Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Tällainen twiitti tuli vastaan. En löytänyt vielä ainakaan muita uutisointeja aiheesta, joten todenperäisyys voi olla niin ja näin. Mutta jos olisi totta, niin synkkä olisi alku täydennysmiesten marssille.

https://twitter.com/lilygrutcher/status/1574384940640309249?t=r0nvstfNixI_mxLBntKE0A&s=19

14 tykkäystä

Ei nyt ihan suoraan liity Euroopan turvallisuuteen, mutta tästä on Suomessa keskusteltu sen verran että ajattelin linkata. Samalla täytyy myöntää että ei ole itselläni käynyt mielenvieressäkään tämä, mutta kyllähän tuossa Kamilin pointissa on järkeä.

29 tykkäystä

Hyvä tuo Sijoittaja-alokkaan linkkaama juttu. Herää taas kysymys, onko todellisuus jotain muuta kuin tästä uutisvirrasta mielikuvaksi äkkiä tulee. Jutussa on värväystoimistolla “kutsuntakirjeen saaneita miehiä sekä saattajia, kuten äitejä, puolisoita ja lapsia.”, asiat etenevät näköjään hyvässä järjestyksessä, sotakuntoisen näköisiä tavallisia miehiä lähtee bussilla matkaan, vilkuttavat ikkunasta ja ihmiset taputtavat. Olisko se kuitenkin lähes poikkeuksetta juuri näin koko maan mittakaavassa.

Kaikki odottavat, että protestit Venäjällä kasvavat ja joukkopako kasvaa. Entä jos kiireemmät lähtevät maasta ja heidän annetaan lähteä, mutta lähtijöiden virta sekä vähenee tilanteen tiedostavien poistuttua että se myös estetään. Protestit alkavat jäädä marginaali-ilmiöksi ja pienkaupunkien ilmiöksi. Väenotot kaupungeissa hiljenevät kun riittävästi tykinruokaa on haalittu ja jäljelle jääneet ovat tyytyväisiä kun selvisivät. Kapinamielialan terävin kärki tylstyy, pahimmat niskuroijat ovat vankilassa ja toisaalta joukkojenhallintakeinot saatetaan vähitellen vastaamaan uutta todellisuutta.

13 tykkäystä

Tarina Ukrainan sotavoimien pääkomentajasta Valeriuy Zaluzhnystä. Ota vaikka aamukahvin kanssa. :+1:

Joskus miettii, onko sattumaa, että existentiaalisen kriisin hetkellä, oikeat ihmiset ovat oikealla paikalla.

11 tykkäystä

Epätoivoinen komedia RT:ssä jatkuu. Tällä kertaa aiheena mobilisaation “haasteet”:

8 tykkäystä

Osittain OFFTOPIC

Suomalaisetkin tosiaan ovat haukkuneet noita lähi-idän nuorten miesten turvapaikkahakemuksia, kutsuen milllin pelkuriksi, milloin miksikin. Nyt Venäjän toimintaa kun päästään lähempää seuraamaan, voidaan vaan arvailla kumpi on kamalampaa, värväytyä Venäjän armeijaan tykinruuaksi vai värväytyä ISIS:iin terroristiksi. Yhtä kaikki, nuoria/nuorehkoja miehiä siellä “metsästetään”. Tällöin on luonnollista ja ymmärrettävää, että nuoret miehet sieltä pakenevat.

15 tykkäystä

Suurin osa noista venäläisistä nuorista miehistä ei vastusta lainkaan Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, vaan pitävät sitä ihan hienona hommana ja on ihan upeata kun ukrainalaisia mennään tappamaan. He ovat sitä vastaan, että voivat itse joutua ottamaan osaa. Mikäli nuo livistävät sadat tuhannet nuoret miehet kääntyisivät aivan konkreettisesti hallintoa sota loppuisi todennäköisesti hyvin nopeasti Putinin hallinnon kaatumiseen.

Ei niitä pitäisi länteen päästää, itsehän ovat antaneet diktatuurin vahvistua.

68 tykkäystä

En tiedä onko täällä muita, mutta itse olen ruvennut pohtimaan tätä venäläisten miesten tuloa eurooppaan ja myös suomeen moraaliselta kannalta. Olen itse reserviläinen ja ainakin minua arveluttaa se, että venäjältä tulee reserviläisiä suomeen. Osa hyvällä syyllä ja osa huonommalla. Olisiko se ok, jos Suomessa olisi sota ja suomalaiset reserviläiset kieltäytyisivät osallistumasta sotaan, koska siinä voi kuolla ja lähtisivät maasta. Ugh olen puhunut.

E: Tarkoitan siis, että omaa maanpuolustustahtoani laskee se, että maahan otetaan ainoan mahdollisesti hyökkäävän maan reserviläisiä, koska he eivät vastusta ukrainan sotaa vaan eivät halua itse ottaa riskiä ja kuolla.

11 tykkäystä

Kuten täällä on jo aiemmin mainittu asiasta, että hyökkäys- ja puolustussota ovat täysin kaksi eri asiaa. Jos Venäjä hyökkäisi Suomeen, niin varmasti me kaikki oltaisiin valmiita puolustamaan yhdellä rintamalla.

Jos taas Sauli päättäisi huvikseen hyökätä vaikka Norjaan, niin väitän, että moni tässä tilanteessa haluaisi pestä kätensä tästä touhusta ja lähteä pois maasta, jos hyökkäykselle ei ole mitään syytä.

On mun mielestä turha olla noin kapeakatseinen asian suhteen.

Edit: on siis minun mielestäni täysin ok olla sotimatta (lue: tapattamatta itseään), jos maanjohto järjettömästi rikkoo toisen valtion suvereniteettiä.

49 tykkäystä

Tähän haluan kommentoida. Tietääkseni Edward Snowden ei ole kannattanut Ukrainan sotaa tai Venäjän aggressioita missään vaiheessa. Hän ei tietääkseni myös ole tappanut, kehottanut ketään tappamaan toisia tai muutenkaan ilmaissut järjestäytyneen yhteiskunnan vastaisia kannanottoja. Hän on Venäjällä vain sen vuoksi, että hänen on yksinkertaisesti liian vaarallista olla missään muualla, koska Yhdysvalloilla on pitkä käsi. Muut vaihtoehdot voisivat olla ehkä Kiina, Iran tai Pohjois-Korea, joten valinnanvara on heikko.

Kaikki tietävät, miksi Snowden on Venäjällä. En lähde sitä kertaamaan, mutta esitän analogian: Jos Suomessa paljastuisi massiivinen valtion harjoittama laiton tietojen keräämisen ohjelma, joka on valtion omien lakien vastainen ja joku paljastaisi sen julkisesti, mitä hänelle teidän mielestä pitäisi tehdä?

  • Vangita loppuiäkseen salaiseen paikkaan, jossa häntä kuulustellaan ja hänellä ei ole mahdollisuutta tavata asianajajaa, toisia ihmisiä tai toivoa päästä vapaaksi. Hän on sen ansainnut.
  • Antaa hänelle mitali valtion korkeimman johdon harjoittaman laittoman toiminnan paljastamisesta Suomessa. Laittoman toiminnan harjoittajat joutuisivat syytteeseen. Hän on mallikansalainen.
  • Vangita ja syyttää maanpetoksesta, kuten ketä tahansa kansalaista, joka toimii valtiota vastaan. Avoin oikeudenkäynti.
  • Antaa ihmisen “kadota” vähin äänin ilman, että paljastuksista tai hänestä puhutaan koskaan mitään. Valtiohan kerää tietoja suojellakseen meitä uhilta.
  • Jokin muu: Kirjoita oma vastaus.
0 äänestäjää

Minkä kohtalon luulette Snowdenin saavan, jos Yhdysvallat saa hänet käsiinsä?

Yhdysvalloille hurrataan nyt paljon, koska Biden on presidenttinä ja USA tukee Ukrainaa sen oikeutetussa sodassaan. Hyvä niin. Ei ole kuitenkaan syytä unohtaa sitä, että Yhdysvallat on monitahoinen organisaatio, eikä siellä ole vain yksisilmäisiä vaikuttimia. Yhdysvaltojen oma demokratia ei ole nykyään kovin vakaalla pohjalla. Tiedusteluorganisaatiot ovat vahvoja ja voivat tehdä paljon asioita lain ulkopuolella, kuten Snowden paljasti. Pitääkö tällaista demokratiassa sallia? Jos ei, sitten pitää säätää tarvittavat lait ja valvoa niiden noudattamista. Tämä ei toimi Yhdysvalloissa.

Esitän retorisen kysymyksen: Ottaen huomioon Snowdenin paljastaman tietojenkeruutoiminnan Yhdysvalloissa ja jos ajattelette, että “Ei se nyt oikeastaan haittaa, kun se on demokratia”. Jos Yhdysvallat olisikin autokratia, mitä ajattelisitte sitten Snowdenin toiminnasta? Mitä sanoisitte, jos Snowden paljastaisi nyt samanlaisen tietojenkeruutoiminnan Venäjän valtion toimesta?

Jos hyväksytte Yhdysvaltojen valtion harjoittaman - ja Snowdenin paljastaman - tietojenkeruutoiminnan kansalaisistaan, on teidän myös hyväksyttävä, jos mahdollisesti seuraava presidentti käyttää niitä kerättyjä tietoja hyväkseen. Olihan se valtio joka keräsi, joten valtio voi niitä käyttää.

Jos Yhdysvallat edelleen kerää vastaavia tietoja - kuten aivan varmasti kerää, ei ole mitään näyttöä siitä, että näitä ohjelmia olisi lakkautettu - hyväksyisittekö kerättyjen tietojen käytön Trumpin toimesta?

The MAGA movement has studied Orbán and Fidesz attentively. Hungary is where Tucker Carlson, the leading U.S. conservative-media personality (who is sometimes mentioned as a possible presidential contender), took his show for a week of fawning broadcasts. Orbán is the leader whom the Conservative Political Action Conference brought in as a keynote speaker in August.

First, install toadies in key positions . Second, intimidate the career bureaucracy . Third, co-opt the armed forces . Fourth, bring law enforcement to heel . Fifth, weaponize the pardon . Sixth, the final blow: defy court orders .

And so, after four years? America has crossed Freedom House’s line from “free” to “partly free.” The president’s powers are determined by what he can get away with. His opponents are harried, chilled, demoralized. He is term-limited, but the MAGA movement has entrenched itself. And Trump has demonstrated in the United States what Orbán proved in Hungary: The public will accept authoritarianism, provided it is of the creeping variety.

Demokratia on aina vaarassa. Sen suurin uhka on se, että siellä elävät kasvavat itsetyytyväiseksi ja suvaitsevaisuudessaan tai pelossaan hyväksyvät demokratian vastaiset toimet ja eivät vaadi vallanpitäjiltään vastuuta. Suomessa tämä vielä toimii ja eroamisia tapahtuu, kun näitä rajoja rikotaan tai edes mennään lähelle.

Tämä rakennettiin 6.1.2021 Mike Penceä varten.

‘So the Traitors Know the Stakes’

Lähde: https://www.nytimes.com/2022/06/16/us/politics/jan-6-gallows.html

“We should not be afraid to go against the spirit of the age and build an illiberal political and state system,” Orbán declared in 2014. Trump and his followers openly plan to emulate Orbán. We can’t say we weren’t warned.

That’s all I’m saying.

16 tykkäystä

Varustenjakoa maailman toiseksi parhaan armeijan malliin. Uskomatonta… Tai siis odotettua.

14 tykkäystä

Onko tästä jotain tarkempaa/todettua tietoa sinulla? Itsekin olen nähnyt kaikenmaailman videoita ja kuvia näistä henkilöistä, ja uskon, että sodalla mässäileviä kloppeja siellä reiluati on, mutta ihan “suurin osa”? Millä perusteella?

Edit: typo

2 tykkäystä

Tästä oli tehty tutkimus minkä menetelmä mahdollisti sodan vastustamisen ilman että sitä
eksplisiittisesti joutui edes kertomaan. Tässäkin tulos oli että yli puolet kannatti sotaa.
Ulkomuistista: Tutkimuksessa annetaan kahdelle ryhmälle 4 neutraali kysymystä ja toiselle annetaan lisäksi kysymys kannattaako sotaa. Vastaajien pitää ainostaan kertoa kuinka montaa näistä yhteensä kannattaa. Ryhmien vastausten erotuksesta voidaan laskea sodan kannatus.

7 tykkäystä

Tämä on merkittävää, ja sisältynee mantraan, ettei Venäjää voi ymmärtää. Kun sitä ei ymmärrä, lähinnä oksettaa nuot mielenosoitukset ja turvapaikanhakemiset. Niitä ei ole tapahtunut (tässä mittakaavassa) viimeisen seitsemän kuukauden aikana. Meillä on vakavasti sairas naapuri, jonka anamneesiin ja prognoosiin perehtyminen aiheuttaa lisääntyvää pahoinvointia.

2 tykkäystä

Tällä kertaa Helsingin Sanomat ovat olleet Mykolajivissa, artikkelissa käsitellään elämää siellä ja miten ihmiset suhtautuvat esimerkiksi kansanäänestykseen, joka tapahtuu tapahtuu rintamalinjan toisella puolella Hersonissa.

"NÄLKÄ vaivaa, ja vihollinen on lähellä.

Mykolajiv sijaitsee Etelä-Ukrainassa. Sodan rintamalinja kulkee vain noin 30 kilometrin päässä, ja joka yö kaupunkiin iskeytyy Venäjän ampumia ohjuksia tai raketteja. Rintamalinjan takana lähin kaupunki on venäläisten miehittämä Herson."


Lainaan vielä varmuudeksi Markakorvan erinomaista viestiä, ihan vain muistutuksena itselle ja yleisesti. :slight_smile:

10 tykkäystä

Jahas alkaako siellä Venäjän puolella olla jo normaalit varusteetkin loppu?

Luodinreikä? Njet problem. Tamppoonia kehiin.

9 tykkäystä
10 tykkäystä

Lähinnä tarkoitin, että kaikki passin saaneet miehet tungetaan nyt Venäjällä rintamalle. Sulla tais mennä vähän tunteisiin, mutta ei tuoda tätä keskustelua tämän langan alle, lippua molemmille.

2 tykkäystä

Taidamme seurata naapuri valtion hajoamisen alkua?

Aika monessa kohteessa tehdään jo aktiivista toimintaa noita rekrytointikohteita vastaan ja näyttää olevan koko maan laajuinen ilmiö. Tätä kun miettii Dagestanin tapahtumien kanssa, niin voi olla että mitta on täyttynyt laajemmaltikin hallintoa kohtaan.

43 tykkäystä

Taistelut taitavat käydä kiivaina, viimeisen viikon aikana tullut useita päiväarvioita, joissa Venäjän kaatuneiden määräksi ilmoitetaan 500’n molemmin puolin. Samoin tankkeja ja panssaroituja miehistönkuljetus ajoneuvoja mennyt rapiaa tahtia ja tykistöä sekä lentokoneita tuhottu varsin mukavasti.

Vaikuttaa siltä, että Putin antaa sotilaallisesti varsin erikoisia määräyksiä.

19 tykkäystä