Enersense - Energiamurroksen suunnannäyttäjä

Miten on vieläkö teiltä löytyy luottoa Enersenseen ja heidän kasvutavotteiden toteutumisen, vai joko olette “luovuttaneet”?

5 tykkäystä

Siin on silti kasvu vielä kunnossa. Tuloksen teko jää vaan myöhemmälle, eli vaatii kärsivällisyyttä. Oon miettinyt ostamista nyt kun tuli se tuloksen jälkeinen pudotus.

2 tykkäystä

Kasvu jäi kuitenki huomattavasti ennusteista. Miksi tää tekis tulevaisuudessakaan tulosta, kun suurin tulonlähde menetetään kohta? Kasvu oli se, johon perustettiin tulevaisuus ja se petti. Tää on edelleen järkyttävän kallis. Kasvulla ei mitenkään kompensoida valmistuvia projekteja.

2 tykkäystä

Onko Enersensen analyytikko Sauli Vilen tai Petri Gostowski itse ostanut Enersenseä? Se olis hyvä kysymys. :slight_smile: Se luottamus ois kiva saada sille näyttöä.

4 tykkäystä

Inderes vois muutenkin julkasta, jos raportin laatinut analyytikko omistaa yhtiötä.

9 tykkäystä

Käsittääkseni yhtiön pitää vaan laittaa se tuorein yrityskauppakohde kuntoon, kuten se teki aiemmille yritysostokohteille. (Todiste että yhtiöllä on kyky kääntää ostettuja yhtiöitä) sen jälkeen kaikki ois ok. Tarkoitat varmaan Olkiluotoa sillä suurimmalla tulonlähteellä. Enersense puhui että ne sais sen hyvin korvattua muilla ylösajetuilla projekteilla, eikä Olkiluoto lopu kokonaan varmaan ikinä, et siellä tulee aina tarvitsemaan resursoitia. En oo katsonut tarkemmin, pitää lukea lisää tai jos joku osaa selittää miten Olkiluodon loppuminen paikataan tulevaisuudessa, kertokaa pois. Kiitos kun vähän haastat, auttaa mua päättämään ostanko suosituksen mukaisesti vai jätänkö taakse. Ja samaa mieltä tosta analyytikon omistuksesta. Onko Inderesin analyytikolla Enersenseä? @Petri_Gostowski

1 tykkäys

Seurannan alotuksen aikoihin oli juttua, että enersensellä mahdollisuus saada osuus kolmen eri ydinvoimaprojektin urakoista ja muistaakseni sauli jossain esityksessä piti todennäköisenä, että joku näistä tärppää. Eli tulevaisuus perustu pitkälti uskoon siihen, että edes yhdestä noista saadaan merkittävä projekti ja kasvu muutenkin olisi hyvää. Ite en kyllä uskaltais kovin paljon asettaa vetoja sen puolesta, että yksikään noista toteutuisi niin merkittävästi, että se korvaisi lähellekkään olkiluotoa. Olkiluodon väkimäärä tippuu murto-osaan. Vaikkei se kokonaan lopu, niin tulot pienenee murto-osaan.

1 tykkäys

Masse tykkää ottaa anneista pikkuriskejä, koska “sijoittaminen on viihdettä, josta voi välillä ihan maksaakin”. Enerin kohdalla on alkanut tuntua siltä, että takkiin tuli. Onneksi aika pienellä lappukasalla, jonka voi pitää katkeraan loppuun asti.

Ei vaan aukea noi maalausbisnekseen mukaanmenot ymv. Ydintoimintakin jotenkin hakusessa eli Turkin liiroissa.

Masse lohduttaa itseään Goforen ja Titaniumin antilapuilla. Ne sentään liitävät kovaa ja korkealla.

Olet kommentissasi hyvin oikeilla jäljillä. Täydennän kuitenkin sen verran, että Olkiluodon tuomaa liikevaihtoa on tarkoitus paikata muilla ydinvoimaprojekteilla. Näistä todennäköisin on mielestäni tällä hetkellä Flamanville, johon yhtiön on jo siirtänyt henkilöstöä pienissä määrin. Siinäkin olit oikeassa, että yhtiöltä jää rakennusvaiheenkin jälkeen henkilöstöä Olkiluotoon ylläpitoa ja huoltoa varten, joten täysin nollaan sen liikevaihtokuorma ei laske.

Henkilökohtaisesti omistan Enersenseä ostettuani sitä kesällä ennen H1-raporttia.

5 tykkäystä

Tiettävästi Enersense kosiskelee Raos Projectia liittyen Pyhäjoen tulevaan ydinvoimalaitokseen. Saa nähdä tarttuuko venäläiset juuret omaava (suomalainen tytäryhtiö) toimija minkäänlaiseen diiliin…

2 tykkäystä

TP maalaus ostettiin, että päästiin mukaan Meyerin telakalle Turkuun sisään yritysostolla.
Itsellä löytyy luottoa edelleen ja tulen lisäämään edelleen, jos laskee. Yhtiö on minulle tuttu pidemmältä aikaa ja uskoa löytyy.

4 tykkäystä

On se kumma, että täällä keskustelupalstalla asiantuntijat sen kun hehkuttavat Eneriä ja joka päivä sen kurssi vaan laskee. Massen johtopäätökset oli jo yllä, koska useimmiten markkinat eli kurssi on oikeassa.

1 tykkäys

Eipä malttanut Masse pitää Enerin lappuja katkeraan loppuun asti vaan tänään lähti kaikki pois (parin huntin tappiolla). Mutta sijoitusviihteestä pitää ainakin joskus maksaakin, eiks vain?

1 tykkäys

Enersense laajenee Ranskaan ja Saksaan ENERSENSE PERUSTAA TYTÄRYHTIÖT RANSKAAN JA SAKSAAN | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

"Toimitusjohtaja Jussi Holopainen kommentoi:

“Olemme selvittäneet aktiivisesti Ranskan ja Saksan markkinoita. Projektinäkymät näillä markkinoilla ovat sellaiset, että päätimme perustaa maihin omat tytäryhtiöt. Tähän asti näillä alueilla olemme toimineet Suomesta käsin.”

1 tykkäys

Mitäs mieltä olette Enersensen Värväämö-hankinnasta? Tuntuma itsellä on että värväämö-kauppa on syklisen (rakennusalan henkilöstövuokraus) bisneksen hankinta syklin huipulla…

2 tykkäystä

Upsidea alkaa olla 65% indereksen tavoitehintaan… Hmmm?
:thinking:

3 tykkäystä

ev/sales 0.4 ei kieltämättä ole mitenkään järkyttävän kallis. Mutta kuitenkin tekee mieli seurailla josko suhdannekäänteessä saisi ev/sales jotain 0.25 tai alle kun niin pieni ja ylenkatsottu firma kyseessä. Tässä on potentiaalia olla rehellisesti halpa.

1 tykkäys

Hei! Kuuntelin teidän podia 34 (Henkilöstöpalveluyhtiöt ja -markkina). Se oli oikein mukava kuunnella, kiitos siitä Petrille ja Juhalle.

Keskustelusta sain sellaisen vaikutelman että henkilöstopalveluala on hankala business, jossa on pienet katteet, kova kilpailu ja missä yhtiöillä ei ole suurta kilpailuetua (no moat!). Tässä ei käytännössä voi erotauttua oikein millään tavalla (paitsi teknologialla, maybe, one day…). Kaiken lisäksi, ala on aika syklistä, koska tässä se joustavuus houkuttelee firmoja.

Tästähän sitten herää kysymys, että miksi Inderes on niin bullish Enersensen kohdalla? Ala ei näytä olevan yhtään houkutteleva, ainakin sellainen fiilis tuli podin jälkeen. Enersensellä on myös käytännössä vain muutama asiakas jonka päällä lepää liikevaihto, ja voi olla hyvin hankalaa löytää korvaajaa olkiluodon projektille. JA jos nyt kerran on tulossa taantuma, niin asiat voi mennä aika synkäksi firman kohdalla? :sweat_smile:

Terveiset belgiasta, tulkaa joskus kaljalle tänne!

2 tykkäystä

Hemmetti olin just kuukausi sitten siellä vähän :beer: Qt-Berliini-reissun tiimoilta.


Itse Enersenseen vastannee parhaiten analyytikko @Petri_Gostowski.

1 tykkäys

Siinä se riski taisi toteutua :confused:

5 tykkäystä