Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

No nyt on uutta rautaa liikkeellä. Suoraan 1500-luvulta :grin:

Edit. Väännetään nyt siis vielä rautalangasta. Kuva ei ole aito ja junan kyytiin photaroitu tykki on tunnettu Moskovan nähtävyys.

39 tykkäystä

Putinin suunnitelma alkaa avautua. Ei sitä Donbassia tarvitaakkaan, pelkkä taktinen hämäys.

8 tykkäystä

Putin määrännyt kiukuspäissään armeijan käyttämään Tsar Bombaa jotta loppuu ukrainan leuhottaminen. Ja ei muuta kuin junalla matkaan :joy:

3 tykkäystä

Selkäpiitä karmivaa tekstiä Venäläisten toimista. Bucha oli Venäläisten hallussa vain kuukauden. Izyum oli lähes puoli vuotta. Tämä on suoraan pimeimmältä keskiajalta.

“They beat me with sticks. They hit me with their hands, they kicked me, they put out cigarettes on me, they pressed matches on me,” he recounted. “They said, ‘Dance,’ but I did not dance. So they shot my feet.”

Varoitus: Linkin takana äärimmäisen häiritsevää materiaalia!

Mitä tapahtuu nyt Kherosnissa? Entä Mariupolissa?

19 tykkäystä

Nyt Venäjällä on myönnetty, että ollaan reagoitu keksittyihin uhkiin ja puolustetaan omia rajoja. Kukaan ei vain tiedä missä rajat menee.

Miksiköhän moinen mielen muutos? Taitaa kalustoa kadota aika vauhdilla…

16 tykkäystä

Olen aiemminkin lässyttänyt näille disinformaatioviesteille ja lässytän taas, anteeksi! Tämäkin on ihan hauska kuva, mutta jos katsoja/lukija hetken miettisi ennen näiden laittamista a) näyttääkö kuva aidolta? b) tuntuuko kuvan tilanne yhtään uskottavalta/aidolta? Kyseisen kuvan tykkiä EI VARMASTI ole roudattu rintamalle tai edes sen taakse, ainakaan sotakäyttöön. Kuva jo itsessäänkin tosi hassun näköinen, mm. sidonta puuttuu tykistä ihan täysin.

Eli vielä kerran anteeksi negatiivisuuteni asiassa, mutta yritetäänkö nostaa lähdekritiikin tasoa hieman? Kiitos! :blush:

69 tykkäystä

Kaasuputkiin liittyen ei ole täällä ollut mainintaa, että yksi mahdollinen syy putkien räjäytykselle on, että Saksa ja Uniper ovat ilmeisesti sitoutuneet ostamaan kaasua Venäjältä ainakin vuoteen 2030 asti. Saattaa olla, että kaasulle tulee hieman lisähintaa jos pitää kuljettaa jatkossa muuta kautta kuin NS1 ja NS2 kautta :person_shrugging:

Ei ole lähdettä ja mahdollista misinformaatiota, mutta kuulostaa ihan uskottavalta. Venäjä kun on kaikin keinoin pyrkinyt lyömään länttä ja jos tästä on mustaa valkoisella niin tulee varmaan pitkät väännöt oikeussalissa. Länsi kun pyrkii lakeja ja sopimuksia noudattamaan, niin miksipä tähän ei Venäjä iskisi.

3 tykkäystä

Liikenteen haastavuutta, oletettavasti Herssonin suunnalla

12 tykkäystä

Kuva oli @Warren_Fyffet viestistä poimittu ja tarkoitukseni oli tuoda vitsaillen esiin, että kyseessä on 1500-luvulta oleva historiallinen nähtävyys, joka sijaitsee Kremlissä. En todellakaan ajatellut, että se on rintamalle matkalla.

9 tykkäystä
25 tykkäystä

Kuvan todennäköinen alkuperäisversio viime vuodelta on hieman uudemmalla kalustolla: Rusia Kirim Ribuan Pasukan ke Ukraina, Perang Dunia ke-3 Diyakini Bisa Terpicu Sebulan Lagi

2 tykkäystä

Terroristien kanssa ei neuvotella.

69 tykkäystä

Venäläistä kuvitelmaa siitä mitä korjaavia toimenpiteitä pitäisi tehdä Ukrainan sodan suhteen ja miten sitten onnistuisi. Ei mitään SciFi:ä vaan täyttä fantasiaa. Hienosti tarjoaa kuitenkin venäläisille kuvaa sitä mikä kaikki on pielessä. Siitä olen samaa mieltä että ainakin mainitut asiat - luultavasti kaikki muukin.

8 tykkäystä

Sanoin suolan kanssa ja epäilen heti nimimerkin perusteella vähän asiaa, mutta toisinpäin miettien minusta näyttää erehdyttävästi junavaunukta ja mistä ihmeestä on löydetty tuollainen tykki kuvaan? Etsippä kuva jostakin toisesta tykitstä 1500-luvulta.

No ei ollut vaikea tehtävä löytää tuollaista kuvaa. Ehkä tuo konteksti selittää myös mikä tässä on se vitsi, jota kuvan nettiin aluperin levittäneet ajavat takaa.:wink:

Edit: Ziibran kommenttin jatkona, että tämä(kin) sota on saanut netin meemitaitajat vauhtiin ja suuri osa Twitterissä olevasta materiaalista on ei-niin-kuranttia. Osa valheellista, osa huumoria, osa asiayhteydestä irroitettua jne. Jos ei ole tottunut tulkkaamaan Twitter-virtaa, niin ei kannata ehkä tänne sattumanvaraisia twiittejä heittää vahvistamatta niitä ensin.

8 tykkäystä

Kasparovia kannattaa aina kuunnella, sillä hän on päässyt Putinin nahan alle. Viiltävän tarkkaa analyysia putinismin ytimestä.

34 tykkäystä

> Hienosti tarjoaa kuitenkin venäläisille kuvaa sitä mikä kaikki on pielessä. Siitä olen samaa mieltä että ainakin mainitut asiat - luultavasti kaikki muukin.

Putin on tehnyt viime aikoina juuri toisin kuin tuo kommentaattori neuvoo: pelotellut maasta ulos pätevää työvoimaa sadoin tuhansin, ja värvännyt rintamalle valtavan määrän toistaitoisia miehiä ilman kunnollista sotilaskoulutusta ja alkeellisin varustein.

Nyt on myöhäistä alkaa perustamaan sotateollisuutta meneillään olevaan sotaan, tehtävä olisi pitänyt aloittaa jo 20 vuotta sitten, kuten myös kitkeä korruptiota maasta kovin ottein. Käytännössä kaikki järkevät toimenpiteet on jätetty tekemättä, alkaen realistisesta tiedustelutiedon käytöstä ja päättyen armeijan hankintoihin liittyvän korruption kitkemiseen.

Putin ei ole tehnyt mitään korruption suitsimiseksi ja antanut virkamiesten valehdella mitä tahansa, kunhan tarina on ollut hänelle itselleen mukavaa kuunneltavaa. Maksun aika Venäjän eliitin henkiselle vetelyydelle on koittanut. Maan päämies vaikuttaa myös henkilöltä jolta on turha odottaa mitään itsekritiikkiä, omat virheelliset päätökset kaatuvat alaisten niskaan sellaisenaan. En ennusta kovin onnellista tulevaisuutta Venäjälle.

29 tykkäystä

Omaan viestiin tarkennuksena: En pitäisi nyt nähdyn kaltaista keskiaikaista ryöstä-raiskaa-ja tapa -hyökkäyssotaa Ukrainaan järkevänä edes siinä tapauksessa että Venäjä olisi valmistellut kaiken kunnolla (kuten se nyt ei ole toiminut)

Aika on ajanu tuollaisen sikailun ohi jo yli sata vuotta sitten. Tosin asiaa ei ole vielä huomattu muutamissa valtioissa.

11 tykkäystä

Ukraina on edelleen edennyt rivakasti.

Ukrainan armeijan ilmoitetaan edenneen kymmeniä kilometrejä Dniprojoen luona Hersonissa. Uutistoimisto Reutersin välittämä tieto on peräisin alueen Venäjä-mieliseltä hallintopäälliköltä Vladimir Saldolta.

Herson on yksi niitä alueista, jotka Venäjä “liitti” viime viikolla itseensä.

Hallintopäällikkö Saldon mukaan Ukrainan joukot ovat tehneet läpimurron ja edenneet Dudtšanyn kylän luo. Myös Mihailivkan kylästä Hersonin alueella on sosiaalisessa mediassa liikkunut kuva, jossa kaupungissa sijaitsevaan patsaaseen on kiinnitetty Ukrainan lippu.

21 tykkäystä

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/jarkytys-leviaa-venajan-tvssa-allistyneita-reaktioita-tulee-lisaa/d7019b76-3391-4df7-9aab-6e88cc6fb7bb?ref=iltalehti:07b3&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_kauppalehti_ohjausboksi&utm_content=ohjausboksi

”Sekä CNN että amerikkalainen ajatushautomo ISW kertovat, että Venäjän televisiossa on voimistunut kritiikki Kremliä kohtaan, mikä on harvinaista, vaikkakaan ei ensimmäinen kerta hyökkäyssodan aikana . ISW tulkitsee, että jo pitkään jatkunut niin sanottujen ”sotabloggareiden” esittämä kritiikki sotatoimia kohtaan laajenee nyt Putinin näpeissä olevaan valtiontelevisioon.”

60 tykkäystä