Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Traktorijoukkojen uusimmat kaappaukset

36 tykkäystä
37 tykkäystä

Mielenkiintoinen kartta, joka näyttää venäläisten SIM-korttien tiheyden Ukrainassa, paljastaen missä suurimmat joukkokeskittymät ovat. Itse olin siinä käsityksessä, etteivät venäläiset SIM:it enää toimisi Ukrainassa joten ottakaa suolan kanssa.

25 tykkäystä

SIM-kortissa IMSI alkaa eri kolminumeroisilla maakoodeilla, jotka erottavat venäläisen ja ukrainalaisen operaattorin ja operaattorin asiakkaan.

Eli tukiaseman kaappaaminen ei muuta tätä statistiikka, jos se on todellinen.

EDIT: @Jurpo2 poistanut tämän kopioimani tekstin ja kommentoi tuolla alla lisää

5 tykkäystä

Se taitaa meiltä länsimaalaisilta jäädä usein sisäistämättä, että oman kulttuurimme ihmiskäsitys -oikeuksineen ei ole mikään kansainvälinen standardi taikka luonnonlaki.

Afghanistanin operaation päätyttyäkin ajateltiin heidän haluavan hakeutua länsimaiseksi yhteiskunnaksi ja ainoa mikä heitä esti oli Taleban. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että vaikkakin länsimaisissa medioissa talibanin vastustajia on ollut esillä, niin enemmistö afghaaneista kannattaa sitä ääri-uskonnollista elämäntyyliä kaikkine (länsimaisilla mittapuilla) inhimillisine kärsimyksineen.

Se ettei toista ihmistä saa tappaa on vain meidän länsimaalaisten moraalinen yhteiskäsitys siitä miten juuri me haluamme elää elämiämme. Ei tuolta ylhäältä kukaan visko salamoita niskaan jos joku jossain toisen ihmisen tappaa. Ihminen on alkukantainen eläin ja pystyy henkisesti toimimaan monella muullakin tavalla, kuin länsimaisesti hyväksi koetulla mallilla.

31 tykkäystä

Itse asiassa luin toisesta artikkelista, että Ukrainalaiset operaattorit olisivat estäneet venäläisten SIM:ien toiminnan Ukrainan verkoissa jo sodan ensimmäisinä päivinä, joten ottakaa kuva suolan kanssa.

EDIT: tässä linkki artikkeliin, jossa kerrottiin roamingin poistamisesta venäläisille:

1 tykkäys

Aika vahvasti ihmisoikeuksien kehittyminen on korreloinut yhteiskuntien ja kansantalouksien myönteisen kehityksen kanssa.

Joku voi nostaa esille esim. Kiinan nopean kehittymisen viime vuosikymmeninä, mutta missä sekin maa olisi ilman jonkinlaista avautumista ja sen mahdollistamaa länsimaisten yritysten vyöryä sinne.

2 tykkäystä

Kiinan hallinto suhtautuu ihmisiin kuin arabit öljyyn, rahastetaan ja myydään ulos (työpanos) itse myyntiartikkelista välittämättä. Tietenkin myös tekniikkaa ja vallassa olevien ja sille uskollisten omaa hyvinvointia kehitetään samalla, muilla ei ole edes kehon sisältämän energian vertaa arvoa. Kiina ei sotilallisesti uhkaa ketään. Tietää sen resurssien tuhlaamiseksi, Sen verran pitää rähinää olla, että on peruste pitää armeija, lähinnä Venäjän ja lännen tai vastaavien konfliktien eskaloitumisen varalta, mutta sanomatta sitä ääneen.

3 tykkäystä

A-10 on varmasti Venäjällä pelätty kone. Tää on aika iso lihasten pullistelu meiltä itään.

26 tykkäystä

Venäläisiltä rivisotilailta taidettiin ukrainan sodan alkuaikoina (2015 tms.) kieltää matkapuhelinten mukana pitäminen, kun jäivät kiinni itä-ukrainassa sotimisesta mm. heidän somepostailujen takia. Nykyisen laajemman operaation aikana venäläiset ovat tainneet pitkälti käyttää varastettuja puhelimia ja simmejä.

PS. tosin taitaa koskea vain älypuhelimia, eli vanhoja nokialaisia siellä toki saattaa pyöriä.

1 tykkäys

Mitä tämä puhelinkeskittymä paljastaa Venäjän armeijasta?

1 tykkäys

Linkkasin tuota samaa karttaa vähän ylempänä ketjussa. Hieman kuitenkin epäilen sen aitoutta sillä perusteella, että artikkeli sodan alkuvaiheelta kertoi, että ukrainalaiset operaattorit lakkasivat tukemasta roamausta venäläisille SIM:lle.

Venäläiset kuitenkin tuolloin jatkoivat verkon käyttöä ukrainalaisilla SIM-farmeilla, koska omat viestintävälineet eivät toimi kunnolla.

Voisiko olla mahdollista, että nämä ovat ukrainalaisia SIM:jä, jotka on raportoitu varastetuiksi?

3 tykkäystä

Tossa koitettu laskea eilen linkkaamani joen ylityksen kalustomenetyksiä, 73 isoin numero mikä osui silmään:

E: muokkasin 1. twiitin mukaan ja poistin 2. tuplan

57 tykkäystä

Harmittaa postata offtopikkia, mutta siinä on nykyajan Raatteentie

31 tykkäystä

Ei tämänkaltainen toimintaa ole pelkästään venäläiset harrastaneet. Kuten sanoin niin esimerkiksi saksalaiset itärintamalla toisessa maailmansodassa ja myös länsirintamalla ensimmäisessä maailmansodassa. Serbit Jugoslavian hajoamissodissa yms. Asiayhteydessä mielenkiintoista varsinkin on mitkä asiat johti saksalaissotilaiden asiallisempaan käytökseen toisen maailmansodan länsirintamalla kun kerran hyvin pitkälti samat sotilaat ja joukko-osastot muuttuivat täysiksi sotarikollisiksi itärintamalla. Myös vielä 20 vuotta tuota ennen saksalaisilla ei ollut mitään tunnontuskia raiskata ja ryöstellä hyökätessään Ranskan ja Belgian maaperälle.

Ei voi ihmetellä miten aivotonta tuo toiminta on. Myös todennäköisesti hyvinkin ylimielistä, koska aivan varmasti tiesivät olevansa Ukrainan tykistön kantaman sisällä. Kenraali varmaankin käskenyt ylittää joen tuosta kohtaan ja sitten hakataan päätä seinään. Kalusto varmaan ollut nätisti parkissa joentörmällä, kun murkulaa alkanut sataa niskaan. Sitten on yritetty ajella hieman sivummalle

Mitenkähän itse ilmoittaisin pomolle, että tulipa hävitettyä parin pataljoonan verran kalustoa joenvarteen :smile:

12 tykkäystä

edit

8 tykkäystä

Päästään kerralla eroon Venäjän kaasusta. Ei kai siitä tarvitse maksaa mitään jos sitä ei tule.

80 tykkäystä

Kuinka Venäjän media selittää kansalle, miksi erikoisoperaatio ei suju suunnitelmien mukaan. Kukaan ei Venäjällä ihmettele sitä ristiriitaa, että virallisesti kaikki menee suunnitelmien mukaan.

5 tykkäystä

Minähän en väittänyt, että venäjä on ainut, joka näin on tehnyt. Vastasin kysymykseen: mikä ajaa ihmiset tällaisiin tekoihin?

1 tykkäys