Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Pientä kevennystä sekaan: Alekseita ei kiinnostanut tallintauspelit. :grin:

1 tykkäys

Lavrovilta oikein kunnon ryssintä tuo eilinen Hitler on juutalainen+muu läppä.

”Israelin tiedotusvälineiden mukaan Israelin valtiolla ei ole enää kysymyksiä maille, jotka haluavat siirtää Israelin aseita ja teknologioita Ukrainalle.

Myös Israelin hallitus on valmis ensi viikolla harkitsemaan sotilaallisen avun aloittamista Ukrainalle.”

Edit.

69 tykkäystä

Oikeassahan Putin on, mikäli Ukrainalle ei annettaisi tukea Venäjä pääsisi nopeammin tappamaan kaikki määrittelemänsä natsit Ukrainassa, ei kai siinä kymmentäkään vuotta menisi jos kiirettä pitäisi. Sitten olisi seuraavan natsivaltion vuoro

1 tykkäys

Ohjusiskuja ympäri Ukrainaa, jopa läntisimmässä kolkassa Taka-Karpatiassa

Venäjä kohdisti tiistaina ohjusiskuja ympäri Ukrainaa, kertovat muun muassa uutiskanava CNN ja uutissivusto Kyiv Independent.

Useassa tapauksessa ohjusiskut vaikuttivat kohdistuvan Ukrainaan toimitettuihin asekuljetuksiin, kertoo CNN.

Ukrainassa varmasti riittää myyriä jotka kertovat mistä länsiapua tulee ja missä varastoidaan. Mutta fog of war, voisi maallikkona kuvitella että puolet kuljetuksista ja varastoista on hämäystä ja tämän taas hyökkääjä tietää, jne…

Mistään ei oikein saa tietoa mihin oikeasti on osuttu…

4 tykkäystä

Eiköhän länsiliittouma osaa hommansa ja hajauta kuljetuksia riittävästi siten, etteivät pistemäiset ohjusiskut vaikuta juuri mihinkään. Väittäisin ettei ohjuksilla kovin vakavia tappioita saada aikaan, aika paikallinen ase kuitenkin.

6 tykkäystä

Örkit lentelee itämerelläkin

11 tykkäystä

Tällaisiin uutisiin ja kuviin on hyvä herätä. Ukrainan armeija alkaa näyttää mistä se on tehty ja millainen vaikutus sillä on, kun puolustat maatasi sadistisilta eläimiltä, jotka haluavat raiskata naisesi ja tappaa lapsesi. Voi vain kuvitella minkälainen puolustustahto Ukrainan armeijalla on. Länneltä vaan täysi aseapu Ukrainalle, alkaa tulla Venäjälle kuumat paikat, kun aseistus paranee ja asenne kovenee.

53 tykkäystä

Tuo saattua tuhottiin mitä ilmeisimmin Izyumiin vievän tien varteen ja mitä ilmeisimmin vaikeuttaa siellä hyökkäävien venäläisten polttoaine ja ammutshuoltoon aika lailla. Merkittävä tulos.

21 tykkäystä

Ja Jominin viimeisin analyysi

10 tykkäystä

Tässä oli pari päivää sitten linkkaamastani HS-jutusta ukrainalaisen kaukopartio-everstiluutnantin kommentti:

Mutta miten Ukraina saa ulkomaiset aseet perille itään?

”Tietenkään niitä ei toimiteta missään pitkässä junassa. Ne tulevat eri tavoin, eri reittejä, pieninä pisaroina niin, että niitä on mahdotonta tuhota.”

Epäilen, että länsimaiden aseapua on aika vaikea tuhota paljon kerrallaan.

15 tykkäystä

Kaikki on “erikoista” idässä. Juttu ei sinänsä liity sotaan, mutta kertoo synkeästä piittaamattomasta asenteesta ihmisiä ja luontoa kohtaan ja valitettavasti myös osumaa saa Loviisan ydinlaitos, luotto ollut kovaa tai ei ollut kiinnostusta seurata, mitä ydinjätteellä puuhattu.

"Kun laitoksen lähistöllä asuvat ihmiset alkoivat sairastua vedestä säteilytautiin, lääkärit kutsuivat sitä ”erikoissairaudeksi”.

12 tykkäystä

Tulipalot Venäjällä jatkuvat.

29 tykkäystä

Alla on Ylen keräämät kolme keskeistä uutista illalta ja yöltä.

  1. Ukrainan viranomaiset kertovat iskuista eri puolilla maata
    Venäjän hyökkäyksissä Itä-Ukrainassa Donetskin alueella kuoli tiistaina 21 siviiliä ja loukkaantui 27, sanoi puolestaan kuvernööri Pavlo Kyrylenko .

  2. Zelenskyi: Evakuointi Azovstalista vaati paljon ponnisteluja ja pitkiä neuvotteluja
    Punaisen Ristin ja YK:n tuella tehdyssä evakuoinnissa saapui Zaporižžjaan eilen Zelenskyin mukaan 156 naista ja lasta.
    Tässä vielä Foorumimme keräys:
    https://lahjoita.punainenristi.fi/team/inderesin-keskustelufoorumi

  3. Azovstalista selvinnyt äiti: Menetimme toivomme pois pääsystä
    "Katarina kuvailee elämää Azovstalissa hirveäksi. Aluetta pommitettiin hänen mukaansa ympäri vuorokauden eri aseilla.

    – Lapsemme eivät voineet nukkua. He itkivät. He olivat peloissaan. Ja me myös. Monta kertaa menetimme toivomme siitä, että pääsisimme koskaan pois, Katarina kertoo BBC:lle."

Alla on Hesarin juttu, joka ei ole maksumuurin takana. Lääkärit ilman rajoja -järjestön anestesian ja tehohoidon erikoislääkäri Kariantti Kallio kertoi Helsingin Sanomille työkomennuksestaan Ukrainassa.

KALLIO ON aiemminkin ollut autamassa kriisialueilla, muun muassa Jemenissä ja Keski-Afrikan tasavallassa. Ukrainassa näkyy hänen mukaansa se, miten tuhovoimainen moderni sotakoneisto on.

"Kaikista sodan hirveyksistä huolimatta Kalliolle jäi päällimmäisenä mieleen ukrainalaisten päättäväisyys ja lannistumattomuus. He ovat hänen mielestään sodan todellisia sankareita.

Se, että sotaa käydään Euroopassa, tuo sen kyllä lähemmäs omaa elämää, vaikka ihmiset sodan jaloissa ovat kaikkialla maailmassa Kallion mukaan ihan samanlaisia. Kaikki toivovat turvallista elämää itselleen ja läheisilleen."

20 tykkäystä

Venäjä on aina venäjä. Sitä on luettava rivien välistä. Jos sanoo A, ei tarkoita B vaan tarkoittaa Ö. Luulen, että länsi tuntee sen karvanjuuria myöten, mutta ei voi kaikkea sanoa. Maallikko voi spekuloida rauhassa.

Moldovaan liittyvä uutisointi yrittää hermostuttaa (kaikkia) ja kiinnittää huomiota pois Itä-Ukrainasta, jopa saada Ukraina siirtämään tiedustelua ja puolustusta lännen suuntaan. Ukrainalla on pohjoisessa Valko-Venäjä, etelässä Venäjän dominoima meri, idässä hyökkäävät Z-joukot. Lännellekin on tehtävä jotakin ja siihen sopii vaikka huhut ja ohjusiskut. Lopulta Ukraina olisi pussissa joka puolelta. Aikaa ja väkeä Venäjällä riittää, vaikka järki ja sen käyttö välillä ontuukin. Venäjä on kuin itsepintainen haapa, joka täytyy hävittää kuivaamalla. Jo alkaa latvassa näkyä ruskeata, vaikka kevät onkin.

Jos nyt Venäjä voisi palata vuoden takaisinpäin, olisi valinta plan B eli pohjoisen kautta Euroopan nitistäminen. Ensin provokaatio ja sillä pohjoiseen NATO ja EU tiukasti kiinni, ja sitten vasta kunniamarssi Kiovaan vähän kuin koukkauksena. Mutta kaikkien onni, että Zelensky ei hypännyt taksiin.

6 tykkäystä

Ihan kuin lemmings pelistä

Edit. laitoin piiloon kun siinä kuiten menee henkiä, vaikkei lähikuvaa olekaan.

3 tykkäystä

Tässä vielä tuon viestin koonti tapauksista, juuri tätä aiemmin täällä hain.

21 tykkäystä

Tässä kun kesään kääntyy, voi Venäjällä olla poikkeuksellisen kuumat paikat omissa metsissäkin. Askillinen tulitikkuja voi olla tehokkaampi ase kuin kasetillinen ohjuksia. Onneksi vallitseva tuulen suunta on Suomessa läntinen.

4 tykkäystä

Suosittelen katsomaan videon. Näillä joukoilla ei marssita Kiovaan.

18 tykkäystä

Näissä vuodetuissa puheluissa toistuu kyllä se harmillinen sama kaava, ettei niinkään olla sotimista vastaan per se, vaan todetaan vain puhtaasti että se on itsemurhatehtävä :smiley: No samapa tuo lopputuloksen kannalta, mutta pistipä kuitenkin silmään.

14 tykkäystä

Lisätietoa Venäjän miehittämän Donetskin alueella olevasta polttoainevaraston palosta. Tulessa on 4 kpl 5000 tonnin säiliötä.

Tässä toinen video:

Toisesta savupatsaasta päätellen palo leviää. Liekkeihin bensaa sataa, lauloi Cheek.

8 tykkäystä