Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Tämä ketju on jatkoa kommentille: Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1) - #10934 käyttäjältä Raimoxxx.

Edellinen ketju:

3 tykkäystä

Nyt se tapahtui, OSA 2! :open_mouth:

Alla on Kauppalehden juttu, joka ei ole maksumuurin takana.

Jo aikaisemmin on uutisoitu siitä, miten venäläiset sotilaat ovat haalineet kaikenlaista arvotavaraa valtaamiltaan alueilta. Tavaran haalimisessa on myös omat riskinsä, sillä varastetut AirPods-kuulokkeet ovat paljastaneet venäläisjoukkojen liikkeitä.

Sitten vähän juttua Itä-Ukrainan siviilien ajatuksista, elämästä ja kokemuksista, juttu ei ole maksumuurin takana.

" Pihalla seisova Pristynskan 15-vuotias poika Serhi vaikuttaa tyyneltä. Juuri hän kehotti äitiä ja tämän miestä juoksemaan kellariin.

”Sellaisessa tilanteessa on pakko ajatella terveellä järjellä”, hän sanoo.

Vaikka Serhi vaikuttaa ulkoisesti rauhalliselta, hän sanoo, ettei tiedä, miten sota häneen vaikuttaa.

”Psyyke ei välttämättä kestä, vaikkei sitä itse ymmärrä.”

Hän haluaisikin lähteä Slovjanskista turvaan, mutta äiti haluaa pysyä kotona.

”En voi jättää äitiäni. Jos on pakko, kuolemme yhdessä.”

17 tykkäystä

Edes Ukraina ei vaikuta oleva innostunut EU:n öljynoston täyskiellolle

“Mr. Marchenko said in an interview with The Wall Street Journal that an embargo would raise prices so high that Russia could still earn significant revenue from oil and gas sales elsewhere.”

4 tykkäystä

Juomapeli pystyyn joka kerta kun Pekka Toveri kutsuu venäjän armeijaa ammattitaidottomaksi.

16 tykkäystä

Mä olen jokseenkin samaa mieltä, kuitenkin erikoisista lähtökohdista. Mun mielestä länsimaiden pitäisi asettaa minimissään 50 %'n tuontitulli venäläiselle energialle muodosta riippumatta. Tullista puolet ohjattaisiin Ukrainan armeijalle ja sen hankintoihin, neljäsosa humanitaariseen apuun ukrainalaisille ja neljäsosa varattaisiin jälleenrakennukseen.

Koska länsimaat eivät ole missään tapauksessa halukkaita maksamaan venäläisestä energiasta enempää kuin vaihtoehtoisista lähteistä tulevistä, niin käytännössä Venäjä rahoittaisi sodankäyntiä itseään vastaan.

35 tykkäystä

Erinomainen tykistöthreadi.

10 tykkäystä

Alla on kolme Ylen keräämää keskeistä uutista viime illalta ja yöltä.

  1. ETYJ: Sotilastarkkailijoita otettu kiinni
    "Britannian Etyj-valtuuskunta kertoi perjantaina julkaistussa lausunnossaan saaneensa “hälyttäviä tietoja”, että Venäjän tukemat separatistit Itä-Ukrainassa uhkaavat tarkkailuoperaation henkilöstöä, kalustoa ja rakennuksia ja että Venäjän joukot ovat ottaneet kiinni Etyjin tarkkailuoperaation jäseniä."

  2. Odessaan kohdistuneen ohjusiskun uhriluku noussut kahdeksaan

  3. Ukraina sanoi jälleen tappaneensa kaksi venäläiskenraalia
    Länsimaisten asiantuntijoiden mukaan Ukrainassa on kuollut enemmän venäläiskenraaleja kuin missään muussa konfliktissa sitten toisen maailmansodan. Tämä kertoo muun muassa heikoista viestiyhteyksistä, koska korkea-arvoisten upseerien on ollut pakko mennä lähelle rintamaa saadakseen ajantasaista tietoa taisteluista.

Alla on Kauppalehden juttu, joka ei ole maksumuurin takana.

Ukrainan presidentti Volodomyr Zelenskyi sanoo, että kaikki neuvottelut Venäjän kanssa päättyvät lopullisesti, jos venäläiset sotilaat surmaavat Mariupolia puolustavat ukrainalaiset tai jos Venäjä valtaamillaan alueilla ”pseudokansanäänestyksiä” perustaakseen ”valedemokratioita”.

"Ukrainan presidentti tuomitsi voimakkain sanoin Odessaan lauantaina tehdyn ohjusiskun.

”Ainakin kahdeksan ihmistä kuoli. Kolmekuukautinen vauva kuoli. He tappoivat kolmekuukautisen vauvan. Kun sota alkoi, hän oli vain kuukauden ikäinen. Voitteko edes kuvitella, mitä täällä tapahtuu? He ovat kirottuja paskiaisia. Minulla ei ole mitään muita sanoja.”"

Sitten vielä pakolaisista juttu, jotka ovat päässeet Suomeen puutarhatilalle.

"Eräs äiti nostaa jaloissaan hääräävän nuoren tyttärensä syliinsä.

– Nyt ommellaan isälle luotiliivi ja lähetetään Ukrainaan. Ei, ei tule isoa sotaa, ei tule enää pommeja.

Pöydille on leikattu pahvisia sydämiä, joihin on kirjoitettu: “Palaa elävänä! Odotamme teitä. Kunnia Ukrainalle!”

Viisivuotias tyttö sujauttaa sydämen luotiliivien taskuun ja painaa taskun tarran visusti kiinni." :heart:

21 tykkäystä

Sveitsi laittaa kapuloita rattaisiin

Bulgariassa sosialistit uhkaavat lähteä hallituksesta jos maa lähettää sotilasapua Ukrainaan

23 tykkäystä
17 tykkäystä
25 tykkäystä

(https://twitter.com/antiputler_news/status/1517956058613964800?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1517956058613964800|twgr^|twcon^s1_&ref_url=https%3A%2F%2Fmaanpuolustus.net%2Fthreads%2Fukrainan-konflikti-sota.2939%2Fpage-4469)

5 tykkäystä

Minne on unohtunut Ukrainan kansan tukeminen? Onko Olaf Scholz todella näin itsekäs ja kansallismielinen, että siviilien kuolemien estäminen Ukrainassa ei ole tärkeintä? Scholzin kanta on kuin kaiku vuodelta 1939, kun Saksa ja Neuvostoliitto solmivat hyökkäämättömyyssopimuksen ( Molotov–Ribbentrop-sopimus). Tällä kertaa Ukraina näyttäisi kuuluvan Venäjän etupiiriin.

Itse en usko tuollaista sopimusta tällä kertaa olevan, mutta Scholzin pelkurimainen asenne on huolestuttava. Voin olla täysin väärässä, mutta jotenkin yleinen mielipide Euroopassa tuntuisi pitävän tärkeimpänä estää lasten ja muiden siviilien kuolemat ja loukkaantumiset Ukrainassa.

Paras tapa estää venäisiä tekemästä sotarikoksia on ajaa heidän joukkonsa pois Ukrainasta ja estää ohjusten lentäminen Ukrainan ilmatilassa. Kaksi kuukautta on nyt seurattu sivusta Venäjän hirmutekoja.

31 tykkäystä

Blommalta: Robert Bosch GmbH is curtailing its operations in Russia amid signs that its parts may have been used for “non-civilian” purposes in violation of its policies, the company said.

Hullua, että 2014 jälkeisiä pakotteita kierrettiin myymällä erinäköistä teknologiaa “siviilikäyttöön”. Sitten näitä osia kummasti on alkanut näkyä sotakalustossa, jota käytettiin invaasioon.

Venäläisistä droneista on lisäksi löytynyt saksalaisia moottoreita :thinking:

No, pitää ajatella positiivisesti, että jos pakotteet nyt toimisivat niin kuin niiden pitää, niin venäläinen sotakalusto kyllä pysähtyy. Tyhmää teknologiaa ja rautapommeja kyllä saavat lisää.

20 tykkäystä

Ei tietoa koska kuvattu

Katsaus:

23 tykkäystä

Tuossa ensimmäisessä videossa on ainakin useampi mies rykelmässä niin herää kysymys, että miten tuo on edes mahdollista? Sen verran on hyvin jäänyt inttiajoilta 5 metrin välit mieleen että ei voi muuta, kun ihmetellä.

7 tykkäystä

Venäläinen solttu väitetysti päivittelee miten kaikki ympärillä (Kadyrovtsit, DNR/LNR) on idiootteja.
Mutta onneks Shoigu on sanonu että Ukrainalle ei tuu kalustoo.

7 tykkäystä

Suomessakin uutisoitu, miten Putinoidi hakenut sota-apua Kiinan lisäksi myös yläkerrasta pääsiäisen kunniaksi. Vaan olikohan sittenkään livenä?

19 tykkäystä

@Hammaskeiju

Tuossa on joukko nevehöödejä (jos ovat kaikki edes oikeasti olemassaolevia henkilöitä) tehnyt ”vetoomuksen”. Trollit jaksaa puuhata.
Voisiko näissä taivasteluissa pysytellä poliittisen johdon ja muiden merkittävien tahojen parissa, ettei ihan kaikkea kohinaa tuotaisi Twitteristä tänne?

Allekirjoittavat vaativat Ukrainan armeijan vetäytymistä Kiovasta, Harkovasta ja Odessasta näiden tuhoutumisen välttämiseksi. Ukrainan antautumisehdoiksi se asettaa sitoutumisen puolueettomuuteen, Krimin niemimaan tunnustamisen Venäjän osaksi ja Donbasin ”itsenäisyyden”.
Allekirjoittajina ovat muun muassa nykyinen SPD:n liittopäiväedustaja Hans-Jürgen Misselwitz ja kolme entistä kansanedustajaa vihreiden Antje Vollmer ja vasemmistopuolueen Norman Paech ja Luc Jochimsen . Muita tunnettuja allekirjoittajia ovat vasemmistolainen toimittaja Daniela Dahn .

Minusta tämä vaikuttaa huomattavasti vakavammalta Venäjä mielisyydeltä kuin esimerkiksi Tuomiojan ryssimiset. Ei pelkästään toivota ”rauhaa” vaan hyväksytään Venäjän vaatimukset sellaisenaan ja syyllistetään Ukrainaa siviilien kuolemisista.
Jos tästä ei tule kunnon poliittista paskamyrskyä niin en kyllä ymmärrä sitten mistä. Tietenkin sillä oletuksella että nämä allekijoittaneet ovat oikeasti kirjeen takana.

73 tykkäystä

Oli oikeasti tai ei, niin kyllähän siellä taitaa olla tilaus ja tarve perusteelliselle pesänsiivoukselle. Toivottavasti hoitavat homman sillä myyttisellä saksalaisella tehokkuudella.

Siltikin olen sitä mieltä, että olisi kiva pitää rima korkealla täällä meidän foorumilla, eikä hehkuttaa innoissaan jokaista yksittäistä eurooppalaisen vasemmistokansanedustajan tai ”kulttuuriväen” vuoropuhelu on ainoa tie rauhaan -julistusta tai videota grad-rakettipatterin yhteislaukauksesta. Twitteristä kyllä löytyy helposti melkein kaikki ja redditistä loput.

Sitäpaitsi käsitteet ”kulttuuriväki” ja ”intellektuellit” on perinteisesti aina eurooppalaisessa diskurssissa kaapattu tällaiseen väsyneeseen propagandakäyttöön kysymättä todellisen työtätekevän kulttuuriväen tai intellektuellien (keitä sitten lienevätkään) mielipidettä.

12 tykkäystä

Allekirjoittajissa siis yksi nykyinen ja kolme entistä Saksan kansanedustajaa. Täysin marginaalinen porukka demokraattisessa päätöksenteossa. Näitä yksittäisiä Putinin propagandaa uskovia löytyy varmaan useimpien EU-maiden päättäjistä. Onhan meilläkin oma turtiaisemme.

48 tykkäystä