Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Tämähän on täysin järjenvastaista. Nyt on kohta vuosi sodittu Euroopassa ja Saksmannit alkavat harkitsemaan josko pitäis tankkeja ruveta pikkuhiljaa kaivamaan naftaliinista. Sama pätee Espanjalaisiin. Minkä ihmeen takia ei Ukrainalaisia ole jo kuukausia sitten koulutettu Leopardin puikkoihin? 500 miestä olis pitänyt perehdyttää jo kesän aikana eri puolilla Eurooppaa.

19 tykkäystä

Vitsi kun niistä tankeista olisi puhuttu jo viime vuonna ja se kunnostaminen olisi aloitettu heti…Eiku niinhän niistä puhuttiinkin! Eikä Saksa siis ole laittanut vielä tikkua ristiin tuon asian edistämiseksi? Hämmentävää. Varmaan tälle kaikelle on joku järkevä selitys, mutta en sitä vielä ole keksinyt.

13 tykkäystä

No jos Saksan nyt onneksi eronnut puolustusministeri ei ole uskaltanut aloittaa minkäänlaisia armeijan kunnostustoimia 100 miljardin lisäbudjetin tultua julkaistuksi viime vuonna, syystä ettei Scholz stressaannu. Niin heillä on tosiaa ymmärrys ja paletti levällään kuin Jokisen eväät.

Ylempänä ketjussa oli pitkät tekstit linkkien takana Bundeswehrin alennustilasta. Kehotan lukemaan vaikka referaatit. Tilanne on aivan uskomattoman absurdi. Saksa on ratsastellut iloisena euroopan talousveturina yllään keisarin uudet vaatteet. Veden laskettua on käynyt ilmi että sakemannit uineet ilman uimahousuja.

22 tykkäystä

NYT: Venäläisten agenttien epäillään olleen Espanjaan lähetettyjen kirjepommien takana - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Osassa länsimaissa vieläkin hyysätään Putinia ja Venäjää, kun itänaapuri keksii keinoja miten aiheuttaa terroria myös muissa länsimaissa nyt ja tulevaisuudessa.

14 tykkäystä

Kieltämättä noin periaatteessa sopisi kyseisen turvallisuuspalvelun pelikirjaan, mutta jos vähän perehtyy esim. tuohon Koraanin polttamiseen, niin ainakin omat epäilykseni hälvenevät.

Tämä Koraanin polttanut ruotsalainen äärioikeistotyyppi ei nimittäin vaikuta mielestäni Venäjän kätyriltä. Samoiten en myöskään usko Ruotsin antavan lupaa vapaaehtoisesti FSB:n mahdollisille vaikuttamisyrityksilleen maassaan (tälle performanssille, jossa koraani poltettiin oli siis lupa)

6 tykkäystä

Olaf ei taivu… :roll_eyes:

3 tykkäystä

Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa käsiteltiin ongelmallista Saksaa ja sen liittokansleria.

Scholz hukkaa jatkuvasti tilaisuutensa johtaa Eurooppaa. Hän on surkea viestijä, ja myös siksi Saksan maine kärsii.

EDIT:

Puola aikoo kysyä Saksalta lupaa Leopardien viemiseen, mutta:
Morawiecki toisti, että jos Saksalta lupaa ei heru, se saattaa silti lähettää Leopard-taistelupanssarivaunuja Ukrainaan. Leopardit ovat saksalaisvalmisteisia ja vienti vaatii Saksan hallituksen luvan.

8 tykkäystä

Mä vähän ihmettelen kun Saksan hallituksen apupuoueet eivät laita Scholzia vaihtoon. Vihreät ja FDP suhtautuvat Ukrainan avustamiseen huomattavasti Scholzia ja SPD’tä myötämielisemmin, kummastelen kun jaksavat katsoa, eivätkä lähde keskustelemaan kristillisdemokraattien kanssa hallituksen kokoonpanon uusimisesta.

20 tykkäystä

Sama pistää loputkin

56 tykkäystä

2 maataistelukonetta ja yksi taisteluhelikopteri yhtenä päivänä, joko sattuma tai sitten Ukrainalaiset siirtäneet yhden IRIS-T laukaisimen lähemmäksi rintamalinjaa.

32 tykkäystä

Hmm, kalaverkko toimii venäläisiä Lancet-drooneja vastaan:

Wagnerin kello tikittää Kremlinissä. Ei olisi paha homma, jos Putin ottaisi taas komennon sotajoukoista ja tekisi päättömiä hitleröintejä:

Huomenna mennään varmaan jo 122k paremmalle puolelle. Mutta mikä sotalaiva on saatu tuhottua? Ei ainakaan ole tullut vastaan uutisissa. Katotaas löytyykö jotain.

LiveUAmapissa ainoa viimeisen 24h aikana mahdollinen uutinen on tuo 5 h sitten Sevastopolissa tapahtunut räjähdys: Loud explosion was reported in Sevastopol Sevastopol, - Ukraine Interactive map - Ukraine Latest news on live map - liveuamap.com

23 tykkäystä

Ei ehkä ihan vilpittömin mielin lahjoita…

2 tykkäystä

Onhan tuo EU-rahoitus avustuksille ollut tiedossa, siksi olen kummastellut Suomen tapaa lahjoittaa nollaarvolla neuvostoaikaista kalustoa.

7 tykkäystä

Ehkä Suomella tarkoitus on oikeasti sydämmellä olla talkoissa mukana, eikä kupata poisto aseilla näennäis reiluna. Viron on helppo muutenkin “räksyttää” monen moista, kun pääsee NATO:n selän taa turvaan ja siksi he kovasti toivottavat meidät mukaan, koska meillä on ja tulee olemaan oiva lennosto ja mahtava reservi / puolustus voimat vs Viro.

4 tykkäystä

Eipä kummempaa ilmeisesti.

4 tykkäystä

Toisaalta ottamalla mahdollisimman paljon EU-tukia voitaisiin varmistaa tuen jatkamista, vaikka joidenkin muiden maiden into hiipuisi.

Tuo Viron hakemus on sillai metka, että suuri osa Viron lahjoittamat aseavusta on saatu lahjoituksina mm Suomesta ja Ruotsista.

5 tykkäystä

Aika vaikea uskoa, että virolaiset olisivat hetkeäkään ajatelleet rahaa lahjoittaessaan itselleen tärkeää puolustusmateriaalia Ukrainaan. Virossa tiedetään Suomea paljon paremmin minkälainen maa Venäjä on.

Väite asetuesta hyötytarkoituksessa kuulostaa suorastaan Venäjän keksimältä. Viron johdon kommentit ovat olleet hyvin suoraviivaisia eikä Venäjää olla pelätty sen enempää kuin aiemminkaan. Luotto sotilaallisiin liittolaisiin on kova ja miksi ei olisi. Ei viro yksin pärjäisi Venäjää vastaan sen paremmin kuin Suomikaan. EU:n budjetoiman rahan piti nimenomaan vahvistaa Ukrainan puolustusta ja niin se myös tekee.

Tätä Saksa-kuviota olen muutaman päivän pureskellut aina uutisia nähdessäni enkä pääse eroon ajatuksesta, että tässä ei nyt käsitellä lainkaan Saksalle aina tärkeintä aspektia – rahaa. Saksalaisyrityksillä on varmasti moninkertaisesti suomalaisiin verrattuna omaisuutta Venäjällä, josta ei varmasti haluttaisi kovin helpolla luopua. Olisiko Venäjän suututtamisen välttelyssä osittain näinkin yksinkertaisesta asiasta kyse? Ainakaan ukrainalaisten henki ei tässä vaa’assa paina.

Miksi Saksa ylipäänsä olisi huolissaan? Baltia ja Puola toimivat puskureina ja USA ehtii hyvin apuun ennen kuin idästä Saksaan asti ehdittäisiin.

Kasparov on löytänyt hivenen samanmoista näkökulmaa tilanteeseen – Scholz hakee tuottoja pienellä riskillä?

28 tykkäystä

Wagnerin vankiloista värväämät miehet on käytetty lähes loppuun. Luvattu armahdus oli yhden kerran kortti. Kuka lähtee enää Wagnerin kelkkaan, kun tappiot ovat 80% parissa kuukaudessa?

30 tykkäystä

EU on ilmeisesti sopinut 500 miljoonan euron avusta Ukrainaan. Ei maksumuuria tällä lyhyellä jutulla.

12 tykkäystä

Eikö tuo 500 miljoonaa ole EU:n tasolla pähkinöitä kun Suomen viimeisin paketti oli yli 400 miljoonaa?

21 tykkäystä