Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

En tiedä mitä tuosta Ramsteinin kokouksesta pitäisi ajatella. Yhtenäisyyttä korostettiin, mutta Euroopan mahtivaltiot Saksa ja Ranska ovat hiljaa kuin kusi sukassa.
Ukraina tullee tämän vuoden aikana menettämään kaikki Venäjän jo omikseen liittämät osat. Venäjä on All-In sodassa ja jollei Venäjällä tapahdu sisäistä kumousta niin Putinille muutama satatuhatta kaatunutta venäläistä ei merkitse mitään, piispa Kiril siunaa ja antaa niille sankarillisen ikuisen elämän.

23 tykkäystä

Ei tullut tankkeja, mutta lupa kouluttaa Ukrainalaisia Leopard 2:illa. Päätös ehkä myöhemmin keväällä.

Optimisti voisi ajatella, että henkinen päätös on jo tehty. Nyt vain hoidetaan pakollinen koulutus alta pois. Pessimistille tässä näkyy selkeä kaava Scholzin pelkuruudessa.

15 tykkäystä

Mitä hittoa siellä nyt himmataan tällaisessa tilanteessa, vaikka Ukrainalla tuntuu riittävän sisua niin jos miehiä kaatuu satoja päivässä niin on se heidänkin selkäranka koetuksella jos kunnon aseistusta ei tule pikaisesti. Jos Suomen paketti oli 400 miljoonaa niin Saksan 1 Miljardin arvoinen avustushan ei ole bkt suhteessa yhtään mitään.

31 tykkäystä

Tottakai. Unohtu vaan saksalaisilla lisätä että Saksa on varmaan ainut joka tätä sopimusta vastaan on. Pitäs tehdä sopimus muiden maiden kanssa ja ilmottaa yhdessä Saksalle vaan että nyt nää tankit lähtee sinne eikä teiltä mitään kysellä.

6 tykkäystä

Tässä on lyhyt juttu ja video Wagner-ryhmästä. Hyvä ja tiivis tietopaketti.

3 tykkäystä

Putinin matematiikka taitaa mennä tähän tyyliin:
Ukrainan väestö 45,5 miljoonaa
pakolaisiksi jäävät 10 miljoonaa
puhdistettavat ukrainalaiset 1 miljoonaa
omat tappiot 1 miljoona

Ukrainan Venäjään liittämisen nettovaikutus väestömäärään 33,5 miljoonaa.

14 tykkäystä

Tosin, jos Ukraina nyt jotenkin kaatuisi kokonaan Putinin syliin, niin veikkaan aika monen lähtevän maasta pois. “Nettoa” ehkä korkeintaan 3-5 miljoonaa.

4 tykkäystä

Niin monessa paikassa puhutaan hyökkäyksestä keväällä, että se varmaan todellisuudessa tapahtuu paljon aikaisemmin?

3 tykkäystä

Sitä voisi joku saada päähänsä kysyä, että näiden tahojen kanssako sitä vielä tiiviimpää integraatiota pitäisi rakentaa.

6 tykkäystä

Tällä hetkellä Ukrainassa…

  • maa ei ole jäässä vaan kosteana
  • lehdet eivät tarjoa suojaa hyökkääjälle

Alkukesästä (huhti-toukokuu)…

  • kuiva maa
  • puut jo vihertää
  • tällä viikolla päätetty aseapu (+ mahdolliset tankit) saapunut maahan ja otettu käyttöön

→ antaa Venäjän hyökätä nyt ja kuluttaa voimiaan ja Ukrainan vastahyökkäys sitten huhti-toukokuussa?

Tietenkin jokainen “turhaan” sodittu päivä lisää Ukrainan kansan kärsimystä, joten jos kokisivat olevan ylivoimaisia, niin varmaan hyökkäisivät heti.

10 tykkäystä

kyllähän tuossakin logiikka on vaikkei meitä miellytäkkään.
kiinnostaako ketään nyt 80v myöhemmin maksoiko Karjalan liittäminen venäjään 20k vai 200k miestä?
kiinnostaako ketään 80 vuoden päästä maksoiko 40k vai 400k miestä jos krim kuuluu venäjälle?

23 tykkäystä

Somessa ja poliittisella tasolla on erittäin suuri paine Saksaa kohtaan lähettää Leopard panssarivaunuja Ukrainaan. Paine Scholzia kohtaan kasvaa nyt exponentiaalisella tasolla. Vaikka tämä päätös olisi pitänyt saada tehtyä jo 11 kk sitten, on tämä tilanne nyt lähempänä kuin koskaan aiemmin. Tuki Ukrainalle ei ole vähentymässä, päinvastoin lisääntymässä asteittain ja kiihtyvällä tahdilla.

Huomioikaa seuraavat tämän viikon kehitykset:

  • Suomi julkaisi 400 miljoonan euron avustuspaketin (n:o 12). n. 1,5X suurempi kuin kaikki aiemmat paketit yhteensä ja siis enemmän kuin vuonna 2022 yhteensä.
  • Ruotsi julkaisi Archer tykistöjärjestelmän toimituksen, joka oli harkinnassa vain 2 viikkoa sitten. Yhteensä 50 raskaan kaluston ajoneuvoa.
  • Viro julkaisi 113 miljoonan euron tukipaketin. Taisi olla kooltaan 1% BKT:stä.
  • Liettua julkaisi 125 miljoonan euron uuden tukipaketin.
  • Yhdistyneet kuningaskunnat lähettää 14 Challengeria päänavauksena.
  • Yhdysvallat lähettää 50 Strykeriä ja 100 Bradleytä, vaikka paketista valitettavasti uupuu pitkän kantaman ATACMS raketit. Paketin koko on 2,6 miljardia dollaria…
  • Tanska lähettää 19 Caesar haupitsia Ukrainaan muun tuen lisäksi.
  • Puola uhkaa lähettää Leopardeja Ukrainaan ilman Saksan hyväksyntää.

Lisää löytyy kun googlettaa. Tässä oli vain tämän viikon kehitykset. Vaikka Saksan liittokansleri torppaa vielä Leopardien lähetyksen, hän ei voi tehdä sitä enää kauan, jos haluaa, että Saksalaisia panssareita ostetaan vielä jatkossakin.

Em. lisäksi, on tärkeää jatkaa tukea Ukrainalle kaikilla välineillä. Tämän vuoden aikana sinne tullaan saamaan paitsi Leopardit, myös Eurooppalaiset hävittäjät ja pitkän kantaman ohjukset, koska vaihtoehto on loputon sota Venäjää vastaan. Tämän iskostuminen vie aikansa, mutta se muuri on murtumassa ja tämän kevään aikana muutos tulee. Valitettavasti todellisuus on se, että Ukrainalaiset maksavat verellään tämän hannailun. Ehkä sitä ei voi välttää, koska elämme kakofonisessa poliittisessa ympäristössä, mutta vastustuksen muuri pitää murtaa. Muuten Euroopassa ei ole rauhaa seuraavaan sataan vuoteen. Tehdään me kaikki osamme sen murtamiseksi.

Edit: Tämän kaltaiset mielipiteet ja analyysit ovat yleistyneet viime aikoina. Ei pelkästään Twitterissä. Saksan sotateollisuuden tukijalka - Rheinmetall - on suuri työllistäjä Saksassa ja yrityksessä varmasti seurataan tarkasti potentiaalisten asiakkaiden sentimenttejä, se ei varmasti jää huomiotta myös Saksan johdossa.

Edit 2: Tällainen lista löytyi viimeisimmistä tukipaketeista. Huom! Suomi ei kerro, mitä toimitetaan.

43 tykkäystä

Käykö tässä kuitenkin Shchlosmismit? Hyökkääjä voittaa ja Saksa on hyökkääjän kaveri.

Scholz :heart: Putin ?

Toivottavasti Ukraina kestää

18 tykkäystä

Vahvoja ja vanhoja sympatioita saksalaisilla havaittavissa ryssää kohtaan. Kummallakin maalla samansuuntaisia kokemuksia kansanmurhasta, joka yhdistävä tekijä. Nyt ryssän suorittama kansanmurha jatkuu Ukrainassa Saksan passiivisella käyttäytymisellä toisin sanoen hiljaisella tuella. Ties vaikka kyseisillä valtioilla olisi jo salaa sovittu etupiirijako Suomen, Baltian maiden, Puolan ja Ukrainan osalta. Siinäkin tapauksessa historia toistaisi itseään. Muistammehan Hitler-Stalin sopimuksen eli toiselta nimeltään Molotov-Ribbentrop -sopimuksen ja erityisesti sen salaisen lisäpöytäkirjan.

15 tykkäystä

Mitäköhän tuo Saksa tuossa ihan aikuisten oikeasti pohjimmiltaan pelkää/ajattelee? Tuskin liittyy kansanmurhiin ja Hitleriin.

Onkohan siinä jokin pointti, että saksa ei halua omien leopardien muodostuvan ukrainan #1 nyrkiksi siksi, että super-nopean koulutuksen ja mahdollisten huolto-ongelmien vuoksi koko homma saattaa myös lässähtää suureksi pannukakuksi, joka olisi leopardille epämairittelevaa. Onhan se niin, että tuollaiset vaunut vaateisivat ideaalisti laajan tukiorganisaation ja koko panssaridivisioonan toimintaa olisi kiva harjoitella ensin 6-12kk ennen rintamalle lähtöä. Johan sen venäläisistä näkee miten T-90M pärjää jos sitä ajaa Vatnik vailla mitään koulutusta. Ne on nyt kaikki romuna pisin Ukrainaa, osa hinataan videolla traktorin perässä naapurin puolelle.

7 tykkäystä

Siitähän ei ole kauan kun ”puolet” saksasta oli käytännössä venäjän… tai neuvostoliiton. Ja varmasti siellä vieläkin on mielenvikaista porukkaa jotka haikailevat vanhaa.

2 tykkäystä

Leopardeista.

"Korkean amerikkalaisviranomaisen mukaan Yhdysvallat on turhautunut Saksan veivaamiseen Leopard-panssarivaunujen lähettämisestä Ukrainaan. "

" Saksa on asettanut ehdoksi amerikkalaisten M1-Abrams-taistelupanssarivaunujen lähettämisen Ukrainalle.

Yhdysvallat ei aio toimittaa Ukrainaan kalliita, hankalasti ylläpidettäviä tankkeja, joita hallinnon mukaan ukrainalaiset eivät edes tarvitse saavuttaakseen tavoitteensa ja vain sen vuoksi, että sellainen palvelisi toisen maan omia sisäisiä päätöksiä, kertoo lähde SkyNewsille.

Lähteen mukaan amerikkalaiset eivät tällä hetkellä tiedä, miten Leopard-kysymys voitaisiin ratkaista."

Klo 22.07

8 tykkäystä
7 tykkäystä
47 tykkäystä

Vtuttaa tuo Saksan meininki. Joku hyvin tokaisi, että Saksa on valtiomuotoinen yritys. Lasketaan pelkästään euroja kvartaalitasolla näkemättä kokonaisuutta.

Toivottavasti homma kusee kintuille heidän osalta

30 tykkäystä