraa. Gas Facts, Formulas & Estimators | Air Products

1 tykkäys

Lähinnä tarkoitin laitevalmistajayhtiöitä.

Katopa mitä oon jakanut salkku ketjussa:

Moni tekee useaa asiaa lyysejäkö tarkoitat?

E. Vielä muutama:

Tianjin Mainland Hydrogen Equipment
Giner
Areva H2Gen
GreenHydrogen
Igas
Accagen
Next Hydrogen

Ja juu Plug myös Ginerin kautta.

6 tykkäystä

Tähän voi lisätä varmaan plug ainakin yritysostojen jälkeen, jolla oletettavasti merkittävää tuo lyysipuoli.

Menee jo itellä vähän sekaisinkin, mutta afc energy alkuvaiheessa ja asemia kanssa.
Fuell cell?

tuon omistaa cummings

3 tykkäystä

www.ceres.tech/

Ostin tällaista ministi ihan kurssi huipulta, nyt ois tullu alas. Onko muilla ja ootteko tutustuneet ja kannattaisko meidän vilkaista. Ite ajattelin vähn katella mitä tullut ostettua ja onko syytä lisätä.

oon ihan pihalla siis, mutta ainakin jotain tasosta on kasvua saatu joskus.

Tässä olikin hyvä lista Sillinkutojalta.

Tämän kuvan olen tainnut jakaa aikaisemminkin ja päiväys on vanha, mutta hieman lisatttu mitä kultakin löytyy. @Winston

8 tykkäystä

Perjantaina tulee uutta vettä myllyyn. Ja tuossakin jutussa mainittuja Airbussin touhuja kannattaa seurata läheltä… Ja sen mukaan tehdä uusia sijoituksia.

8 tykkäystä