Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Ukrainan varapuolustusministeri kertoo Ukrainan onnistuneen pitämään Venäjän joukot paikoillaan idässä ja sitten taas etelässä ukrainalaiset olisivat onnistuneet etenemään jonkin verran. Ei muuria.

Tässä vielä juttu tutusta asiasta, eli kansainvälisen yhteisön 60 miljardin lahjoituksesta Ukrainan jälleenrakentamisen.

“Emme olleet kaavailleet tätä konferenssiksi, jossa annetaan sitovia lupauksia. Tästä huolimatta voimme tänään ilmoittaa yli 60 miljardin euron yhteisestä tuesta Ukrainalle”, kiteytti Britannian ulkoministeri James Cleverly.

Tässä taas uutinen Venäjän etenemisestä, ISW kertoo Ukrainan eteneen kolmella rintamalla. Ei muuria.

Ukrainan yleisesikunnan mukaan hyökkäysoperaatioita tehtiin Kreminnan alueella Luhanskissa, läntisellä Zaporižžjan alueella sekä Zaporižžjan ja Donetskin alueiden välisellä rajalla. Varapuolustusministeri Hanna Maljar ilmoitti, että Kreminnan alueella ukrainan joukot ovat saavuttaneet osittaisia taisteluvoittoja sekä vahvistaneet asemiaan.

9 tykkäystä

Hurjat tykistötappiot:

https://twitter.com/NOELreports/status/1672130023728336897
Hyvää juhannusta!

40 tykkäystä

Kesäteatterin uusin osa, Prigozhin sanoo suoraan, että syyt “erikoisoperaatioon” ovat täysin tekaistuja ja valhetta. Ukraina ja Nato eivät olleet hyökkäämässä Venäjälle.

https://twitter.com/wartranslated/status/1672177488535977984

Koko video on ilmeisesti n. puoli tuntia, tässä pieni näyte käännettynä. Hänellä täytyy olla hyvin vahvat tukijat taustalla, hiukan samaan tapaan kuin Strelkov on “koskematon”.

Onko Prigozhin pelkkä totuus-paineventtiili vai Putinin korvaaja, sen aika näyttää. Mutta puheet on yhä uskaliaampia ja nyt aletaan lähestyä itse Putinia.


Toisaalla:

https://twitter.com/MBielieskov/status/1672163796196925440

“There is deadly RU combination of mines, attack helicopters, tube&rocket artillery, EW systems which UA successfully attempts to undermine in south mainland before committing major manoeuvre formations. So please be a little bit more patient.”

22 tykkäystä

Wagner-pomo kertoo Venäjän peräntyneen Itä- ja Etelä-Ukrainassa. Ei maksumuuria.

Prigožin meni jopa niin pitkälle, että hän kyseenalaisti kokonaan Putinin päätöksen aloittaa hyökkäyssota Ukrainassa helmikuun lopulla 2022.

Tämä on kovin lyhyt juttu, niin en kehtaa referoida. Ei muuria. :slight_smile:

13 tykkäystä

Onko tuon Pirigozinin nämä viimeaikaiset lausunnot lopulta pitäneet kutinsa, vai puhuuko vaan leukojaan venytelläkseen?

Pari viikkoa sitten sanoi että wankerit lähtevät nyt Bahkmutista kun ammukset ja ukkelit loppu? Lähtivätkö?

6 tykkäystä

Tuohon Zaporizhzhian teemaan liittyen, USA toisti viestin ja vahvisti, että minkäänlainen säteilysaaste NATO-maahan aktivoisi 5. artiklan.

Senator Graham: “Our message is to those around Putin - If you do this, if you follow his order if he ever gives it, you can expect a massive response from NATO, and you will be at war with NATO.”

Senator Blumenthal: “[This resolution] is meant to send a message to Vladimir Putin, and even more directly to his military - they will be destroyed. They will be eviscerated if they use tactical nuclear weapons or if they destroy a nuclear plant”


Onkohan Kyproksella ajatus työntää Turkin valloitusjoukot pois saarelta?


EU:lta lisää pakotteita Venäjälle:

17 tykkäystä

Tässä on vielä “virallinen” tiedote pakotepaketista.

Yhdennessätoista pakotepaketissa EU ottaa käyttöön merkittäviä uusia toimia Venäjälle asetettujen pakotteiden kiertämisen estämiseksi erityisesti kolmansien maiden kautta. Toimet sisältävät useita mahdollisuuksia listata pakotteita kiertäviä ja kiertämisessä avustavia tahoja. Pakotteilla laajennetaan vientikieltoja ja kauttakulkukieltoa Venäjän läpi sekä henkilöpakotelistauksia.

EU laajentaa pakotteita, jotka se on asettanut vastauksena Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa. Kyseessä on Venäjän hyökkäykseen liittyvä 11. pakotepaketti. Nyt hyväksytyn pakotepaketin myötä EU ottaa käyttöönsä merkittäviä uusia toimia pakotteiden kiertämisen estämiseksi.

13 tykkäystä

Ukraina on iskenyt Venäjän sotilastukikohtaan Henicheskin kaupungissa lähellä Krimiä, 120 kilometrin päässä rintamalinjasta.

Iskut Henicheskiin suoritettiin todennäköisesti käyttämällä vähintään kahta Storm Shadow -risteilyohjusta. Ja Storm Shadow -iskuista on raportoitu myös Skadovskin satamakaupunkiin

https://twitter.com/ukraine_map/status/1672268643344740354

https://twitter.com/front_ukrainian/status/1672266247243722753

17 tykkäystä

Ukrainan päähyökkäysjoukot eivät ole vielä olleet mukana vastahyökkäyksessä kertoo Ukrainan maavoimien komentaja. Ei maksumuuria.

”Haluan sanoa, että pääjoukkomme ei ole vielä liittynyt taisteluun ja nyt etsimme ja paikannamme heikkoja kohtia vihollisen puolustuslinjoissa. Kaikki on vielä edessä”, sanoo Syrskyi.

8 tykkäystä

Putinilla melkoinen minuuttiaikataulu kuten video havainnollistaa. Agendalla on ollut menoja muutaman minuutin välein …

https://twitter.com/gerashchenko_en/status/1672280637095419904?s=61&t=RLWP7elmpOqu5qIYcQSB-Q

8 tykkäystä

Täysin vahvistamattomina tietoina, Venäjän puolustusministeriö kasaa erikoisjoukkoja, joiden tarkoitus on nujertaa Wagner.
https://twitter.com/wartranslated/status/1672296842552328196

https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1672288665568006144

(erikoisjoukkojen eräs ominaisuus ei liity asetekniseen taitoon, vaan uskollisuuteen)

Tämän mukaan Wagnerin asemia on pommitettu Venäjän toimesta:

https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1672309306971025408

(Venäjän puolustusministeriö on ilmeisesti kiistänyt tämän)

Tämä taas voidaan tulkita kapina-julistukseksi:

https://twitter.com/wartranslated/status/1672314259907158028

“We will deal with those who destroy Russian soldiers. And we will return to the frontline.
Justice in the Army will be restored. And after this, justice for the whole of Russia.”

Ja

“I just can’t comment on Prigozhin’s statement that missile strikes of the RF Armed Forces have been struck by the Wagner PMC camps. Also, I can’t comment on the attached video recording - nothing can be understood for it. But I state that the country is on the verge of attempts by a military coup. Who initiates it is not yet clear. It is possible that both warring factions of the “Party of Power” are striving for him with the neutrality of the third (FSB and the Council of Ministers).”

Onko tämä kaikki suurta kesäteatteria, vai onko Moskovan shakkilauta aidosti liikkeessä, sen tuleva kertoo.

32 tykkäystä

On aika meemin

image

https://twitter.com/maxseddon/status/1672313115667472401?t=xWX3UaX7YzsQiaP4KfZS5w&s=19

6 tykkäystä

Prisookkini julistaa sodan Venäjän puolustusministeriötä vastaan.

https://twitter.com/wartranslated/status/1672314259907158028?t=RuMQzo9L38Zv5YmvNWbEbw&s=19

Kaksi moraalitonta ja kyvytöntö armeijakuntaa ottanee yhteen. MoD on se kyvyttömämpi.

Saas nähdä.

20 tykkäystä

Kyllä siellä jotain kähinää on meneillään. Otetaan vastaan lämmöllä.

image

image

29 tykkäystä

Niin kovasti mää tykkään. Nyt vaan Ukraina saisi painaa päälle entistä isommalla vaihteella.

Ja Euroopan tulisi lähettää lisää tukea sinne.

19 tykkäystä

Kiviä taskuun vielä. Audiovideot voi väärentää helposti kuitenkin. Koko juttu kuulostaa niin oudolta että teatteri on todennäkösin juttu. Kumma jos Putin ois niin heikko ettei puuttuisi, mutta Venäjän armeijan kuitenkin saa jatkamaan sotaa samalla.

5 tykkäystä

Mutta jos ei sotamenestystä tule hyökkäyssodassa, niin omat kääntyy vastaan. Näin on aina ollut ja näin aina tulee tapahtumaan. Tämä on vain ajan kysymys, jolloin Venäjällä alkaa järjestelmä rakoilemaan. Tai kaiketi se on koko ajan rakoillut, mutta milloin se leviää käsille…

Mutta oikeassa olet, odotelkaamme vahvistusta.

17 tykkäystä

https://twitter.com/wartranslated/status/1672329674729373696?t=5nEtRiZ-i7nbrL1MxxQQ_g&s=19

Kiehtovaa. :thinking:

16 tykkäystä

Aika moni voisi tarttua tähän mahdollisuuteen. Tietäisi ulospääsyä tästä järjettömästä sodasta:

HS:

Wagner-pomo kieltää käynnissä olevan vallankaappaus

"Wagner-joukkojen johtaja Jevgeni Prigožin väitti perjantai-illalla, että Venäjä on hyökännyt palkkasotilasryhmä Wagnerin taistelijoita vastaan ohjuksin. Hän väitti ryhtyvänsä vastatoimiin Venäjän sotilasjohtoa vastaan.

“Meitä on 25 000, liittykää meihin”, sanoi Prigožin uutistoimisto AFP:n mukaan.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Prigožin kuitenkin kielsi, että kyseessä on vallankaappaus. Hän kutsui sitä “oikeuden marssiksi.”

Myöhemmin hän kertoi Telegram-kanavallaan saaneensa viestejä, joiden mukaan sotilaat tukevat Wagneria."

Ukraina-seuranta | Prigožin: Venäjä tulittanut Wagner-taistelijoita ohjuksilla – Ilmoitti ryhtyvänsä vasta­toimiin, mutta kiisti vallan­kaappauksen: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009663848.html?share=478b833efbd3901274504ee8fd886606

32 tykkäystä

Voikun tämä olisi totta, en siis sano ettei ole mutta kyllä tuntuu ihmeelliseltä kun olen pitänyt koko Prigožinin juttuja täytenä teatterina. Toki Venäläisen mielenlaadun ja ihmishengen arvon tietäen voi jokusen sadan oman tulittaminen olla edelleen teatteria jonka tarkoitus selvinnee joskus.