Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

“When I asked her what she remembered about the World Wars, she said: “Germans are very correct. The Italians always look for a piano and want to make a party. But when the Russians come, everyone runs away because they rape all the women, young and old.”

  • “Walk Through Walls”

24 tykkäystä

Venäjän armeijalta ovat loppuneet osaavat henkilöt. Jos ja kun Venäjän joukot yrittävät toteuttaa jonkin suurvoiton 9. Toukokuuta pidettävän voitonpäivän kunniaksi, voidaan odottaa todennäköisesti huonosti toteutettuja ja hyökkääjälle verisiä taisteluita seuraavien 3 viikon aikana.

The crew of one Russian BMP was three lieutenants, none from combat arms (one was a metrologist). This is… a non-standard BMP crew.

It is a hard core signal that Russia has so run out of both trained and reliable manpower that it it putting the command staff of a Motor Rifle Company into a single armored fighting vehicle

6 tykkäystä

Varastettuja lentokoneita voidaan käyttää Venäjän sisällä jonkin aikaa. Minnekään muualle niillä ei voi lennellä – luultavasti koskaan. Poikkeuksena mahdolliset “Venäjän ystävämaat”, joita ei liiemmin lähiympäristössä ole.

Jossakin vaiheessa, todennäköisesti hyvin nopeasti, varaosat loppuvat ja väärin huollettujen tai huoltamattomien koneiden käyttämisestä koituu iso riski lentoturvallisuudelle. Venäjällä varmaan odotellaan, että kone tai pari tippuu taivaalta ennen koneiden käytön lopettamista. Kiina voi yrittää varaosatoimituksia tai jopa huoltaa koneita, mutta luulisi, että kynnys tällaiselle on Kiinassa varsin korkea. Riski vakavista seuraamuksista on olemassa.

Liisaajien näkökulmasta assettien arvo tippuu nopeasti nollaan. Lentokoneiden “huoltokirja” on paljon tiukempi, kuin uudessa autossa. :slight_smile: Aukot lentokoneen huoltohistoriassa voivat käytännössä estää koneiden käytön ja myynnin länsimaissa, vaikka ne joskus takaisin saataisiin.

19 tykkäystä

Miettikääpä jos Venäjä nyt pystyisi jyräämään Ukrainan kaakon/idän suunnalta? Euroopalle ja varsinkaan Saksa, Ranska -akselille ei voisi mitenkään antaa anteeksi.
Tässä tapauksessa sota myös todennäköisesti laajenisi Baltiaan ja/tai Puolaan. Saataisiin se Putlerin ja Scholzin haluama WWIII aikaan.

Käsittämätöntä, että aikaa on ollut 6 viikkoa muuttaa historian kulkua ja joidenkin maiden osalta ei olla saatu mitään aikaan.

Kaikki toivo lepää jälleen Jenkkien ja Britannian varassa. Euroopasta ei löydy johtajia, paitsi Virosta! Virosta voisi tehdä pysyvän EUn johtovaltion ja Von Leyenin korvata Kallaksella.

36 tykkäystä

Putin julisti jokin aika sitten, että petturit löydetään ja syljetään ulos. Puhdistusten aika on tulossa. Uuden sukupolven mielten myrkytys on menossa.

There are reports of students turning in teachers and people telling on their neighbors and even the diners at the next table.

A nationalist political party launched a website urging Russians to report “pests”

“I am absolutely sure that a cleansing will begin,” Dmitri Kuznetsov, the member of Parliament behind the website, said in an interview, predicting that the process would accelerate after the “active phase” of the war ended.

When she talked in class about her opposition to the war, she said she felt “hatred” toward her radiating from some of her students.

5 tykkäystä

2 viestiä yhdistettiin ketjuun: Politiikkanurkkaus

Tulee olemaan iso järkytys, kun tämä vyyhti vihdoin aukeaa. Venäjän lonkerot ulottuvat todennäköisesti yhteiskunnan kaikille tasoille. Poliitikot, media, ammattiyhdistysliike…Tähän on nyt syytä varautua ihan jokaisen.

22 tykkäystä

Tämä pätee myös Euroopan Komission tasolla. Venäjä on määrätietoisesti pyrkinyt vaikuttamaan Meppien päätöksentekoon jo pitkän aikaa.

Edit

2 tykkäystä

Yli kuukausi ollut jo aikaa laittaa kaasu- ja öljyhanat kiinni…

Time is money.

45 tykkäystä

Time is blood of the innocents…

14 tykkäystä

Meanwhile in Russia… vakavat protestit länsimaita vastaan jatkuvat. Jos ei tällä Euroopan selkäranka murru, niin ei sitten millään. Voisikohan Fiskars tarjota saksia noihin videoihin, vai onko pakotteiden vastaista?

10 tykkäystä

Putinin entinen talousneuvonantaja uskoo, että täydellinen kaasu- ja öljysaarto voisi 1-2 kuukaudessa pakottaa Putinin hallinnon vetäytymään sotatoimista.

@Karibu päätyi ansiokkaassa laskelmassaan siihen, että Venäjän (valtion) varat loppuisivat 2-3 kuukaudessa. Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1) - #9449 käyttäjältä Karibu ja hän kirjoitti mielestäni ainakin mahdollisen skenaarion, että “Luonnollisesti, kun Kremlissä huomataan että Putin vetää kaikki tuhoon, hänet heivataan yli laidan aika nopeasti.”

Pelkääkö Saksan johto eniten Venäjän eskalaatiota, ydinsotaa vai länsimaisen ihmisen äärimmäistä mukavuudenhalua? Vaikka aseapua lännestä Ukrainaan on säännöstelty kahdella ensimmäisellä perustelulla, niin energian sanktioimisessa oikea vastaus on viimeinen näistä, koska asiaa perustellaan liian isolla iskulla talouteen.

Täälläkin on ehdotettu tullien asettamista venäläiselle öljylle ja kaasulle. Näin vähennettäisiin Venäjän tuloja samalla välttäen isohko isku Euroopalle, koska öljy- ja kaasusopimuksethan jäisivät ennalleen, mutta Venäjälle maksettava hinta laskisi kysynnän vähentyessä. Varsinkin kaasulle tämä malli kuulostaisi järkevältä.

Nythän Venäjän sotakoneen hirmuketoja ruokitaan lähinnä Euroopan toimesta energian hinnan ollessa hyvin korkealla 800-1000 miljoonalla eurolla joka päivä, kun aseapu Ukrainaan on ollut kokonaisuudessaan koko maailmasta ehkä noin 3-4 mrd.EUR (tämä on minun karkea käsitys). Venäjän hirmutekoja tuetaan paljon enemmän kuin Ukrainan puolustautumista.

Tullit ajaisivat hintaa alas, joten nettona Euroopan maat hyötyisivät, mutta Venäjälle se toisi vähemmän tuloja.

18 tykkäystä

Alla on Hesarin juttu, joka ei ole maksumuurin takana.

Useiden asiantuntijoiden, muun muassa Britannian puolustusministeriön, mukaan Venäjä todennäköisesti keskittää nyt sotatoimia Donbasin aluuelle, Mariupoliin ja Mykolajiviin. Venäjä pyrkii esimerkiksi ohjusiskuin saamaan haltuunsa alueen Krimiltä Donbasiin, arvioivat britit lauantaina.

Siitä olen vähän harmissani, kun Yleltä ei tullut niitä keskeisiä poimintoja viime illalta sekä yöltä. Ehkä niitä ei jatkossa enää tule(?). Tähän lopuksi vielä vinkkaan, että Ylen Areenalta löytyy 9 dokumenttia liittyen Ukrainaan. Muutaman olen tännekin jakanut.

14 tykkäystä

image

Image

Ryan Reynolds Reaction GIF

20 tykkäystä

Rikkoisivat kaiken irtaimistonsa protestiksi sille, että eivät ole mitään ansainneet rehellisesti.

10 tykkäystä

Hah, kas kun Ruotsi ei ole ehdottanut yhteistä puolustusta jo kauan aikaa sitten! Kummasti heti alkaa kiinnostaa kun ollaan natoon menossa, ja ruotsalaiset tietysti sormi suussa kun natoon ei haluta mutta tarvittas Suomi kilveksi. Henkilökohtaisesti mulle on se ja sama mitä Ruotsi tekee, Suomen pitää tehdä omat päätöksensä välittämättä yhtään Ruotsin aikomuksista.

25 tykkäystä

Harpoon-meritorjuntaohjusten eri versioiden kantomatkoja.

Kantomatka:

AGM-84: 220 km

UGM-84: 140 km

UGM-84: 140 km

Tarkoitus näitä sijoittaa mm. Odessaan. Joo, kantomatkan eivät pärjää venäjän risteilyohjuksille ym. Mutta silti toivon, että pääsivät koittamaan laivanupotusta venäläisten kanssa

25 tykkäystä

Saksan johto pelkää yrityksiä ja ne ovat tehokkaasti lobanneet Scholtsin vatuloimaan sanktioiden kanssa. Saksalle näköjään liiketoiminta menee kaiken edelle, myös siviilien tappamisen.

En nyt tähän hätään löytänyt twiittiä (koitan etsiä), mutta sen mukaan saksalaiset ovat valmiita energiasanktioihin.

14 tykkäystä

Pystyykö joku seuraamaan Saksan tai Ranskan mediaa?
Olisi hienoa saada päivitystä tilanteesta sanktioiden ja (ase)avun suhteen.
Siis mitä näissä maissa asiasta puhutaan.

13 tykkäystä
7 tykkäystä