Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

42 tykkäystä

Onkohan missään yhteenvetoa julkistetuista tarvikemääristä? Tankkeja alkaa olla kivasti, haupitseja ajetaan jonona ukrainaan yms. Olisi mielenkiintoista nähdä yhteenvetoa, paljonko tavaraa on tuupattu, ja koska.

4 tykkäystä

Tässä on kokoelma, joka palaa taivaan tuuliin Moskovan itäpuolella Manufacturer of solvents, Butyl acetate | Wholesale, prices | Dmitrievsky chemical plant

Kemian osaajat voi valaista, että onko joku tai jotkin näistä kriittisiä raaka-aineita ohjuksiin, ammuksiin tai sotilasräjähteisiin.

11 tykkäystä

Varmaankin ainakin polttoaineiden valmistamisessa tarpeellisia?

Moskovassa syntynyt Akvelon-ohjelmistoyhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Sergei Dreizin muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1992 Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen.

Akvelon lopetti toiminansa Venäjällä 11. maaliskuuta, mutta vetäytyminen maasta osoittautui mutkikkaaksi.

”Tuli kivuliaan selväksi, että autokratia oli muuttunut tyranniaksi. Muistin vielä Neuvostoliiton ja tiedän, miten se toimii ja mitkä ovat seuraavat askeleet” Dreizin kommentoi GeekWirelle.

Dreizinin mukaan suurin osa yhtiön 800 venäläistyöntekijästä on noin 30-vuotiaita, jotka eivät muista Neuvostoliiton aikoja. Noin 60 prosenttia yhtiön työntekijöistä on päättänyt lähteä Venäjältä, mutta Dreizin näkee sen vaikeutuvan tulevaisuudessa.

”He eivät muista, että Neuvostoliitossa ei voinut vain lähteä ja matkustaa johonkin. Sitä varten piti saada poistumisviisumi. Sama tulee tapahtumaan myös Venäjällä. Jos kontrolloidaan näkökulmia, on myös estettävä ihmisiä lähtemästä muualle katsomaan, miten asiat siellä ovat”, Dreizin sanoo.

32 tykkäystä

Iltaa ketjuun,

Toistan itseäni sanomalla, että ketjun viestimäärään ja aiheeseen nähden ketju on ollut viime aikoina yllättävän siisti monilla eri tavoin… esimerkiksi ei ole juurikaan turhia kinasteluja, kiukustumisia tai provosoitumisia. Liputtajat ovat toimineet fiksusti ja liputettavatkin ovat suhtautuneet fiksusti liputuksiin. Kiitos kaikille! :slight_smile:

Ketjun kaikkia lukijoita varten nostan muutamia asioita esille, jotta ketju olisi ehkä vieläkin parempi. :pray:

  1. Yksittäisiä “heittoja”, jotka eivät tuo lisäarvoa keskusteluun, niin kannattaa yleisesti ottaen välttää, koska ketjuun tulee muutenkin erityisen paljon viestejä. Joskus yksittäinen hauska heitto tai meemi on hyvä keventämään tunnelmaan, mutta jos “heittoja” tai “meemejä” on useampia putkeen, niin se saattaa harmittaa jo useampia. Viestin pituudella ei ole väliä, kunhan se tuo lisäarvoa ketjuun.

  2. Joskus viestit saavat mennä hieman ohi aiheen, mutta rajansa kaikella ja varsinkin, jos keskustelun suunta lähtee aina vaan enemmän ohi ketjun aiheen, niin sitä voi jatkaa muualla, esimerkiksi:

    Inderesin kahvihuone (Osa 4)
    Kahvihuoneella voi meemeillä ja keskustella rennosti, kuten kahvihuoneessa on tapana.

    Suomi Natoon vai ei? Nato-ketju
    Tässä ketjussa tiedätte, mistä voi erityisesti voitte keskustella.

    Politiikkanurkkaus
    Täällä voi sitten vääntää politiikkaa ja parantaa (tai pahentaa) maailmaa.

    Venäjä, Ukraina ja kuluttajan ja sijoittajan valinnat
    Otsikko jo kertoo, mistä täällä voi jutella.

    Humanitäärinen apu Ukrainalle - täällä voit osallistua
    Jos haluat auttaa niin klikkaa yllä olevaa linkkiä. :blue_heart: :yellow_heart:

Jokainen ketjun viesti omalta osaltaan ohjaa keskustelun suuntaa ja pidetään keskustelu Foorumin laatuun sopivana; lukijoita on todella paljon ja aihe on hirmuisen tärkeä meille kaikille.

Kiitoksia ja mukavaa kevätiltaa! :slight_smile:

49 tykkäystä

https://twitter.com/antiputler_news/status/1517207711728951296?s=20&t=HhODbqUbJssuOnNOXYpOqQ

https://twitter.com/Georgin17111550/status/1517210295797796865?s=20&t=HhODbqUbJssuOnNOXYpOqQ

17 tykkäystä

Muskin jengi toimii ripeästi.

18 tykkäystä

Tulipalot Venäjällä jatkuvat. Kaatuuko Neuvostoliitto tällä kertaa jo alkuunsa.

27 tykkäystä

Vai pedataanko tässä paikkaa ottaa järeämpää aseistusta käyttöön? :thinking:

3 tykkäystä

Nää taitaa olla ihan “kotimaista” pioneeritoimintaa eli Putinilla tulee putsausten kanssa kiire jos meinaa 9.5. pitää pirskeet.

19 tykkäystä

Ehdottaisin pientä referointia viestiin linkkien sisällöstä. Raskasta selata ketjua jos se koostuu pelkistä linkeistä.

edit. Kun teksti on samaa kieltä ja fonttia niin lukeminen on helpompaa. Toki Twitter viesteistä saa jonkinlaisen kuvat miistä tweetistä puhutaan. Täällä on kuitenkin youtube-linkkejä, kuvia yms. niin helposti ketju menee sillisalaatiksi. Siksi myös foorumin viestikenttään referointia.

15 tykkäystä

siinähän ne on twiiteissä referoitu?

29 tykkäystä

Ukrainan hallitus (General Staff of the Armed Forces of Ukraine) julkaisi viimeisimmät luvut Venäjän tappioista aamulla 21.4.2022.

10 tykkäystä

Kyiv Independentin mukaan Viro on nyt ensimmäinen maa, joka on virallisesti tuominnut parlamentissaan Venäjän toimet Ukrainassa kansanmurhana. Huomenna varmaankin saamme lukea, reagoiko Venäjä jotenkin Viron lausuntoon.

31 tykkäystä

The Phoenix Ghost “is a different type of aircraft, it’s a one-way aircraft that is effective against medium armored ground targets,” said retired Lt. Gen. David Deptula

The drone can take off vertically, fly for six-plus hours searching for or tracking a target, and operate at night using its infrared sensor


Jos tuo todella lentää 6 tuntia putkeen niin se ehtii melkoisen matkan päähän, olettaen että siinä on sateliittiyhteys, muuten signaali rajoittaa kantamaa, silloin 6 tunnin lentoaika antaisi kuitenkin sen edun, ettei kohdetta tarvitse paikantaa etukäteen.

21 tykkäystä

Katsaus Yhdysvaltojen ja Venäjän sotalogistiikan eroihin.

4 tykkäystä

Taisi tehdas tuottaa polttoainetta armeijan aseisiin, kuten ohjuksiin, jne.

28 tykkäystä

Tiedä kuinka sattumaa, mutta tällaista…

“We are so grateful that all members of Team Dyess involved have been treated and are now safely back at home,” said 7th Bomb Wing commander Col. Joseph Kramer. “Thank you to our first responders who arrived immediately on scene and executed a real-world emergency response with the same level of professionalism and proficiency as they do in training.”

“Our B-1 fleet and warfighters remain ready to execute any long-range strike mission,” he added.

3 tykkäystä

Twiitissä linkki pitkähköön analyysiin ja suosituksiin lännelle

11 tykkäystä