Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

12 tykkäystä

Pidätkö Daimista tai muista Marabou -tuotteista, Oreosta, Milkasta, Philadelphia juustosta, TUC- tai LU -kekseistä?
Entäs Tobleronesta? Tai Oboy-kaakaosta?

Niin moni muukin.

Brändien omistaja Mondelez -konserni sympatiseeraa ukrainalaisia, ja tekee kaikkensa heitä tukeakseen, kertovat he.

Mutta rajansa kaikella, kauppaa pitää tehdä Venäjällä, koska sotiminen on venäläisillekin raskasta? Moni firma on toiseenkin johtopäätökseen tullut

Jos kuitenkin olet toista mieltä, ei varmaan haittaa jättää firman tuotteet kauppaan, ja vaikka laittaa viestiä S-ryhmälle, Lidlille, K-ryhmälle, Tokmannille jne jotka firman tuotteita hyllyissä pitävät myynnissä

Love Our Consumers And Our Brands
In Eastern Europe, we operate in three core categories: Bakery, Chocolate and Gum & Candy. Our consumers from 14 countries have a wide choice of products & formats in our balanced portfolio to enjoy. From global power brands like Oreo and Milka to local jewels with a rich historic heritage - Jubilee biscuits and Alpen Gold chocolate in Russia, Korona chocolate and Lyuks chips in Ukraine, Kent candies and Falim gum in Turkiye.

Our hearts go out to everyone whose lives have been upended by a senseless and tragic war in Ukraine, all people in Ukraine and everyone around the world with family, friends and loved ones in Ukraine. The safety of our people and their families is our utmost priority, and we are doing everything we can to support them. Additionally, we stepped up our humanitarian efforts with a multi-million-dollar commitment, including cash donations and in-kind donations to various humanitarian organizations in the region.

47 tykkäystä

Toimii :slight_smile:

28 tykkäystä

Venäläistiedotkin kertovat Ukrainan edenneet jopa kilometrejä. Tässä lyhyessä jutussa ei ole maksumuuria.

Ukraina on maanantaina kertonut saaneensa takaisin hallintaansa viisi kylää maan kaakkoisosissa. CNN:n mukaan taisteluiden jonkinlainen keskittymä on Velyka Novosilkan kylän ympäristö, missä ukrainalaisjoukot ovat edenneet paikallisen joen varrella. Asiasta kertoo muiden lähteiden ohella tunnettu venäläinen sotabloggaaja, jonka mukaan Ukrainan joukot ovat kyenneet etenemään joella ja pakottavat Venäjän tuomaan reservijoukkoja alueelle.


Tässä on juttua vielä siitä, miten Venäläiskenraali kuoli ohjusiskussa. Ei maksumuuria.

Tiedotusvälineiden mukaan kokenut kenraalimajuri Gorjatšov kuoli Ukrainan ohjusiskussa Etelä-Zaporižžjan rintamalla.

12 tykkäystä
30 tykkäystä

Rekrytoikaapas kaikki tuttavat ja perheenjäsenet nyt allekirjoittamaan tämän aloitteen. Ei maksa mitään. Tällä menolla tuo ei toteudu koskaan.

48 tykkäystä

Prigozhin julkaisi kuvia tiettävästi ainoasta kerrasta kun Wagner ja USAn armeija ovat ottaneet yhteen, Syyriassa 2018

Taustaa. Mielenkiintoista settiä

THAT TIME US FORCES TORE HUNDREDS OF RUSSIAN WAGNER GROUP MERCENARIES TO PIECES IN SYRIA
https://coffeeordie.com/wagner-group-syria-khasham

14 tykkäystä

Voisiko tämä pitää paikkansa? Mikäli pitää, niin näiden paikkojen jälkeen seuraava kohde on… Mariupol. Kerschibsalmen silta on sitten Himarsien kantamalla. :bridge_at_night: :boom:

18 tykkäystä

No lähde on ainakin täyttä huttua. Tuo Sushko kannattaa tiputtaa seurannasta.

10 tykkäystä

Suomi mainittu. Tämä, jos mikä, on sitä laatua. Ja myyntiartikkeli myös. :slightly_smiling_face:

76 tykkäystä

Kyllä, Venäjän historiassa väkivalta on todellakin ollut mielivaltaista, ja mieletöntä:

  • Venäläisen ”sotilastaktiikan” kuoren alta tulee näkyviin tylsän typerä itseisarvoinen tuhoaminen. Kreml ei kykene mitään luomaa, joten jäljelle jää ainoastaan tuhoaminen.

…Tärkeintä itsessään on äärimmäisen brutaali maahantunkeutuminen: sotarikokset ovat asian ydin. Tämä kumpuaa siitä, ettei Venäjällä ole tarjota mitään hyvää muille, joten se haluaa vetää muut mukanaan suohon…

34 tykkäystä

Viime yön ohjusiskun uhreja

22 tykkäystä

Arvioita vastahyökkäyksestä, läpimurtokohtaan vielä paukkuja kuten tietenkin pitääkin

Ukraina on varovaisen arvion mukaan kasannut vastahyökkäystä varten20–25 prikaatia, joista noin kymmenen on tähän mennessä sidottu taisteluihin

Panssariprikaateja taas Ukrainalla on Helinin mukaan ainakin viisi, joista vain yksi on sidottu taisteluihin Donetskin alueen Velyka Novosilkassa

Ukraina kertoi edenneensä maanantai-iltaan mennessä etelärintamalla noin viisi kilometriä ja itärintamalla kahdeksan kilometriä.

Ukrainan vastahyökkäys | Ukrainan vasta­hyökkäystä varten kootuista joukoista vain osa on sidottu taisteluihin – Tällaisia joukkoja on vielä reservissä: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009652895.html?share=a1c0a5defdde7f186b4857aca27f3707

10 tykkäystä

Ukrainalla ei ole kykyä suojata tiheästi sijoitettua ja liikkuvaa joukkoa, hävittäjät ja tykistöherruus puuttuu. Lisäksi Ukrainalta puuttuu kyky koordinoida isoa joukkoa. Kuten eräässä artikkelissa mainittiin, Ukrainan hyökkäykset ovat etukäteen suunniteltuja ja porrastettuja tapahtumia.

Viimeisin apupaketti:


Kaatuneesta:

“Keväällä 2022 mies kertoi suhtautuvansa hyvin toiveikkaasti Ukrainan mahdollisuuksiin sodassa. Muiden suomalaisten tavoin hän huomasi kuitenkin myös puutteet ukrainalaisten ammattimaisuudessa. – Standardit on jossain Talibanin ja Neuvostoliiton välissä”

16 tykkäystä

Reutersin mukaan hollantilaisten tiedustelupalvelu vinkkasi CIA:ta ukrainalaisten suunnitelmista räjäyttää Nord stream. Washingtonista otettiin yhteyttä Kiovaan, että putkeen ei kosketa.

10 tykkäystä

Tässä on juttua Ukrainan vastahyökkäyksestä mm. siitä, miten vasta osa vastahyökkäykseen kasatuista joukoista on mukana hyökkäyksessä. Ei maksumuuria.

Helsingin Sanomien faktantarkistaja John Helin kertoo, että Ukraina on varovaisen arvion mukaan kasannut vastahyökkäystä varten20–25 prikaatia, joista noin kymmenen on tähän mennessä sidottu taisteluihin.

”Eli reservejä riittää vielä reilusti”, Helin sanoo.

9 tykkäystä

“Huhu, että koko venäläinen moottorikiväärikomppania 40 kilometriä Dnipro-joesta etelään (joka sijoittaisi heidät Khersonin ja Krimin rajan lähelle) kieltäytyi tottelemasta käskyjä ja pakeni, koska heidän ja ukrainalaisten asemien välissä ei ollut enää ketään. Mobilisoitu tänä talvena.”

https://twitter.com/igorsushko/status/1668486237412536320

17 tykkäystä

Putin valitsi puolensa Shoigun ja Prigozhinin suhteen. Uutinen löytyy tosin vain yleltä ja (toistaiseksi) vain epäilyttäviltä ulkomaalaisilta uutissivustoilta.

Tuon heppusen sanomisia ei kannata juuri ottaa todesta.

6 tykkäystä

tuossa jo ylempänä joku jo varoittelikin ettei Igoria kannata seurata. Aika hämärä kaveri eikä ikinä mitään lähteitä

20 tykkäystä