Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Tässä tulee huomioida myös kansanluonteet, kulttuurit ja niiden tunnuspiirteet ja jopa kansalliset perinteet ja päätöksentekotavat.

Saksalaiset ovat varakkaita ja isoin osin siksi, että ovat tarkkoja ja taloudellisia. Muistetaan turistibussit, joissa oli makuutilat tai omalla autolla kulkeneet, jotka ihmettelivät Tummeli-nimistä sulatejuustoa ja päivällä söivät motellin aamupalalla tehtyjä eväitä.

Saksassa kaikki p-hommat tekee maahanmuuttaja ja muutenkin kaupungit alkavat toimia iltakahdeksan jälkeen heidän varassaan. Kaikki on täsmällisesti järjestyksessä ja numeroitu. Mielellään uusia asioita saa joku kokeilla ensin. Tämä kulttuuri hidastaa esim. etenemistä liikenteen sähköistämisessä. Ei asiat ole yksin Scholzin varassa. Apua annetaan, mutta sen hyöty halutaan arvioida. Saksa on varautunut siihen, että sota leviää Ukrainan ulkopuolelle. Hyvä, että on voimaa tarvittaessa ohjata vaikka Suomeen.

Saksalainen ei ole sisäistänyt Venäjän uhkaa koko Euroopalle tai tietää sen tarkemmin kuin moni muu. Välissä on puskurivaltioita, jotka ottavat ensin kipeää. Saksassa on voimakas ympäristöliike ja monta muuta tahoa, jotka eivät kovin innokkaasti ole sotaan osallistumassa. Lisäksi on vieläkin henkistä WWII-kuormaa.

Amerikassa tilanne on vähän toinen. Ilman Eurooppaa USA ei tule toimeen, kun lähellä on vain Kanada kunnollinen kumppani. Lisäksi sukujuuret Eurooppaan tuovat oman merkityksensä. Kolmantena halu ottaa vastuuta maailmanpoliisina.

19 tykkäystä

Tämähän on hyvä uutinen, se mikä olisi parasta olisi kunnon sisällissota venäjällä ja kaaos joka johtaisi koko venäjän hajoamiseen. :+1:

10 tykkäystä

Uskottava proceduuri, mutta jos alkaa hifistelemään tuota, niin näen steppien a ja b välimaastossa mahdolliseksi vaiheen jossa nykyiset palkatut sotilaat huvittelevat tapattamalla värvättyjä mielettömin operaatioin ja käskyin sadistisesti. Näyttäisi olevan jonkinlainen venäläinen kansanhuvi pistää kaveri kärsimään ja tekemään jotain haitallista itselleen. Hitusen aikaa huveja siis ennen kuin moraali lopullisesti maassa. Noista tietysti seuraa ruumiita jotka jossain vaiheessa romahduttavat kotirintaman lopullisesti.

3 tykkäystä

Siis… nämähän ovat mielipiteitä ja arvauksia, ehkä tavallista valistuneempia, mutta ei kuitenkaan sen kummoisempia.

Mutta… onhan jutussa avattu aikajana Putinin ja Venäjän päätöksille todella erikoinen. Kiinnitin maallikkonakin huomiota siihen, että Putinia tavanneet johtajat toivat esille Putinin halun lopettaa sota nopeasti. Reaktiot Aasian reissun jälkeen olivat kuitenkin täysin päinvastaiset. Putin lisäsi aggressiota toimissaan ja puheissaan. Tätä taustaa vasten tässä esitetty teoria ei ole ihan huonoimmasta päästä.

”Xi näyttää kertoneen Putinille jotakin, joka pakotti Putinin pyörtämään ajattelunsa sodasta, muuttamaan radikaalisti suunnitelmiaan ’kansanäänestyksistä’ ja mobilisaatiosta sekä ydinasekiristyksestä.”

Illarionov spekuloi, että Xi olisi voinut viestiä Putinille, että tämän tulee lopettaa sotansa Ukrainassa niin nopeasti kuin mahdollista.

”Esimerkiksi ennen Kiinan kommunistisen puolueen puoluekokousta lokakuussa. Se, että Venäjä on käynyt sotaa seitsemän kuukauden ajan eikä ole saavuttanut voittoa, on kiusallista Xi’lle ja saa hänet näyttämään heikolta ennen hänen elämänsä tärkeintä tapahtumaa. Eikä Xi voi antaa itsensä näyttää heikolta”, Illarionov pohtii.

Edit. On muuten todella ärsyttävää, että puhutaan jostain tapahtumasta – tässä tapauksessa Kiinan kommunistisen puolueen puoluekokouksesta – mutta jätetään mainitsematta ajankohta. :slight_smile:

CCP:n kokous alkaa 16. lokakuuta. Tarkistin itse.

19 tykkäystä

Ainoa tapa millä Venäjä saa sodan loppumaan lokakuuhun mennessä on antautuminen. Resurssit eivät riitä muuhun ja kiinalaiset kyllä tietävät sen. Eli en usko tuohon selitykseen.

12 tykkäystä

Nooh… Venäjällä on edelleen hallussaan 20% Ukrainasta. On mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu valeäänestysten ja alueiden Venäjään liittämisen jälkeen.

Siinä olet täysin oikeassa, että sodan lopettaminenhan vaatii molempien osapuolten sotatoimien loppumista. Laskeeko Venäjä sen varaan, että se voi yksipuolisesti kertoa puolustavansa ainoastaan alueitaan ja uskoo saavansa lännen painostamaan Ukrainaa hyökkäysten lopettamiseksi?

Seuraavat tapahtumat:

  • 28.-29.9. Venäjä kertoo liittävänsä kansanäänestyksen perusteella ukrainalaisalueet itseensä.
  • 30.9. Putin kertoo Venäjän puolustavan alueitaan viimeiseen mieheen ja toistaa uhkauksensa ydinaseen käytöstä, jos sen alueelle hyökätään.
  • 1.10. Sekalainen, mutta iso, liikekannallepanolla rekrytoitu venäläisten sotilaiden joukko siirtyy asteittain puolustusasemiin Ukrainan alueille.
  • 5.10. Scholz ehdottaa rauhanneuvotteluja ja Macron komppaa ehdotusta keskusteltuaan Putinin kanssa
  • 6.10. Putinin kannattajat kokoontuvat Punaiselle torille ja lähettävät ilmaan 300 000 rauhankyyhkyä. Putin julistaa Venäjän rauhan valtioksi.
  • 16.10. Kiinan puoluekokous alkaa. Kokouksen päätteeksi Xi valitaan kolmannelle kaudelle.

Päivämäärissä voi olla pientä heittoa. :slight_smile:

Turskaa.

24 tykkäystä

Venjän pörssi tänään jo -11,8 %. Jotain on ilmassa!
Ja tämä klo 12:22: Russian President Putin, in a meeting with Turkish President Erdogan, admitted the possibility of Russia returning to negotiations with Ukraine, via Tass citing Turkish Foreign Ministry
via Tass

kuva

17 tykkäystä

Ukrainan puolustusministeriöltä kovaa settiä!

40 tykkäystä

Laitatko tästä tarkan lähteen linkkinä, kiitos.

7 tykkäystä

– Meitä pitäisi kohdella kunnioituksella, Venäjän presidentti sanoi.

Slaaveilla on todella erikoinen käsitys kunnioituksen ansaitsemisesta. Suomessa on vain harvoja venäjänkuiskaajia, jotka osaavat tulkita slaavien tuntoja Esim. Väyrynen, Tuomioja, Kiljunen ja Lipponen.

Edit. Tämän viestini voi tiivistää myös yhteen giffiin. →

Canon GIF - Canon GIFs|262.5x193.29545454545453

31 tykkäystä

RANsquawk / Newsquawk

Käyttämäni uutisstreamer ottaa uutisia myös tuolta.

2 tykkäystä

Hyvä ketju Venäjän yrityksestä käyttää globaalia nälänhätää sodan välineenä. Vaikka vilja nyt kulkee Ukrainasta Odesan sataman kautta, kriisi ei ole ohi.

7 tykkäystä

Parina päivänä ollut jo huhuja ettei 30.9. jälkeen ainakaan reservi-ikäiset pääsisi maasta poistumaan.

13 tykkäystä

Harmi ettei Venäjä saa rajaa omalta puoleltaan kiinni Suomen suuntaan, kun vaikuttaa mahdottomalta saada se Suomen puolelta suljettua :thinking:

12 tykkäystä

Nykyisellä kehitystahdilla tämäkin julistus taitaa olla vaan ajan kysymys

29 tykkäystä

Twitteristä lueskelin muutama päivä sitten, että sota tullaan julistamaan 30.9. Lähdettä en nyt löytänyt, kun on noita Twitter tilejä tullut koluttua aikalailla.Sodanjulistuksella päästään sotatalouteen, jossa Putinin regiimillä ihan toisenlaiset toimivaltuudet ja varmasti myös työkalut mielikuvitustasavaltojen puolustamiseen kaikin keinoin.

3 tykkäystä

Alla on Helsingin Sanomien uutisia, jotka eivät ole maksumuurin takana, jotka pitävät sisällään pääosin tuttua asiaa, mutta asiallisesti, selkeästi ja hyvin kirjoitettuna.

Uutinen siitä, miten venäläismedioiden mukaan rajat saatetaan pian sulkea Venäjällä kutsuntaikäisiltä.
"Asiasta kertoo riippumaton venäläismedia Novaja Gazeta presidentin hallinnon sisällä olevan lähteen perusteella. Lähde kertoo, että FSB:n sunnuntaina hallinnon sisäisesti jakamien tietojen mukaan maasta olisi poistunut 261 000 miestä keskiviikon ja lauantai-illan välisenä aikana."

Hurja artikkeli heistä, jotka ovat olleet venäläisten vankeina.
“Ukrainan sotilastiedustelupalvelun johtaja Kyrylo Budanov sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan, että ”melko suuri” prosentti Venäjän sotavangeiksi päätyneistä oli joutunut kidutuksen kohteiksi.”

Otsikko jo kertoo paljon.
Kasvuennusteet ovat selvästi matalammat kuin OECD ennusti ennen Venäjän hyökkäystä. Nyt järjestö ennustaa maailmantalouden bruttokansantuotteen olevan vuonna 2023 ainakin 2 800 miljardia Yhdysvaltain dollaria (noin 2 890 miljardia euroa) pienempi kuin mitä se ennusti joulukuussa 2021 ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Menetys vastaa Ranskan talouden kokoa.

7 tykkäystä
12 tykkäystä

Dagestanin tilanne on mielenkiintoinen. Tästäkö lähtee Venäjän sisäinen mureneminen…?
Twitter-tilin seuraajamäärä kasvaa aika vauhdilla…

https://twitter.com/DagestanRep

25 tykkäystä

Alkaa paljastuu se oikea mielipide sodasta, kunhan päästään rajan taakse siitä kertomaan.

IS:

14:59
Venäläisiä paennut naapurimaihin: “En minä ole tykinruokaa”
Suuri osa pakenijoista menee Mustallamerellä sijaitsevaan Georgiaan, jossa venäläiset voivat oleilla jopa vuoden ilman viisumia. Jotkut ovat ylittäneet rajan kävellen tai polkupyörillä, kertoi uutistoimisto AFP, joka haastatteli viime päivinä Georgiaan paenneita.

– Minulla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin paeta Venäjältä, kertoi Nikitaksi esittäytynyt 23-vuotias venäläismies Kazbegin rajanylityspaikalla.

– Miksi minun pitäisi mennä siihen hulluun sotaan? En minä ole tykinruokaa. En ole murhaaja, hän sanoi.

38-vuotias Denis kertoi myös tulleensa Georgiaan pysyvästi.

– Presidenttimme haluaa raahata meidät kaikki veljessotaan, jonka hän julisti täysin laittomin perustein, Denis sanoi.

32-vuotiaalle Alexander Sudakoville osittainen liikekannallepano oli “viimeinen pisara”.

– Ukrainalaiset ovat veljiämme. En ymmärrä, kuinka voisin mennä sinne tappamaan heidät tai tulla itse tapetuksi, Sudakov sanoi.

Georgian valtion tilastokeskus kertoi kesäkuussa, että lähes 50 000 venäläistä pakeni Georgiaan jo sodan neljän ensimmäisen kuukauden aikana.

Noin 40 000 muuta pakeni samana aikana Armeniaan, jossa ei myöskään vaadita viisumia venäläisiltä.

STT

24 tykkäystä