Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Eräs näkemys Venäjän kyvystä tuottaa panssareita, joku olisi varmasti näistä erimieltä.


Ja kaikenlaista muutakin jauhetaan:

(tehdastilassa ei merkkejä todellisesta sarjatuotannosta, mm. työkalut, istuimet ja osahyllyt puuttuu)

14 tykkäystä

Tuotantomääräthän riippuu ihan siitä kuinka suuren osan valtio on halukas varallisuudestaan ja resursseista ohjaamaan sotateollisuuteen.
Nyt on uutisoitu että paljon, mutta kuinka kauan kaikesta muusta supistaminen onnistuu.
Ikävä kyllä “länsiliittouma” joutuu miettimään ihan samaa…

2 tykkäystä

Ei pelkästään se kotimainen HD-parts… :face_vomiting:

48 tykkäystä

Perunilta jälleen hyvä video.

Avdiivka on ollut melkoinen lihamylly Venäläisille.

5 tykkäystä

Tässä on Halla-ahon puhe Ukrainan parlamentissa englanniksi tekstitettynä.

62 tykkäystä

Rajakeskustelu liukuu herkästi politiikan puolelle, mutta omia politiikan vivahteisia näkemyksiään asiasta voi tuoda esiin meidän taatussa roskatynnyriketjussa :toilet: :warning: :radioactive: :poop:

Pidetään täällä keskustelu analyyttisesti asiassa. :slight_smile:

36 tykkäystä

Täysosuma ryssän panssarivaunujen moottoritehtaaseen

63 tykkäystä

Jossain päin spotattu M1A1 custom-värityksellä ja ilman ERAa

4 tykkäystä

Venäjä etsintä kuulutti Metan tiedottajan. Ei maksumuuria.

Venäjä on määritellyt Facebookin omistavan Metan ääriainekseksi, eikä siitä, mikä johti etsintäkuulutukseen, annettu tarkempia tietoja.

Venäläinen tuomioistuin kielsi maaliskuussa 2022 Facebookin ja Instagramin toiminnan ”ääriliikehdintään liittyvän sisällön perusteella”.

Talvimyrskytkin ovat ukrainalaisten riesana. Ei muuria.

Severe weather conditions have caused power outages across 386 settlements in 10 Ukrainian regions, including Odesa, Mykolaiv, and Kirovohrad oblasts, the State Emergency Service reported on Nov. 26, citing the state grid operator Ukrenergo.

Emergency services in Odesa Oblast conducted 62 missions, as 145 cars, six buses and five ambulances were dug out from the snow. Also, traffic along the M15 highway is currently prohibited, according to the report.

Brittitiedustelun mukaan Venäjä on siirrellyt Kalingradista ilmatorjuntakalustoaan Ukrainassa tapahtuneiden tappioiden takia.

9 tykkäystä

Piti oikein katsoa missä tuo Chelyabinsk sijaitsee. Reilu 1500km päässä Ukrainasta. Erikoisjoukkojen käsi on pitkä. Tässä on hyvä huomioida, että Ukraina priorisoi kohteena strategista sotatarviketuotantoa, eikä esim. Moskovan hallintorakennuksia tai Kremliä.

En ole nähnyt uutisia, mutta ajattelen usein sitä, minkä verran Ukrainan joukot sabotoivat Venäjän rautatiekuljetuksia. Maa on laaja ja sopivia paikkoja esim. tavarajunien raiteilta suistamiseen varmasti löytyy. Toki, kiinni jäämisen riski operaatioissa olisi suuri.

20 tykkäystä

Lisäksi Venäjä on ratojen korjaamisessa maailman kärkiosaaja. Maa on niin riippuvainen rataverkostaan että on pakko olla. Eli isolla riskillä vahinko joka on nopea korjata. Isoja siltoja varmaan vartioidaan suhteellisen tehokkaasti, eli kiinni jääminen olisi aika varmaa.

7 tykkäystä

Myrskyllä voi olla arvaamattomia seurauksia logistiikkaan ja infraan, erityisesti Krimin niemimaalla.

10 tykkäystä

En tiedä miten tilanne on nykyään, mutta ainakin 30-/40-luvulla Neuvostoliiton panssarituotanto oli häkellyttävän keskitettyä muutamiin (Fordin innoittamiin) megatehtaisiin. Maassa ei tunnu juuri mikään 40-luvulta muuttuneen.

Periaatteessa tämä pysäyttää koko tuotannon, jos tehdas lamaantuu.

Menee vähän ketjusta ohi, mutta tokkopa historiasta on haittaa niin suosittelen lämpimästä tätä kirjaa Neuvostoliiton (ja natsi-Saksan, kuin kaksi marjaa) fordismin kopioimisesta ja massatuotannon ylösajosta.

33 tykkäystä

Eilisen tappiot: kaluston osalta vähän rauhallisempaa, mutta ukkoja mennyt taas n. kahden pataljoonan verran.

Rosoboronexport ei saanut solmittua yhtään diiliä Dubai airshowssa (edellisessä Dubai Saloon 2021 tapahtumassa 1,3mrd dollaria). Ihan vaan vertailukohtana: Lockheed Martin, Boeing ja Airbus tekivät Reutersin mukaan 76mrd dollarilla diilejä :smiley: :stop_sign: :ru:

Sotajuttuja rintamalta: vangittu kolme venäläistä, vaikka ase oli tyhjä:

Ja kevennys:

32 tykkäystä

Partners without limits käytännössä. :clown_face:

87e463

52 tykkäystä

Siellä niitä etelä-venäläisiä taistelijoita ladataan bussiin

14 tykkäystä

Semmoista parin miljoonan liikevoittoa ja merkittävää liiketoiminnan kasvua:

Twitter (tai kukaan moraalitajun omaava) ei arvosta:

65 tykkäystä

Eipä ole ensimmäinen kerta, kun firman toiminta nousee negatiivisessa mielessä esille:

Ja polkumyyntitullien kiertämisen seuraukset oli firman mahtimiehen mielestä vain tullin harjoittamaa terroria.

Tuon yrityksen kohdalla kyseenalainen maine ei taida haitata sen enempää ostamista kuin myymistäkään. Ei edes silloin, kun toiminta voi jopa suoraan hyödyntää Venäjän hyökkäyssotaa.

Kohtuullisen harvoin toivon millekään yritykselle mitään pahaa. Tuolle yritykselle toivon paljon lisää tullin “terroria”, kaikkien mahdollisten epäkohtien paljastumista ja konkurssia. Mutta onhan tuo melkoista perseilyä myös tältä valtiolta, että tuollaista toimintaa ei saada kuriin. Mutta jos jotain positiivista täytyy keksiä, niin hienoa että media nostaa tällaisia asioita esille, ja siten toivottavasti onnistuu myös luomaan poliittista painetta asiantilan korjaamiseksi.

48 tykkäystä

Sber-pankin johtoryhmän vanhempi jäsen kuoli vanhuuteen 42-vuotiaana

22 tykkäystä

Oheinen YLE:n Venäjän kirjeenvaihtajan juttu vastauksena kysymykseen mitä Z-siat tavoittelevat rajahässäkällä.

Media käy ylikierroksilla, ja ministerit riitelevät julkisuudessa. Mielipidemittauksissa vaaditaan itärajan sulkemista.

Suomen itärajan täyssulku ei olisi lainkaan huono asia Venäjän vallanpitäjille. Se lähettäisi Venäjän kansalaisille sanomaa, että heitä hyljeksitään lännessä. Suomessa asuvien venäläisten elämä vaikeutuu entisestään.

Tuskin Venäjän johto pelaa mitään nerokasta neliulotteista šakkia, mutta Suomen tapauksessa jo perussiirrot näyttävät menevän läpi.

Analyysi: Osui ja upposi, toveri eversti! Suomi on noudattanut hybridioperaation käsikirjoitusta | Ulkomaat | Yle

Tavoitteena siis Heikki Heiskasen mukaan Putlerin koneiston vallan vahvistuminen luomalla kuvaa venäläisvihamielisistä suomalaisista. Bonuksena riidan kylväminen Suomessa. Presidentin vaalitkin ovat sopivasti lähiaikoina. Tarkoitan siis Venäjällä.

@Karmapolice

Ylen toimittaja on taas keksinyt, että Venäjällä olisi joku nerokas suunnitelma.

Heikki Heiskanen jutussa:

Tuskin Venäjän johto pelaa mitään nerokasta neliulotteista šakkia, mutta Suomen tapauksessa jo perussiirrot näyttävät menevän läpi.

@OldFeki

Heikiltä saattaa Venäjällä unohtua se, että toisin kuin Venäjällä, meillä Suomessa asioista saa perinteisesti olla myös eri mieltä. Se, että voi olla tilanteesta eri mieltä ei tarkoita, että ministerit “riitelevät julkisuudessa”.

Siitä olen samaa mieltä, että varsinaiseksi riitelyksi ei alla olevaa voi vielä kutsua, mutta saanen olla sitä mieltä, että hallitus voisi keskenään sopia miten asian kanssa tullaan ulos tässä tilanteessa. Nyt jos koskaan toivoisin yhteistä viestiä hallitukselta enkä näitä kömmähdyksiä.

Purra blogissaan:

Apulaisoikeuskansleri luki tilannetta turvapaikanhakukysymyksenä ja määritteli, että itärajalla pitää olla tosiasiallinen ja aito mahdollisuus hakea turvapaikkaa. Siis siitä huolimatta, että kyseiset ihmiset eivät ole aitoja turvapaikanhakijoita.

Orpo Purran blogista: Valtio­neuvoston jäsenten ei pidä arvioida oman laillisuus­valvojansa toimintaa

12 tykkäystä