Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Mobilisaatiossa tapahtunut vahingossa pieniä virheitä. Kutsunta viranomaisia on kadonnut ja kutsutu tupakoineet väärissä paikoissa:

Kaluston kierrätys on tehokasta:

Voihan nuo olla vedätystä ja pitää ottaa suolalla. Kohtuullisen aito olo ainakin tästä videosta tulee ja näyttää Venäjä tosiaan modernisoineen miehitön koljetuksen kotimaaiseen tuostantoon.

12 tykkäystä

Mobilisoituja joukkoja viety… öhöm, valmiiseen pöytään?

No, onneksi voit ostaa puuttuvat tavarat netistä. Tosin, inflaatio on ollut Venäjällä kova…

Mutta eikö ole rahaa? Ei hätää, ota pikavippi! Kaikki järjestyy!

Venäjä. Mikään ei toimi, mutta kaikki järjestyy. Mikä voisi mennä vikaan?

65 tykkäystä

Todellisuudessa suurin osahan mobilisoiduista ei mitään lainoja ota tai satsaa mihinkään luotiliiveihin, kypäriin ym. Silläkin rahalla saa paljon Vodkaa ja jos ampu tulee, ei kypärä ja luotiliivi välttämättä pelasta. Luuleeko joku täällä, että perusvenäläinen on laatinut Excel-listan rintamalle tarvittavista tarvikkeista. Se on vähän fiksumpien hommaa. Suuri osa varmasti vetänyt vaan kunnon kännit ja pakannut mukaan vodkaa, hammasharjan ja luottokortin, eikä välttämättä sitä harjaakaan.

Tuollainen rintamavarusteiden hommaaminen tuntuu senverran vaativalta hommalta suhteessa minkätasoista porukkaa tuonne riveihin haalitaan, että en usko sitä isommin harrastettavan. Fiksuimmat satsanneet lentolippuun tai muuhun tapaan poistua maasta, ei sotatarvikkeisiin.

Eli näissä “nyyttäreissä” moni taistelee ihan ilman kypäriä ja liivejä, koska ei ehtinyt, jaksanut, kiinnostanut alkaa säätämään vermeiden kanssa ja varmaan aika jurrissa/krapuloissa, kun lähdön aika koitti.

18 tykkäystä

On kyllä tragikoomista. Propagandaseremoniassa liitettiin Herson ja Zaporizzja Venäjään. Nyt ruvetaan mukamas fundeeraamaan alueiden asukkaiden kanssa, että missä rajat voisi kulkea. Sanattomaksi vetää tämä Venäjän itsenöyryytys.

"Kreml aikoo neuvotella Hersonin ja Zaporizzjan alueiden asukkaiden kanssa siitä, missä alueiden rajojen tulisi kulkea

Kreml tiedotti maanantaina kuulevansa Hersonin ja Zaporizzjan asukkaita siitä, missä alueiden rajojen tulisi kulkea. Asiasta kertoo The Guardian.

Venäjä liitti alueet itseensä viime viikon perjantaina. Yksikään neljästä Venäjän liittämästä alueesta ei ole täysin maan hallussa.

  • Jatkamme näillä alueilla asuvien henkilöiden kuulemista, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi Reutersin mukaan toimittajille."
25 tykkäystä

Eikös Venäjä voisi kokeilla “Dynaamista valtion rajojen määritystä”. Ikäänkuin pörssistä katsellaan osakkeen kurssia, niin voisi valtionrajojen noteeraussivulla katsoa kulloisiakin dynaamisia valtionrajoja, kun tuntuvat kovastikin elävän. Alueen dynaamiset passit sidotaan dynaamiseen valtionrajojen määritykseen. Sitä kun Venäjällä nukahtaa, niin voi aamulla jo herätä Ukrainassa.

Putin on monessa asiassa ollut jäljessä, mutta alueliitosten kanssa kyllä hätäili. Rintamalinjat murtuu alta ja kaveri huudattaa kansankermalla uraata ja Venäjää. Oli muuten säälittävän näköinen tappi, niiden muiden keskellä, pituutta 168 cm. Pikkupoika miesten joukossa. Olis nyt jonkun korokkeen ottanut alleen. Strategisesti Putinin ehdottomasti tyhmin veto, jota kotimaassakin kritisoidaan. Vie pohjan kaikelta neuvottelulta ja sehän on aina viisasta :slight_smile:

34 tykkäystä

No nyt on uutta rautaa liikkeellä. Suoraan 1500-luvulta :grin:

Edit. Väännetään nyt siis vielä rautalangasta. Kuva ei ole aito ja junan kyytiin photaroitu tykki on tunnettu Moskovan nähtävyys.

39 tykkäystä

Putinin suunnitelma alkaa avautua. Ei sitä Donbassia tarvitaakkaan, pelkkä taktinen hämäys.

8 tykkäystä

Putin määrännyt kiukuspäissään armeijan käyttämään Tsar Bombaa jotta loppuu ukrainan leuhottaminen. Ja ei muuta kuin junalla matkaan :joy:

3 tykkäystä

Selkäpiitä karmivaa tekstiä Venäläisten toimista. Bucha oli Venäläisten hallussa vain kuukauden. Izyum oli lähes puoli vuotta. Tämä on suoraan pimeimmältä keskiajalta.

“They beat me with sticks. They hit me with their hands, they kicked me, they put out cigarettes on me, they pressed matches on me,” he recounted. “They said, ‘Dance,’ but I did not dance. So they shot my feet.”

Varoitus: Linkin takana äärimmäisen häiritsevää materiaalia!

Mitä tapahtuu nyt Kherosnissa? Entä Mariupolissa?

19 tykkäystä

Nyt Venäjällä on myönnetty, että ollaan reagoitu keksittyihin uhkiin ja puolustetaan omia rajoja. Kukaan ei vain tiedä missä rajat menee.

Miksiköhän moinen mielen muutos? Taitaa kalustoa kadota aika vauhdilla…

16 tykkäystä

Olen aiemminkin lässyttänyt näille disinformaatioviesteille ja lässytän taas, anteeksi! Tämäkin on ihan hauska kuva, mutta jos katsoja/lukija hetken miettisi ennen näiden laittamista a) näyttääkö kuva aidolta? b) tuntuuko kuvan tilanne yhtään uskottavalta/aidolta? Kyseisen kuvan tykkiä EI VARMASTI ole roudattu rintamalle tai edes sen taakse, ainakaan sotakäyttöön. Kuva jo itsessäänkin tosi hassun näköinen, mm. sidonta puuttuu tykistä ihan täysin.

Eli vielä kerran anteeksi negatiivisuuteni asiassa, mutta yritetäänkö nostaa lähdekritiikin tasoa hieman? Kiitos! :blush:

69 tykkäystä

Kaasuputkiin liittyen ei ole täällä ollut mainintaa, että yksi mahdollinen syy putkien räjäytykselle on, että Saksa ja Uniper ovat ilmeisesti sitoutuneet ostamaan kaasua Venäjältä ainakin vuoteen 2030 asti. Saattaa olla, että kaasulle tulee hieman lisähintaa jos pitää kuljettaa jatkossa muuta kautta kuin NS1 ja NS2 kautta :person_shrugging:

Ei ole lähdettä ja mahdollista misinformaatiota, mutta kuulostaa ihan uskottavalta. Venäjä kun on kaikin keinoin pyrkinyt lyömään länttä ja jos tästä on mustaa valkoisella niin tulee varmaan pitkät väännöt oikeussalissa. Länsi kun pyrkii lakeja ja sopimuksia noudattamaan, niin miksipä tähän ei Venäjä iskisi.

3 tykkäystä

Liikenteen haastavuutta, oletettavasti Herssonin suunnalla

12 tykkäystä

Kuva oli @Warren_Fyffet viestistä poimittu ja tarkoitukseni oli tuoda vitsaillen esiin, että kyseessä on 1500-luvulta oleva historiallinen nähtävyys, joka sijaitsee Kremlissä. En todellakaan ajatellut, että se on rintamalle matkalla.

9 tykkäystä
25 tykkäystä

Kuvan todennäköinen alkuperäisversio viime vuodelta on hieman uudemmalla kalustolla: Rusia Kirim Ribuan Pasukan ke Ukraina, Perang Dunia ke-3 Diyakini Bisa Terpicu Sebulan Lagi

2 tykkäystä

Terroristien kanssa ei neuvotella.

69 tykkäystä

Venäläistä kuvitelmaa siitä mitä korjaavia toimenpiteitä pitäisi tehdä Ukrainan sodan suhteen ja miten sitten onnistuisi. Ei mitään SciFi:ä vaan täyttä fantasiaa. Hienosti tarjoaa kuitenkin venäläisille kuvaa sitä mikä kaikki on pielessä. Siitä olen samaa mieltä että ainakin mainitut asiat - luultavasti kaikki muukin.

8 tykkäystä

Sanoin suolan kanssa ja epäilen heti nimimerkin perusteella vähän asiaa, mutta toisinpäin miettien minusta näyttää erehdyttävästi junavaunukta ja mistä ihmeestä on löydetty tuollainen tykki kuvaan? Etsippä kuva jostakin toisesta tykitstä 1500-luvulta.

No ei ollut vaikea tehtävä löytää tuollaista kuvaa. Ehkä tuo konteksti selittää myös mikä tässä on se vitsi, jota kuvan nettiin aluperin levittäneet ajavat takaa.:wink:

Edit: Ziibran kommenttin jatkona, että tämä(kin) sota on saanut netin meemitaitajat vauhtiin ja suuri osa Twitterissä olevasta materiaalista on ei-niin-kuranttia. Osa valheellista, osa huumoria, osa asiayhteydestä irroitettua jne. Jos ei ole tottunut tulkkaamaan Twitter-virtaa, niin ei kannata ehkä tänne sattumanvaraisia twiittejä heittää vahvistamatta niitä ensin.

8 tykkäystä