Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Ehdin tähän jo vastata kirjeellä jonka väitetään olevan Mariupolin puolustajien kirjoittama. Poistin kuitenkin sen koska Ilmeisesti kyseessä fakenews koska joku tili hakkeroitu ja päästy sitä kautta levittämään väärää tietoa Mariupolin puolustajien tilanteesta.

Toivotaan siis että ammuksia riittää vielä

10 tykkäystä

Azov-johtajan mukaan loppu on lähellä. Kiova ei ole auttanut tai antanut lupaa murtautua motista.

3 tykkäystä

Tuskin kertoisivat julkisuuteen, että lupa myönnetty, toimikaa!

7 tykkäystä

Niin sitä ei tiedä mikä Mariupolista on valejuttua ja kenen valejuttua, monta viikkoa sitten oli jo haastattelu että “juomme akkuvettä”, samaan aikaan helikopterit huolsivat joukkoja siellä. Ollaanko siellä äärirajoilla vai ei.

Toisaalla:

16 tykkäystä
27 tykkäystä

Jokohan se pikkuhiljaa alkaisi romahtamaan…

48 tykkäystä

Nehammerin mukaan tapaaminen Putinin kanssa ei ollut ystävällinen. Osapuolet kävivät keskustelua suoraan ja avoimesti, mutta keskustelu oli vaikea.

Yllättyneitä? : ei ole.

Jos Putin ei kunnioita (pelkää) vastapuolta, niin nämä ovat kyllä aivan turhia.

Asiaan liittyen kieltämättä nauratti, kun uutisissa käsiteltiin Ranskan vaaleja ja kadulla haastateltiin ranskalaisia ja eräs totesi kutamain näin: “Macron on osoittanut diplomaattisia taitojaan Ukrainan sodassa”.

11 tykkäystä

36 tykkäystä

E. taitaa olla tämä, eli pitänee paikkansa.
https://mc.nato.int/media-centre/news/2022/nato-ships-deploy-to-baltic-sea

Ihan vakuuttavan näköistä kalustoa tulossa kun näitä guuglailee…
“SNMG1 led by Commodore A. van de Sande of the Royal Netherlands Navy, consists of the flagship HNLMS De Zeven Provincien, the German Combat Support Ship FGS Berlin, HDMS Peter Willemoes, FGS Erfurt, and HMS Northumberland.”

63 tykkäystä

Ukraina aloitti juuri UNSC puheensa…jos tämä nyt jotakuta kiinnostaa. Albania juuri kyykytti Venäjää :smiley:

16 tykkäystä

Mahtavaa! Ei olla enää pitkään yksin :muscle:

Eikös Natolla ole kokous ensi viikolla vai muistanko väärin?
Oma veikkaus on, että Suomi hakee Nato-jäsenyyttä jo ensi viikolla ja samalla ilmoitetaan USAn ja Britannian turvatakuista hakuprosessin ajaksi :star_struck:

Edit: Kokous taitaa olla jo 16.4. Eli aina vain paranee…

46 tykkäystä

Näillä puheilla aseet puhuvat ja sota jatkuu pitkään. Jargonin aika meni jo…

NATO valmistelee liittymisolosuhteita Suomen lähiviikkojen hakemusta varten, lähettämällä laivasto- osastoja Itämerelle harjoituksiin. :point_up:Kuinkas muutenkaan.

38 tykkäystä

SDP puoluekokous on ilmeisesti 1.5. Tai siinä lähellä. Ennen kokousta Marin on luvannut ilmoittaa Nato-kantansa.

Vaikea sanoa, onko hakemus realistista siis vielä tällä viikolla… ehkäpä ei? Tosin TP Utva voi yllättää positiivisesti

11 tykkäystä

Uteliaat mielet lieneet huomanneet mielenkiintoisen piirteen Ukrainan sodan alettua eri maiden puheenparsissa ja toimissa Venäjää kohtaan. Kaikki ex-neuvostomaat (huomionarvoisena poikkeuksena Valko-Venäjä, joka ei ole vielä irtautunut Neuvostoliitosta) ovat ensimmäisenä tarjoamassa Ukrainalle aseita, apua ja konkreettista tukea, sekä tylyttämässä Venäjää kaikilla mahdollisilla areenoilla. Näihin kuuluvat mm. Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Slovakia, Romania, Albania.

Sitten sellaiset maat, jotka eivät ole 2. maailmansodan päättymisen jälkeen ole olleet NL:n “isällisen otteen” alla, ovat kaikkein haluttomimpia tekemään paljon mitään. Näihin kuuluvat mm. Saksa, Ranska ja ainakin yksi Irlantilainen meppi (josta oli hyvä video ylempänä). Tähänkin sääntöön on virkistävä poikkeus, Yhdistyneet kuningaskunnat. Tämä johtunee siitä, että nöyryyttävän Brexitin jälkeen pitää profiilia kohottaa ja Boris näkee itsensä jo Churchillin saappaissa. Olkoon motivaatio mikä hyvänsä, suotakoon tämä heille. Britit piti Euroopan toivon hengissä 80 vuotta sitten. Nyt he tekevät sitä taas.

90 tykkäystä

Samaa pohdiskeli juuri edellisessä viestissä @Karibu

Saksan tulppana näyttää olevan liittokansleri, jonka on nähtävästi vaikea tehdä ajantasaisia päätöksiä. Jähmeä Landsvater. Kuvaavaa, että Saksan ex-pasifistipuolueen eli vihreiden ulkoministeri vaatii juuri tänään Ukrainaan järeitä aseita ja nopeasti. Läksytti siis liittokansleria julkisesti.

32 tykkäystä

Saksalla tosin on aika paljon kokemusta NLsta aina NL hajoamiseen asti?

5 tykkäystä

Venäläiset ne uhittelee

13 tykkäystä

Nopea on Venäjän vastaus tuohon Naton harjoitukseen…saas nähdä mitä tästä seuraa. Looginen reaktio tietysti Venäjältä kun se paha Nato tulee lähemmäs…

6 tykkäystä

Lukivat vissiin foorumia ja tajusivat Nato-laivaston lähestyvän… Äkkiä piti saada Helsingin kylttejä näkyviin. Näin se menee.

7 tykkäystä

New York Timesin seurannasta:

The Pentagon on Monday confirmed that Russia is sending hundreds of military vehicles, including infantry and combat helicopter support units, and artillery to eastern Ukraine in preparation for a major new phase of the seven-week war.

President Volodymyr Zelensky said Monday that Moscow is deploying tens of thousands of soldiers for a renewed assault.

Ilmeisesti Putin oli puhunut myös uudesta ison mittakaavan hyökkäyksestä jotakin Itävallan liittokanslerille.

Kieltämättä näyttää pahalta Ukrainan kannalta, mutta toivottavasti ovat varautuneet. Heillä on jo valmiiksi ollut vaikeuksia Itä-Ukrainan suunnalla. Aseapu on ollut pitkälti panssarintorjuntaan liittyvää.

Jos Venäjä saa tästä rakennettua doktriininsa mukaisen hyökkäyksen, jossa saadaan vahva painopiste mittavalla tulituella ja sivut suojataan sekä varmistetaan huolto, niin voi olla, että Ukraina on hätää kärsimässä. Tuo nyt nähty huoltamaton ja ei-johdettu kaaos on ollut suhteellisen helppo torjua.

Tosin jos Ukraina nyt onnistuu torjumaan, niin sen neuvotteluasema paranee todella merkittävästi.

7 tykkäystä