Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Kylmässä kodissa ei ole kyllä mukava olla. Alkaa tuottamaan putinille päänvaivaa nämä mielenosoitukset. Voitto prosenttia presidentinvaaleissa pitää laskea 95% > 90% muuten ei näytä homma uskottavalta :rofl:

23 tykkäystä
  1. maailmansodassa rintamalinjojen hyytyminen aloitti tarkka-ampujien taistelun, ehkäpä drone-operaattorit ovat tämän aikakauden uusia tarkka-ampujia.

Kahden eliitti-operaattorin kaksintaistelu päättyi Venäläisen kannalta kehnosti, menehtynyt operaattori oli ilmeisesti paikantanut Ukrainalaisen sijainnin mutta ei koskaan saanut pyytämäänsä liitopommia tämän asemiin.


Toisaalla:


24 tykkäystä

Muutama juttu Verkkouutisista:

Mielenkiintoinen taistelijan raportti, vaikka tässä toki kannatttaa suodattaa ettei ihan puolueeton ole.

Kertsin salmen sillan suojauksesta vastannut on vangittu Venäjällä.

Ukrainan tiedustelun raportti värväyksistä.

Itseä kiinostaa sitten miten Venäjä pystyy menetetyt ja vangitun sotilasjohdon korvaamaan pätevällä? Ihmisiä riittää sotimaan Venäjällä enemmän, mutta miten osaaminen, johtaminen ja kalusto?

Kalustosta on tässä jutussa:

Nykymenolla tuo vastaa noin viikon menetyksiä.

Johtamisesta ihan vaan esimerkin omaisesti muutamia kysymyksiä:

Ukrainan hyökkäys pysäshtyi ns. Surovikinin linjaan. Missä on Surovikin?

No Prigozin on vanha juttu, mutta ennen kapinaansa hän kritisoi Soigua ja Gerasimovia. Heidän esiintymisiä Putinin kanssa ei ole enää näkynyt, kuten ei putinia tarkistamassa kalustoa. Missä on Shoigu ja Gerasimov? Noiden herrojen kuvat tulevat ensimmäisenä esille Google haulla Venäjän sotilasjohdosta ja osa on päivätty 2022 vuodelle.

Toinen juttu haussa on Helsingin Sanomien juttu Venäjän sotilasjohto on kysymysmerkki. Löytyy juttu, jossa kerrotaan Shoigun saaneen aikaa 2023 loppun valloittaa itsehallintoalueet loppuun.

Kysymyksiä voisi esittää enemmänkin:
Missä on Kadyrov?
MIssä on Girgin?

Putinin puhuvat päät vähenevät vauhdilla.

18 tykkäystä
16 tykkäystä

Venäjän sotavankeudesta vapautuneen sotilaan tarina. Ei herkille.

11 tykkäystä

Viro, Latvia ja Liettua alkavat rakentamaan itärajalle yhteistä puolustuslinjaa.

Ehkä Suomessakin voisi katsoa arkistoista, olisiko Mannerheim -linjalla hyviä perustuksia joita voisi vähän parannella?

Edit. Huomattiinkin jo, ettei se Mannerheim linja enää ihan meidän puolella olekaan. Mutta ehkäpä noita sopivia paikkoja uusille bunkkereille itärajalta voisi katsella. :blush:

kuva

18 tykkäystä

Tässä Ylen juttu uudesta puolustuslinjasta:

Miinoja ja piikkilankaa ei vielä asenneta maastoon.

Tuhannet videot Ukrainan sodasta on varmasti noteerattu, mitä esim. jatkuva drone-uhka tarkoittaa jalkaväelle.

27 tykkäystä

Sielä on kyllä Salpalinja josta saisi ehostamalla ihan kelvollisen.

Betonihan tunnetusti vain kovettuu vanhetessaan joten ei muuta kun kunnostustalkoisiin ja raivaamaan ampuma-alaa.

24 tykkäystä

Insinöörieversti Kosolan mukaan harvat tajuavat, kuinka ison paradigman tai perussuunnitteluperusteiden muutoksen tekoäly ja robotiikka tuovat.

Kosola arvelee, että nyt ollaan samanlaisen suuren harppauksen äärellä kuin juuri ennen toista maailmansotaa.

Järjestelmät ja vasta-järjestelmät käyvät kilpajuoksua, saa nähdä mihin päädytään 10 vuodessa.

16 tykkäystä

Hyvin ne vetää

Tästä ei tainnut olla vielä mainintaa? Tosin en tiedä vievätkö tuota kenttätesteihin:

23 tykkäystä

Täällä oli mainintaa että yrittävät nopeuttaa kehitystä Huthikapinallisten iskujen takia.

Heti kun tuollaiset aseet otetaan käyttöön aletaan dronejan vuoraamaan peileillä. Legitiksi puolustukseksi tulee puolikas diskopallo teipattuna droneen. Miettikää sitä valoshowta.

A well-designed multilayer dielectric coating can provide a reflectivity of over 99% across the visible light spectrum.[1]

18 tykkäystä

Partisaani toimintaa on jo nyt melko paljon venäjän sisällä ja lisääntyy vain koko ajan.

20 tykkäystä

(Vanha uutinen raportoitu uutena. Pois)

Tilalle vähän kevyempää:

6 tykkäystä

Tuo juttu on vuodelta -22. Jokohan kaikki vastaavat soraäänet on hiljennetty… Näin taitaa valitettavasti olla, aika vähän tuoretta kritiikkiä venäjän sisältä kuuluu.

4 tykkäystä

Tässä on Hesarin juttu, jos on lainattu Financial Timesin uutista, jossa kerrotaan, miten mahdollisesti Venäjä suunnitelee ensi kesäksi suurhyökkäystä. Ei maksumuuria.

Venäjän tarkoituksena olisi lähteiden mukaan vallata ainakin Donetskin, Luhanskin, Hersonin ja Zaporižžjan alueet kokonaisuudessaan. Venäjän joukot ovat vallanneet joitain osia alueista, ja niissä järjestettiin ”kansanäänestykset” liittymisestä Venäjään vuonna 2022.

Alla olevassa Helsingin Sanomien jutussa käydään läpi mm. Balkanin sotia ja sitä, että ne ovat hyvä muistaa myös Venäjän ymmärtämiseksi. Ei maksumuuria.

Sodat kestivät kokonaisen vuosikymmenen 1991–2001, jos lasketaan ensimmäisistä leimahduksista rauhansopimuksiin. Pitkälti yli satatuhatta ihmistä tapettiin, siviilejä teurastettiin, ja Eurooppaan nousivat ensimmäiset keskitysleirit sitten toisen maailmansodan.

Balkanista puhuttiin 1990-luvulla lohduttomana, loputtomana ongelmien pesänä, jolla ei ole ratkaisua. Nyt Kroatian rannoilla paistatellessa ei välttämättä tule mieleen, että 30 vuotta sitten maassa vielä sodittiin.

Tässä on mielestäni hyvin mielenkiintoinen juttu ukrainalaisten lennokkitiedustelusta. Ei maksumuuria.

OLEMME noin kymmenen kilometrin päässä rintamalinjasta.

Komppanian joukkueet toimivat lähempänä, noin kolmen kilometrin päässä venäläisistä. Vaikka heitä kutsutaan tarkka-ampujiksi, enemmän he käyttävät lennokkeja.

”Sota on niin nopeaa, ettei tarkka-ampuja ehtisi ajoissa paikalle. FPV-drooneilla iskeminen on nopeampaa ja turvallisempaa”, sanoo Roma.

”Tässä sodassa videopelaajateini voi pystyä tappamaan enemmän vihollisia kuin sotilaskoulutuksen saanut huippukuntoinen jermu.”

Tässä ei sinällään mitään yllättävää, otsikko kertoo olennaisimman.

Alla olisi taas tuorein ISW:n katsaus.

Russia is conducting an information operation to misrepresent NATO’s defensive “Steadfast Defender 2024” exercises – a response to Russia’s aggression against Ukraine and Russian threats directed towards NATO members - as provocative. NATO’s Steadfast Defender 2024 exercises begin this week and will continue through May 2024.

Russian forces will be able to determine the location, tempo, and operational requirements of fighting in Ukraine if Ukraine commits itself to defensive operations throughout 2024 as some US officials are reportedly pressing Kyiv to do.

15 tykkäystä

Venäjän keisari on määrännyt kansalaisensa etsimään Venäjän omaisuutta paitsi kotimaassa, myös ulkomailla. Suosittelen pitämään silmällä epäilyttäviä Ivaneita, jotka meinaavat siirtää Airiston Helmen, Leninin patsaat sekä Helsingin tuomiokirkon rajan taakse (tai rajaa niiden eteen), koska nehän on joko rakennettu Venäjän aikana, ostettu Venäläisellä rahalla tai tehty Venäläisestä henkilöstä.

Venäjän johtaja Vladimir Putin on allekirjoittanut määräyksen, jossa myönnetään rahaa Venäjän valtionomaisuuden etsimiseksi, rekisteröimiseksi ja suojaamiseksi, Venäjän valtiollinen uutistoimisto Tass kertoo.

Määräys koskee paitsi nyky-Venäjän aluetta, myös Neuvostoliiton ja Venäjän keisarikunnan alueita. Kyseisillä alueilla sijaitsee useita nykyisin itsenäisiä maita kuten Baltian maat ja Suomi.

Artikkeli ei kerro, mitä Putin meinaa tehdä, jos joku Venäläinen joskus löytää kauan sitten kadonneen Alaskan. :thinking:

Tällä välin Kongressiedustaja Marjorie Taylor Greene:

17 tykkäystä

Hmm, saataisiinkohan samalla logiikalla Nevanlinna - nykyiseltä nimeltään Pietari - takaisin Suomelle? :thinking:

19 tykkäystä

Jaahas, taisi joku Putinin avustajista löytää sen Alaskan kartalta… :face_with_monocle: :mag_right: :earth_africa:

Looginen seuraus aseavun vähentämisestä. Venäjän strateginen infrastruktuuri on nyt realistinen kohde.

Muutama päivä sitten raportoitu drooni Pietarissa oli harjoitus. Nyt ei enää harjoitella. :boom: :fire: :fire:

40 tykkäystä

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1bc8239a-828c-4167-8f40-f2477a2e35c5?_gl=1*3vje9z*_ga*MzI5OTc2MjU3LjE3MDU4MTIyMzM.*_ga_3L539PMN3X*MTcwNTgxMjIzMi4xLjEuMTcwNTgxMjg4My4wLjAuMA

Balttian maissa vaikeuksia suitsia venäjän kauppaa. Esim. Venäjä on noussut Viron suurimmaksi EU:n ulkopuoliseksi kauppakumppaniksi ja keskiaasian maiden kans kauppa kasvanut “räjähdysmäisesti”. Myös kryptot mainittu…

1 tykkäys

Eihän tuosta Suomenlahdelta ole pitkä matka Pietariin ja merellähän saa purjehtia.

4 tykkäystä