Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

HS:n Ukrainan studiossa on puhuttu mm. siitä, mitä Ukraina voi tehdä uusilla “Saabeillaan”. Ei muuria.

”Kun näitä saadaan rintamalle tarpeeksi, niillä voidaan lamauttaa Venäjän huoltoyhteydet ainakin joksikin aikaa – – Jos Ukrainan vastahyökkäykset onnistuvat ja Ukraina saa puskettua rintamalinjan lähelle Krimiä, silloin tällaiset pitkän kantaman täsmäaseet ovat äärimmäisen tärkeitä siinä, että Ukraina saisi vallattua Krimin takaisin”, Helin sanoo.

8 tykkäystä
6 tykkäystä

ISW:llä oli toissapäivänä mielenkiintoinen nosto, miten Putin mahdollistaa lisää korruptiota antamalla eri hallinnon jäsenien peitellä tulojaan. Tällä todnäk. haetaan oman aseman ja suosion vahvistamista.

Russian President Vladimir Putin continues to open the door for further institutionalized corruption in Russia through legislative manipulations . Putin signed a decree on February 6 allowing Russian deputies and senators to not publish their incomes in the public domain.[21] The law will allow deputies and senators to publish their incomes in an anonymized form that does not contain their personal data. The law will also apply to regional and municipal deputies.[22] Kremlin spokesperson Dmitry Peskov claimed that the new law will not affect anti-corruption measures and stated that “the conditions of the [special military operation] bring their own specifics.”[23] Putin previously approved a decree on December 29, 2022, that exempted all Russian officials, including members of the military and law enforcement, from making public income declarations.[24] These two decrees are likely efforts by the Kremlin to appease the political actors who comprise Putin’s domestic support base and will likely continue to contribute to the institutionalization of corruption in Russia.”

Ikään kuin korruption tuoma rapautuminen ei olisi viimeisen vuoden aikana tullut kohtalokkaasti ilmi, vaan sen sijaan ruokitaan lisää korruptiota.

25 tykkäystä

Tämä case Aaltola on jännä. Tutkijalle alkanut maistumaan ”hieman” liikaakin sodan avulla saamansa 15 minutes of fame. Naama on jatkuvasti naistenlehden etusivuista presidenttikisalla flirttailuun. Ollut hauskaa seurattavaa vierestä, mutta selkeästi alkanut kokeneempia poliitikoita ärsyttämään.

Kaiken kaikkiaan hyvin erikoinen hahmo ja taisi olla aikanaan hämärä valinta myös UPIn johtoon.

12 tykkäystä

Propaganda koneisto alkanut puhumaan sodan nopeasta lopettamisesta(, kun valtion kirstun pohja häämöttää.)

Huhuja muistakin sisäisistä muutoksista:

11 tykkäystä

Maailmalla kuohuu kun väitetään että USA tykitti Nord Streamin kumoon, kuten Biden pari viikkoa ennen sodan alkua uhkasi tehdäkin.

4 tykkäystä

Z-merkin kehittäjä ja aiemmin ukrainalaisen sotilaan kallon kanssa esiintynyt sekopää on tapettu Venäjällä. Ilmeisesti tarkoituksellinen murha omien toimesta.

Maailma ei tätä kaveria jää kaipaamaan.

20 tykkäystä

Ei sitä Venäjällä tapettu, vaan mielikuvitustasavallassa.

3 tykkäystä

Tämä GOP/MAGA-ryhmän sekopää Greene, alkaa oksettamaan näillä julkisilla ulostuloillaan ihan kaikella tavalla. Myös Fox-newsin Sean Hannity komppailee Putinin puolesta entistä räväkämmin. Näitä sitten Russian State TV hehkuttaa olan takaa.

Vanhaan hyvään aikaan nämä hahmot olisi lukittu telkien taakse isänmaan pettureina mutta nyt saavat rauhassa julistaa ”omia” eli Venäjän maksettuja mainoksia.

8 tykkäystä

Huonoja uutisia:

(Reuters) - SpaceX has taken steps to prevent Ukraine’s military from using the company’s Starlink satellite internet service for controlling drones in the region during the country’s war with Russia, SpaceX’s president said Wednesday.

SpaceX’s Starlink satellite internet service, which has provided Ukraine’s military with broadband communications in its defense against Russia’s military, was “never never meant to be weaponized,” Gwynne Shotwell, SpaceX’s president and chief operating officer, said during a conference in Washington, D.C.

“However, Ukrainians have leveraged it in ways that were unintentional and not part of any agreement,” she said.


Kuten jo aiemmin on huomattu, Ukraina on tee-se-itse integroinut Starlinkin satelliittiyhteydet taistelu ja tiedustelu-lennokkeihinsa.

9 tykkäystä

Sopivasti estävät tuon juuri kun venäjän isompi vastahyökkäys alkaa.

19 tykkäystä

Hollannin pääministeri sanoo ettei mikään apu ole poissuljettu Ukrainan suuntaan. Ei maksumuuria.

Zelenskyi EU:n parlamentissa pitämässään puheessaan korostaa Euroopan yhtenäisyyttä, jotta tulevaisuuden sukupolvienkin elämä voidaan taata. Ei muuria.

15 tykkäystä

Jos tähän väliin saa laittaa ihan rehellisen mielipiteen ilman merkittävää uutisarvoa:
Tämä oli täysin oikea veto, ei yllätys ja hyvä että tekivät (jos tekivät :sweat_smile:). Tuo Saksan (ja Ranskan) vatulointi on ollut sitä luokkaa että jos tuolla olisi ollut putlerin putket vielä pihisemässä taustalla niin tuen määrä olisi ollut vielä nykyistäkin heikompi.

33 tykkäystä

Mielenkiintoinen näkökulma . Olisko niin että Putinin ”kokki” haluaa Bakhmutin viinin takia ? https://youtu.be/EgLjcAX1Xps

Aina voi haluta. Uutiset nyt vain näyttää siltä, että Muusikkojen (wagner) voimat on tuhottu eikä uusia ole tulossa.

Muutenkin Venäjän tarvitsisi järjestää melkoinen yllätys, että se saisi varsinaisesti mitään todellista aikaan kuin edetä vaivoin seuraavalle mutaiselle pellolle tai porsaskarsinaan.

10 tykkäystä

Aikamoinen kasa kalustoa mennyt.

:eyes:

32 tykkäystä

Tässä voisi hyvällä tuurilla olla jonkinmoisen sodan lopun alku meneillään. Venäjä raapi tynnyrin pohjilta ukkelinsa asemiin ja lähti nyt “isoon hyökkäykseen”. Sen jos Ukraina saa torjuttua, niin taitaa olla kyllä aika takki tyhjä venäläisillä sen jälkeen. Vangit on loppu ja haluttomatkin jo tapatettu.

Siitä sitten avautuisi venäläishyökkäyksen torjumisen jälkeen paikka Ukrainalle aloittaa oma vastahyökkäyksensä oman maansa takaisinvaltaukseen. Jos kenraalien perstuntumalla arvioiden hyökkäädä tarvitsee aina kolminkertaisen ylivoiman voidakseen onnistua niin parempi Ukrainan ensin puolustaa venäläisten hyökkäys 1:3 ja sitten sen jälkeen käynnistää oma hyökkäyksensä 3:1 (tai mitä venäjän joukoista sitten on enää jäljellä).

Siellä alkaa taas mutakelit kevään kynnyksellä ja siinäkin mielessä eiköhän ole venäläinen logistiikka kohta taas umpisolmussa. Joutuikohan venäläiset aikaistamaan hyökkäystään ettei Ukraina saisi kaikkia uusia aseitaan ajoissa paikalle.

Tässä on lukijoiden hyvä tietää, että minä en tiedä näistä asioista yhtään mitään :slight_smile:

Hyvä sanonta tuli internetissä vastaan:

  • What did russians use before candles?
  • Electricity
26 tykkäystä

Jotenkin näihin kalustoasioihin alkaa puutumaan. Olisi virkistävää kuulla Ukrainan tappioita samalla tavalla. Itsellä ainakin aivan vääristynyt kuva sodasta, kun tumtuu että ukrainalla ei ole ensimmäistäkään tankkia tuhoutunut.

10 tykkäystä
2 tykkäystä

ISW kertoo Venäjän ottaneen jonkinlaisen aloitteen, eli startannut suuremman hyökkäyksen liikkeelle. Ei maksumuuria.

Uuden hyökkäysrynnistyksen alkuun viittaa ISW:n mukaan vahvasti myös ainakin kolmen merkittävän venäläisdivisioonan sitominen hyökkäysoperaatioihin, ”vaikka Ukrainan joukot toistaiseksi ovatkin estäneet Venäjän joukkoja etenemästä merkittävästi”. Venäjän hyökkäyksen tempo tulee vielä kasvamaan, laitos arvioi.

6 tykkäystä