Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/4a20c104-3606-4e5e-a6d2-7df7d64a0d59

Scholzin hokema siitä, että Venäjä ei olisi hyökännyt jos se pelkäisi pakotteita, on typerä. Venäjä hyökkäsi, koska se tiesi, ettei Scholzilla ole pokkaa irtautua Venäjän fossiilisista.

43 tykkäystä

Muistan kuinka silloisessa L-Saksassa kehiteltiin sana (finlandisierung) suomettuminen ja irvisteltiin Suomelle, kun se joutui alistumaan Neuvostoliiton painostukselle erityisesti 60-70 luvuilla. On historian ironiaa, että Sholtz’in johtama Saksa näyttää nyt matelevan Putinin edessä pahemmin kuin pieni ja sodassa hävinnyt Suomi takavuosina. Suomi alistui silloin mahdollisen miehityksen pelossa, Saksassa tätä pelkoa ei nyt ole - on vain omat itsekkäät taloudelliset edut.

61 tykkäystä


:facepunch:

67 tykkäystä

Myönnän että tämä oli yllätys. Odotin selvästi enemmän sotaa kannattavia mielipiteitä, mutta näyttäisi siltä että ns. tavallisilla ihmisillä on paljon realistisempi ymmärrys Suomesta, länsimaista ja NATOsta mitä luulin. Mikä sitten ei ole ollenkaan yllätys on yleinen “en pystyisi siihen kuitenkaan itse vaikuttamaan” -asenne. :frowning:

5 tykkäystä


Seuraan edellisessä viestissä viitattua kanavaa Youtubessa ni kanavan ylläpitäjä oli laittanu eilen tämmöisen viestin. Ilmeisesti viranomaistaho haluaa itsekin vastata täysin hypoteettisiin kysymyksiin kuten “Raiskaisitko ukrainalaisen naisen” Ja “Haluaisitko että Venäjä valloittaisi jonkun toisen maan/koko maapallon” kun oikein paikalle tulevat oottelemaan. :smiley:

7 tykkäystä

Sillä välin Venäjällä… mystiset tulipalot jatkuvat.

10 tykkäystä

Ukraina saa Excaliburin Kanadasta. Tämän järeämmäksi tykistö ei tule.

28 tykkäystä

Tykistössä palvelleena täytyy sanoa, että on pyssyt kehittyneet. Tuossa on vain ongelma tulenjohdolla esittää maali riittävän tarkasti. Näillä ei roiskita porstuaan vaan suoraan peräkamariin, vaikka savupiipun kautta. Ilmaherruus on tärkeä, mutta sen saavuttaminen alkaa olla kallista, kun missä vaan puskassa on mies ja hiace -tyyppisiä ohjuksia. Ja sama vastus panssariporukalla. Entistä enemmän sota menee ICT-porukoiden väliseksi. Jalkaväki ei enää marssi, vaan siirtyy panssarissa ja kuolee tai juoksee ja kuolee. Se on iso syy Venäjän tilanteeseen, tulivat vanhentuneilla opeilla ja antoivat vuosia aikaa valmistautua. No, Suomella on ollut vielä enemmän aikaa.

8 tykkäystä

Onko Suomen tykistöllä vastaavaa ammustavaraa? Maalinosoituksessa vissiin dronet kullanarvoisia.

Jätän yksityiskohtien vertailun jokaisen omalle kontolle, mutta esim 155 millisiä Bonus MK II ammuksia shoppailtiin PV:n toimesta muutama vuosi sitten. Ei mikään pässimpi ammus tuokaan.

7 tykkäystä

Puolustusvoimat kertoo minkä katsoo järkeväksi ja hyvä niin.

5 tykkäystä

Moni on pannut merkille, kuinka Olaf Scholzin ja Frank-Walter Steinmeierin johtama Saksa näyttäisi olevan juhlapuheissa Ukrainan puolella, mutta teoissaan ennen kaikkea Venäjän puolella. Tätä on ollut vaikea ymmärtää. Scholzia onkin kuvattu viime aikoina jopa Putinin apuriksi.

Käännän tämän asian toisin päin: Venäjä on Saksan strateginen kumppani raaka-aineiden hankinnassa. On perusteltavissa, että itse asiassa Saksa käy proxy-sotaa Ukrainassa ja Putinin Venäjä toimii Saksan apurina. Kun asiaa ajattelee näin, ei olekaan enää yllätys, että Scholz onm haluton tekemään haittaa Venäjälle. Venäjä on edelleen Saksan läheisin liittolainen, läheisempi kuin useimmat EU-maat.

Saksalainen Karl Benz keksi polttomoottorin ja maan Saksan teollisuus pyörii öljyä käyttävien koneiden ympärillä. Toisessa maailmansodassa yksi natsien suurimmista ongelmista oli omien öljyvarojen puute. Kaukasuksen öljyvarat olivat syy, joiden vuoksi Hitler keskitti voimiaan Ukrainaan ja sen taakse.

Nyt vuonna 2022 Saksa himoitsee edelleen Venäjän öljyä. Saksa on rakentanut infrastruktuurinsa ja teollisuutensa venäläisen öljyn ja kaasun varaan. Nyt ei tarvitse mennä Kaukasukselle asti: näitä luonnonvaroja löytyy myös Ukrainasta, ja Venäjä hankkii niitä strategiselle kumppanilleen. On luultavaa, että jalostusasteensa vuoksi Saksa on pitkällä tähtäyksellä jopa Venäjän valloitusretken ja etnisen puhdistuksen pääasiallinen hyötyjä. Tällä kertaa sen vain ei tarvitse tehdä niitä itse. Putin tekee Saksan likaisen työn sen puolesta.

Tämä saattaa vaikuttaa epäreilulta mielipiteeltä ja myönnän että sikäli se onkin epäreilu, että Saksalla on tässä Proxy-sodassa muitakin liittolaisia kuin Venäjä. Monen muun Euroopan maan tavoin pieni Suomikin sotii taas Saksan rinnalla ostaen öljyä, kaasua, hiiltä ja sähköä Venäjältä.

11 tykkäystä
41 tykkäystä

Oi, kuinka ironia sattuu…

30 tykkäystä

Tähän liittyen

UKRAINAN armeija väitti lauantaina tuhonneensa Venäjän komentopaikan eteläisellä Hersonin alueella, uutisoivat NY Times ja Guardian. Ukrainan puolustusministeriön tiedusteluosasto on myöhemmin vahvistanut armeijan aiemmin antamat tiedot.

Iskun kohteena ollut paikka oli Venäjän armeijan 49. komentopaikka, ja se tuhoutui täysin.

– Sotilastiedustelu jatkaa tärkeiden kohteiden etsimistä aiheuttaakseen mahdollisimman suurta vahinkoa miehittäjille maillamme Ukrainassa. Mikäli Ukrainan kertomat tiedot pitävät paikkansa, olisi Venäjän hyökkäyksen aikaisissa sotatoimissa kaatunut jo yhteensä 10 venäläiskenraalia.

Idän tapahtumista:

Ukrainan asevoimat kertoo torjuneensa onnistuneesti kahdeksan hyökkäysyritystä maan itäosissa.

Hyökkääjän kerrotaan menettäneen yhdeksän taistelupanssarivaunua, 19 panssariajoneuvoa, 14 muuta ajoneuvoa ja kolme tykistöasetta. Venäjän joukot ovat vallanneet kymmeniä pieniä kyliä, mutta laajempia läpimurtoja ei ole tapahtunut. Taistelut ovat jatkuneet Rubižnen, Sjeverodonetskin ja Popasnan suunnalla.

Britannian puolustusministeriön julkaiseman tilannearvion mukaan Ukrainan vastahyökkäykset ovat häirinneet Venäjän operaatioita.

Myös Mariupolissa taistelut jatkuu:

Taistelut ovat jatkuneet Mariupolin kaupungissa, vaikka Venäjä julisti aiemmin voittaneensa taistelun ja saartaneensa jäljellä olevat puolustajat Azovstalin laajalle tehdasalueelle. Ukrainan varapääministeri Iryna Vereshchukin mukaan siviilien evakuoimista Mariupolista yritetään jälleen lauantaina.

19 tykkäystä

Saksan toiminnasta, pitää toivoa että tämä nyt ei ole oikeasti totta:

EDIT: Lisää terveisiä Saksasta:

13 tykkäystä

Kun sota julistetaan, totuus on ensimmäinen uhri

8 tykkäystä

Tuossa on joukko nevehöödejä (jos ovat kaikki edes oikeasti olemassaolevia henkilöitä) tehnyt ”vetoomuksen”. Trollit jaksaa puuhata.

Voisiko näissä taivasteluissa pysytellä poliittisen johdon ja muiden merkittävien tahojen parissa, ettei ihan kaikkea kohinaa tuotaisi Twitteristä tänne?

25 tykkäystä

Oon ihmetellyt tuota Mariupolin ”selviämistä” tässä jo pitkään. Pienellä matikalla avattuna… Siellä on pelkästään sotilaita kai se 2500 kpl ja siviilit päälle. Kaupunki ollut piiritettynä ja käytännössä täysin eristettynä jo ikuisuuden. Ja muuten vedetty täysin paskaksi. Jos yhden ihmisen päivän ravinnon paino on vaikka kilon, niin se ei edes oo välttämättä kovin paljoa. Ja vesi siihen päälle. Mutta tällä laskettuna 2500 sotilasta1 kilo ruokaa60 päivää, niin pelkästään sotilaita varten varastoissa ois pitänyt olla 150 000 kiloa jotain ruokaa. Niin minkälaisissa tehtaissa tuollaisia ruokakasoja on jemmassa. Kyllä tässä väkisin taipuu ajattelemaan, että ihan kaikkea tietoa ruokahuollosta ei ole uutisoitu tai ainakaan tavoittanut mun silmiä.

11 tykkäystä

Tämä ketju suljettiin automaattisesti sen saavutettua vastausten maksimimäärän 10000. Jatka keskustelua ketjussa Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2).