Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Toimiva ilmapuollustus kyllä kerää nuokin pois taivaalta. Ei taida Iran olla keksinyt taikadroneja joihin ei tepsi samat lääkkeet kuin hävittäjäkoneisiin. Jos ovat pieniä, isompien ilmatorjuntaohjusten käyttö on vähän kalliiden ohjusten haaskausta vs. halvat dronet, mutta kyllä niitä taivaalta alas niillä saa.

Ja mikäli jutut sen suhteen pitävät paikkaansa että Venäläiset eivät juuri ilmavoimillaan lennä Ukrainan alueilla koska potevat ilmatorjuntaohjusallergiaa, pian saataneen raportteja Iranilaisesta romusta pitkin Ukrainan maaseutua. Toivon mukaan ennenkuin löytävät ja osuvat HIMARS-kalustoon.

5 tykkäystä

Euroopan komissio hyväksyi rautateitse tapahtuvat kuljetukset Liettuan kautta Venäjän Kaliningradiin | Uutissuomalainen | Itä-Häme Se siitä eu:sta. Vässyköitä.

31 tykkäystä

Tuosta oli jossain juttelua, että väärinymmärrys, että koskee vain jotain harvoja ei-rajoitettuja toimituksia. Ja toki myös se, että vaikka EU hyväksyy, niin Liettualla ei ole mikään pakko antaa niiden liikkua :slight_smile:

Sillä välin toisaalla, Venäjän komentajatkin jo miettii puolijulkisesti, miten perääntyä Ukrainasta:

7 tykkäystä

Tiivistää olennaisen näitten älykköjen argumentoinissa jota jo sivuttiin. Kun on vain USA ja joku toinen valtio niin ei paljon se paljon puhuttu Diversiteetti näy.

16 tykkäystä

Mitä HIMARSit merkitsevät strategisesti

Mitä ne merkitsevät käytännössä.

Mihin niillä tähdätään.

7 tykkäystä

Jos muutama HIMARS muuttaa sodan suunnan näin selvästi mitä nyt twitteristä voi lukea,niin eikö olisi helppoa nyt lisätä painetta ja painaa ryssän pois asemista?

Ukraina kokoaa miljoonan miehen armeijaa, HIMARS messissä, mitä siellä oikein on vastassa kun ei rintamalinja muutu vaikka ryssällä motivaatio yms ongelmia? Ollaan puhuttu ryssän 150k-300k hyökkääjästä, joista jo kuollut ~40k. paljonko on tullut miestä lisää? ja minkälaista miestä?

Vähän alkaa tuntua siltä että mikäli uutiset ryssän armeijan epätoivosta pitää paikkaansa, niin jostain syystä Ukrainalle ei haluta antaa riittävästä voimaa lopettaa sota ihan vielä.

Onneksi koko sivistynyt maailma varmaan jo alkaa olemaan sitä mieltä että ryssäpaska pitää pysäyttää Ukrainaan. miksi siis ei anneta kerralla sellaisia välineitä joilla örkit pysäytetään? hä?

Mitä nopeammin annetaan Ukrainalle riittävästi voimaa heittää örkit pois Ukrainan maalta, sen parempi koko maailmalle. Pysyvää rauhaa on mahdotonta saavuttaa ilman että Ukraina saa maansa takaisin. Lisää rautaa, lisää aseita, lisää pakotteita, lisää kuolleita örkkejä

Mikäli ryssää ei pysäytetä Ukrainaan, menee homma ikäväksi.

kirjoitin tämän huhtikuun alussa:

Onneksi nyt sentään myönnetään että olemme sodassa ryssää vastaan

Euroopan ja NATOn pitäisi pikkuhiljaa näyttää voimaa ja asettaa selvät rajat örkeille. Näin homma ei kuitenkaan voi jatkua enää kovin kauaa.

YK on täysin epäonnistunut ja menettänyt merkityksensä tämän kriisin aikana koska venäjällä veto. “maailmanrauhan ja turvallisuuden suojelemisessa” oli YK:n ensisijainen tehtävä.

(ja jos joku pahastuu sanasta “ryssä”, niin sana “ryssä” tarkoittaa minulle venäläistä joka tulee rajan yli tappamaan ja raiskaamaan) eli ei ihan kaikki venäläiset (ehkä) ole ryssiä

Ukrainalaista peltoa. koska sanotaan Putinille että nyt riittää?

57 tykkäystä

Venäjälle ei pitäisi antaa yhtään siimaa. " Annat pikkusormen, se vie koko käden."

19 tykkäystä

Mielestäni turhaa dramatisointia, kerropa mitä tästä seuraa? Venäjältä kuljetetaan tavaraa “venäjälle” (toisen maan alueen kautta).

Varsinaisena asiana, ehkä täällä on jo mainittu kanava “1420”, missä Moskovalainen jannu haastattelee kadunmiehiä erilaisilla kysymyksllä. Suosittelen tsekkaamaan, antaa mielenkiintoista kuvaa ihmisten ajatteluun.
Lisäksi kaveri asettelee kysymyksensä “lakiteknisesti” kiehtovasti, siinä mielessä, että usein ikäänkuin toistaa poliittista kantaa korostetusti ja provosoivasti. Ihmisten ilmeet ja eleet kertovat paljon.

Olen ainakin itse pystynyt samaistumaan enemmän, on tärkeää hoksata se miten Venäjällä ei ole “kansanedustajia”. On kansoja ja edustajat. Keskiaikainen feodaaliyhteiskunta tuntuu olevan lähimpänä vertauskuvana. Lisäksi ihmisistä paistaa se että ei olla totuttu luottamaan MIHINKÄÄN. Ei ainakaan median tai valtion asiaan. Ei omaan eikä muihinkaan.

3 tykkäystä

HIMARS muuttaa hetkeksi sodan kulkua, mutta Venäjä saa Iranilta satakunta Dronea, jolla se pystyy iskemään HIMARS:eihin, kun HIMARS:t pois pelistä, voi Venäjä jatkaa samaa taktiikaa eli tykistöllä rummuttaa koko Ukrainaa parkkipaikaksi ja ihmiset ja sotilaat siinä mukana. Valitettavasti Venäjällä tuntuu aina löytyvän ystäviä ja strategisesti merkittävää aseapuakin saavat, kuten nuo dronet Iranilta.

1 tykkäys

Sitä vaan, että putinille annettiin periksi kun pelättiin mahdollisia vastatoimia. Jollainhan putler on kiristänyt tuon maayhteyden takas itselleen, onko se maakaasu ollut sitten, sitähän ei tavan tallaajille kerrota.

4 tykkäystä

Eiköhän nuo Iranilaiset dronet saada pidettyä kurissa.

17 tykkäystä

Ehkä Iranin dronen kohdalla ei pitäisi puhua enää lennokeista. Huhtikuussa Iranin julkistama Ababil 5 drone on noin viisi metriä pitkä ja sen siipien kärkiväli on seitsemän metriä, ja se on suunniteltu kuljettamaan erilaisia ​​pommeja ja panssarintorjuntaohjuksia. Kuulemma ovat aikeissa toimittaa Venäjälle satoja droneja ei siis vain sata, vaan satoja ja siellähän ei ole Scholtzia , joka laittaisi kapulaa rattaisiin, kuten Ukrainan asetoimituksissa on nähty.

Tuntuu, että jos Ukrainaan halutaan toimittaa jotakin strategisesti merkittävää kapuloiden laittajia riittää jokapuolelta, mutta Venäjän apu toteutuu nopeasti ja ilman ongelmia. HIMARS:t eivät olisi Ukrainassa, jos se olisi Scholtzista kiinni.

12 tykkäystä

Jaa-a, onkohan Ukrainan jälkeen taas edessä operaatio Desert Storm numero N. Ei varmaan setä Joe katso hyvällä tuota Iranin johdon temppua, jos satoja lähettävät.

3 tykkäystä

Iran on vuosien saatossa tukenut mm. seuraavia tahoja:

-Islamic Jihad
-Hamas
-Hizbollah
-Assadin hallinto
-Huthikapinalliset
-Taleban

Ja tehnyt aseteknologista yhteistyötä Pohjois-Korean kanssa. Tässä kontekstissa ryhtyminen Venäjän lennokki-hovihankkijaksi ei ole suuri ulkopoliittinen mullistus.

33 tykkäystä

Normaalia asekauppaa. Ei tuosta kukaan varmaan vedä pöksyjä solmuun pahemmin. Ehkä vähän muristaan, mutta…

Venäjä pääsee siis arvoiseensa seuraan, jossa Putleriakin varmasti kunnioitetaan.

2 tykkäystä

Dronet ovat erittäin käyttökelposia, mutta mikäli Iran toimittaa tuollaisia suuria usean metrin pituisia Droneja, niitä on huomattavasti helpompi havaita kuin niitä puolen metrin mittaisia pikkuisia tiedustelulaitteita. Tuntuu olevan enemmän sellaisia USA:n Predator luokan kaltaisia tappokoneita.

Siksipä niiden pitää pystyä lentämään syvälle (kymmeniä kilometrejä) Ukrainan alueelle etsimään Himarseja ja välttämään ilmatorjuntaa. Ei ole helppo tehtävä, sen ovat huomanneet Venäläiset hävittäjätkin, kun eivät uskaltaudu Ukrainan hallitsemaan ilmatilaan. Himarseja ei viedä kuitenkaan ihan etulinjaan. Liian riskialtista.

Eli Himarsien suojaksi on yksi suht. simppeli metodi.

  1. Rakenna luonnollisen kokoinen syötti vaikka pahvista ja laita pakun päälle.
  2. Aja se oikean Himarsin viereen.
  3. Kun oikea Himars ampuu rakettinsa ja välittömästi liikkuu vähintään 1km ennalta katsottuun suojapaikkaan, jää syötti paikalleen.
  4. Vastaisku tuhoaa syötin.
  5. Bonus. Mikäli vihollisen drone tulee, on lähistöllä Stinger miehiä passissa, jolla saa ne myös tiputettua.

No niin. En varmasti ollut ainoa, joka on tätä miettinyt. Olisin hämmästynyt, mikäli Ukrainassa ei ole suunapäänä rakennettu jo tusinoittain feikki Himarseja syötiksi.

33 tykkäystä

Terroristivaltio tuhon touhussa…

35 tykkäystä

Jos Iran myy droneja Venäjälle, olisiko EU:n palattava Iranin vastaiseen pakotepolitiikkaan?

14 tykkäystä

Venäjäähän Iranin asekaupat (ja kaikki sellainen Iranin toiminta, joka hiertää länsimaita) lämmittää kahta tietä: saadaan varmistetuksi pakotteiden pysyvyys Irania kohtaan, jotta eivät pääse myymään halvalla öljyä ulos ja saavat aseita. Ehkä jopa suurempi hyöty Venäjälle on se, että Iran ei pääse dumppaamaan öljyn hintaa, vaan saatavuus pysyy niukkana.

11 tykkäystä