Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Valtataistelun merkkejä Moskovassa?

13 tykkäystä

Siellä Putinin tiedottaja Peskovin vaimo lomailee iloisesti Kreikassa, käsittämätöntä.

Miksi EU-maat oikeasti sallivat tälläisen?

60 tykkäystä

Elokuun 20. päivän FSB-kirje. Sotakorkeakoulun opettajia vaaditaan rintamalle. Olen samaa mieltä. Seuraava professorisukupolvi voi kouluttautua vaikka lukemalla “First world War for dummies”. Sopii hyvin Venäläisten nykytaktiikalle sekä kalustolle, jota on vielä käytössä Ukrainan ajettua joukot takaisin rajan yli.

Pavel Filatyovin seikkailut Venäjän armeijassa, osa 3.

Sekä osa 4.

7 tykkäystä

https://twitter.com/i/status/1561116506708123649
tällä videolla näkyy Duginin saapuvan paikalle.

8 tykkäystä

Siren palannut Suomeen:

Toisaalla:

“Tassin mukaan Darja ja hänen isänsä olivat yhdessä musiikkifestivaaleilla ja heidän oli ollut tarkoitus matkustaa samassa autossa. Venäläisen Baza-uutismedian Telegram-kanavan mukaan vanhempi Dugin oli viime hetkellä vaihtanut toiseen autoon.”

15 tykkäystä

Öö… Elikkä taas pieni sabotaasi-isku Nato-maahan käyttäen kemikaaleja? No voi suhtautua vielä varauksella

Meni ehkä väärään ketjuun, jos voisi siirtää euroopan turvallisuus-ketjuun?

9 tykkäystä

Ei ole tietoa, onko sotilaita myrkytetty, kuten Venäjä väittää, vai onko botuliini peräisin vanhentuneesta säilykelihasta. Kumpi on todennäköisempi vaihtoehto…

Venäjän puolustusministeriö syytti Ukrainaa lauantaina joidenkin sen sotilaiden myrkyttämisestä Venäjän hallinnassa Ukrainan kaakkoisosassa Zaporizhzhiassa heinäkuun lopulla.

Ukrainan sisäministeriön neuvonantaja sanoi vastauksena, että väitetty myrkytys saattoi johtua siitä, että venäläiset joukot söivät vanhentununutta säilykelihaa.

Venäjän puolustusministeriön mukaan joukko venäläisiä sotilaita vietiin sotasairaalaan vakavien myrkytysoireiden vuoksi 31. heinäkuuta. Testit osoittivat heidän kehossaan myrkyllistä ainetta, tyypin B botuliinitoksiinia.

Edit. …vrt. uutinen maaliskuulta.

6 tykkäystä

Venäjän tiedustelupalvelun sabotööri vai viaton valokuvaaja?

Taustaa.

6 tykkäystä

Yksi ammusvarasto vähemmäksi:

15 tykkäystä

Meillä kinataan siitä pitäisikö turistiviisumien myöntäminen Venäjän kansalaisille lopettaa…

Tämä hieno NATO-maa lopetti huhtikuussa, kaksi kuukautta hyökkäyksen alkamisen jälkeen, viisumin vaatimisen venäläisiltä kokonaan.

Russki passport? Welcome!

18 tykkäystä

Huomioita Venäjän hyökkäyssodasta Mika Aaltolalta: Enenevää partisaanitoimintaa ja kansalaisten vastarintaa Venäjällä, mutta myös Venäjä kiihdyttää sabotaaseja EU-alueella.

18 tykkäystä

Covert Cabalilta taas mielenkiintoinen ja asiapitoinen video. Tällä kertaa aiheena kuinka kauan Venäjän armeijan jälleenrakentaminen sotaa edeltävälle tasolle kestäisi. Videolla myös paljon tietoa Venäjän puolustusmenoista ja sotateollisuudesta. Suosittelen katsomaan.

9 tykkäystä

Kamil analysoi Venäläisten - jopa Putinin vastustajien - reaktioita Daria Duginan murhaan. Se on hyvin valaisevaa. Venäjän “ei poliittisesti merkitsevä” mutta vauras alempi eliitti on nyt peloissaan.

19 tykkäystä

https://twitter.com/sahouraxo/status/1561384677969215489?t=Rg2tfV6NU8kPPq4KmSfNAw&s=19

Ukraina on yön aikana iskenyt ainakin Donetskiin

10 tykkäystä

Do you remember two weeks ago I appealed to the residents of Donetsk and Lugansk, whom the Russian occupiers illegally mobilized in the AFRF.

For those “mobiles” who do not want to fight, I offered to write to save me.

And they wrote to me!
And we pulled them out!!!

Venäjön väkisin värväämät Ukrainalaiset antautuivat vapaaehtoisesti. Ilmeisesti asia sovittu etukäteen puhelimitse

Taustaa: (asetuksista saa myös eng tekstit)

16 tykkäystä
11 tykkäystä

Igor Sushkolta kaksi uutta FSB kirjettä.

Pavel Filatyevin tarina jatkuu, osa 5.

Edit: Pahoittelen tuplalinkkausta samaan twiittiin.

4 tykkäystä

Kremlin-käännöksen mukaan sota on pian päättymässä rauhanneuvotteluihin?

Russia rules out peace deal to end Ukraine war

Ambassador Gennady Gatilov warns Moscow expects a prolonged conflict

Moscow sees no possibility of a diplomatic solution to end the war in Ukraine and expects a long conflict, a senior Russian diplomat has warned, as President Vladimir Putin’s full-scale invasion reaches the six-month mark this week.

E:
Antonivskiyn sillalla taas äksöniä. Paikallisten mukaan se on nyt kokonaan katkennut, mutta katotaas jahka savu hälvenee. Kommenttien mukaan siltaa oli juuri ylittämässä ammuslasteissa olleet kuorma-autot.

https://www.reddit.com/r/ukraine/comments/wuq525/antonivskiy_bridge_at_the_moment/

E:
Kyproksen edustalta löytynyt suuri luonnonkaasuesiintymä:

Ja pitkästä aikaa Bayraktar-videota. Pistin piiloon vaikka on infrapuna. Näyttäisi olevan raskaita kranaatinheittimiä kohteena?

27 tykkäystä

Nyt on kova väite, jos pitää paikkaansa niin Venäjällä voisi alkaa jännitys tiivistymään.

Toki voi olla myös “vastapropangadaa” Ukrainan puolelta mutta, lempo soikoon. Pitäisipä paikkansa että Venäjällä alettaisiin olla näinkin sisällissota meiningeissä.

17 tykkäystä

Tässä lyhyt juttu tuosta:

Kremlin vastustamisen vuoksi Venäjän valtioduumasta erotettu Ilja Ponomarjov väittää, että venäläiset partisaanit ovat venäläisfilosofi Aleksandr Duginin tyttären, Dasha Duginan surmanneen autopommi-iskun takana. Asiasta uutisoi The Guardian.

Nykyään Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa asuva Ponomarjov väitti lauantai-iltana Moskovassa tapahtuneen räjähdyksen olevan niin kutsutun kansallisrepublikaaniarmeijan toteuttama. Ryhmä on Ponomarjovin mukaan omistautunut Vladimir Putinin hallinnon kaatamiselle.

The Guardian ei ole vahvistanut Ponomarjovin väitteiden aitoutta.

6 tykkäystä