Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Paikka näyttä ihan siltä, että siellä voisi joskus vielä helposti ja huomaamattomasti majoittaa muutama venäläistä komppaniaa. Ihmisiä ja tavaraa kulkee kuitenkin koko ajan rajan yli, eikä jokaisen rekan lastia ehditä tutkia. Kun puhutaan venäläisten kiinteistökaupoista, niin usein vedotaan syrjintään ja rasismiin, jos ollaan jotain kieltämässä. Olisi kieltämättä korkea aika saada jotain tolkkua tähän venäläisten omistamiseen Suomessa. Puolustusvoimien pitäisi saada evätä kauppa ilman ylimääräistä vänkäämistä ja selvitystä. Toivoisin myös pv:ltä tiukempaa otetta näihin. Sokeakin näkee, mikä tässä kaupassa on ollut takana.

image

73 tykkäystä

Putin suolaa pörssi-indeksejä. Ei suostu Ukraina antautumaan.

16 tykkäystä

En nyt nää sitä suolauksena jos eivät halua antaa Venäjälle Donbassia ja Krimiä. Jokainen päivä mitä Ukraina kestää niin on luvassa parempi tulevaisuus Euroopassa. Ei ole järkeä neuvotella noiden gansterien kanssa mistään.

Mielestäni parempi että venäläiset kaatuvat omaan hulluuteensa

37 tykkäystä

Maihinnousuyritykseen liittyen

Venäjällä ei ilmeisesti myöskään ole alueella miinanraivaajia, koska Turkki esti niiden kulun. Tuosta ei siis ainakaan taideta maihin nousta, eikä ne muutkaan paikat kovin hyviä ole

Tuota Karolino-Buhazia veikattu paikaksi, mutta sieltä on kyllä pitkä matka yhdistyä Mykolaivin liepeillä pyöriviin venäläisjoukkoihin.

9 tykkäystä

Toisaalta, tiedetään mistä ne pienet vihreät miehet löytää. Honeytrap :grin:

3 tykkäystä

Ja sitten paluumatkalle, jääneen arvoitukseni kuinka paljon painoi miesten karhea olemus ja kuinka paljon maahan pyrkivien ammattisotilaiden suuri määrä, sekä vaikeus varustaa ja muonittaa kaikki.

Vakaa rintamatilanne on myös varmasti yksi osatekijä, ei olla epätoivoisia enää.

8 tykkäystä

Oi voi…!

Siltä varalta, jos joku teistä ei vielä seuraa Visual Capitalistia.

7 tykkäystä

Tämä on hyvä. Sekä seikkailijoiden että Ukrainan kannalta. Jos ei muuta niin PR hengessä. Ei lähetetä ihan kaikkia “yksisuuntaista matkaa helvettiin” hakevia ase kädessä hosumaan ja itseään / tovereitaan tapattamaan.

Kaikki kunnia ajatuksesta, myös Janille ja Juholle. En halua ottaa mitään pois heiltä, jotka ovat valmiit asettamaan itsensä vaaraan toisten puolesta.

Mutta ammattiupseerin lienee helppo poimia joukosta pois ne, joiden ensiapupaketti koostuu työpaikan vihreästä “näillä paikkaat paperihaavan” kaapista napatusta siteestä, nahkavyöstä ja nippusiteistä…

Uskon, että sotilaille, kuin monien muidenkin alojen ammattilaisille, on huutava tarve, mutta Ukrainalla riittänee malli Cajanderia varustettavaksi (ja koulutettavaksi) ihan omasta takaa.

6 tykkäystä

Mitäh :flushed: ajattelin että se on vähintään 5 vuotta. Parinsadan sakot sai :thinking: Toivon salaa, että olisi merkki siitä että oikeuslaitoskin alkaa kapinoida.
E. ok, tämä oli siis vasta ensimmäinen tuomio ja lisää on luvassa.

45 tykkäystä

Sakot ymmärtääkseni etukäteen videoidusta kehotuksesta protesteihin. TV-viuhahduksesta tuomiota ei ole vielä annettu.

Edit:

5 tykkäystä

Olen rehellisesti hämmästynyt. Noin julkisesta protestoinnista olisi pitänyt tehdä esimerkki muille. Odotin, että hänestä ei kuulla enää koskaan. Putinin ote ei ole vielä Kimin perheen tasolla. Tämä antaa kyllä toivoa, että järjestelmän ihmisillä on vielä toivoa.

7 tykkäystä

Toivottavasti pysyy hengissä.Siellä moni kannattaa sotaa ja pitää oikeaa totuutta vääränä.

2 tykkäystä

Tämä menee vissiin tuohon viranomaisen 5-15 vuotta laatikkoon. Noh mielenkiintoista seurata ja jos tuosta ei mitään sakkoja tai jotain lyhyttä päivien tai muutaman viikon vankeutta enempää seuraa, niin sitten kyllä ei oikeuslaitosta kiinnosta antaa näitä 5/15 vuoden tuomioita. Tuostahan se pitäisi saada jos sen jostain saa.

PIETARILAISEN Fontanka-lehden mukaan armeijaa koskevan ”valheellisen tiedon” tahallisesta levittämisestä voi seurata kolme vuotta vankeutta tai sakot, joiden suuruus vaihtelee 700 000 ruplan ja 1,5 miljoonan ruplan välillä.

Viranomainen tai ”järjestäytynyt ryhmä” voi saada valheiden levittämisestä 3–5 miljoonan ruplan sakon tai 5–10 vuotta vankeutta.

10–15 vuoden rangaistuksen voi saada ”vakavista rikkomuksista”, joita ei kuitenkaan tarkemmin määritellä.

Myös pakotevaatimuksista tai armeijan kehottamisesta pidättäytymään ”Venäjän intressien puolustamisesta” voi saada vaihtelevan suuruisia sakko- ja vankeusrangaistuksia.

6 tykkäystä

Sikäli hieman erikoista, että suomalaisilla on sotilaskoulutus armeijasta. Tietysti fyysinen kunto yms. tekijät ovat myös tärkeitä.

Tämä kertoo siitä, että Ukrainan armeija ei ole mikään puuhasteluporukka vaan siellä on todella ammattimaiset tavoitteet tekemiseen. Ilmankos pärjäävät hyvin venäläisiä vastaan.

5 tykkäystä

Sotilaskoulutus on silti eriasia kuin sotakokemus.

Koulutuksen saaneet ovat kuitenkin kokemattomia verrattuna mm irakin veteraaneihin.

7 tykkäystä

Hyvähän se on, että siellä tarkistetaan hieman taustoja ja porukan sopivuutta taisteluihin. Kaikenlaista opportunistia on taatusti liikkeellä.

E: Maksumuurin takana, mutta tuskin ovat ihan pyyteettömästi Ukrainaa avustamassa.

7 tykkäystä

Kielitaidoton, kokematon, tärkeimmät assetit kova uho ja puukko lähitaistelua varten = taisteluarvo nolla.

Kaikki joukot on huollettava ja niille on voitava vastuuttaa tehtäviä ilman pelkoa että kotona olikin juuri tärkeä homma hoidettavana.

Toki arvostan valmiutta lähteä kentälle ja 20 vuotta sitten olisi varmasti lähtenyt itsekin. Silti ymmärrettävä linja Ukrainalla - otetaan riviin vain heitä, joilla on annettavaa vähintään yhtä paljon kuin omilla reserviläisillä.

Alussa jaettiin siviileille rynkkyjä, julistettiin koko kansalle yleinen aseen hallussapitolupa sekä kaikki venäläisiin sotilaisiin kohdistuvat synnit anteeksi jo etukäteen. Oli ymmärrettävää että viestittiin kaikkien ulkkareiden olevan tervetulleita riviin.

Alun kaaoksen jälkeen järki on voittanut ja asioita tehdään järkevästi.

19 tykkäystä
30 tykkäystä

Ei ihan penaalin terävintä kalustoa liikkeessä:

15 tykkäystä
10 tykkäystä