Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Noloa Venäjän asevoimille, lisäksi nähdään “tavallisten venäläisten” osallistumista sotaan osallistumalla joukkorahoituksiin.

16 tykkäystä

Päivän lukemat, tänään ei pyöreitä lukuja:

23 tykkäystä

Tässä on Hesarin pääkirjoitus Zelenskyistä. Ei maksumuuria.

Zelenskyi osoittautui kansansa luottamuksen arvoiseksi. Hän ei paennut vaan jäi. Zelenskyi on juuri sellainen johtaja, jota Ukraina ja koko demokraattinen maailma vaikeassa tilanteessa tarvitsivat.

19 tykkäystä

New York Times julkaissut tällä viikolla parikin avain artikkelia. Ainakin minulla ne aukeavat klikkaamalla twitter linkkiä:

Selvitys Buchan hirmutekojen venäläisistä sotarikollisista (nimiä ja kuvia):

Laajempi selvitys sodan taustoista, alusta jne runsas dokumentointi ja lukemiseen menee aikaa paljon (toimii laajemman kirjan pohjatyönä varmaan):

Hesarihan näitä on näistä tehnyt halvalla pikku juttujaan.

9 tykkäystä

Venäläiset valittaa että on kylmä jo?

image

Talvi ei ole edes tullut vielä taistelukentille.

image

Eikä ole Natokaan.

19 tykkäystä

Eikös ne makoile siellä mutavellin päällä ilman katosta. Siihen vielä koko yön kestävä vesisade +1 C:ssä, niin ei se kovin mukavaa ole :smiley:

21 tykkäystä

Näistä horinoista tulee aina mieleen Bäckmanin sekä Putkosen kotikutoiset lätinät. Alusta loppuun tikusta asiaa ja huudellaan taas Trumpia pelastajaksi. Harhaista.

p.s Mitään puhettahan ei tuossa taustalla olevalla screenillä näytetty, video jäi vain luuppiin Pelosin ja Zelenskyin väliseen hetkeen ja sekös Vladimiria kiukutti.

16 tykkäystä

Tässä on kattava juttu aseavusta Ukrainalle, mielenkiintoinen juttu, jossa on kaikenlaista informaatiota.

Ukrainan käynnissä oleva sotilaallinen avustusoperaatio on yksi mittavimmista maailmanhistoriassa. Vastaavantyyppinen toteutettiin toisen maailmansodan alkuvaiheessa, kun Yhdysvallat presidentti Rooseveltin johdolla päätti kukistaa natsi-Saksan toimittamalla Neuvostoliitolle runsaasti aseistusta ja muuta tukea. Strategisena ajatuksena oli, että puna-armeija Yhdysvaltojen avustuksella kuluttaisi Saksan taisteluvoimaa niin, että Yhdysvallat pääsisi antamaan lopullisen kuoliniskun Hitlerille ja kolmannelle valtakunnalle.

14 tykkäystä

Ukrainan jälleenrakennusta jo aloitellaan pikkuhiljaa :

10 tykkäystä

Tässä jutussa keskustellaan mm. oligarkkien jäädytettyjen varojen siirtämistä Ukrainalle. Ei maksumuuria.

Yhdysvaltain senaatti antoi yksimielisen tukensa suunnitelmalle luovuttaa Yhdysvaltoihin jäädytettyjä venäläisvaroja Ukrainalle. Asiasta uutisoi muiden muassa Washington Post.

24 tykkäystä

Ylivoimaisesti tärkein joululahjani on tänä vuonna antamani satanen Ukrainan armeijalle. Mitättömän pieni lahjoitus oman tuskan lievittämiseksi, kun ukrainalaiset puolustautuvat ryssälaumoilta, jotka olisivat potentiaalisesti tulossa tänne meille orjuuttamaan, raiskaamaan, varastamaan ja murhaamaan, jos ukrainalaisten vastarinta luhistuisi.

51 tykkäystä

Putin mainitsi sanan “sota” puheessaan ja valtuutettu esittää syytettä hänelle. Jutussa ei ole maksumuuria.

Muun muassa ”sota”-sanan käytöstä tuli kiellettyä, ja sen käytöstä onkin tuomittu jo lukuisia venäläisiä. Venäjän valtiojohtokin on kiertänyt sanan käyttöä parhaansa mukaan: kyseessä ei missään nimessä ole sota, vaan ”sotilaallinen erikoisoperaatio” Ukrainan vapauttamiseksi.

Jotain on kuitenkin tapahtunut: joko sodasta on Venäjälläkin tullut sotaa tai Venäjän presidentin Vladimir Putinin ote kiertosanojen taiteesta lipsuu. Oli miten oli, torstaisessa puheessaan Putin kohautti käyttämällä juuri sitä kiellettyä sanaa.

36 tykkäystä

Kova paketti on nyt parempi kuin pehmeä.
:ukraine: :christmas_tree:

86 tykkäystä

Ei se aina valtakunnansyyttäjälläkään oo nappiin menny😅

2 tykkäystä

Tämän kyselyn tulos ei yllätä; ukrainalaiset eivät halua tehdä kompromisseja. Ei maksumuuria.

Putin yrittää patistaa aseteollisuuteen vauhtia, tuskin hänen patistuksillaan on hirveän suurta merkitystä. Ei maksumuuria.

Aseteollisuuden toimintaa rajoitaa lisäksi materiaalipula, kun länsimaat ovat yrittäneet estää aseissa käytettävien komponenttien viennin Venäjälle. Venäjä on joutunut turvautumaan asepulan vuoksi Iraniin ja amerikkalaisväitteiden mukaan myös Pohjois-Koreaan.

7 tykkäystä

Tainut Putlerilta unohtua toisen maailmansodan aikainen länsiapu asistuksessa, muussa kalustossa ja raaka-aineissa. Ilman sitä Saksa olisi jyrännyt koko Neuvostoliiton.

23 tykkäystä

Mahtaako Putinin mahtikäskyillä olla sen suurempaa vaikutusta. Varmaan teollisuus vääristelee tuloksia ja antaa vääriä raportteja vähän kuin Neuvostoliiton viisivuotissuunnitelmia täytettäessä. Venäjä on joutunut turvautumaan asepulan vuoksi Iraniin ja amerikkalaisväitteiden mukaan myös Pohjois-Koreaan. Itsellä ei ole tietoa miten korkeaa teknologiaa ne edustavat. Ainakaan Iranin lentävät mopot eivät taida kovin kummoisia olla torjua.

5 tykkäystä

Juu, kuten aiemmin tänne laittamassani linkissä oli.

Neuvostoliitolle suunnattu Yhdysvaltain massiivinen avustusoperaatio saavutti sille asetetun päämäärän: Hitler ja natsit nujerrettiin, ja liittoutuneet voittivat 2. maailmansodan.

7 tykkäystä

Kaksi USAn suurta virhettä toisen maailmansodan aikana oli Neuvostoliiton avustaminenliian pitkään, apu olisi tullut katkaista vuoden 43/44 vuoden vaihteessa, jolloin Neuvostoliiton eteneminen olisi hidastunut, muttei pysähtynyt. Toinen vakava virhe oli ettei Pattonia uskottu ja tuhottu Neuvostoliittoa samalla vaivalla, Pattonin mukaan se oli vielä pahempi kuin Natsi-Saksa - taisipa olla oikeassa.

39 tykkäystä

Roosevelt oli sinisilmäinen eikä ymmärtänyt sitä, että Stalin valehteli jokaisessa asiassa. Jaltalla Churchill ehdotti Rooseveltille, että sopisivat yhteisen strategian nevotteluissa Stalinin kanssa. Roosevelt kieltäytyi, koska ei halunnut pettää Stalinia. R:n haave oli YK ja saada S mukaan siihen. Nykyisyys kertoo, mikä merkitys YK:lla on.

S kuunteli Jaltalla C:n ja R:n asumuksia ja huijasi molempia. C tiesi koko ajan mihin S pyrki, mutta R oli toista mieltä ja hänellä oli enempi muskeleita kuin C:llä. S sopi mm. Puolan osalta, että sinne tulee demokratia. Myöhempi historia osoittaa, mitä se tarkoitti. Venäjällä on pitkä historia valehtelussa ja pettämisessä, Putler ihannoi Stalinia.

E: Jaltan konferenssi järjestettiin Jaltalla, koska S huijasi ainakin R:ia väittämällä, että ei pysty lentämään lentopelon vuoksi. Niin tai näin, Jaltalla oli helpompi järjestää salakuuntelu.

19 tykkäystä