Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Ajatellaas taas ihan numeroina. 23 000 sotilaan kaatuminen, tuskin pakottaisi Venäjän mobilisoimaan 300 000 sotilasta, eiköhän varusmiehillä ja palkkasotilailla olisi ollut paikattavissa. Tulihan niitä palkkasotureitakin sieltä ja täältä enemmän. Kyllä Ukrainan numerot vaikuttavat numeroiden valossa enemmän realistisilta suhteessa aikaan, kalustotappioihin ja rekrytarpeisiin ja Ukrainan tappiot olisivat n 5 000 miestä, jos ilmoitettuja suhdelukuja pohtii. Tuntuu vähäiseltä, jos pelkästään Azovstalista antautui 2500 sotilasta, paljonko sitten kuollut. Noista 2500:sta oli 99% ilman raajoja.

7 tykkäystä

Venäläisessä tankissa muuten 3 hengen miehistö. Ainakin videoista päätelleen suuri osa ajoneuvoista on paikoillaan. Oletettavasti kun tankki tai miehistönkuljetus vaunu liikkuu, on koko kapasiteetti käytössä, mutta tuskin jäävät pysähtyneeseen vaunuun istumaan.

Toisaalta jalkaväkeä jää myös kateisiin, eikä Venäjä tietenkään ilmoita lukuja. Todellisia lukuja tuskin näemme kummaltakaan puolelta kymmeniin vuosiin.

Vaikka Ukraina varmasti pärjää erittäin hyvin, ei kuitenkaan rintamalinja aivan juosten tunnu muuttuvan. Todellinen ylivoima ja taktinen epäonnistuminen nähtiin Harkovan alueella, mutta Herson voi olla vaikeampi pala.

Ainakaan itse en usko Ukrainan yksiselitteisesti työntävän Venäläisiä rajan taakse, vaan alueiden palautumiseen liittyy Venäjän sisäpolitiikkaa ja mahdollisesti kaluston kertakaikkista ehtymistä ja sen myötä kapinointia? Ukkoja siellä kyllä riittää. Ja se viimeinen raja missä ukkoja löytyy on Krim, vaikka johto vaihtuisi.

Muistakaa että jokaisen sodan ensimmäinen uhri on aina totuus. Totuus tai valhe ei jaa hyviin ja pahoihin vaan on kuulunut sodankäyntiin aina.

9 tykkäystä

Rajan yli työntäminen koska vastapuolelta loppuu kalusto ja koulutetut miehet on kuitenkin edelleen rajan yli työntämistä. Mutta jo pitkään tämä on selvästi ollut raskaasti kulutussotaa. Niin kauan kuin paukkuja ja kalustoa valuu Ukrainalle, uskoisin että Venäjältä loppuu resurssit ensin koska Venäjän teollisuus on sen verran pahasti rampautettu sanktioin ja maan talous on kuitenkin aika keskinkertaisen kokoinen.

Sotilaat voittavat taisteluita mutta sodat voitetaan teollisuudella ja logistiikalla.

Ainoa tapa miten Venäjä voisi voittaa pitkässä juoksussa on jos se onnistuu jotenkin suolaamaan länsimaiden avun - joten eipä ole yllättävää että kovasti yritetään hämmentää ja piilovaikuttaa jotta jatkuvan sotilasavun valuminen katkeaisi.

17 tykkäystä

Pitää paikkansa, että tuohon kiinnitettiin asiantuntijoiden osalta huomiota, että tankeissa oli normallista 4 poiketen 3 miestä. Itse käsitin, että se ei ole hyvä tilanne, estää tähystämästä kaikkiin ilmansuuntiin ja hidastaa lataamista. Neljäs käsitykseni mukaan kannattaa ottaa mukaan, jos on mistä ottaa tähystämään yhteen suuntaan ja auttamaan panostäydennyksissä. Mutta yleensä siinä panssarivaunun kanssa vaan on sitten jotain jalkaväkeä mukana miehitön kuljetusvaunuissa ja ihan maastossa ja voi ottaa osaumaa samalla kun panssarivaunu. Toki panssarivaunuja on ollut ihan hylättynäkin. Smaoin miehistöä ihan kateissa.

Jos on jäänyt huomaamatta koska media näitä ei välttämättä mainosta, niin pro-Venäjä agitaattorit ovat askarrelleet ahkerasti ja seurauksena tämäntyylistä:

ja muitakin on ollut, ts. NATO-vastaisia mielenosoituksia sekä yleistä mölinää jossa punaisena lankana on että rahan kaataminen Ukrainan mustaan aukkoon pitäisi lopettaa, nimenomaan tuo rahapuoli edellä, ja päälle tietenkin mutinaa siitä kuinka “sanktiot satuttavat vain Eurooppaa itseään ja pitäisi lopettaa”. Ja siis kyllä, hyvin läpinäkyvästi Venäjän agitoimaa, koska tämä on se ainoa tapa miten heillä on mitenkään toivoa selvitä tuosta sodasta vielä kuivin jaloin. Jos apu jatkuu, Ukrainan voitto on vain ajan kysymys kun Venäjän resurssit loppuvat.

24 tykkäystä

Minä olen pitänyt päiväkirjaa sodan kehityksestä ja näköjään olen kirjannut 23.3. kohdalla että NATO-arvio kaatuneista venäläisistä 7000-15000 ja haavoittuneita jopa 40 000. Ukrainan arvio 15600. Sitten oli 21.3. Venäjän vahingossa julkaisemat tilastot (jotka poistettiin mediasta nopeasti) joissa puhuttiin 9861 kuolleesta ja 16153 haavoittuneesta venäläisestä (siis venäläisestä sopimussotilaasta, eivät sisältäneet Wagnereita tai mielikuvitusvaltioita). Ja tuo oli siis tarkoitettu viralliseksi kaunistelluksi versioksi, jota ei kuitenkaan olisi saanut julkaista. Oli myös huhuja jostain sisäisestä muistiosta joka joko oli tai ei ollut väärennös ja siinä oli rumempia lukuja.

Eli lukujen perusteella Ukraina tiedottaa nimenomaan kaatuneista tai sitten käyttävät todella huonoa kerrointa haavoittuneiden kanssa.

Lisäksi muistan että Arestovych on puhunut silloin tällöin nimenomaan kuolleista.

14 tykkäystä

Venäjän uudemmassa tankkikalustossa (T-72 T-80 T-90 eri variantteineen) on 3 hengen miehistö. Ajaja, ampuja ja vaunun johtaja). Vaunuissa on automaattilataus jossa murkulaa menee putkeen karusellista. Ei siellä ole tilaa millekään ylimääräiselle tähystelijälle. Tilat ovat käsittääkseni hyvin ahtaat uudempiin länsivaunuihin nähden.

Nyt viime aikoina on pyörinyt netissä kuvia jossa Venäjä on roudannut Ukrainaan vanhempaa T-62 vaunua. Näissä on neljän hengen miehistö. Neljäs on lataaja, koska näissä ei ole mitään automaatiikkaa.

17 tykkäystä

Tämä taitanee olla syyskuun puolella ollut mielenosoitus?

5 tykkäystä

Joo ei ollut aivan tuore, mutta esimerkki siitä mitä on tapahtunut viime aikoina ympäriinsä, josta media ei välttämättä ole hirveästi pitänyt mekkalaa, ja oikeastaan ihan syystä, koska niin selkeää on tuo Venäjän vaikuttaminen näissä.

Tällaista on siis tapahtunut jo kuukausitolkulla ympäri eurooppaa. Ja myös Jenkeissä yritetään kovasti kammeta julkiseen keskusteluun tätä “lopettakaa rahan tuhlaaminen Ukrainaan” -kulmaa.

7 tykkäystä

Rapatessa roiskuu

9 tykkäystä

:man_shrugging:

6 tykkäystä

Nuoret miehet. Tulkaa esille koloistanne. Enää ei vaaraa joutua mobilisoiduksi🤞

38 tykkäystä

Operaatio vaihtaa vain nimeään. Palvelusikäisen väestön uudelleenjärjestely tms.

11 tykkäystä

Se Venäjän masinoima Ukrainan satamien saarto… sujuu tyypilliseen Venäläiseen tyyliin. :grin:

34 tykkäystä

Se ilmeisesti siitä saarrosta. Katsotaan nyt vielä oliko tämä tässä, mutta ihan lupaavalta kuulostaa.

Edit: Hesarin seurannasta:

Turkki kehotti Venäjää arvioimaan uudelleen viljasopimuksesta irtautumista

Venäjä ja Turkki keskustelivat maanantaina puhelimitse Venäjän irtautumisesta Mustanmeren viljanvientisopimuksesta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Venäjän puolustusministeriö kertoi Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigunkeskustelleen asiasta Turkin puolutusministeri Hulusi Akarin kanssa.

Turkin Akar sanoi Šoigulle, että Venäjän pitäisi uudelleenarvioida viljanvientisopimuksesta irtautumistaan, Turkin puolustusministeriö kertoo Reutersin mukaan.

Akar sanoi Turkin mukaan, että sopimuksen jatkaminen on hyvin tärkeää, ja lisäsi, että sitä tulisi toteuttaa erillään Ukrainan konfliktista.

49 tykkäystä

Diiliä pukkaa, hyvä hyvä!

Hyökkäys Suomea vastaan on hyökkäys Yhdysvaltoja vastaan. TAKE THAT.

:finland::heart::us:

80 tykkäystä

Hyvä video Ben Hodgesilta Helsingistä. Toivottavasti ei ollut vielä.

6 tykkäystä

Pieni poika sisälläni toivoo, että tämä v. 2023 operatiiviseen käyttöön tuleva B-21 voisi käydä pienellä näytöslennolla pitkin Naton itärajaa ensi vuonna. Jos tuommoinen isäntämaasopimus tulisi esim. vuoden päästä niin sitähän voisi juhlistaa jonkinlaisella ylilennolla … ei mulla muuta

Stay tuned!

25 tykkäystä
29 tykkäystä

Ja vaikka ei oikeasti olis ylilentoa tapahtunutkaan, voitaisiin silti niin väittää.
Se ei vaan näkynyt ryssän paska tutkissa😅

5 tykkäystä