Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Ei noita ole taidettu kovin montaa edes valmistaa, vaikka tavoite on ollut satoja tankkeja lyhyen ajan sisään.

1 tykkäys

Yksi Armata oli väitetysti jossain raja-alueella nähty. Eihän ne tosin taida juuri muuhun toistaiseksi kelvata kuin paraateissa ajeluun.

2 tykkäystä

Näyttää Venäjän tankit kääntäneen Halla-ahonkin pään:

22 tykkäystä

Hyvä pointti kartoista. Ne auttavat hahmottamaan kokonaiskuvaa, mutta antavat samalla väärän kuvan että teillä liikkuvan armeijan voiman projisointi ylittyisi maaseudulle.

Voima on siellä missä on päällystettyä tietä.

68 tykkäystä

22 viestiä yhdistettiin ketjuun: Politiikkanurkkaus

Tämä on keskeinen pointti. Pitää muistaa että ukrainan pinta-ala on tuplat Suomeen, tähän aikaan vuodesta pääosin mutaista peltoa.

15 tykkäystä

Oli paikallislehdessä juttua ukrainalaisista työntekijöistä. Mitä Suomessa asuvat miehet tekevät, kun kuulevat että kotimaassa on sota? Ei muuta kuin kotimaata puolustamaan, vaikka tiedossa on että vastassa on ylivoimainen vihollinen.

Hattu päästä.

100 tykkäystä

Ei euroopasta kaasu lopu. Se on ollut vain venäjän lobbareiden syöttämää köyttä. Se korvataan pohjanmeren kaasulla ja LNG eellä. Venäjän kaasun myynti loppuu se on nyt jo varma. Puutte ei voi enään kiristää eurooppa tuolla kortilla. Näin sijoittajan tämä kehitys mihin nyt mennään vauhdilla on vain tosi hyvä asia… Vihreä siirtymä ottaa nyt mega loikkaa eteenpäin koska on pakko… Ja ne firmat jotka olivat pelanneet korttinsa vuosiksi eteenpäin venäjän halpaan energiaan maksavat nyt hintaa siitä :ok_hand: :slightly_smiling_face:.
Tuossa euroopan kaasuverkosta jonkunlainen kuva… Norja :wink:

59 tykkäystä

Lähisukulaisen yrityksen miehiä lähti Suomesta Ukrainaan rintamalle ja tänne tuli heidän vaimojaan ja lapsiaan turvaan. En tiedä, miten yleistä tämä on, mutta ainakin yksitäistapauksena tiedän toisenkin vastaavan operaation. Eli aina ei kyse ole siitä, että koko perhe pakenisi.

18 tykkäystä

Ei tähänkään voi oikein mitään sanoa, siviilit suojelemassa ydinvoimalaa venäläisiltä.

12 tykkäystä

Myöskään ukrainalaiset ampumahiihtäjät eivät ole viikonloppuna kisaamassa kontiolahdella maailmancupissa, venäläiset kyllä jaksoi mutista kun eivät pääse mukaan.

Ukrainalaiset ampumahiihtäjät lähti nimittäin sotimaan, myös naiset.

65 tykkäystä

Jätetään laajempi Suomen miinakeskustelu tällä palstalla, sille oma ketju tai politiikkaketjuun. Muuten tämä ketju lähtee rönsyämään sivuraiteille, vaikka ymmärrettävästi nämä asiat ajatuksiin ja puheisiin tässä tilanteessa nyt nousevatkin.

5 tykkäystä

Lisää droneja

73 tykkäystä

Putin on todellinen influensseri :hushed:

36 tykkäystä

Siirsin miinoihin liittyvät keskustelut/viestit Politiikkanurkkaukseen, toivottavasti se sopii teille. :slight_smile: Osa viesteistä ainakin toki osittain sopi tähänkin ketjuun, mutta ehkä kokonaisuudessaan se keskustelu sopii tuohon “Politiikka-ketjuun” paremmin.

Tähän ketjuun tulee muutenkin todella paljon viestejä ja ajattelin, että tämä oli sellainen sopiva ratkaisu kaikille, jotta niitä “miinaviestejäkään” ei tulisi liputetuksi ja poistetuksi. :slight_smile: Toivottavasti tämä ratkaisu tyydyttää kaikkia tai ainakin mahdollisimman monia.

Kiitos ymmärryksestä!

30 tykkäystä

Kremlin viimeisimmät.

29 tykkäystä

Demilitarisaatio ei tule tapahtumaan ikinä, varsinkaan viimeakaisten tapahtumien johdosta, pikemminkin päin vastoin.

37 tykkäystä

Mielenkiintoisesti ilmaistu. Viitataanko security guaranteella nimenomaan Zelenskyn turvatakuisiin vai miten tämä pitää ymmärtää?

2 tykkäystä

Tämähän on jopa liennyttävää, noin Lavrovin mittapuulla :thinking: Pitänyt melkein pääpiruna.

3 tykkäystä

Pidän myös varovaisena signaalina että Venäjä yrittää etsiä ulospääsyreittiä tästä kakkaläjästä jonne veti naama edellä…

49 tykkäystä