Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Viinanvientikieltojen sijaan pitäisi jättää ‘saaliiksi’ votkalasteja…

12 tykkäystä

Muistutukseksi heille, jotka vielä käyvät tankkaamassa Venäjän puolella. Älkää valittako Suomea apuun, jos Iivana tulee ja vie gulagiin pakkotyöhön. Merkkejä on ollut ja kaikki tästä eteenpäin on tyhmyyttä, joka on rangaistavaa.

53 tykkäystä

Venäjä varmaan pyrkii käyttämään ilma-asetta ratsuväkenä, joka tulee apuun jos Ukraina tekee jossain vakavamman läpimurron

Yksi maagi vastaa 28 jalkamiestä:


"Pulkkisen mukaan ilmapuolustuksesta puhuttiin kokouksessa paljon. Kyseessä on iso kokonaisuus, johon liittyy monia asioita.

– Tietysti sitten hävittäjät liittyvät osaksi ilmapuolustuksen kokonaisuutta. On ihan selvää, että Ukraina tulee tullakseen suorituskykyiseksi sotilaalliselta kannalta tarvitsemaan jossakin vaiheessa läntistä kalustoa, mutta se on aika pitkän tien päässä vielä, hän sanoo."

“Tämä on viidestoista puolustustarvikeapulähetys Suomelta Ukrainalle. Lähetyksen sisältämän puolustustarvikeavun korvaamisen arvioidaan maksavan Suomelle 78 miljoonaa euroa.”

13 tykkäystä

Niinpäs, ja sen jälkeen Venäjällä ei todennäköisesti enää sitäkään “asetta” ole, elleivät sitten saa jostain naftaliinista jotain historiallista älyvapaiden ja silmittömien hyökkäyksiensä myötä menetettyjen tankkiensa tavoin kaivettua…

1 tykkäys

Tässä on lisää asiaa Ramsteinin kokouksesta, jutussa on muutakin asiaa kuin se ettei annettu lupausta hävittäjistä. Ei maksumuuria.

UKRAINA kertoi aiemmin tällä viikolla vastaanottaneensa ensimmäisen Patriot-ilmatorjuntapatterin.

Ukrainan sotilaallinen tukeminen etenee myös muissa aselajeissa. Yhdysvaltain puolustusministerin Lloyd Austinin mukaan Saksaan saapuu lähiviikkoina yhdysvaltalaisia Abrams M1 -taistelupanssareita, joita on tarkoitus käyttää ukrainalaisten vaunumiehistöjen kouluttamiseen.

Ramsteinin kokoukseen niin ikään osallistunut Ukrainan puolustusministeri Oleksi Reznikov puolestaan twiittasi allekirjoittaneensa Saksan ja Puolan kollegoidensa kanssa sopimuksen Leoprad 2 -taistelupanssarivaunujen huoltokeskuksen perustamisesta Puolaan.

1 tykkäys

Hesarin pääkirjoitus oli erinomainen.

On meidänkin etumme, että Ukraina saa käännettyä sodan kulun. Siksi se on myös meidän velvollisuutemme.


13 tykkäystä

Alla on lyhyt juttu EU:n avustuksista Ukrainalle. Ei maksumuuria.

Yli 16 000 ukrainalaissotilasta on koulutettu EU:ssa, kertoi unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Josep Borrell perjantaina.

Ukraina kerto tuhonneensa neljä viidestä iranilaisesta “itsemurhalennokista”. Ei maksumuuria.

Pieni juttu Portugalin lahjoittamista panssaroiduista sotilasajoneuvoista. Ei muuria.

7 tykkäystä

Nyt myös kultalusikoille alkanut tulla kutsuja kröhöm harjoituksiin

27 tykkäystä

Britannian puolustusministeriön mukaan on vähän vaikeuksia propagandansa kanssa. Ei maksumuuria.

Huhtikuun 18. päivä Venäjällä piti järjestää toisen maailmansodan muistomarsseja, mutta valtionmedian mukaan ne peruttiin “turvallisuussyistä”. Britannian puolustusministeriön mukaan perumisten syynä on todennäköisesti viranomaisten huoli siitä, että marssit korostaisivat Venäjän viimeaikaisten tappioiden suuruutta.

Jo aiemmin Wagner-palkkasotilasyrityksen perustaja ja omistaja Jevgeni Prigožin kyseenalaisti, onko Ukrainassa todella natseja.

9 tykkäystä

Doom… doom… doom… :boom: :boom:

26 tykkäystä

Espanja toimittaa Leopardinsa ihan lähipäivinä. Ei muuria.

Yhteensä Espanja on sanonut toimittavansa Ukrainaan kymmenen Leopard -panssarivaunua, joista kuusi lähetettäisiin lähipäivinä.

11 tykkäystä

I told you last night we were on our way.

Now we are just outside the city.

It wasn’t hard.

We were already there.

Tonight Show gif. Jimmy turns up his hands in mildly frustrated confusion. Text, "What."

Belgorod? Tätä en osannut odottaa. Vai onko tämä joku hämäys? Nyt ei ihan aukea tämä kuvio.

Taitaa olla vaan Ukrainalaista hjuumoria valloittajille. Viitannee siihen kun Venäjä vahingossa tiputti pommin Belgorodiin.

Edit @OldFeki Sissi/tiedustelu -operaatioko? Jännä. :eyes:

10 tykkäystä

Sarah jatkoi pari minuuttia sitten. Ei nyt ihan aukea tämä huumori. :slight_smile:

3 tykkäystä

KimDotKommari joka nykyisin toimii Putinin propagandistina veti lämmöt Pekan Vatniksoup ketjusta ja uhkailee oikeustoimilla.

14 tykkäystä

G7-liittolaiset harkitsevat kaiken viennin kieltämistä Venäjälle

68 tykkäystä

En taida sotaan liittyä, mutta jonkunlainen mielenilmaus ilmeisesti moskovassa.

6 tykkäystä

Ukrainalaiset haluaisivat lisää läntistä kopterikalustoa. Nyt erikoisjoukoilla on käytössä Black Hawk -kopteri. Ei muuria.

Yhdysvaltalaisen ABC-kanavan toimittaja Ian Pannellille ukrainalainen helikopteripilotti muotoili asian hieman toisin.

”Lentäjän mukaan venäläiskalustoon verrattuna se on kuin Maserati vastaan rekka-auto. Helikopteri tuo lisää joustavuutta, se kykenee kuljettamaan enemmän joukkoja, ja helikopteriin nouseminen sekä siitä poistuminen on paljon helpompaa”, Pannell raportoi Ukrainasta.

8 tykkäystä

Vihdoinkin aletaan puhuman oikeasta asiasta eikä pientä näperrystä. Kuten tuossa noin kk sitten tuli esille, 90% Venäjällä aikaisemmin olleista länsiyrityksistä on jatkanut toimintaansa venäjällä edelleen. Putin ymmärtää vain vahvoja toimia, siellä pitää kauppojen hyllyt oikeasti tyhjentyä ja Audin matkanteko pysähtyä osien puutteeseen. Myös alkaisi olemaan aika pystyä kaikki tuontikin lopettaa, aika on ollut hakea muita toimittajia raaka-aineillekin. Kommentit Saksan suunnasta on erittäin tervetulleita että sielläkin herätään, kuitenkin se tärkein kauppakumppani Venäjälle Euroopassa.
Nimenomaan tätä Ukraina tarvitsee, sitä että Venäjän sotatarvikkeiden tuotantokapasiteetti romahtaa.

46 tykkäystä

Tämä luku on hyvinkin kiistanalaisesta Sveitsiläisestä tutkimuksesta. Yalen tutkijat saivat täysin päinvastaisis tuloksia ja kommentoivay tuosta 9% paperista näin.

Yale dean Jeffrey Sonnenfeld, CELI’s founder and president, and research director Steven Tian said in an interview that they hadn’t exaggerated the departures and were dismayed to see Russia’s state-owned TASS news agency and Russia Today touting the Swiss study.

When they obtained the Swiss data, they said they found hundreds of entries on the list were individuals, some well-known Russian oligarchs, and companies generally identified as Russian, such as social-media company Yandex (often called Russia’s Google), petrochemical company Uralchem or Evraz, a metals conglomerate largely owned by oligarch Roman Abramovich…

https://www.business-humanrights.org/en/latest-news/two-scientific-groups-dispute-over-methodology-behind-exodus-of-western-cos-from-russia/

12 tykkäystä