Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

No tämä on helposti ratkaistu. Sotaa kannattavat venäläiset ovat ryssiä. Sotaa vastustavat venäläiset ovat venäläisiä. Ei kestä kiittää.

51 tykkäystä

Jo ennen Venäjän terrorillista sotaa Juurikki mietti, että miksi Suomessa voi olla kaksoiskansalainen myös niistä maista tulevien kanssa, jotka eivät kaksoiskansalaisuutta hyväksy.

Venäjä ei omille kansalaisilleen kaksoiskansallisuutta hyväksy, vaan venäläinen on aina Venäjän lainsäädännön alainen, asuipa missä vinkuintiassa tahansa. Siis myöskään Suomessa asuvat venäläiset eivät juridisesti voi vastustaa, jos Putin käskee heitä johonkin pöljään. Laki on laki. Suomalaista Putin ei voi käskyttää, mutta tuplakansalaista voi.

Eikö olisi Suomessakin aika palata todellisuuteen ja todeta, että ei täällä Putinin sätkynukkeja tarvita. Jos et halua olla suomalainen, niin ainahan voi mennä venäläiseen paratiisiin ja hakea viisumia Suomeen.

Joskus ihmisen pitää vain valita. Jos Venäjä ei hyväksy kaksoiskansalaisuutta suomalaisille, miksi Suomen pitäisi hyväksyä kaksoiskansalaisuus venäläisille? Myös Juurikin venäläinen ystävä tätä miettii ja tietää jo, kumman passin haluaisi jatkossa omistaa.

Juurikin tietämyksen mukaan Suomessa asuvat venäläiset ovat fiksua rauhaa rakastavaa väkeä. Mitä Putin eniten haluaa? Tietysti sitä, että joku pöljä äärihemmo hyökkää Venäjän kansalaisen kimppuun Suomessa. Sittenhän on hyvä syy hyökätä Suomeen kansalaisiaan puolustamaan. Miten tämä liittyy Suomen eduskunnan vallassa olevaan lainsäädäntöön? Mieti sitä.

31 tykkäystä

Perunilta taas kerran tunnin luento. Tällä kertaa keskitytään Bahmutin tilanteeseen:

6 tykkäystä

Putin on epävarma ja siitä kertoo esimerkiksi hänen kieltäytymiset esiintymisistä. Ei maksumuuria.

”Putin ei kenties luota kykyynsä perustella sodan kustannuksia Venäjällä sisäisesti sekä globaalisti puhuessaan Venäjän yleisölle ja eliitille”, ISW arvioi.

8 tykkäystä

En voi hyväksyä sitä, että kansanmurhaa tai edes sen yritystä kannatetaan avoimesti. En voi myöskään hyväksyä hiljaisuutta. En hyväksyisi hiljaisuutta keneltäkään vastaavassa tilanteessa. En voi hyväksyä sitä, että tuhoamissotaa kannatetaan hiljaa tai siihen ei haluta puuttua.

Kukaan muu ei tätä sotaa voi estää tai lopettaa, kuin venäläiset itse.

Venäläisiä on valtavat määrät Venäjän ulkopuolella paossa sotaa. Euroopassa ei ole näkynyt yhtäkään venäläisten organisoimaa mielenosoitusta sotaa vastaan. Eikö sitä vain ole uutisoitu? Sen sijaan sodan puolesta, Venäjän barbaarista hyökkäystä tukien, on marssittu venäläisten toimesta ympäri Eurooppaa.

Sotaa vastustavaa liikehdintää – mitä tahansa mekastusta – ei ulkovenäläisiltä tai sotaa paossa olevilta kertakaikkiaan näe. Vastaan tulee lähinnä kommentteja, että joku venäläinen jossain on kertonut ulkomaalaiselle kaverilleen, että sota ei ole hyvä juttu tai sitä ei kannateta. Siksikö, että sen kaveri halusi kuulla?

Jokainen miettii asiaa omalta kantiltaan. En koe asiaa monimutkaiseksi. Sodan kannattaminen on rikos ukrainalaisia ja ihmisyyttä vastaan. Barbaarisen hyökkäyssodan hiljainen hyväksyntä on siviilien raiskausten, teloitusten ja absoluuttisen tuhon hyväksyntää.

Kaikilla on oikeus puhua tästä asiasta avoimesti. Hiljaisuus on hyväksyntää. Ehkä siltä venäläiseltä kaveriltakin voi kysyä, miksi ulkomailla asustavat venäläiset ovat hiljaa. Ehkä jostain löytyy se hiljaa pysynyt venäläisenemmistö, joka pitäisi vain rohkaista avaamaan suunsa.


Poikkeuksiakin on. Tässä tuore esimekki maanpaossa olevasta venäläisnäyttelijä Vera Polozkovasta, jonka mukaan Putin on “tämän vuosisadan päähullu” ja Venäjä on “totalitaarinen lahko”.

Hän kehottaa venäläisiä valmistautumaan Moskovan rikosten tunnustamiseen, katumiseen ja sovittamiseen, mikä Putinin sodasta Ukrainassa seuraa.

52 tykkäystä

Kuka muistaa Pavel Filatyevin? Venäläinen VDV:n (laskuvarjojoukot) sotilas, joka pakeni armeijasta Ranskaan saaden turvapaikan sieltä ja puhui avoimesti sotaa vastaan. Pavel kirjoitti kirjan kokemuksistaan. Mitä sitten tapahtui? Lähteen todenperäisyydestä en ole varma, mutta (mikäli ei ole Venäjän propagandaa) voi jopa pitää paikkansa. Lähde ei vaikuta Venäläiseltä propagandatililtä.

Pavelin tarina on täällä:

6 tykkäystä

Ukraina tarvitsee kaikenlaista apua ja tukea. Oletan, että Ukraina pysyy prioriteettilistalta, se on kaikkien etu.

Tutkijakollegiumin johtaja Tuomas Forsberg Helsingin yliopistosta ei ole yhtä huolissaan siitä, että Ukraina putoaisi lännen prioriteettilistalta.

– Huoli toki on olemassa, mutta edelleen keskeisissä Euroopan maissa on kansalaisten laaja tuki Ukrainan aseavulle ja muullekin tuelle, Forsberg sanoo.

4 tykkäystä

Päivän lukemissa näkyy taas miehistötappiovoittoisuus:

24 tykkäystä

Tankkien määrä on kyllä hurja, kun tuohan on jo lähes kaikki tankit mitä Venäjällä on ylipäätään arvioitu (3300 kpl) olevan käyttökunnossa. Toki niitä on varmaan sittemmin kunnostettu, mutta nehän ovat sitten niitä museolaitteita.

11 tykkäystä

Valokuvissa näitä tappioita on vahvistettu vähemmän:

Jokatapauksessa tappiot on suuret ja kyky operaatioihin jatkossa on paljon rajallisempi pitkän aikaa.

13 tykkäystä

Välillä käy välähdyksenomaisesti mielessä se kauhuskenaario siitä että venäjä olisi ollutkin vaikkapa 50% vähemmän korruptoitunut ja huoltovarmuusasioiden hoitoon olisi joskus 10-15v sitten päätynyt edes etäisesti vastuuntuntoista kaveria joka olisi järjestänyt niin että noin 10000 vaunun reserviä olisi huollettu ja perusmodernisoitu siten että kalusto olisi ehjää ja löytyisi pimeätoimintakyky.

Samaan konkurssiin jos olisi elävänvoiman vastuuhenkilö tajunnut ylläpitää ja kouluttaa reserviin riittävästi vaunumiehistöjä joille olisi vaunujen kenttähuolto ja evakuointi tuttua…olisimme näiden kanssa valtavassa kusessa.

Osaava miehistö kykenee kyllä toimimaan 70-80 -lukujen vaunukalustolla tehokkaasti jos niillä on ympärillä toimintaa tukevat yksiköt ja edes pientä modernisointia on tehty mm. optiikoihin.

Luojalle kiitos venäläisistä kansantavoista ja kulttuurista siis…tämän asian suhteen.

43 tykkäystä

Tulee mieleen, että jos Venäjän kulttuuri olisi tuollainen, niin hyökkäiskö se edes mihinkään? Yhteiskunta olisi silloin ns. luonnostaan kunnossa, eikä olisi tarvetta varastaa muilta. Voisi melkein verrata vastaavaan kommunistisen perinnön omaavaan maahan eli Kiinaan. Kiinalla on nuo asiat ainakin oletettavasti kunnossa, mutta eivät ole hyökänneet naapureihin isossa mittakaavassa, toisin kuin Venäjä, vaikka kykyä ja resursseja varmasti olisi.

29 tykkäystä

Jos Venäjällä olisi ollut …, niin silloin tämän maan kansanluonne olisi ollut erilainen.
Tällainen toiminta ei ole kleptokratiassa mahdollista.
Jos Venäjän kansanluonne olisi erilainen, se ei hyökkäisi itsenäisiin naapurivaltioihinsa.
So simple!

3 tykkäystä

Ei taida olla ihan noin yksinkertaista. Toki pitää jonkin aikaa mennä ajassa taakse päin, mutta vaikka yhteiskuntajärjestys oli vähän toista ja luokkayhteiskunta oli voimissaan, niin sanoisin, että Eurooppa ei ollut ihan nyky-Venäjään verrattavissa ollut korruptiopesäke silloin, kun siirtomaita vallattiin. Ja jos oli, niin ei tainnut ainakaan olla silloin, kun käytiin 1. ja 2. maailmansota. Eli ei se toimiva yhteiskunta ole ollut täydellinen tae sille, etteikö voisi lähtä vähän naapuria kurmoottamaan.

3 tykkäystä

Siellä sitä tultiin perille:

Ilmeisesti koko rat pack liikkeellä (mutta eri koneissa):

Aikaisemmin päivällä:

Myös ”Roikkokädestä” kuvaa:

15 tykkäystä

Pakko todeta huomiona, että jos sekä Lavrov, Shoigu että Putin uskaltaa yhtä aikaa olla poissa Moskovasta, niin kaikki artikkelit “potentiaalisesta valtataistelusta” ja Putinin syrjäyttämisestä voi heittää roskiin.

39 tykkäystä

Sillä välin EU järkkäilee Unkarille tukea päästäkseen irti veriöljystä:

The leaders of Hungary, Romania, Georgia and Azerbaijan finalized an agreement Saturday on an undersea electricity connector that could become a new power source for the European Union amid a crunch on energy supplies caused by the war in Ukraine.

The agreement involves a cable running beneath the Black Sea that would link Azerbaijan to Hungary via Georgia and Romania.

9 tykkäystä

Siellähän olisi sellainen konklaavi paikalla Minskissä, että heti olisi tälle käyttöä.

19 tykkäystä

Vuoden älyttömimmän elokuvan titteli menee… wait for it…

Oikeasti… :face_vomiting:

15 tykkäystä

I thought it was “Russia forever” ?

8 tykkäystä