Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Ilmeisesti sinäkin luet uutisia, mutta vääristät niitä hieman viestissäsi. Tein google-haun jokaisesta uutisotsikoksi vihjaamastasi. En löytänyt yhtäkään esittämässäsi muodossa. Ymmärrän Kastehelmen varoittelun, että mediat yritättävät tehdä mahdollisimman räväköitä otsikoita, eivät tuo tarpeeksi taustaa ilmi ja tarttuvat ehkäpä joskus huhuihinkin, mutta sinä vihjaat jotain muuta viestilläsi. Haluaisitkohan tarkentaa tätä villiä tahatonta tai tahallista vihjaustasi? Samaa, joka Suomessakin tuntuu olevan Venäjän voittoa toivovien “vaihtoehtototuusihmisten” agendalla, että Suomen media mukaan lukien ainakin YLE, HS, Iltasanomat ja Iltalehti levittävät “lännen, NATO:n, CIA:n ja ties minkä illuminaatin” propagandaa.

14 tykkäystä

Olin ennen sotaa huolissani Puolan oikeusvaltiokehityksestä. Voi olla, että sodan jälkeen siitä pitää olla jälleen huolissaan.

Mutta ehkä suurimpia yllätyksiä itselleni, sodan alusta saakka, on ollut Puolan rooli. Se on vastaanottanut miljoonia pakolaisia, tukenut Ukrainaa sekä rahallisesti että etenkin sotilaallisesti aivan kärkimaiden malliin, puhunut johtonsa äänellä avoimesti kaikista tapahtumista ja tuominnut jyrkästi Venäjän toimet alusta asti.

Luin jutun nopeasti läpi enkä löytänyt siitä ensilukemalta yhtään kohtaa, josta olisin eri mieltä.

– Sen sijaan, että Venäjästä tulisi pieni Kiina, siitä on nopeasti tulossa iso Iran – roistovaltio, jolla on ydinaseita, hän toteaa.

40 tykkäystä

Olisi kiinnostavaa tietää, paljonko korruption/ rikollisuuden osuus on avusta Ukrainalle.

4 tykkäystä

Voisin tarkentaa vihjaustani, ja esittää asiani suoremmin. Vaihtoehtototuusihmisagenda-ajatus meni yli hilseen. Satiiri on vaikeaa lajia, huono melkein mahdotonta. Olen huolissani samanmielisten sokeudesta. Havainnoin itseäni tähän joukkoon kuuluvana. Senkin jälkeen, kun olen onnistunut mediakriittisessä itsetutkiskelussa, jää epäily, onko tilannekuvani oikea. Huomaan nimittäin, etten voi mitään sille, miten kovasti toivon putlerin saavan enemmän kuin turpinsa Urainassa ja länneltä. Sen myötä makaaberit uutiset venäläisten sotilaiden tappioista hämmentävät, odotan niitäkin. Tahtoni ei ole niin vapaa, kuin toivoisin sen olevan. Hyväntahtoisuus etenkään. Vaikka esiin tuodut faktatkin heijastavat omia tuntoja tullessaan valituksi suuresta valikoimasta, olet ehkä oikeassa. Selväsanaisempi voi aina olla, mutta mitä tilittämään omia tuntemuksia silläkään verukkeella, että ne saattaisivat olla jaettua todellisuutta, ja varsinkaan, jos eivät ole.

2 tykkäystä


Nyt pamahti ennätysluvut tilastoihin :skull_and_crossbones::skull_and_crossbones:

66 tykkäystä

Muistelin, että näin jossain vastaavaa huolta, kuin YLE:n jutussa. Ja olin oikeassa.

Myös Putin oli pari päivää sitten huolissaan samasta asiasta Venäjän valtion virallisen tilin mukaan →

Ketäköhän tällainen uutisointi palvelee? :wink:

15 tykkäystä

Luonnollisesti on selvää että ihan sama missä päin maailmaa sattuu olemaan isompi sota päällä ja näin aseita liikenteessä, sieltä valuu niitä myös rikollisiin käsiin. Tämä ei ole mitenkään hirveän kiinnostavaa tai erikoista, eikä todellakaan mikään syy edes harkita asetoimitusten vähentämistä. Jos halutaan pistää lisää paukkuja kuljetusten turvallisuuteen ja kenties halutaan käyttää resursseja etsiä ketjusta rikollisia jotka diilaavat näitä niin siitä vaan, mutta muuten tosiasia nyt vain on että jos aseita liikkuu, niitä myös varastetaan/trokataan ja näin on aina tapahtunut.

Venäjä sentään on edistänyt tätä niin pitkälle että siellä jos “pääsee” rintamalle niin varusteet pitää ostaa paikallisesta ebaysta koska ne on kaikki trokattu sinne ja armeijalta saat jotain ylijäämävaraston pohjien jämiä ja museotavaraa.

25 tykkäystä

Venäjän televisiossa esitellään välillä täysin laajenemishalusia sotahulluja ja näköjään välillä kutsutaan tarkoituksella henkilöitä jotka avaavat asioita väistellen propagandaa. Tässä noin kuudessa minuutissa seitsemästä panelistista neljä kyseenalaistaa sotaa tavalla tai toisella

  • Politiikan tutkija Aleksandr Sytin: Kansainvälisen lain ja itsenäisen valtion alueiden rikkominen 24.2.2022. Nämä eivät olleet Venäjän rajoja. Kukaan ei ole tekemässä Venäjän kanssa “diiliä”. Ukrainalle alueluovutukset ovat mahdottomia. Jos hyväksytään Putinin ajatus yhdestä kansasta niin Ukrainalaiset ovat sitä kansaa joka kesti Leningraadin piirityksen. Ovat täynnä vihamielisyyttä ja heille tämä on heidän isänmaallinen sota.
  • Sosiologi Alexei Roschin: En ymmärrä minkälaisesta reilusta maailman järjestyksestä voidaan puhua kun tuhoamme voimalaitokset ja infrastruktuurin Ukrainassa. Tämä on raakuutta ja sadismia, sota siviilejä vastaan.
  • Alexander Kazakov, entinen Venäjän liittoneuvoston jäsen: Olemme puhuneet 20 minuuttia neuvotteluista. Mistä neuvotteluista? Putinin eilisen puheen viesti oli että lännestä on tehty loppu. Tunnin hän puhui lännen ylivallan kuolemasta. Onko se neuvottelutarjous? Ylivallan jälkeen, Putin hahmotteli uuden maailman järjestyksen joka on reilumpi. Siinä ei ole länttä. Mitkä neuvottelut? Tulen neuvotteluihin ja sanon “tämä oli sinun asunto, enää se ei ole”
  • Viktor Olevich, politiikan tutkija: Muutoksista, on todellakin muutoksia. Olemme kulkeneet pitkän matkan. Kahdessa vuodessa olemme kulkeneet pitkän levenevän polun. BLM:llä ratsastamisesta (" *Black Lives Matter") Guinea-Bissaun presidentin tarjoukseen toimia välittäjänä Venäjälle ja Ukrainalle. Ennen kuin väitämme että maailman järjestys on muuttunut - että kuljemme kohti uutta maailman järjestystä - ja että kaikki on muuttunut meidän eduksemme niin Venäjän presidentin asettamat hyvin kunnianhimoiset tavoitteet, Venäjän armeijan, Venäjän yhteiskunnan. Mutta juhliaksemme voittoamme tai sanoaksemme että kaikki on muuttunut. 28.10.2022 nämä muutokset eivät ole Venäjän eduksi. Hyvällä tahdolla ne ovat ja sitten nostamme maljaa.

Toimittajat ja yksi panelisti yrittivät kääntää keskustelua mutta kun toimittajat kuitenkin valitsevat panelistit niin kai keskustelun sisältö kuitenkin yleislinjaltaan on sitä mitä halusivat. Käännös on osin kaottinen enkä yritä sitä enemmän korjata, jotta sen heikko kohta ei muutu sisällöllisesti.

22 tykkäystä

No itsekin kytkin asiat Ukrainaan, vaikka juttu keskittyykin enemmän Suomen sisäiseen turvallisuuteen. Hyvin tärkeä juttu, kun kansalaisilla pitää olla tieto missä mennään:

Nyt puhutaan paljon suuremmasta asemäärästä. Aseille on myös kova kysyntä.

– Järjestäytynyt rikollisuus ottaa Suomen yhteiskunnasta koko ajan kovempaa otetta. Meillä toimii myös sukulaisuuden ja etnisen taustan ympärille syntyneitä, rikollista toimintaa harjoittavia klaaneja, Ahlgren sanoo.

Ruotsissa sukujen ympärille syntyneet rikolliset järjestöt harjoittavat huume- ja väkivaltarikollisuutta. Esimerkiksi elokuussa 2020 ne pystyttivät Göteborgissa tiesulkuja ja kontrolloivat kaupunginosien liikennettä. Toiminta on herättänyt kansalaisissa paljon pelkoa.

– Ukrainaa on aseistettu valtavia määriä ja hyvä niin. Mutta me tulemme olemaan näiden aseiden kanssa tekemisissä kymmeniä vuosia ja maksamaan siitä hintaa täällä, sanoo Ahlgren.

Edit: mietin tuotakin, mitä Venäjän salaiset palvelut puuhaisi nykyään Euroopassa, niin ensimmäisiä asioita, kun tulee mieleen, on juuri kovien aseiden kauppa läntisen yhteiskunnan alamaailmalle ja ääriliikkeille.

6 tykkäystä

Pointtihan tässä lienee Keskusrikospoliisin huoli siitä, onko sillä riittävästi resursseja valvoa aseiden salakuljetusta, joka on todistetusti lisääntynyt. KRP:n edustajan kantakin tulee selväksi, Ukrainan aseistus on hyvä asia, mutta se edellyttää poliisille lisää resursseja salakuljetuksen valvontaan. Ihmehän se suorastaan olisi, jos Ukrainassa ei olisi rikollisia hyödyntämässä bisnesmahdollisuutta.

7 tykkäystä

Pelkästään otsikosta käy ilmi, että juuri Ukrainalle toimitetut aseet ovat ongelma. Sellainen toimii Ukrainaa vastaan Venäjän toivomalla ja itsekin viestittämällä tavalla.

Kaikissa aseellisissa konflikteissa on aina ollut ja tulee aina olemaan vaara aseiden leviämisestä. Näiden aseiden poistaminen vääristä käsistä on KRP:n duuni. Ei siinä sen kummempaa.

Maksamme kovaa hintaa sodasta koko ajan. Ukrainalle lahjoitetut aseet tuskin tulevat meille kalliiksi, vaikka Putin niin haluaa väittää.

15 tykkäystä

No sotasensuuria maassamme ei ole uutisoida huolestuttavista asioista ja tuoda ne julki.

2 tykkäystä

Jos tämän koko ajatusketjun Ukrainalle lahjoitettavista aseista, ja niiden muodostamasta ongelmasta KRP:n näkökulmasta, ajattelee ihan loppuun asti päätyy ihan validiin lopputulokseen: Ukrainalle annetut aseet muodostavat uhan niitä lahjoittaville länsimaille.

Ja tämän ratkaisemiseen 100%:sti on ainoastaan yksi vaihtoehto: Aseita ei lähetetä Ukrainaan. :slight_smile:

Ja tämä on juuri se viesti, mitä Venäjän ulkoministeriökin kaksi päivää sitten toi julki.

En usko YLE:n motiivin olleen Venäjän propagandan vahvistaminen, mutta pientä harkintaa valtamedian roolissa olisi voinut käyttää siinä, miten asiaa uutisoidaan.

Suomelle ja koko Euroopalle ongelma ei ole aseiden lähettäminen Ukrainaan. Ongelma on se, että niitä on lähetetty liian vähän ja kriisi on siitä syystä jatkunut aivan liian pitkään. Ja jokainen päivä lisää tätä kriisiä tulee kalliiksi kaikille.

20 tykkäystä

Tässä on vielä Kauppalehden hyvin lyhyt juttu siitä, miten Venäjä aikoo vetäytyä “viljasopimuksesta”. Ei maksumuuria.

Venäjä vetäytyy viljasopimuksesta, joka on sallinut viljanviennin Ukrainan satamista Mustallamerellä. Venäjän puolustusministeriö kertoi asiasta lauantai-iltana. :confused:

4 tykkäystä

Venäjä on ryhtynyt toimittamaan hautakammioita sotatoimialueelle. Vai ovatko nämä harjoitusmaaleja tankeille?

5 tykkäystä

Mielenkiintoinen pätkä. En ole kaikkia aiempia vastaavia koosteita venäläisten keskusteluohjelmista katsonut, sillä kaikki katsomani ovat olleet täynnä ismejä – pääosin imperialismia, rasismia ja fasismia – ja aika raskaita katsoa.

Olettaen, että käännöksiin voi luottaa… onhan tuossa hämmästyttävän kovaa arvostelua Venäjän toimintaa ja jopa johtoa kohtaan. Olisiko Venäjällä sittenkin edes pientä toivoa jonkinlaisesta suunnanmuutoksesta?

Tuskin samat kaverit ovat kommentoimassa seuraavassa ohjelmassa.

6 tykkäystä

Häiritsevä sisältöä?:


Jokohan muskin algoritmit on vaihdettu käyttöön…:

Noh…jotkut ottaa ilon irti:


30 tykkäystä

Esimerkiksi tuo Viktor Olevich oli vastikään samassa ohjelmassa varsin kriittinen. Tässä oli aiheena “dirty bomb”.

E: Tässä oli muuten jännä ajankohta. Yksi Olevichin viesteistä oli, että miksi länsi uskoisi meidän väitteitä Ukrainan dirty bombista. Meidän pitää esittää lännelle todisteet, jos meillä kerta tällainen näkemys on. Meni 1-2pv ja Venäjä toimitti täysin tekaistut todisteet.

8 tykkäystä

Ukrainaan annettujen aseiden päätyminen “suomalaisten nuorisoporukoiden” haltuun muodostaa aivan aidon uhan ja tämä on hyvä tiedostaa sekä kertoa kansalaisille avoimesti.

Tähän uhkaan on muitakin ratkaisuja kuin lopettaa Ukrainan aseistaminen. Keskustelu asiasta on alkanut mutta Suomen tuntien ratkaisut esitetään vasta sitten kun on jo liian myöhäistä. Tällä hetkellä ratkaisuja ei kuitenkaan voi vielä esittää julkisuuteen ilman leimaa rasismista. Ruotsi on tästä kehityksestä hyvä esimerkki.

8 tykkäystä

vatnik & panik

Suoraan videoon:

26 tykkäystä