Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Tämä parissa minuutissa luettava juttu ei ole maksumuurin takana.

Venäjän lipun päälle oli viestissä kirjoitettu uhriluku 5 300, joiden kerrottiin kuolleen Ukrainan sodan neljän ensimmäisen päivän aikana. Viestin mukaan se on enemmän kuin vuosina 1994–1996 käydyn ensimmäisen Tšetšenian sodan aikana yhteensä. Uhrilukua ei ole vahvistettu riippumattomien tahojen toimesta.

17 tykkäystä

Venäjältä/Moskovasta pääsee vielä lentäen Bakuun, Istanbuliin, Dubainin ja Erevaniin, mutta siinäpä se. No varmaan jotain loppuunmyytyjä on lisäksi, mutta vähiin käy kyllä venäläisten matkustelut.

E. tässä hyvä lisä Twitter feediin; Guardianin reportteri Moskovassa
https://twitter.com/Andrew__Roth
“Have seen two Russian state news segments today about how Facebook is now the number one source of fakes about Russia’s “special operation” (read: war). If the company doesn’t take down the fakes, announcer says, then Facebook will be blocked. Things moving very quickly now.”

17 tykkäystä
37 tykkäystä
29 tykkäystä

Barbaareja ovat, mäsäyttivät panimon. Nyt kyllä koko konkkaronkka sotarikoksista oikeuteen.

13 tykkäystä
50 tykkäystä

Venäjällä saattaa vähän väpättää nyt…

Tältä Andersilta (Economist & author. Russia, Ukraine & Eastern Europe) löytyy hyvä ketju siitä mitä näistä sanktioista Venäjälle nyt todennäköisesti seuraa.

40 tykkäystä

Noilta venäläisiltä sotilailta pitäisi vähintään blurrata kasvot näihin videoihin. Ei heilu hyvä kun menee takaisin Venäjälle (jos menee).
E. varsinkin ne videot joissa ne pojat kertoo että älkää tulko tänne jne. Eiköhän se Venäjällä katsota jonkuntason maanpetturuudeksi.

11 tykkäystä

“Mikään ei ole muuttunut”-vaihe päällä venäläisillä. Luulisi olevan vähän isompiakin huolia kuin Lippostuubi. Eikö siellä olla tajuttu, että kaikki on nyt muuttunut?

Tämä kuuluu samaan sarjaan. >

image

Ja kuka näihin ylipäänsä enää uskoo. Yhtään mihinkään. Venäjä mitataan nyt teoissa.

Lipposen demarikaveri Gerhard “Gazprom” Schröder on kieltäytynyt lähtemästä venäläisyritysten hallituksista. Eilen uutisoitiin, että koko hänen toimistonsa henkilöstö irtisanoutui tämän jälkeen.

Edit. Ja venäläistyylinen uhkailu tietenkin jatkuu. Luulevatko oikeasti olevansa ohjaajan paikalla?

image

34 tykkäystä

Jos ei lasketa pakotteita niin paljon sotaoperaatio maksaa venäjälle? Jossain luki xx miljardia/päivä? Jos näin on niin uskoisi että sotiminen vaikuttaisi raskaasti venäjän talouteen jos tämä venyy pitkäksi konfliktiksi

1 tykkäys

Joo kyllä siltä vahvasti näyttäisi, että Venäjä oli laskenut että kaikki (etenkin Saksa) ostavat heiltä energiaa ihan normaalisti ja ovat täysin riippuvaisia Venäjästä sen osalta. Toisin näyttäisi onneksi käyvän. Jännä nähdä tosin mistä Saksa keksii korvaavan määrän energiaa nopeasti jos/kun kaasun tulo Venäjältä lakkaa. Voi mennä Saksa, ainakin tilapäisesti, aika sekaisin.

15 tykkäystä

Kuulenko konkkakypsän energian viennistä riippuvaisen maan hallinnon vikisevän ja kitisevän…? Eiköhän nämä olleet Euroopan maiden tiedossa olevia asioita kun päätöksiä tehtiin.

14 tykkäystä

Vielä kun oikeasti lopetettaisiin se energian osto. Tällä hetkellähän taitaa vaan firmat omatoimisesti lopetella yhteistyötä, mutta EU-tasolla siitä ei ole määräyksiä?

5 tykkäystä

Niinpä, mistä ja millä se venäjän energia korvataan. Toivottavasti ei käy niin että venäjä pääsee niskan päälle ja pystyy pakottamaan löysäämään pakotteita ja sitä myötä eu menettää otteen ukrainan tukemisessa.

Tämä oli ainakin vuodelta 2021.

5 tykkäystä

saksa (kiitos merkel), italia ja muut eivät sitä kovin helpolla tee. todennäköinen stagflaatio tilanne pahenisi reippaasti. mutta kyllä tuokin on todennäköinen tulema, siis että kaput ruski enerki.

putin taistelee omasta olemassaolostaan. en usko hänen lopettavan sotaa, joten venäjän talous lamaantuu vuosien mittaan.

4 tykkäystä

Veikkaan että oli laskenut operaation kestävän pari päivää, väkivalta ohi ennen kuin eurooppa ehtii reagoida, uusi hallitus ukrainassa ja siinä sitten vakaa lähtötilanne johon hiukan tulee sanktioita ym.

17 tykkäystä

Eiköhän varastoilla pärjätä talven viimehuurut eli joku kuukausi, sitten on aikaa 8kk ratkoa ongelmaa.

8 tykkäystä

Viimeksi kun näin lukuja niin oli kaasua 7 viikoksi.

2 tykkäystä

Jossain uutisissa pyöri randomisti tosiaan luku $20B (eli 20 miljardia), mutta se haastettiin aika äkkiä, sillä se oli moninkertaisesti enemmän kuin mitä jenkit olisi maksanut Irakissa per päivä (ja sinne mentiin lentotukialuksilla, ei possujunalla) . Jos tuo luku olisi ollut ruplamääräinen, niin se olisi ehkä loogisempi. Sotiminen on kallista, mutta pakotteiden ja epäsuorien kulujen osuus lienee kyllä nyt jo huomattavasti kalliimpaa.

Lisäksi matikka on monimutkaista ja riippuu miten asiaa laskee. Esimerkki: Jokainen nyt ammuttu ohjus on ollu tuotantohinnaltaan vaikka X ruplaa ( Y dollaria). Nyt, kiitos pakotteiden ja tuontirajoitusten, saman ohjuksen korvaaminen uudella voi maksaakin esim 2X ruplaa ja 3Y dollaria.

4 tykkäystä