Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Kannattaa toki lukea varautuneesti kaikki, mutta tässä ainakin lähde on hyvin selvä:

Fingers crossed… Edit: Alla vielä Stubbin kommentti tuohon:

9 tykkäystä

Jos pitää paikkansa, tälle tullee vahvistusta muista lähteistä lähipäivinä. Kiinalla on nyt hyvinkin tilanne, jossa se voi sekä syödä kakun että pitää sen:

  1. Kiina voi liittyä lännen kanssa puhumaan kivaa Ukrainasta, heristellä sormea Putinille ja tarjota ruokaa ja lääkkeitä Ukrainalle. → Kiina näkyy hyvältä lännelle.
  2. Samaan aikaan Kiina voi käydä Venäjän kanssa kauppaa ja ostaa niiden yhtiöt ja omistukset puoli-ilmaiseksi. Tästä ei toki tarvitse hirveästi toitotella CNN:llä. Aina voi selittää, että humanitääristä apua ja että tavan kansa kärsii, ei tässä Putinia auteta.

Putin voi kirota Xi:n maan rakoon, mutta ei voi mitään, koska Kiina on (lähes) ainoa taho, joka vielä käy kauppaa Venäjän kanssa. Venäläiset yhtiöt mm. ryntäsivät perustamaan tilejä Kiinalaisiin pankkeihin, kun swift lopetti toimimasta omassa pankissa. Jos Kiina vetää letkunsa irti Venäjästä, sen talous romahtaa nykyistäkin nopeammin.

32 tykkäystä

Näin saman artikkelin muualla, mutta tuossa kiina ainakin ottaa erittäin neutraalin linjan? Sitä se on ylläpitänyt koko kriisin.

1 tykkäys
10 tykkäystä

On sen sijaan alkanut kuulua paljon uutisia siitä miten Venäjä keskittää muualta joukkojaan Ukrainaan, Ukraina voi olla nyt pysäyttänyt/hidastanut Venäjän hyökkäystä? Mutta miten käy kun Venäjä saa paikalle tuotua vahvistuksia?

2 tykkäystä

No niin, nyt vetoja. Tuleeko Default tänään?

Venäjän valtiota uhkaa maksukyvyttömyys jo tänään keskiviikkona, kun sen odotetaan maksavan valtionlainojen korkomenoja ruplissa. Luottoluokittaja Fitch sanoo suoraan, että jos maksu tapahtuu ruplissa, Venäjä luokitellaan heti maksukyvyttömäksi.

Luottoluokittajalta jäätävä ennuste Venäjälle – Maksukyvyttömyys uhkaa heti (msn.com)

Defaulttaako Venäjä tänään?

  • Kyllä
  • Ei
0 äänestäjää

Ei noiden vahvistusten määrä ole sellainen että muuttaisi suurta kuvaa… kyllä Venäjä nyt ottaa dunkkuun ja nämä ovat viimeisiä epätoivoisia yrityksiä neuvotteluun. Nyt pitää sotia/puolustaa ja sitä kautta Ukrainalle vapaus ja parempi tulevaisuus.

18 tykkäystä

Päivänselvää että Krimin alueeseen kuuluu myös sen merialueet ja niiden kaasu- ja öljyesiintymät (joiden väitetään olevan erittäin merkittävät). Pidän myös itsestäänselvyytenä että Putin ei Itä-Ukrainasta luovu.

Suoraan sanottuna en usko pätkääkään että kumpikaan osapuoli on tässä aidosti hieromassa sopua. Niin kaukana on näkemykset toisistaan. Vähän aikaa hengähdetään ja etenkin Venäjä voi sanoa että tarjottiin kyllä rauhaa mutta ei kelvannut ja nyt jäljellä enää joukkotuho.

Hyvänä puolena tässä on se että Ukraina on osoittanut kykenevänsä taistelemaan ja jos aseita riittää niin Venäjä on lyötävissä. Hinta tulee vaan olemaan hirvittävän kova.

15 tykkäystä

Muun muassa etelä-Ossetiasta vedetään joukkoja Ukrainaan. Vaan entäpä jos Georgia näkee nyt tilaisuuden vallattujen alueiden takaisin valtaamiseen?

28 tykkäystä

Olisko tuolla max 15t verran sotilaita? Taitaa käydä vladen kunnian päälle niin että syöttää tykinruuaksi kaikki mitä kynnelle kykenee… semmoinen vallanhimoinen psykopaatti diktaattori

7 tykkäystä

Ei nuo muuta tilannetta mitenkään. Koko operaatioon lähdettiin ainakin puolet liian pienellä miesmäärällä (koska piti olla paraati) ja nyt kun aikaa on kulunut, Ukraina on pistänyt liikkeelle niin paljon ukkoa että venäjän pitäisi maa vallatakseen tuplata määrä vielä uudestaan. Eli Putinin pitäisi taikoa jostain yli 400 000 miestä lisää ja niille kalusto ja huolto, ja silti olisi pitkä tappelu. Koska hyökkäyssota kaupungeissa vaatii hyökkääjälle älyttömän ylivoiman ja koko maan miehitys sitoo hurjasti ukkoa.

Tai sitten lanata joka ainoa talo tykistöllä kuukausien jauhamisella. Ja jotenkin pitää huolto pystyssä tätä varten.

Sen mitä nuo joukkojen siirrot voivat ehkä auttaa on pelastaa nykyiset saavutukset etteivät romahda ja aiheuta rumia tappioita kun Ukrainalaiset iskee (avomaastossa) takaisin. Eli tässä pistetään epätoivoisesti lisää voimaa myllyyn että voitaisiin pitää kiinni nykyisistä aluevaltauksista ja pakottaa Ukrainaa sopimaan jotain neuvottelupöydässä seuraavan viikon-parin sisään jonka Venäjä katsoo voivansa sinnitellä. Ilman lisäjoukkoja viikon-parin päästä on todennäköistä että Venäjä on menettänyt merkittävän osan nyt hallitsemistaan alueista.

13 tykkäystä

Kyse ei ole nyt vain Georgiassa tai Etelä-Ostianssa olevista sotilaista.

Kyse on siitä että Venäjä on tuomassa ainakin Uralin takaa olevista varuskunnistaan uusia yksiköitä?
Venäjän asevoimat ovat suuret, lähes miljoona miestä. Rautaa löytyy vielä uralin toiselta puolelta ja reservistä. Olen myös kuullut puheita että joitakin reservejä olisi kutsuttu koolle. (Ystävän ystävä.)

Toivon että Ukraina kestää ja voittaa, jos joku epäilee sitä voi käydä katsomassa aikaisempia postaamiani pätkiä jotka ovat aika pro-ukraina. Mutta on mielestäni naivia ajatella että Venäjä olisi lyöty? Karhu on erityisen vaarallinen kun sitä on satutettu. Ja tästä on tullut Venäjälle suuri arvovalta asia.

Venäjän täytyy voittaa tämä sota, ja se tulee laittamaan siihen resursseja. Toivon että Ukraina kestää. Mutta Venäjää EI TULE ALIARVIOIDA. Sekin oppii virheistään ja tämä ei ole paikka ylimielisyydelle.

Venäjän ilmavoimat ei ole vielä kyennyt toimimaan? Mutta kuvat tuhoutuneista S300, BUK ja muusta ukrainalaisesta ilmatorjunnasta osoittavat että Ukrainan IT on myös kärsinyt? Stingerit eivät korvaa korkean IT aiheuttamaa katvetta jota näiden puute aiheuttaisi. Ilmaherruus tekee pahaa jälkeä, ja tästä on näkynyt viime pv enemmän Venäläisiä videoita.

Kummalta loppuu ensin myllystä koneet? Ukrainalta vai Venäjältä.
Ukraina ei ole puheistaan huolimatta pystynyt valtaamaan merkittäviä alueita takaisin, sen mekanisoidut joukot ovat kärsineet huomattavasti, eikä se pysty korvaamaan niitä samoin kun Venäjä.
Hyökkäys sota ja alueiden takaisin valtaus onki sille siksi vaikeampaa.

Oma toiveeni on selvä, Se että Ukraina voittaa ja pysyy vapaana maana, en vain tiedä onko tämä realistista?

Kannattaa muistaa myös se, että lähes kaikki saamamme informaatio on Ukrainalaisten antamaa. Talvisotakin oltiin voittamassa, (kansan mielissä) kunnes se yhtäkkiä hävittiin. :wink:

24 tykkäystä

Jos Georgia ja Moldova päättäisi häätää mielikuvitustasavallat ja Azerbaizdan ratkaista Vuoristo-Karabahin tilanteen, niin olisi Putlerilla puuhaa.

10 tykkäystä

(CNN)

SA-8 = 9K33 Osa
SA-10 = S-300
SA-12 = S-300

Ensisijaisesti varmaan Euroopan laarien pohjalta.

22 tykkäystä
29 tykkäystä

Jaha, taas on menossa pormestari vaihtoon - ei sitten minkäänlaista rotia.

Edit. Tästä oli jo myös Ylen uutinen: “Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba kertoo Twitterissä, että venäläisjoukot ovat siepanneet Skadovskin pormestarin Oleksandr Yakovlyevin ja hänen varamiehensä.”

3 tykkäystä

Tämäpä juuri. Mitenköhän Japani näkee kuriilit?

Boldattuun osaan: eikö Ukraina saa kuitenkin jatkuvaa tukea lännen suunnasta, kun taas Venäjä joutuu turvautumaan koko ajan entistä vanhempaan kalustoon ja kuljettamaan niitä koko ajan kauempaa (nyt ollaan tuomassa joukkoja jo Uralin takaa)? Mielestäni tämä uudelleen aseistaminen ja joukkojen vaihto pitäisi siis sujua Ukrainalta lähtökohtaisesti paremmin, kun ei suomalaiset Janit ja Juhotkaan (vai mitä ne nyt oli) enää kelpaa täydennykseksi.

7 tykkäystä

Ukraina saatukea defenssiiviiin, ei offensiiviin ja siinä on vissi ero.

1 tykkäys

Tässä vielä toinen samaan liittyvä uutinen eli tänään se kai ratkeaa. Saa nähdä mistä ne repaisee “pari miljoonaa” :slight_smile:

E:
Korkomaksuja menee tänään rästiin 117 miljoonaa USD:

The government may decide to pay with dollars that are actually held in Russia - whilst it can’t access dollars held overseas it does have some dollars held domestically. If that were to happen then default worries would go away for now.

Another possibility is that Russia does not pay today - even though the $117m is due today, technically there is a 30-day grace period to finally settle the bill by 15 April.

5 tykkäystä