Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Live-käännöstä tarjolla Maikkarin sivun kautta Putlerin valheista ja ”natseista” yms.

2 tykkäystä

Putinilla on myös vakava Kiinapulma. Kiinalle raaka-ainemyynnit ja vastaavasti sieltä tapahtuva tuonti on Venäjälle kriittinen asia, vaikka joutuvat myymään halvalla ja ostamaan kalliilla. Mikäli Kiina näkee Venäjän väistämättä häviävän niin suhde kaupankäyntiinkin tulee muuttumaan ja ostetaan entistä halvemmalla ja myydään entistä kalliimmalla. Kiinalle on Venäjän kehno sotamenestys tullut ikävänä yllätyksenä ja se pakottaa myös sen arvioimaan tarkemmin omaa sotilaallista suorituskykyään. Vaikka länsi on tukenut Ukrainaa paljon, niin lännen omaan sotilaalliseen suorituskykyyn tuella ei ole ollut negatiivisia vaikutuksia, pikemminkin päinvastoin. Venäjältä on hyökkäyksessään tuhoutunut suuren osan kalustoaan ja miehistöään, eikä länsimaisia lentokoneita ole vielä edes käytetty.

16 tykkäystä

On se kova ukko puhumaan :smiley:

Jos jotain haluaa kuvannollisesti tiivistää niin Vladimir Putin kiistää olevansa Vladimir Putin, vaan sittenkin Putimir Vladim. Asiassa ei ole ollut mitään epäselvää ikinä.

21 tykkäystä

Jaaha, taas Ukraina väärin puollusti alueitaan joten heidän vika että Venäjä hyökkäsi. Ja luonnollisesti koko höskä on länsimaiden salajuoni jolla on pakotettu Venäjä vastentahtoisesti vähän kasuaalisti maahan tunkeutumaan koska pakottava tarve. :roll_eyes:

Onhan se tietenkin ikävää jos oma nukkehallitsija kengitään maan johdosta pois vaaleilla, mutta se on voi voi ellei ole esittää todella hyviä syitä miksi vaalit eivät vastaisi kansan tahtoa?

7 tykkäystä

Putinin puheeseen voi vastata vain että on kaksi eri asiaa, kuinka asioiden sanotaan olevan ja menevän ja kuinka ne oikeasti ovat ja menevät. Putinin onneksi ihmiset valitsevat usein näistä sen, joka on itselle mieluisampi ja jopa toimivat sen mukaan. Pörssikauppaa aktiivisesti harrastavat, jos ketkä tunnistavat tämän monesta muustakin yhteydestä.
Putin yrittää puhumalla saada Venäjän kurssin vielä kääntymään, vaikka tuhon tie on itsestään selvästi edessä.

8 tykkäystä

Puhetta on etukäteen toitotettu jo monta päivää mitä se pitää sisällään. Samaa Putin shittiä kuin ennenkin. Ei oikein riitä edes uutisiksi.

Referoin kuitenkin tähän keskeiset kohdat:

(Suosionosoituksia)
(Myrskyisiä suosionosotuksia)
(Myrskyisiä kauankestäviä suosionosoituksia. Kaikki nousevat seisomaan.)

27 tykkäystä

Olen tätä pelleilyä livenä katsellut alusta asti ja olen samaa mieltä… samaa shittiä kuin aiemmin. Mahdoton määrä parannuksia tuotu esille – hankkeita sun muita, joita pitäisi tehdä – mutta tuskin yksikään yleisössä istuva pohjois-koreamaisiin taputuksiin yhtyvä kuuntelija uskoo pätkääkään näitä puheita.

8 tykkäystä

Jäi vähän sellainen fiilis että Putinin oli nyt vaan pakko pitää tämmöinen puhe kun skippasi jo viime vuonna saman, kenties koska sodan, eikun sotilaallisen erikoisinvaasion tilanne oli niin ikävä. No, vuoden odottelu ei tilannetta ole sanottavasti parantanut, mutta toinen no-show olisi näyttänyt ikävältä.

Pakkopullaa, puhe jonka ainoa funktio on täyttää viralliseen aikatauluun merkitty nakki ja esittää että valtion johto on edelleen tilanteen tasalla oman kansan suuntaan. Ja kun ei ole mitään oikeasti kerrottavaa niin on pakko jauhaa samaa levyä rerun-meiningillä ja toivoa että joku kenties uskoo että kaikki on edelleen hyvin.

9 tykkäystä

Editoin hieman :slight_smile:
(Pakotettuja suosionosoituksia)
(Myrskyisiä, pakotettuja suosionosotuksia)
(Myrskyisiä kauankestäviä pakotettuja suosionosoituksia. Kaikki pakotetaan nousemaan seisomaan.)

15 tykkäystä

Ei tullut liikekannallepanoa eikä edes aikaisemmasta poikkeavaa uhoa. Tarina oli osoitettu Venäjän sisäiselle yleisölle. Vaikeat ajat ovat mahdollisuus. Venäjästä tulee suurempi ja voimakkaampi kuin koskaan.

Länsi pelasi pelejä ja Venäjä yritti rakentaa rauhaa jo ennen vuotta 2014. Länsi tavoittelee globaalia ylivaltaa. Venäjä käytti voimaa ainoastaan sodan lopettamiseen. Pedofiilit ja homoavioliitot hyväksyvä länsi yrittää jakaa Venäjää, mutta Venäjä on monikulttuurinen ja yhtenäinen.

Eipä tuosta paljoa jäänyt käteen. En tiedä miten venäläiset tuon ottavat, mutta ei tuo minkään vahvan hallitsijan esitys ollut – pikemminkin pelokkaan diktaattorin, joka lupaili kansalle niitä ja näitä ja yritti kertoa kuinka hyvin kansalla menee päinvastaisista väitteistä huolimatta.

13 tykkäystä

Tässä on lukemisen arvoinen yhden Venäläisen kirjoittama ketju, mitä Venäjän miehittämässä maassa tapahtuu miehityksen jälkeen. @KimiN ja @OldFeki osui kyllä naulan kantaan tuossa kuvailussaan, Putinin puheesta. Suuria suunnitelmia ja suosionosoituksia. Aivan kuin ao. kirjoittajan kynästä.

Week 2 - Promises weeks - Every ministry, every politician is proposing to build something co-o-o-o-ol. By the end of the week 1 megalomaniac project will be chosen. Otherwise the new region would receive some shitty monuments and mediocre restoration of crucial infrastructure.

8 tykkäystä

Putinin kansakunnan tila puhe lyhyesti.

Putin lupasi paljon hyvää kansalaisille ja antoi parannuksiin vaatimuksia, ehkä viranomaisiin päin:

-armeija tulee saamaan lisää tukea
-äidit tulevat saamaan lisää tukirahaa
-sotilaat perheineen tulevat saamaan lisää tukea, nykyisten tukiensa lisäksi
-lasten kasvatuksen ja terveydenhuollon pitää saada lisää tukea
-kouluja rakennetaan ja parannetaan
-koulutusta uudistetaan, lisää rahaa kouluille
-tekoälyn tuottamiseen laitetaan rahaa
-lainojen korkojen pitää laskea
-yrittämisen vapaus taattava (kääntäen: ei taattu nyt)
-aseeteollisuuden työntekijöiden saatava vuokratukea
-lisää kotitalouksia asennetaan kaasuverkkoon
-rautateitä, maanteitä ja jokiyhteyksiä parannettava, mm. jotta voidaan käydä kauppaa Kiinan ja Intian kanssa
-on koulutettava miljoona uutta tietotekniikka- ja armeija-ammattilaista
-taiteen alueilla suotava lisää vapauksia (mikä käänteisesti kertoo kai, että vapautta puuttuu)

Länsimaissa asuvat venäläiset liikemiehet voivat vielä toistaiseksi palata Venäjälle. Liikemiesten pitää aloittaa investoimaan kotimaahansa ja nuoriin sukupolviin.

Mitään omia ongelmia Venäjällä ei ollut. Oli vain uusnatsistisen lännen uhka, Länsi haluaa hävittää koko Venäjän, you know.

30 tykkäystä

Harhaisen miehen horinat olivat kyllä tuttua mutta kuultua tuubaa.

Ehkä osakemarkkinoihin lännen kauppapolitiikan ja sodan tukijoiden sanktioimisen kautta voisi vaikuttaa Putinin linjaukset viennistä. No ei tämäkään uutta, mutta riskit varmaan Putinin mainitsemien maiden suunnalla jatkuvat…

Venäjä etsii uusia vientikumppaneita idästä, sanoo Putin
Putin kertoo, että Venäjä aikoo kehittää idän ja etelän suuntaista logistiikkansa viennin lisäämiseksi sekä pohjoisen meriteitä.

Jatkossa Venäjä keskittyy yhä vahvemmin yhteistyöhön Lähi-idän, Kiinan ja Mongolian maiden kanssa. Lisäksi Venäjä kehittää taloudellista yhteistyötä Pakistanin, Intian ja Iranin kanssa.

2 tykkäystä

Putinin puhe →

57 tykkäystä

Euroopan unioni kaavailee aseiden rahoittamista Ukrainaan EU-budjetissa. Ei maksumuuria.

EU:ssa valmistellaan esitystä, jolla EU-budjetissa voitaisiin kohdistaa ase- ja ammusostoja Ukrainaan, kertoo brittiläinen talouslehti Financial Times (FT.) Esityksellä pyrittäisiin asetoimitusten nopeuttamiseen.

Otsikko kertoo kaiken, juttu on niin lyhyt, että ei tarvinne klikata auki.

15 tykkäystä

Heh.

Mitäs niille olemassaoleville tapahtui? Taisi jättää mainitsematta että armeija-ammattilaiset heitettiin lihamyllyyn Ukrainassa ja IT-kaverit vaihtoivat maata ja valuuttaa vauhdilla, kun ymmärsivät mitä on tulossa kun pakotteet paukkuivat…

34 tykkäystä

Mitenhän muuten käy, kun nämä maat pyyhkäisevät teknologisesti vielä paljon pahemmin Venäjän ohi. En nyt usko, että Venäjä ihan Pohjois-Koreaksi taantuu, mutta kauppasuhteet varmaan kääntyvät vielä enemmän siihen suuntaan. Eihän talousmielessä Pohjois-Korean ole siinä, ettei heidän kanssaan suostuttaisi käymään kauppaa poliittisista syistä, vaan että mitä vuosikymmeniä kehityksessä jäljessä oleva maa voi modernissa maailmassa tarjota?

Eli jos nyt Länsi ei käy Venäjän kanssa kauppaa, koska pakotteet ja politiikka, mutta Intia ja Kiina käyvät. Mitä kauppatavaraa Venäjällä on näille 20v päästä?

5 tykkäystä

Energiaa. Halpaa, alta torihintojen tarjolla olevaa energiaa. Niin kauan kuin tämä pyörii, Venäjän kleptokratia voi jatkaa kuppaamistaan. Ja Kiina varmasti tyytyväisenä hyödyntää Hyvän Diilin varsinkin jos siinä sivussa voi vähän hymähdellä lännen suuntaan kun repivät pelihousujaan.

Sitten jos öljylähteet hyytyvät niin lopputulos on jättikokoinen Pohjois-Korea. Tosin epäilen että sitä ennen maa tyhjentyy hyväosaisista sen verran isolla kädellä että ehkä kannattaisi panostaa siihen rajavalvontaan. Tosin epäilen että Venäjä itse kaivaa pian myös pelikirjan jossa rajavartioiden duuni on päasiassa estää kulku sisältä ulos päin…

12 tykkäystä

Ano Turtiainen Edeskunnan täysistunnossa 21.2.2023: ”Ukraina on menettänyt sodassa puoli miljoonaa sotilasta, Venäjä 20 000.”

Sama kuin sanoisin, että viime vuonna aloitettu Osakesäästötilini on 800% voitolla. Vääristelisin ankarasti. Aloitin sen edellisenä vuonna.

28 tykkäystä

Tuo kohta voi jopa osittain pitää paikkansa, koska on kannattavampaa myydä kaasua kotitalouksille kuin polttaa se ilmaan.

1 tykkäys