Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Samoin armeijalle menee. Olisi vamaan muitakin tärkeitä kohteita, mutta tämä tuntuu konkreettisimmalta. Olen laskenut toistaiseksi maksaneeni 5 rynkkyä n. 1 per kk. Kohta on ryhmä kasassa. Toivottavasti en pääse koskaan joukkueelliseen saakka.

56 tykkäystä

Tuosta palasi mieleen, kun UNICEFin, SPR’n tai muun vastaavan puhelinmyyjä soitteli ja kertoi avun tarpeesta humanitaarisen tarpeisiin Ukrainassa. Sanoin avustavani mieluummin Ukrainan armeijaa ja venäläisten terroristien hävittämistä Ukrainasta. Myyjä oli hetken hiljaa ja sanoi sitten että pääasia on hyvään tarkoitukseen meneminen.

43 tykkäystä

Venäjällä tuskin on pienintäkään aikomusta luopua Kherssonista.
https://twitter.com/DefMon3/status/1553439449996054532

Toisaalla:

Pressed on why the Defense Department is not inclined to begin training Ukrainian pilots now, the official said that training only made sense after a decision on the future platform is made. “Well, I think we’re examining this. We’re looking into this question,” the official said. “But really, it is important to identify what the platforms are and will be and make sure that you’re providing the right kind of training.”

Ei ole F-16 koulutusta aloitettu, kun ei ole Ukrainan tuleva konetyyppi tiedossa ja kaipa tässä halutaan katsoa hyvin pitkälle tulevaisuuteen, ei vain lähivuosiin. Eikä vain teknisesti,vaan myös ulkopoliittisesti. Lentäjien ja teknikoiden koulutus on kallista ja vie aikaa, ei järkeä toteuttaa lyhyen aikavälin ratkaisua vaikkapa 90-luvun koneilla.

6 tykkäystä

Kolmella rintamalla saatu torjuttua Z-jengien pyristelyt:

14 tykkäystä

On legit.

UA ministerit mm. Tuota sivustoa mainostaneet

1 tykkäys

Täällä on oma ketju Ukrainan humanitaariselle avulle, sinne voi jakaa linkkejä eri kohteisiiin, minne voi lahjoittaa. Kommenttina myös, että itse lahjoitan myös joka palkasta. Amazonkin muodostuu 1100 joesta ja miljoonista puroista. Tehdään me yhdessä Suomesta suuri joki. :+1:

Sitten asiaan. Kalifornian itsenäisyyttä ajava liike oli - yllätys, yllätys - Venäjän rahoittama.

At a 2018 rally in Sacramento, hundreds of Californians called for a national divorce, citing “irreparable and irreconcilable differences.”

That effort involved hosting government-funded conferences in Russia, inviting secessionists from around the globe, as well as providing “financial support, consulting, instruction and promotion in Russia media outlets” to separatist movements in the US.

Anonymous on tehnyt taas töitä. Artikkelissa käsitellään eri kybehyökkäysten muotoja, joita Anonymous on (väitteidensä mukaan) tehnyt Venäjää, Valko-Venäjää ja siellä toimivia yrityksiä vastaan.

“The country may have been the ‘Iron Curtain,‘” he said, “but with the scale of these attacks by a hacker army online, it appears more to be a ‘paper curtain.’”

Anonymous has claimed to have hacked over 2,500 Russian and Belarusian sites, said Fowler. In some instances, stolen data was leaked online, he said, in amounts so large it will take years to review.

Tämä twiitti sanoo kaiken tarpeellisen.

Ukraina jatkaa Khersonin alueen painostusta. Tässä on mainittava, että viimeisen muutaman viikon aikana Zelensky ja Ukrainan hallitus on avoimesti kertoneet, että ihmisten pitää lähteä Khersonista. Samalla Venäjä alkoi tuomaan joukkoja Khersonin pohjoipuolelle. Sinne on kasautunut suuri Venäläisten sotilaiden keskittymä. Tämän jälkeen Ukraina on tuhonnut/vaurioittanut Dnieper-joen yli menevät sillat, joten Venäläisten joukkojen huolto on erittäin vaikeaa. Mitään raskasta kalustoa ei saada joen yli helposti. Tämä ei varmasti ole sattumaa. Uskon, että Ukrainan hallituksen tavoitteena oli

a) Todellakin kertoa kansalaisilleen, että kohta rytisee
b) Houkutella Venäjän armeijan suuri henkilö ja kalustokeskittymä alueelle, jossa sitä ei voida huoltaa.

Jos kaikki menee Ukrainan sodanjohdon (oletetun) suunnitelman mukaan, Venäläisten joukot Khersonin pohjoispuolella ovat pian tilanteessa, jossa heillä ei ole ruokaa, ammuksia ja ajoneuvoja.Sitten pitää valita antautumisen, uimisen ja tuhoutumisen välillä. Lähiviikot näyttävät. Tämä ei ole nopea prosessi.

Lopuksi. Ukrainassa elämä virkoaa hirmutöistä huolimatta.

Edit: typojen korjausta

42 tykkäystä

Jos tästä haluaisi kehittää ovelan juonen, niin Ukraina voisi jäädä nyt asemiin Khersonin alueella ja siirtääkin osan joukoistaan Zaporizzjan suunnalle. Hyökkäys sitten sieltä Melitopoliin, josta Venäjä on joukkonsa Khersonin alueelle osin repinyt.

Jos Melitopol saavutettaisiin, niin Venäjän joukot olisi käytännössä jaettu kahtia Etelä-Ukrainassa ja läntistä joukkoa ei voida huoltaa maateitse kuin Kerchin salmen sillan kautta (jos sitä ei ole sitten tuhottu). Sillä välin Khersonin tilanne ei voi kuin huonontua Venäjän osalta ja se voisi olla sitten seuraava suupala.

E: maateitse

13 tykkäystä

Sevastopol ja mustanmeren laivaston päämaja kohteena

13 tykkäystä

Ukraina alkaa näyttämään etteivät pelkää pommittaa Krimiä. Tämä on hyvä ja pakottaa lännen nönneröisetkin reagoimaan sen mukaan että kyllä se Krimi vaan otetaan Ukrainalle takaisin. Ei rauhaa ilman Krimiä.

Ilahduttavaa ollut huomata, että kun Venäjä alkoi perseilemään kaasutuotannon kanssa, nönneröinen Saksa on löytämässä itseluottamuksensa ja yksi jos toinenkin otsikko on koskenut että Saksan jumissa ollut avunanto on aukeutumassa. On tilattu panssarivaunua ja yhtä sun toista. Toisaalta Saksan panostus omaan armeijaan on ollut viime vuosikymmeninä niin heikkoa että joutuvat pitkälti tilaamaan ja rakentamaan uuden kaluston kun olemassaoleva on niin vähäistä.

Kun muutama päivä sitten Venäjän terroristit julkaisi kuvan sotavankien kohtelusta, jo vahvistui puhe hävittäjistä, pitemmän matkan raketeista… Toivottavasti lännen nönneröiset nyt keskittää kaiken energian avunantoon, eikä siihen “miten Venäjää ei saa kiusata lisää kun ne voi suuttua”. Venäjää ei oikeastaan pitäisi edes kohdella enää valtiona, vaan terroristimafiana. Jolla on harmiksi ydinaseita.

Negatiivinen suuntaus on ollut Turkin liittolaisuuden vahvuus. Siellä on lisätty vientiä Venäjälle kun suunta pitäisi tietenkin olla toiseen suuntaan. Erdogan pidättää Suomea ja Ruotsia liittymästä Natoon ja voi vain arvailla kuka on todella tämän takana (Putin). Turkki on tehnyt myös hyviä asioita sodan aikana, mutta viimeiset muutamat kuukaudet ovat laittaneet epäilemään liittolaisuutta. Viljantoimitussopimuksen rikkominen Venäjän taholta ei tuntunut Turkkia hetkauttavan liiaksi. Ehdoton Naton häpeäpilkku, niinkuin Unkari EU:n vastaava. Turkin parasta antia on Bayraktar -firma, joka on julkisuudessa avoimesti tukenut Ukrainaa ja vähän väliä tuntuu antavat ilmaisia droneja sympatiasta (ja mainosmielessäkin toki hyvä temppu).

Unkari ja Turkki on saanut ainakin itseni ajattelemaan ettei missään liittolaissuhteessa saa olla ehtona että kaikki ovat samaa mieltä. Se mahdollistaa bazaarikulttuurin, ennemmin “vahva enemmistön tuki” pitäisi riittää niin 1-2 mätäpaisetta ei pilaa koko liiton tarkoitusta.

Kyllä pistää vihaksi että siellä viattomia Ukrainalaisia tapetaan edelleen päivittäin eikä Venäjällä ole mitään moraalia mihinkään suuntaan. Siinä on sitten koko maailman häpeäpilkku. Kaikkien pitäisi yhdessä suunnata energiankäyttö tähtiin (kirjaimellisesti), eikä tappaa toisia maapalan tai oman pienen peeniksen takia.

Toivon että Ukraina voittaa sodan pian ja sais elää rauhassa. Sitten on vain ajan kysymys kun saadaan Ukraina ainakin EU:hun, ehkä myös Natoon ja se vahvistaisi molempia liittoja suunnattomasti. Ukraina on ollut niin vakuuttava suunnanmuutoksessaan, että olisi vain ylpeää todeta että olemma liittolaisveljeksiä. Niitä ilman virallisia papereita olemme tosin jo nyt. Ei voi kuin arvostaa että Ukraina edelleen haluaa EU:hun, siellä olisi monta syytä katkeroitua vaikka koko länsimaailmalle kun ylemmän moraalin tunnossa kuitenkin olimme jättämässä Ukrainaa varsin yksin. Edelleenkin omaan mieleen liian yksin.

Se rajaton potentiaali minkä Ukraina voisi antaa EU:lle ja toisinpäin saattaisi eristää Venäjän lännestä käytännössä kokonaan, kun Ukraina ottaisi kaasun ja öljyntuotannossa roolia… Unelmaskenaariossa uudelleenrakennettu Ukraina voisi toimia jopa esimerkkinä eripuraiselle, eikä ehkä aina niin demokraattiselle tai antikorroptoituneelle Euroopalle.

No niin, tähän lopetan wall-of-text tyyppisen kirjoittelun. Selvästi oli nyt liikaa aika käsissä. Hyvää sunnuntaittia ja onnea alkavaan viikkoon.

53 tykkäystä
11 tykkäystä

O’Brienin hyvä päivitys tilanteesta. Ukraina pelaa pitkää peliä. Ei massiivista hyökkäystä päin linnoituksia, vaan tuhotaan huolto-, johto- ja tukiorganisaatiot yksiköiden välillä ja selustassa. Eristetään ne. Palastelun jälkeen napsitaan kypsät luumut yksi kerrallaan. Siis ne, jotka eivät hylkää kalustoaan ja juokse Krimille sitä ennen.

Oma arvio: Venäjän Khersonin linja romahtaa Elokuun loppuun mennessä.

30 tykkäystä

Surulliselta tuntuu noiden hääkuvien katsominen. Mutta hyvä että noitakin jaetaan. Ei tarvinnut itse kessi kaulassa alttarille kävellä, vihaksi pistää että joku joutuu.

18 tykkäystä

Sillan korjaus käynnissä

Itse en usko että mitään kovinkaan nopeaa romahdusta tulee, nämä on yleensä hyvin hitaita näännytyksiä, varsinkin kun Ukraina ei dominoi ilmatilaa. Veden yli pääsee helikopterilla, veneellä, ponttoonilla jne… tai ihan vaan ajamalla kuten nyt ylemmän sillan kautta, jossa reikä on vain peitetty.

3 tykkäystä

Lukusuositus! Sankiot tuntuvat. Tällä foorumilla on varmaan asiantuntemusta tutkia lukuja. Ennustukseni -30% GDP:stä tämän vuoden aikana voi todella toteutua. :clap:

Suora linkki tutkimukseen.

24 tykkäystä

Venäjä taitaa hämmentää soppaa Kosovon suunnalla:
https://twitter.com/UkrWarReport/status/1553800647627112448

https://twitter.com/UkrWarReport/status/1553801028323221504

6 tykkäystä

Ei kai Serbia nyt noin tyhmä olisi, kun Venäjä alkaa taipua ja hyökkäys Kosovoon aika varmasti tuhoaisi Serbian mahdollisuuden liittyä Euroopan Unioniin 2025, kuten tällä hetkellä on suuntana. Toki sitten on tällaista uutisointia (huomaa päivämäärä):

https://www.aa.com.tr/en/europe/serbia-will-not-join-nato-president/2535096

6 tykkäystä

Toistaiseksi ei ole vakuuttavaa lähdettä tuohon Serbia-hommaan.

Muuta ku pro-russia-some.

7 tykkäystä

KFOR-joukot ovat Kosovossa edelleen ja saavat Naton ilmatuen hetkessä paikalle, joten tuskin hurmoshenkisinkään Serbia edes puolivakavissaan kuvittelisi hyökkäystä.

19 tykkäystä

Naton KFOR tosiaan reagoi jo:

18 tykkäystä

Ei Serbialaiset tyhmiä pe-se ole, mutta Serbia on aina ollut Venäjälle päin kallellaan jo 90-luvun sisällissodasta lähtien. Silloin Serbia oli sodassa niskan päällä ja kun NATO sekaantui asiaan lopettamaan joukkomurhia, Venäjä vastusteli kovasti, mutta oli liian heikko estämään sitä. Serbian johto on Moskovan palkollisia mallia “Lukashenko & Yanukovych” ja tekevät sen, mitä Moskovasta käsketään. Ainakin niin kauan kun se ei sisällä suoraa itsemurhaa. Eli kuri ei liene 100%:nen.

Pikku mobilisaatiot ja häiriötasojen nosto balkanilla sopii tässä vaiheessa oikein hyvin. Venäjä sai jo Italian EU-myönteisen hallituksen pois virasta ja sikäli, kun saa vielä Venäjä-myönteisen tilalle, soppaa hämmennetään vielä lisää kaikin mahdollisin keinoin. Onneksemme Ranskassa LePen ei noussut valtaan. Olisi uusi Orban virassa.

Eli nämä ovat suoria Venäjän epävakauttamisyrityksiä ja pyrkimyksiä hajottaa Eurooppaa. Olemme kaikki kiitollisia, ettei Serbia ole EU:n jäsen. Tällöin yhtään yksimielistä pakotepäätöstä ei olisi tehty, jos Serbian nykyjohto olisi vallan kahvassa. Ei niin kauan, kun Moskovan rahat voitelevat taskuja, oman maan EU-tukien menetys, tms. ei paina pätkääkään.

Unkarin kohdalla Orban ei liene Venäjän palkollinen, mutta on täysin opportunistinen diktaattori, joka pelaa kaksilla korteilla. Haluaa EU-tuet, jolloin osallistuu kyllä sanktioihin (=ei ole Moskovan palkollinen), mutta samalla tekee kaikkensa hyödyntääkseen Moskovan tilannetta ja ostaa putket täyteen kaasua hyvällä hinnalla.

Suomessa liian usein luetaan uutisia siten, että: “Kuka olisi noin tyhmä tehdä jotan tollaista, kun oma maa kärsii siitä.” Sinänsä loogista meidän hyvinvoivan demokratian näkökulmasta, mutta Eurooppa on täynnä Venäjän taskuun ostamia poliitikkoja joista on Kompromat materiaalia FSB:n arkistoissa ja sitä ei epäröidä käyttää maksimaalisesti hyväksi. Kun näette jonkun vaikutusvaltaisen henkilön julkisesti tekevät jotakin Venäjä myönteistä näennäisen järjettömästi, takana on usein joko maksettua palvelua tai kiristysmateriaalia.

Odottakaa lisää vastaavia tapahtumia, kuin Italiassa ja Serbiassa. Samalla Venäjä joutuu paljastamaan agenttinsa ja korruptoimansa assetit. Niin näkyvä toiminta eiheuttaa väistämättä tutkintaa ja Venäjän desanttien on vaikeampi pysyä piilossa.

34 tykkäystä